Не би смели заборавити да су баш Обреновићи, па самим тим и  Краљ Александар, ударили темеље оне Војске која је 1912., 1913. и 1914.-1918. године остварила велико дело ослобођења од вековних завојевача. У време њихове владавине су стасали наши официри који су касније извојевали пресудне битке, војска је уређена, организована, увежбана и великим делом наоружана за то време савременим оружијем. Ту не мислим само на Војводе, генерале,.... већ и све остале који су дали немерљив допринос а већина и животе. Нико од њих, сигуран сам, није ратовао зато што је привржен овој или оној Династији. Познато је да је пуковник, а потоњи Војвода, Живоин Мишић, био чак два пута пензионисан као симпатизер Династије Обреновић, да је са породицом живео веома тешко за то време, био одстрањен не само из Војске него шиканиран и на друге начине, што у њему није смањило оданост и спремност да се бори за своју Земљу. А то су вредности које су делили сви војници и официри који су, понављам, стасали за време владавине Обреновића. Је ли Краљица Драга симулирала трудноће или не, то је нешто о чему се дискутује одавно и то питање ће вероватно остати нерешено.... Слушао сам једну дискусију у којој је поменут феномен лажних трудноћа код жена које немају деце а које их неизмерно желе. То је, додуше ретка, појава која није непозната у медицини. И тако, ко зна како би се одиграло и "шта би било кад би било"...А сам чин убиства Краљевског пара....СТРАШНО!!!