- Poruka
- 17.625
Nasi monarhisti kad se pitaju za prednosti monarhije
Ne pitamo se mi o prednostima, mi znamo sta je prednost. Prednost se zove etika! Etika i sloboda.
Ali ti to ne mozes shvatit jer ti oces kriminalnu teroristicku drzavu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nasi monarhisti kad se pitaju za prednosti monarhije
Da to ne mogu da shvatim bas kao i ogromna vecina srpskog naroda . Mi srbi to ne shvatamo i zato smo protiv monarhijeNe pitamo se mi o prednostima, mi znamo sta je prednost. Prednost se zove etika! Etika i sloboda.
Ali ti to ne mozes shvatit jer ti oces kriminalnu teroristicku drzavu.
Mislim da bi Srbija trebala da postane monarhija i da vratimo Karadjordjevice.
To bi bilo pozitivno za Srbiju iz simbolickih razloga. Svrstali bismo se uz druge evropske drzave koje imaju dobar imidz.
Dakle popravilo bi imidz zemlje u svetu.
To bi imalo jednu tezinu i za turizam.
Nasa kraljevska porodica ima dobre diplomatske veze sa nama uvek "omiljenim Britancima".
U smislu stvaranja brenda kraljevske porodice privlace paznju svetskih medija.
Sad to je sve banalno ali u svetu koji je sav u makretingu i brendiranju ovaj potez bi bio pozitivan za samu zemlju.
Na stranu sve to za samo jedinstvo naroda monarhija igra vaznu ulogu.
Sta mislite?
Meni su Karadjordjevici simpaticni.
Image i simpatije su ok ali postoje mnogo značajniji razlozi zašto bi Srbija, naročito gledano iz današnje perspektive, morala najozbiljnije da razmotri restauraciju monarhije.
Zločinački titoistički sistem nasilno nametnut u Srbiji ni posle 75 godina smanjivanja raznih oznaških i udbaških kadrova na vlasti ne da nije dao rezultate već nas je poslao na dno evropske lestvice, doveo da smanjivanja teritorije Srbije, diskriminacije Srba iz Srbije, nestanka Srba na Kosovu i RSK i ogromnog egzodusa u dijasporu. Ekonomija i privreda su više puta razarani a narod onepismenjen i ponižavan od strane bahate i primitivne dece komunizma. Izvršen je kulturni genocid a negativna selekcija je postala zaštitini znak ove države. Srbiji koju su stvarali Karađorđevići oteto je Kosovo najvećim delo zato što je zločinac Broz radio sve što je moguće protiv srpskih interesa na Kosovu.
Protivteža mahnitom neokomunističkom primitivizmu koji danas vlada Srbijom mora biti stvorena a jedan od načina da se ona uspostavi je krunisanje prestolonaslednika.
Predsednički sistem ne funkcioniše i u praksi se koristi kako bi jedan čovek prigrabio svu vlast u Srbiji. Tako je bilo sa Miloševićem, tako i sa Tadićem a naročito sa ovim čije ime neću nikada više da pomenem.
Nastavljanjem prekinutog kontinuiteta progresivne i građanske države koju su stvorili Karađorđevići je preduslov izlaska Srbije iz začaranog kruga gubitništva na koje nas prisiljavaju deca onih koji su streljali najviđenije Srbe 1945.
Glasao sam za Povratak Kralja.
Ono sto je meni neverovatno je kako to da ne postoji rasprava na ovu temu u Srbiji?
Ja duboko verujem ALI 100 % da bi za 3 meseca dobro osmisljene kampanje Karadjordjevic obrisao patos sa ovdasnjim politicarima.
Kod nas u narodu postoji secanje monarhiju i svako malo se otme ponekom intelektualcu takva ideja.
S druge strane svaki intelektualac koji nesto valja je monarhista. I ono sto im je zajednicko nisu bucni i ne udaraju u lonce.
75 godina vladavine titoističkog komunizma razorilo je sve za šta su se Srbi vekovima borili.Vecina onih protiv monarhije imaju neku bahatost i nevaspitanje.
A oni najgori su upravo ta deca komunizma koja nemaju nista sveto i koja su grobari srpstva.
I? Gde su argumenti? To sto u repunlici imamo diktaturu nije argument jer smo diktaturu imali i kao monarhija svi nasi monarsi sa izuzetkom petra 1 su bili diktatori i to uglavnom surovi . Aleksandar je cak ukinuo ustav i skupstinu i ZVANICNO UVEO DIKTATURU . To cak ni tito nije radio . Dakle dajte konkretne argumentrImage i simpatije su ok ali postoje mnogo značajniji razlozi zašto bi Srbija, naročito gledano iz današnje perspektive, morala najozbiljnije da razmotri restauraciju monarhije.
Zločinački titoistički sistem nasilno nametnut u Srbiji ni posle 75 godina smanjivanja raznih oznaških i udbaških kadrova na vlasti ne da nije dao rezultate već nas je poslao na dno evropske lestvice, doveo da smanjivanja teritorije Srbije, diskriminacije Srba iz Srbije, nestanka Srba na Kosovu i RSK i ogromnog egzodusa u dijasporu. Ekonomija i privreda su više puta razarani a narod onepismenjen i ponižavan od strane bahate i primitivne dece komunizma. Izvršen je kulturni genocid a negativna selekcija je postala zaštitini znak ove države. Srbiji koju su stvarali Karađorđevići oteto je Kosovo najvećim delo zato što je zločinac Broz radio sve što je moguće protiv srpskih interesa na Kosovu.
Protivteža mahnitom neokomunističkom primitivizmu koji danas vlada Srbijom mora biti stvorena a jedan od načina da se ona uspostavi je krunisanje prestolonaslednika.
Predsednički sistem ne funkcioniše i u praksi se koristi kako bi jedan čovek prigrabio svu vlast u Srbiji. Tako je bilo sa Miloševićem, tako i sa Tadićem a naročito sa ovim čije ime neću nikada više da pomenem.
Nastavljanjem prekinutog kontinuiteta progresivne i građanske države koju su stvorili Karađorđevići je preduslov izlaska Srbije iz začaranog kruga gubitništva na koje nas prisiljavaju deca onih koji su streljali najviđenije Srbe 1945.
Glasao sam za Povratak Kralja.
75 godina vladavine titoističkog komunizma razorilo je sve za šta su se Srbi vekovima borili.
Rasprave o obnovi monarhije nema iz prostog razloga sto nema u narodu zainteresovanih za obnovu monarhije ! Narod vidi da preostale monarhije da bi opstale u 21 veku moraju kopirati republike . Pa su tako razblastile svoje monarhe i SVU VLAST PRENELE na one koji kao u republikama dobiju izbore nezavisno sta o tome misli monarh koga su naterali da se i ne mesa u drzavne poslove i da se ne bavi politikomOno sto je meni neverovatno je kako to da ne postoji rasprava na ovu temu u Srbiji?
Ja duboko verujem ALI 100 % da bi za 3 meseca dobro osmisljene kampanje Karadjordjevic obrisao patos sa ovdasnjim politicarima.
Kod nas u narodu postoji secanje monarhiju i svako malo se otme ponekom intelektualcu takva ideja.
S druge strane svaki intelektualac koji nesto valja je monarhista. I ono sto im je zajednicko nisu bucni i ne udaraju u lonce.
Vecina onih protiv monarhije imaju neku bahatost i nevaspitanje.
A oni najgori su upravo ta deca komunizma koja nemaju nista sveto i koja su grobari srpstva.
Zasto stalno pricate o komunizmu pa u srbiji nisu komunisti.prepreka obnovi monarhije nego mi srbi necemo da se obnavlja monarhijaRazlozi što ovakva rasprava postoji nalaze se u činjenici da je titoistička vlast razorila predratnu građansku državu u povoju, pobila celokupnu srpsku elitu - 100 000 Srba bez suđenje i i bacila je u neobeležene masovne grobnice. Razlog tome je čak i to što su srpski komunisti koji su se usprotivili Brozovom divljaštvu skončali na sličan način. Njihova mesta su zauzele neposobne vucibatine kojima je jedini zadatak bio da zlostavljaju narod dok su mu komunistički mediji, naopak sistem obrazovanja i drugi vidovi indoktrinacije ispirali um dok nije priznao da je žirafa.
Otklon od komunističkog uništavanja Srbije treba svakako početi restauracijom monarhije.
Ovdašnji političari to znaju i zato se protiv prestolonaslednika a naročito njegove porodice vodi bezumno primitivna kampanja u režimskim tabosima naročito poslednjih meseci što je naročito simptomatično.
Slutim da je služba uočila neke aktivnosti na Dvoru koje se nimalo ne sviđaju privilegovanoj deci komuizma koja vladaju Srbijom.
Osveta komunista jednom gradu u Srbiji koji je tokom DSR ostao do svog potpunog uništenja monarhistički je veoma dobra ilustracija kako se zatirao nasilno odnos između naroda i monarhije.
Naime 1944, po navođenju Koče Popovića kome su Vulin i Vesić nedavno darivali ulicu u centru Beograda engleski i američki bombarderi su bombardovali taj grad baš na kraljev rođendan.
Poruka je bila jasna,.
Tekovine oznaštva i šešeljističkog pseudočetništva su da tokom razgovora svi urlaju u glas i šutiraju sagovornije u glavu. To se u komunizmu smatralo sposobnošču i elokvencijom.
Međutim vremena takvog divljaštva su svakom normalnom čoveku dozlogrdila i verujem da kreće lagan zaokret ka civilizovanijem modelu društva.
75 godina vladavine titoističkog komunizma razorilo je sve za šta su se Srbi vekovima borili.
Srbi moraju konačno da počnu da uče svoju pravu istoriju a ne pamflete koje im podmeće odnarođeni sistem vlasti.
I? Gde su argumenti? To sto u repunlici imamo diktaturu nije argument jer smo diktaturu imali i kao monarhija svi nasi monarsi sa izuzetkom petra 1 su bili diktatori i to uglavnom surovi . Aleksandar je cak ukinuo ustav i skupstinu i ZVANICNO UVEO DIKTATURU . To cak ni tito nije radio . Dakle dajte konkretne argumentr
Takvih je sve manje ali je zato sve više onih koji se lažno izdaju za Srbe dok im je juga zakon bolan najdublje u srcu.sad je tesko izbiti iz glave mnogima da NISU "jugosloveni"
mi jos imamo te jugozomboide i kad cujem nekog da onako nostalgicno prozbori
"ja sam jugosloven" cista jeza me prodje
To je tekovina Karadjordjevića i njihove nezajažljivosti od pre 100 godina .sad je tesko izbiti iz glave mnogima da NISU "jugosloveni"
mi jos imamo te jugozomboide i kad cujem nekog da onako nostalgicno prozbori
"ja sam jugosloven" cista jeza me prodje
diktatura je bila 5 godina ali je trajala dozivotno i jos bi trajala da diktator nije likvidilran! Mi koji zamo istoriju znamo da nije aleksandar bio izuzetak ao diktator svi nasi monarsi su bili diktatori osim petra1Sad sam iz ciste radoznalosti otvorila "sadrzaj ignorisanog clana" i vidim da jadnik govori o "diktaturi" koja je cca trajala 5 god.
Hajde da se na momenat vratimo u svet 1929.
Po zapadnoj Evropi mozete da vidite crnce izlozene u "human zoo" kao vrstu najblizu majmunu da ne pricamo o "ljudskim pravima" u SAD.
Ne znam , uglavnom sugoslovenske ideje dolaze od "autohtonih" bar ove koje ja cujemTakvih je sve manje ali je zato sve više onih koji se lažno izdaju za Srbe dok im je juga zakon bolan najdublje u srcu.
To su ljudi koji su posle 1945. došli u Srbiju ne sa namerom da se ukolpe već da nameću svoje naopake zavičajne običaje.
Prepreka obnovi monarihije jesu Srbi koji nisu u stanju da shvate kakvo je titositički komunizam doneo zlo u Srbiju već su što iz straha, što zbog indoktrinacije lažima a neretko i zbog primitivizma po inerciji nastavili da se klanjaju svojim uništiteljima.Zasto stalno pricate o komunizmu pa u srbiji nisu komunisti.prepreka obnovi monarhije nego mi srbi necemo da se obnavlja monarhija
To je tekovina Karadjordjevića i njihove nezajažljivosti od pre 100 godina .
Krah iste drzave je posledica njihove nesposobnosti i kukavivluka . Austrijski carevi su 600 god vladali drzavom gde su nemci bili svega 1/3 ( opet trecinaTo je tekovina Karadjordjevića i njihove nezajažljivosti od pre 100 godina .
Ne znam , uglavnom sugoslovenske ideje dolaze od "autohtonih" bar ove koje ja cujem
Moje iskustvo je potpuno suprotno.Ne znam , uglavnom sugoslovenske ideje dolaze od "autohtonih" bar ove koje ja cujem
Ne prepreka obnovi monarhije je u cinjenici da ne postoje argumenti na cinjenicama zasnovani koji bi isli u prilog obnovi . Zbog toga i nemate uporisa u srpskom narodu . A ne zbog toga sto su srbijom pre 30 godina vladali komunisti
Mrsiš nešto o argumentima a ni jedan valjan nisi naveo.Ne prepreka obnovi monarhije je u cinjenici da ne postoje argumenti na cinjenicama zasnovani koji bi isli u prilog obnovi . Zbog toga i nemate uporisa u srpskom narodu . A ne zbog toga sto su srbijom pre 30 godina vladali komunisti
Nisam učestvovao ranije, ne znaš ta se dešavalo.Isti izgovor je imao i tito za svoju diktaturu ali to je nebitno . Cinjenia je da smo i u monarhiji imali diktature kao i u republici.
Ps .:ko zelite debatu na ovu temu morali bi preci u inbox jer ovako ce djavolcic da vrsi opstrukcije u avnoj debati . On koji ne zna koliko je 2/3 misli da je pozva
N da donosi sud o istorijskim cinjenicama koje su mu potpuno nepoznate
Mrsiš nešto o argumentima a ni jedan valjan nisi naveo.
Moje iskustvo je potpuno suprotno.
U ovom slučaju autohtonost je manje bitna, mnogo je važnija kvalitetna obbrazovanost i razumevanje tradicije.
Ali enpirijski gledao, uporište titoizma u Srbiji bili su Brozovi vojno-policijski pretorijanci dovedeni u ogromnom broju iz svih pasivnih krajeva SFRJ da budu protivteža tobožnjem velikosrpskom nacionalizmu za koji je Srbija vazda sumnjičena.
Njima je mržnja prema Kralju i obožavanje Broza bila glavna društvena funkcija.
U tom periodu autohtono stanovnišvo Srbije je bilo diskriminisano po više osnova.