Kraljevski put

1990. otprilike. Krenuo sam peske na more. Cilj rada na sebi je da upravjas svojim zivotom, i psihicka stabilnost u stresnim uslovima.
To sam postigao tek pre neku godinu… sto se tice secanja sebe, nemoguce je dugo jer se mnogo naprezes. Ali ti trenuci
ostaju stalno, samo se potiskuju, ali nekako dodju kad ti ustrebaju… i kao sto je Gurdjijev napisao dovoljno je imati tesku
zenu...
Nije da ne može i to da se postavi kao cilj ali bi bilo dovoljno da si prošao obuku antiterorističke jedinice za isto postignuće. I kraće bi trajalo.

Nisam mislio na to, šta možeš što pre misliš, nisi mogao već o čemu bi mogao da ispričaš nešto a da ne ponavljaš pročitano kao za ocenu?

Sve divno i krasno ali nekako suvoparno i kao za ocenu nabubano u ovoj temi. Da neko napiše do kakvog je novog uvida/saznanja došao hodeći kraljevskim putem? Nečega što nije 100x i u 100 knjiga već prezvakano?

Recimo kad ste se i kako odlepili od teorije pretvarajući je u delo?
Ne znam kako bih ti to opisala, a da ne bude još teorije. Rezultat ti ne mogu dati,
niti ti to možeš na bilo koji način da vidiš.
Prvo sam došla do saznanja da me nikada niko u mom životu nije slagao toliko
koliko sam ja sama sebe lagala. Onda sam došla do saznanja da sam prisutna
u svom životu možda jednom nedeljno na par sekundi. Ko onda živi moj život
sve ostalo vreme?
Eto, to su neka dva početna uvida koje ne mogu da zaboravim i da se pravim
blesava kako je sve kako treba, nego znam da moram da radim.

Kako se to razlikuje od teorije koju sam prethodno pročitala? Razlikuje se po tome
što sam kroz lično iskustvo proverila da li je tako.

Ne znam kako bih ti to opisala, a da ne bude još teorije. Rezultat ti ne mogu dati,
niti ti to možeš na bilo koji način da vidiš.
Prvo sam došla do saznanja da me nikada niko u mom životu nije slagao toliko
koliko sam ja sama sebe lagala. Onda sam došla do saznanja da sam prisutna
u svom životu možda jednom nedeljno na par sekundi. Ko onda živi moj život
sve ostalo vreme?
Eto, to su neka dva početna uvida koje ne mogu da zaboravim i da se pravim
blesava kako je sve kako treba, nego znam da moram da radim.

Kako se to razlikuje od teorije koju sam prethodno pročitala? Razlikuje se po tome
što sam kroz lično iskustvo proverila da li je tako.
Ok, ništa od tog, uz malo dobre volje i nešto posmatranja nije teško potvrditi. Nego, pitam se jel iko ikad otišao dalje od tog početnog uvida? Preko intervala mi-fa?

Opisano je kao prirodno stanje svesti čoveka, pa, jel ti postalo prirodno kao što je prethodno san bio?

Ok, ništa od tog, uz malo dobre volje i nešto posmatranja nije teško potvrditi. Nego, pitam se jel iko ikad otišao dalje od tog početnog uvida? Preko intervala mi-fa?

Opisano je kao prirodno stanje svesti čoveka, pa, jel ti postalo prirodno kao što je prethodno san bio?
Tebi ništa od toga, ali većina ljudi proživi ceo život a da to ne primeti.

Meni nije postalo prirodno, nego moram da radim.
Ali sam sebi potvrdila da je moguće i dostižno.

Pa dobro, svoj put i cilj si završio ovladavajuci stresom. Dalje i ne moraš da se udubljuješ.
Шта може даље? Рече ми Јасна лик који ради на себи сломио девојци руку. Па ето ти Далај Лама тера дечака да му лиже језик….
Па педофилија међу духовним вођама. Јел они раде на себи?
Главна фора је да се обуздаш и контролишеш его… што мањи его то си нормалнији, што већи то си луђи, а ако је баш
велики неминовно следи лудило… треба бити нормалан у свакој ситуацији, знати своје лимите и могућност да се
обуздаваш

Шта може даље? Рече ми Јасна лик који ради на себи сломио девојци руку. Па ето ти Далај Лама тера дечака да му лиже језик….
Па педофилија међу духовним вођама. Јел они раде на себи?
Главна фора је да се обуздаш и контролишеш его… што мањи его то си нормалнији, што већи то си луђи, а ако је баш
велики неминовно следи лудило… треба бити нормалан у свакој ситуацији, знати своје лимите и могућност да се
обуздаваш
Ako su oni tolika goveda pored sve mudrosti, čemu mi da se nadamo?

U neku ruku je prirodno stanje jer posle svesnog šoka između nota Mi i Fa, čovek prevazilazi ličnost koja je pod 48 zakona i aktivan je na zemlji i razvija suštinu koja je planetarna, odnosno, pod 24 zakona.
U životu, taj proces je najteži jer zahteva potpuno unutrašnje čišćenje i disciplinovan rad na sebi.

U neku ruku je prirodno stanje jer posle svesnog šoka između nota Mi i Fa, čovek prevazilazi ličnost koja je pod 48 zakona i aktivan je na zemlji i razvija suštinu koja je planetarna, odnosno, pod 24 zakona.
U životu, taj proces je najteži jer zahteva potpuno unutrašnje čišćenje i disciplinovan rad na sebi.
Pa koliko dugo discipline je potrebno za skok preko? Nego to ona fora, učiš se dok si živ a mi smo se kao oslobodili pa ćemo da te učimo?

Back