Не мешај о.Серафима Роуза са Јенкијима - ОН ЈЕ БИО ПРАВОСЛАВАЦ...
Bio je i državljanin S.A.D., jer se rodio u San Dijegu, dakle Amer.
Стојим иза свега што сам написао - шта ти није јасно?
Sve je potpuno jasno, naročito brošure Jehovinih svedoka i Unifikacione crkve koje si citirao, a i oni vahabistički tekstovi su prilično jasni.
Мислим да вам је та жвака са набеђивањем верника да су амерички креационисти више него јадна...
Koji vernika eremita? Tebe? Ti jesi kreacionista.
Ostali vernici uglavnom nisu.
Uzgred, ko je to tebe nabeđivao da si kreacionista kada si navodio kreacionističku litaraturu, zastupao njihove stavove i služio se njihovim metodama, i sam si izjavio da je kreacionistički stav ispravan, makar SPC tvrdila da je teorija evolucije tačna.
када је очигледно да сте богоборци и јуришници против Православља и СПЦ... боље гледај тамо оне своје гуруе и "учитеље" што хуле на Бога искежени и закрвављених очију... ***... научник биолог пише књиге антихристовске... а ти си се са њима "у исто коло у'ватио"...и са оним Туцићем што призива јавно духове у САНУ...
A ko je to od nas na temi bio protiv pravoslavlja ili SPC?

Osim tebe, naravno... imajući u vidu da je tvoj stav iznad i Sinoda i SPC.
Greska u Crkvi moze da se potkrade, ali ne takva da se prizna evolucionizam u celini, vec takva da se prizna da je, recimo, neka zivotinjska vrsta mutirala ili izumrla tokom vremena, a stvorena nova, ali za coveka da se prizna da je nastao od majmuna - nikad!
'ajde, još jednom.
Ne postoji evolucionizam osim u glavama zatucanih kreacionista.
Teorija evolucije ne tvrdi da je čovek nastao od majmuna.
Teorija evolucije se ne bavi stenama (ovo sam dodao, za svaki slučaj).
Vidim da si i ti iznad Sabora i SPC, čim prejudiciraš stav SPC i umesto SPC odlučuješ šta će prihvatiti kao tačno i da li to greška...
A posle smo mi bogoborci i antihristi koji napadaju SPC... pored takvih vernika, neprijatelji joj ne trebaju.
Znaci, u "najboljem" slucaju, T.E. crkva moze da prizna samo delimicno, mada ne znam zbog cega bi i to radili....zbog vas mozda?
Možda zato što je tačna?
Их, која би то посластица била за рогатог... одушевио би се...а Ричард би лично дошао у Цркву да за олтаром одржи своје прво антихристово предавање...
'ajde opet... prirodne nauke se uopšre ne zanimaju za religiju, a ideja da ateista želi da drži predavanje u crkvi je produkt uma ozbiljno nagriženog paranojom.
1. лаж: Niko od nas ne trazi da se crkva menja,
2. лаж:vec da prestane da se mesa u nauku,
3. лаж: jer ako ne shvatas eremita trazi zabranu nauke.
endonuclease ne traži,
pandakungfu ne traži, ja ne tražim, pretpostavljam da isto važi i za ostale.
Sve što tražimo jeste da se vera ne meša u nauku, što čini preko onih fundamentalista, koji tvrde da je bukvalno tumačenje jevrejskog mita o postanku, realna činjenica.
Знаш ли КО ЈЕ ОТАЦ ЛАЖИ???
Dobro eremita, imaj malo skromnosti.
Ima i onih koji više lažu od tebe... možda ne na ovom podforumu, ili ne na forumu, ali ih ima... negde... valjda...
Rekla sam EKSTREMNI, a ne eksperimentalni.
Jer, pazi, to ti je kao gej-parada, ako im das maha, ode drustvo u nepovrat.
Potpuno si u pravu.
Svaki ekstremizam je velika opasnosnt po društvu.
Uzmimo na primer, kreacionizam i njegovu filijalu na ovom podforumu,
eremitu & co. Njihove ideje su otrov za društvo i mlade umove.
Baš kao i gej-parada... puno buke, nigde suštine, samo štete.