_Krang_
Domaćin
- Poruka
- 3.752
Па ако си је ти уопште прочитао - изгледа да ти уопште ништа није јасно...
о'ш да ти цитирам мал' ко.........
Ti Mitice mozes samo da se bavis krastavcima.
Kao i do sada.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

kako se zove knjiga?

kako se zove knjiga?

Mislim da je naslov "Naučno opravdanje religije". Proveriću.

Sto se srdis bez razloga?

Pa jel se neko vratio da se pohvali kako mu je u Raju?Ide, ali dodje i kraj, a onda ?

Научно оправдање религије - Апологетика - Постанак света и човека.....![]()
Ne ne srdim se samo hoću da nadjačam to odzvanjanje Božije reči u tvojoj glavi.
![]()
Pa jel se neko vratio da se pohvali kako mu je u Raju?
![]()
U osnovnoj skoli se uci da zivot na Zemlji bez Sunca nije moguc.
A ateisti zive bez boga. I oni koji nisu Hriscani zive bez YHWH-a.
I odlicno im ide![]()
Како није могућ? Па могућ је и под вештачким светлом
А ЗАМИСЛИ КАКВА ЈЕ ТЕК БИЛА СВЕТЛОСТ БОЖИЈА
КАДА ЈЕ СТВАРАО СВЕТ ...а није прво створио Сунце...

Pa on je skoro svaku svoju knjigu tako nazvao.![]()
Da li si citao knjigu lazar Milana ; Bog postoji?
Nije, prva i druga knjiga se zovu "Razgovori o veri". Trećoj ne znam naslov a ovaj naslov ću u koliko sutra proveriti. Nadam se da ću se setiti i da pogledam na kojoj je strani Finalistička teorija. Stvarno bi trebalo da je pročitate svi vernici i ne samo tu teoriju već i one ostale koje su nastajale od kako je počela geologija da dokazuje da Biblija nije u pravu a to je još u XIX veku. Od prve teorije do ove poslednje ima još tri četiri i sve, bezuspešno, pokušavaju da nekako usaglase Šestodnev sa naučnim činjenicama, dok se na kraju nisu dosetili da Šestodnev odbace kao istinu o stvaranju.
Nisam, ali ako je i u njoj navodio primere za postojanje Boga kao u "Razgovori o veri", onda je i bolje. Ne treba gubiti vreme.
?Iz Raja? Koliko njih znash?Mnogi su se vratili, cak su mnogi bili svedoci povratka nekih ljudi.
Како није могућ? Па могућ је и под вештачким светлом
А ЗАМИСЛИ КАКВА ЈЕ ТЕК БИЛА СВЕТЛОСТ БОЖИЈА
КАДА ЈЕ СТВАРАО СВЕТ ...а није прво створио Сунце...

Ozbiljno?

ti zapravo volis knjige koje govore da Boga nema, ili mi se samo cini?
Интересантно, када упоредим ове две твоје (плаво болд.) реченице испада да си ти самом себи бог...![]()
Да ли си свестан последица сопственог залагања и притиска на друге верујуће људе ако стварно верујеш да је ово црвено болдовано тачно??
Uopšte nije problem što ti ne veruješ u evoluciju. Što se mene tiče, ti možeš da kažeš "ja na osnovu svoje interpretacije učenja Crkve ne mogu da poverujem u evoluciju, i ona me uopšte ne zanima". I to je kraj priče, šta ja tebi mogu na to da kažem?
Ali ti ne radiš to ovde. Ti ovde navodiš direktne nazovi-naučne argumente. Ti govoriš o fosilima, o matematičkim verovatnoćama, citiraš knjige kreacionista, i pričaš o nastanku čoveka sa naučnog stanovišta. Povrh toga, optužuješ naučnike za prevare, laži, izmišljotine i razne druge zločine. To ne može ostati bez odgovora.
Ako želiš da završiš ovu priču i da opereš ruke od nas naučnika, prestani da nas vređaš, prestani da prenosiš izmišljene i uvredljive stvari o nauci (kao što je uostalom i ovaj tekst, koji navodi kako naučnici iznose nedovoljne dokaze i kako je evolucija naučno nezasnovana), i lepo reci: "mene nauka i naučni dokazi ne zanimaju, ja prosto ne verujem u evoluciju".
Избрисала је Борац тај мој пост, јер сам помињао "једног чику" - али ево овде сам пренео само твоју изјаву - види црвено болдовано:
Шта причаш ти? Ево је књига испред мене? КО је "ОДБАЦИО ШЕСТОДНЕВ"...???Nije, prva i druga knjiga se zovu "Razgovori o veri". Trećoj ne znam naslov a ovaj naslov ću u koliko sutra proveriti. Nadam se da ću se setiti i da pogledam na kojoj je strani Finalistička teorija. Stvarno bi trebalo da je pročitate svi vernici i ne samo tu teoriju već i one ostale koje su nastajale od kako je počela geologija da dokazuje da Biblija nije u pravu a to je još u XIX veku. Od prve teorije do ove poslednje ima još tri četiri i sve, bezuspešno, pokušavaju da nekako usaglase Šestodnev sa naučnim činjenicama, dok se na kraju nisu dosetili da Šestodnev odbace kao istinu o stvaranju.
Ра, а? Па не знам како се то уклапа у оног вашег неандерталца који је, како кажете живео све до 30 000 година пре Христа...
Iz Raja? Koliko njih znash?
A koliko njih znash koji nisu Biblijske lichnosti?