_Krang_
Domaćin
- Poruka
- 3.752
Zar nemas ni malo straha da tako govoris za tvorca?![]()
Ja nisam Jevrej te jevrejski bog nije moj tvorac.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zar nemas ni malo straha da tako govoris za tvorca?![]()
Бог Свемогући НЕМА националну припадност.......... и нико га не може
на тај начин својатати....а ни Чивути.

A shto ne valja Ra?To st ti ne zelis da ga priznas, ne znaci da nije.
A shto ne valja Ra?
A shto ne valja Ra?

Ра, а? Па не знам како се то уклапа у оног вашег неандерталца који је, како кажете живео све до 30 000 година пре Христа...
A shto ne valja Ra?
шта вам Ендо дође, неки старешина?![]()

BOKY već sam ti negde rekao da treba da pročitaš šta dr Milin piše u svojoj IV knjizi o poslednjoj teoriji kojom pametni teolozi teže da izbegnu konfrontaciju sa naučnim činjenicama. Ta teorija se zove Finalistička teorija. Pročitaj je i biće ti sve jasno.Krang, sta je to priroda?
Nukleoza kako ces uklopiti evoluciju sa Bozijom reciju?
I najzad , kako je materija skocila![]()
Ma kakva, bre, Božija reč. Božija reč samo odzvanja u tvojoj glavi.Krang, sta je to priroda?
Nukleoza kako ces uklopiti evoluciju sa Bozijom reciju?
I najzad , kako je materija skocila![]()
Pitao sam endonukleazu šta ti fali zato što se razume u neurobiologiju i srodne discipline.![]()

BOKY već sam ti negde rekao da treba da pročitaš šta dr Milin piše u svojoj IV knjizi o poslednjoj teoriji kojom pametni teolozi teže da izbegnu konfrontaciju sa naučnim činjenicama. Ta teorija se zove Finalistička teorija. Pročitaj je i biće ti sve jasno.
zato sto je demon koji je porazen i posramljen od tvorca neba i zemlje.

Ma kakva, bre, Božija reč. Božija reč samo odzvanja u tvojoj glavi.
@ Krang
@ Zazijavalo
И спамујете и вређате - а после зовете Јакоба који напада целу тему и прети
закључавањем. Да ли је то фер, да ли су то ваши "аргументи" ???
Sto se srdis bez razloga?

sunce je bog?![]()

Kao što jeste.
Nema nikakve potrebe da je usklađujem. Samo ne treba da se ja lično držim netačnih čitanja Božje reči, koje sam sam umislio.
Biblija govori o duhovnosti - o spasenju duše, ne o mehanizmima cirkulacije krvi, ili mehanizmima imuniteta, ili o mehanici nastanka zvezda. Ako je čitam onako kako je napisana, ne vidim nikakav sukob između nje i nauke.
A ako je čitam onako kako neki insistiraju, onda imam problem i bez nauke.
Recimo, ako čitam prvu glavu Biblije kao doslovan opis fizičkog nastanka sveta (umesto kao duhovnu metaforu), onda nalećem na stih u kome mi lepo Biblija kaže da je Bog načinio čoveka po uzoru na sebe.
Ako prethodni stihovi govore o fizičkom nastanku sveta, doslovno, i ako isto tako uzmem ovaj stih, ja onda mogu da zaključim da Bog ima creva, testise, kožu, krvotok, srce, da mora da jede, da povremeno mora da ide na nekakav nebeski toalet, itd. Što su teološki besmislice. Tako da ovaj stih očigledno uzimam da znači da je ljudski duh stvoren po uzoru na duh Božji.
A ako ovaj stih interpretiram tako da bude smislen (umesto besmislen) zašto ne bih interpretirao i ostale stihove u Bibliji na taj način? Opis stvaranja sveta je pogled sa neke duhovne ravni, u kojoj su kompleksni događaji nastanka univerzuma i evolucije života samo poetski opisani, i to po nekom redu koji ima duhovnu poentu, ne po materijalno-vremenskom redu. I nema nikakvog sukoba sa naukom.
Zasto lupetas da je Sunce demon ?
Popio si 2 rakije i vec ne znas sta pricas.![]()

BOKY već sam ti negde rekao da treba da pročitaš šta dr Milin piše u svojoj IV knjizi o poslednjoj teoriji kojom pametni teolozi teže da izbegnu konfrontaciju sa naučnim činjenicama. Ta teorija se zove Finalistička teorija. Pročitaj je i biće ti sve jasno.

U osnovnoj skoli se uci da zivot na Zemlji bez Sunca nije moguc.
A ateisti zive bez boga. I oni koji nisu Hriscani zive bez YHWH-a.
I odlicno im ide![]()