Cosmopolite
Zaslužan član
- Poruka
- 105.976
Mislim da bi svaki distro morao da radi solidno bas i u virtualci sa 4GB rama..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
са 4гб да, али и са 2,5 ГБ што у претходно описаном примеру није био случај...Mislim da bi svaki distro morao da radi solidno bas i u virtualci sa 4GB rama..
I tako će biti sve dok ne promene filozofiju virtuelke! Koji klinac imaju da rade razni 'neophodni i revolucionarni' servisi domaćina dok radim u virtuelki? Kao da sam taj 'virtuelni' OS digao na posebnoj particiji ili disku! Aeee, na sve strane polupismeni i nesposobni informatičari!Glupost , i sa 2 bi mogao da pokrene bez problema. Ocigledno su nesto zeznuli .. i nije bas clear
Koliko sam puta sam w10 pokretao u virtualci na 2GB i to 64bit jes da se vuce ali radi haha.
Inace se svaki Os vuce u virtualnom okruzenju ... to su fakti.I tako će biti sve dok ne promene filozofiju virtuelke! Koji klinac imaju da rade razni 'neophodni i revolucionarni' servisi domaćina dok radim u virtuelki? Kao da sam taj 'virtuelni' OS digao na posebnoj particiji ili disku! Aeee, na sve strane polupismeni i nesposobni informatičari!![]()
![]()
![]()
Ma seljačine! Imam hrpu diskova od po 40GB. Plan je da na njih nabacim W98, XP, Win7/32, Win7/64, Win10/32, Win10/64, Linux Mint/32 i Linux Mint/64 i onda prema potrebi samo menjam disk! Brže to napravim nego što se nešto od toga digne u virtuelki!Inace se svaki Os vuce u virtualnom okruzenju ... to su fakti.
Najavljujem sledeću vest: Pokretanje virtuelke na Linuxu vam je isto kao da ste bootali sistem na drugoj particiji!Naljutice se Dragan , uspori sada ... ovde idu vesti samo![]()
?? Ima i KDE i Plasma verzija! Na koju misliš?Препоручио бих свима руску линукс дистрибуцију Роса. Користим је већ годинама и одлична је. Скините пласма-кде верзију, испробајте, нећете се покајати.
Pogledajte prilog 647778
Mislim na Plasmu, ima i KDE4 verzija, ali je Plasma novija i ljepša.?? Ima i KDE i Plasma verzija! Na koju misliš?
Фајл урађен у МС ворду (. doc и. docx), за дивно чудо отворио је без блокирања процесора и меморије...Kakav fajl od 250MB? Plain text fajl pokusao da otvorim, skucao se, kao i ranije verzije.
Пази верзија 5.4 је отварала (у питању је био изворни фајл у. docx формату величине око 500МБ који је био проблематичан и за отварање у МС 2007). Сада верзија ЛО 6.4 поново отвара овај фајл са мање одступања него претходне верзикеtekst fajl od 250mb ne moze
To je zato sto konvetuje u odt i to ga skuca nacisto.
Иначе још увек чекамо да се омогуће видео позиви...New in version 1.9.10:
• Switch to the Picture-in-Picture mode to watch your video in a small window.
• Change video playback speed in the playback controls '...' menu.
• Rotate photos and videos in the media viewer using the rotate button in the bottom right corner.
Доступна је за преузимање нова верзија оперативног система Сербиан ГНУ/Линукс 2021, са КДЕ графичким окружењем. Графички изглед овогодишњег издања посвећен је успесима националног тима у кошарци. Сербиан долази подешен на ћириличну опцију, а кроз системске поставке може бити одабрана и латиница, као и ијекавица за обе варијанте. Као основа за образовање дистрибуције коришћен је Debian (Bullseye) у својој тестинг верзији, са КДЕ графичким окружењем.
Ja sam provalio najbolji sistem za rad sa virtuelnim linuxima. Napravis na virtuelnoj masini linux koji hoces da ucis, ja npr na archu imam debian u virtuelnoj masini, ulogujem se na debian i instaliram mu ssh server i izlogujem se. Virtuelka ostaje upaljena a ja dalje radim kroz terminal tako sto se nakacim na debijan preko ssh-a. Debijan jedva da koristi 400 mb rama u ovom modu, isto tako i na poslu imam na windowsu ubuntu a radi kao zmaj.I tako će biti sve dok ne promene filozofiju virtuelke! Koji klinac imaju da rade razni 'neophodni i revolucionarni' servisi domaćina dok radim u virtuelki? Kao da sam taj 'virtuelni' OS digao na posebnoj particiji ili disku! Aeee, na sve strane polupismeni i nesposobni informatičari!![]()
![]()
![]()