КРЕАЦИОНИЗАМ

ДА ЛИ СТЕ ЗА ТО ДА СЕ У ШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ УКЉУЧИ:

• ЕВОЛУЦИОНИЗАМ И ХРИШЋАНСКА ВЕРОНАУКА

• ЕВОЛУЦИОНИЗАМ И КРЕАЦИОНИЗАМ

• САМО ХРИШЋАНСКА ВЕРОНАУКА

• САМО ЕВОЛУЦИОНИЗАМ

• САМО КРЕАЦИОНИЗАМ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neki su nastali od nojeva a neki od Australopitekusa :mrgreen:

Valjda odatle sklonost ka zakopavanju glave u pesak pred cinjenicama :lol:

Ма јок, најбоље је да на свим билбордима у граду осване она чувена мисао Роберта Давкинса - "... сви образовани људи врло добро знају да су човекови најближи рођаци мајмун, крава и мравојед........"

Мислим да је ово веома едукативна изјава - и деца има одмах да похрле да буду образована и да упишу биологију...:cool:

E, sad si mi reko!

Ti nisi sigurna ni ko ti je prvi predak s muške strane, a znaš da si u rodu sa Nojem.

Svasta, bas znam, ne znam kako to mislis...?

Nemoj da shvataš lično. Govorio sam u principu... :)
Zbog kojekakvih razloga naše znanje o precima gubi se vrlo brzo. Veoma mali broj ljudi zna ko su mu preci desetak generacija unazad.

Da je Noje zaista bio prapredak svih ljudi, onda bi istim mehanizmom trebalo da bude zabeležen u svim religijama koje se bave ovim pitanjem. No, znamo da nije tako.

Ма јок, најбоље је да на свим билбордима у граду осване она чувена мисао Роберта Давкинса - "... сви образовани људи врло добро знају да су човекови најближи рођаци мајмун, крава и мравојед........"

:cool:

Priznajem da su mi najblizi rodjaci: krava, majmun i mravojed!:mrgreen::hahaha:

(Sto bi reko Branimir Brstina u onoj seriji, priznajem da sam ispao budala sto sam doso u Beograd u vreme kad mi se skapuju paprike u selo...:hahaha:);)

Е, видиш то је то... тражите рупицу да прође миш - а после њега гурате слона...хехехе...
нападаш сајт протестантских креациониста као бајаги - а у ствари МЕТА ТИ ЈЕ СВЕТОСАВЉЕ, да не кажем...њњњ.светосавље.цом...........но-но..........

Tražilo leonče di da se obavesti o tvojim kreacionistima. :neutral:
Inače, sasvim je svejedno da li je u pitanju stav protestantskih kreacionista ili pravoslavnih fundamentalista jer objavljuju i preporučuju iste tekstove.

Nemoj da shvataš lično. Govorio sam u principu... :)
Zbog kojekakvih razloga naše znanje o precima gubi se vrlo brzo. Veoma mali broj ljudi zna ko su mu preci desetak generacija unazad.

Da je Noje zaista bio prapredak svih ljudi, onda bi istim mehanizmom trebalo da bude zabeležen u svim religijama koje se bave ovim pitanjem. No, znamo da nije tako.

Pa zaista ne znam zasto je to tako...ipak mora biti da postoji neki zajednicki imenitelj i koren...
Npr. muhamedanstvo se racuna tek od 6. veka,zar ne? Tako da je i logicno sto nema zapisa o Noju.

Мислим да је ово веома едукативна изјава - и деца има одмах да похрле да буду образована и да упишу биологију...:cool:

да ли је споменуо и свиње?

Pa zaista ne znam zasto je to tako...ipak mora biti da postoji neki zajednicki imenitelj i koren...
Npr. muhamedanstvo se racuna tek od 6. veka,zar ne? Tako da je i logicno sto nema zapisa o Noju.

Zapravo ne. Muislimani "počinju" u 6. veku, ali i oni imaju mit o Noju kojeg nazivaju Nuh. Što je sasvim normalno, jer je, kao i kod rišćana, izveden iz jevrejskih mitova (koji su pokupljeni od stariji naroda, ali to nije tema).
No, to ovaj mit ne čini istinitim.

Inače, niko ne spori da svi ljudi potiču od malog broja zajedničkih predaka.
Problem je što ovi zajednički preci ne potiču od gline. :D

Zapravo ne. Muislimani "počinju" u 6. veku, ali i oni imaju mit o Noju kojeg nazivaju Nuh. Što je sasvim normalno, jer je, kao i kod rišćana, izveden iz jevrejskih mitova (koji su pokupljeni od stariji naroda, ali to nije tema).
No, to ovaj mit ne čini istinitim.

Inače, niko ne spori da svi ljudi potiču od malog broja zajedničkih predaka.
Problem je što ovi zajednički preci ne potiču od gline. :D

A, pa evo "putokaza' i dokaza da i oni pominju Noja, samo ne u toj formi kao u Bibliji...Znaci, ipak svi poticemo "od gline".;):D

да ли је споменуо и свиње?

Није још, али сигурно ће ускоро...а где нађе мравоједа ***...

3474084104_9127355aaa.jpg

како да је изоставио свиње, па њихови органи су веома слични људским:confused:

ма тај појма нема а као неки профан (билмез обичан)

Јаој..... што си ово написао... сада ћемо да добијемо 10 копи-пејст страна
са цртежима и табелама.......:cool:

Не верујем - вечерас су свирали "повлачење"... е сада да ли ће да се укопавају у ровове или ће да траже премештај, не знам...:mrgreen:

не брини ти за њих имају они времена за хулу на Бога:mrgreen: како би иначе нахранили свој его.

A, pa evo "putokaza' i dokaza da i oni pominju Noja, samo ne u toj formi kao u Bibliji...Znaci, ipak svi poticemo "od gline".;):D

Ali ne pominju ga Asteci, Kinezi, Grci...u principu taj mit kruzi bliskim istokom i jednim delom male Azije. Igrom slucaja je donesen u Evropu, vodjen politickim principima ispred svega.
To je jednostavno kradja, kao sto vidimo i da je kradja "mali Mojsije u korpici pluta Nilom", tim mitom je Sargon Akadjanin u 3 milenijumu dokazivao svoj legitimitet. Naravno, on nije izvodio svoj narod vec je preuzeo vlast na silu, i poceo uz polako da osvaja sumerske gradove uz blagoslov Bogova.
Na kraju je poslednjeg kralja Sumera strpao u kavez i izlozio ga u hramu.

Ali ne pominju ga Asteci, Kinezi, Grci...u principu taj mit kruzi bliskim istokom i jednim delom male Azije. Igrom slucaja je donesen u Evropu, vodjen politickim principima ispred svega.
To je jednostavno kradja, kao sto vidimo i da je kradja "mali Mojsije u korpici pluta Nilom", tim mitom je Sargon Akadjanin u 3 milenijumu dokazivao svoj legitimitet. Naravno, on nije izvodio svoj narod vec je preuzeo vlast na silu, i poceo uz polako da osvaja sumerske gradove uz blagoslov Bogova.
Na kraju je poslednjeg kralja Sumera strpao u kavez i izlozio ga u hramu.

Indusi su drugačijeg mišljenja. I američki Indijanci. Koliko znam, slovenski mitovi ne pominju noja. Ni emua, niti bilo koju drugu ticu trkačicu, što reče Jacob. :mrgreen:

Ali ipak je to mit, a mit nije dzabe...Zaista ne znam kako je moguce da ga ne spominju, sigurno ima neko racionalno objasnjenje za to. A mozda ne znamo dovoljno o tim civilizacijama...:think:

Невероватно, па ти уопште НЕ ПРАТИШ И ДРУГЕ ПОСТОВЕ. Има и те како везе, јер је ендонуклеаза написао следеће о научним открићима из области неуронауке:

Само је он, за разлику од тебе, врло добро разумео моја питања, зато на њих и НЕ ЖЕЛИ ДА ОДГОВОРИ::cool:

Vec sam ti odgovorio, ali ti naravno ne zelis da prihvatis odgovor, jer zelis po svaku cenu da ga demonizujes i satanizujes, kao i sve naucnike u ostalom.

Covek je zabrinut za buduca desavanja i naivno je pomislio da ce neko prihvatiti njegovo misljenje dobronamerno, u stvari se desava jedno te isti, demonizujes bilo sta vezano za nauku, a onda se okrenes i ladno slazes da nisi protiv nauke. Veceg licemera nisam skoro video i onaj tekst o farisejima pre vazi za tebe nego za bilo koga drugog.

On je misljenje da poznavanje teorije evolucije moze da pomogne sadasnjim i buducim svestenicima i vernicima da lakse brane SPC od napada ateista, ali u sustini sasvim mu je dovoljno da se prestane sa sirenjem mrznje protiv nauke, a da se SPC sama brine o sebi.

не брини ти за њих имају они времена за хулу на Бога како би иначе нахранили свој его.

Јаој... куд помену "его" - сада смо надрљали, јер веле да је човек горд и егоцентричан без икаквог разлога и да треба да дамо предност бактеријама...:cool:

Poslednja izmena:
Ali ipak je to mit, a mit nije dzabe...Zaista ne znam kako je moguce da ga ne spominju, sigurno ima neko racionalno objasnjenje za to. A mozda ne znamo dovoljno o tim civilizacijama...:think:

Racionalno, a i krajnje očigledno objašnjenje je da je u pitanju mit. :lol:
E, u nekim krajevima mit se proširio, u nekima nije.

Ne znate dovoljno čak ni o islamu, komšijama tako reći. Onda je sasvim verovatno da o tim civilizacijama znate još manje.

Пошто овде неки показују особине ракуна - хајде да пробамо овако:

Zar si počeo da prekopavaš po kantama za đubre?

1. Да ли је СПЦ на оптуженичкој клупи па еволуционисти треба од ње да изнуде неко ПРИЗНАЊЕ ? СПЦ је изгледа нешто КРИВА ???

Jedino za šta je SPC kriva je što dopušta raznoraznim probisvetima, lažovima i prevarantima da se neometano služe njenim legitimitetom i cilju širenja kreacionističke propagande. Ovaj problem se lako rešava davanjem izjave, objave, priznanja, nazovi to kako god želiš, u kojoj će SPC navest da smatra da je teorija evolucije tačna.
Ostatak ovog pasusa ćemo pripisati tvojoj galopirajućoj paranoji.

2. КОМЕ СПЦ треба да призна тачност Т.Е.

Dvema grupacijama.
Prva su njeni vernici, a druga su svi oni čiji se naučni i obrazovni rad, neopravdano napada i ometa, kroz delovanje kreacionista.

3. Да ли ће и еволуционисти ПРИЗНАТИ БОЖИЈЕ ПОСТОЈАЊЕ ?
(не признајем као одговор доскочицу да се Т.Е. не бави Божијим постојањем,
јер адекватно томе ни Црква се не бави Т.Е.)

Prvo, teorija evolucije se ne bavi religijom, to nije doskočica, nego činjenica.
Drugo, neki od zastupnika teorije evolucije prihvataju božansko postojanje... Višnua, Peruna, Intija, avramskog boga, Amaterasu i mnogih drugih božanstava, u skladu sa svojim verskim opredeljenjem.
Treće, evolucija je dokazana činjenica. To znači da za njeno postojanje imamo neoborive dokaze. Sa druge strane, božansko postojanje je u domenu vere i nije dokazano.

4. КО и КАКВЕ КОРИСТИ директно треба да има од таквог
евентуалног "ПРИЗНАВАЊА" СПЦ ???

Dve grupacije.
Prva su njeni vernici, a druga su svi oni čiji se naučni i obrazovni rad, neopravdano napada i ometa, kroz delovanje kreacionista.

Молим те да ти одговори буду кратки и разумни без доскочица или ћу те у противном замолити да ми се више не обраћаш ?

:lol:

I mene odusevi cinjenica , da kada nestanu pravi argumenti , uvek se citira sveto pismo:rotf:

Samo ti ukazujem na licemerje koje demonstrirate. ;)

siguran si da ne pise?:)

Ja jesam siguran da ne piše. :bye:

A zasto da ukine kreacionisticku literaturu kad je to u osnovi Biblije?
P.S. Naravno, ne mislim na neku sektasku literaturu, vec na onu izvornu, crkvenu.

Možda ne bi bilo loše da naučiš šta je kreacionizam, pre nego što počneš da daješ izjave u vezi istog.
Šta ti misliš? :think:

:lol:Pa da, nisam ni ja naisao, ali cim se pominje? onda je i stvorio, jer nista ne postade bez njega.

Izgleda ništa osim vode.
Zanimljivo, zar ne? :cool:

Pa nema...vera se ne moze "dokazati" i to svakom treba da bude jasno...

*khm* kreacionistima nije. :rtfm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back