Srbin1000%
Aktivan član
- Poruka
- 1.462
za ovo oko garde nisam siguran!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam za Simicem konak to je u redu,ali sam mislio na dom garde,onu polukruznu zgradu naspram konaka i dvora!Srusena je mislim 1947 po direktoj naredbi mose pijade-Bila je ogromna i sa dvorovima cinila celinu kao u Versaju!E Sad ko je nju gradio i kad?
Ma, naravno, uvek postoji sumnja u verodostojnost izvora, slažem se.
Čini mi se da se i mi malo bavimo nebitnom stvari: Bitno je da kraljevski par nije mogao da ima decu, a čijom krivicom, nije toliko važno.

Zaključak cele ove priče je da je Kralj Aleksandar Obrenović bio retartiran!
Mnoge stvari je radio na svoju ruku,a voleo je dobro i da popije!!!
Ja sam za Karađorđeviće i monarhista sam!
Svi Obrenovići,sem kneza Mihajla su bili nevažni i nisu bili neki vladari,a ako bih morao da istaknem drugog velikog Obrenovića to bi bio Milan!
Nije zbog para!
Kralj Aleksandar Obrenović i Draga su bili jako omrznuti u narodu,a njena braća Nikola i Nikodije su bili omrznuti u vojsci,zato što im je kralj dao unapređenja koja apsolutno nisu zaslužili!.To su bili neki od povoda za ubistvo Kraljevskog para,ali se nesme zaboraviti i to da su oficirima plate kasnile po nekoliko meseci,dok se on sa Dragom razbacivao parama.
Jedina greška majskog prevrata je ta što su ubijeni i pojedini ministri u tadašnjoj vladi,zbog toga što su bili bliski sa Kraljem!
Пријатељу, да Обреновићи нису створили односно васкрсли монархију Немањића, не би имао за кога да будеш.
Ono sto je zanimljivo je i to da su kraljevi Milan(po majci) i Aleksandar(i po oci i po majci) Obrenovic poticali od Nemanjica...
A evo i linije kralja Aleksandra Obrenovica of Nemanjica:
Veliki Zupan Stefan Nemanja (1109-1199)
I
Veliki Zupan Vukan II Nemanjic,vladao od 1202-1204 a umro posle 1207
I
Stefan Nemanjic,Kralj Duklje i Zete
I
Knez Dimitrije Dmitar Nemanjic,izgradio crkvu Davidovica 1281god.
I
Knez Vratislav Nemanjic
I
Knez Vratko Nemanjic,poznatiji kao Jug Bogdan
I
Kneginja Milica Nemanjic,zena kneza Lazara,umrla 1405god.
I
kneginja Marija Mara Lazarevic,zena Vuka Brankovica
I
Despot Djuradj Brankovic od Raske (1377-1456)
I
Despot Stefan "Slepi" Brankovic (1417-1476)
I
Desopt Jovan Brankovic od Raske (1465-1502)
I
kneginja Jelena Brankovic,zadavljena 1546
I
kneginja Ruksandra Rares od Moldavije (1537-1570)
I
Ilias,vladar Moldavije
I
Vojvoda Aleksandru Ilias od Vlaske,vladar Moldavije
I
Ilias Aleksandru,vladar Vlaske od 1666-1668
I
kneginja Sultana od Vlaske,umrla 1694
I
Knez Nikolae Mavrokordato,Vojvoda Vlaske i Moldavije (1680-1730)
I
Knez Aleksandar Mavrokordato (1720-1790)
I
kneginja Helena Mavrokordato,rodjena 1742god.
I
kneginja Marioara Kalimahi (1762-1822)
I
kneginja Roksana Strudza (1785-1844)
I
Esmeralda Bals (1811-1886)
I
Maria Elena Katargiu (1831-1879)
I
Kralj Milan Obrenovic od Srbije (1854-1901)
I
Kralj Aleksandar Obrenovic od Srbije (1879-1903)

И ова тврдња да су омрзнути у народу је апсолутно нетачна. Криза јесте задесила краљевски пар када се десило све оно са краљичином трудноћом 1901. године, али никако нису били омрзнути.
И ова тврдња да су омрзнути у народу је апсолутно нетачна. Криза јесте задесила краљевски пар када се десило све оно са краљичином трудноћом 1901. године, али никако нису били омрзнути.
Сјајно!
A kao Karadjordjevici ne poticu od Nemanjica!!!!!!
Pa naravno Obrenovici su povezani sa Karadjordjevicima,a ovi sa Petrovicima jer su se svi zenili medjusobno ili sa susednim dinastijama.To je vec opste znana cinjenica za Karadjordjevice,kao i za sve evropske vladare,dok se za Obrenovice nije znalo jer se do sada uglavnom istrazivalo poreklo po muskoj liniji...
Isto tako treba istaci i da je kralj Aleksandar Obrenovic i po ocu i po majci u rodbinskim odnosima sa sadasnjim pretendentom Aleksandrom Karadjordjevicem preko njegove majke,kraljice Aleksandre...tako da su ove dve dinastije danas na neki cudan nacin i povezane....
Pa naravno Obrenovici su povezani sa Karadjordjevicima,a ovi sa Petrovicima jer su se svi zenili medjusobno ili sa susednim dinastijama.
Inace da bi se ovaj danasnji prestolonaslednik Aleksandar smatrao naslednikom Nemanjica mora da se proseta od Moskve do Lisabona da bi to dokazao.
Не знам да ли баш потенцира,али истиче овај данашњи престолонаследник.Наводно су обе српске династије биле у сродству са Немањићима,бар тако се данас тврди, (мада сам уверен да је то небулоза), а ни један владар из обе династије НИКАД није себе нити своју породицу представљао наследницима Немањића,што би сигурно било потенцирано да је истинито.