Kraj srpskog paradajz-turizma

pa u redu...
mislim da je to sasvim u redu...
tako nama poljaci i mađari su znali dolazit na Jadran sa punim autom svega i svačega i naprave gomilu smeća uvoznih proizvoda...

gla vidim već neke komentare tipa...nećemo u Crnu Goru, nećemo u Hrvatsku...al nećete ni u EU (dakle ni u Grčku, Sloveniju...itd) jer se po njihovim zakonima uopće nesmije unositi nikakva hrana ...a vama iz Srbije i BiH je još plus trošak viza i troškovi puta z aBg i čekanje vize, takse, itd itd

ili pojednostavljeno da vas pitam...
ukoliko bi Srbija bila turistička zemlja za masovni turizam...biste li vi dopustili da vam 10 miliona turista u jednoj sezoni donesu pun gepek hrane i ne kupi ništa hrane uvas...a samo vam napravi smeća?

sigurno ne bi dozvolili

evo primjerice kod nas na sjevernom djelu jadrana taj prizor se ne može vidjeti jer su se Istra, Kvarner i kvarnerski otoci već pomalo specijalizirali za visoki turizam...problem je južna dalmacija...evo primjerice Makarska u kojoj se do prošle godine dnevno po nekoliko sarajevskih autobusa spuštalo u centar ...ljudi bi došli s hranom i na plaži bi vladalo piknik raspoloženje...i sve je to ok dok se na kraju zbroji i oduzme i vidi se da apolutno ništa ni lokalno stanovništvo ni hrvatski turizam nema od tog

1) dođu stranim autobusima
2) donesu stranu hranu
3) napune plažu, zauzmu ležaljke (one besplatne sve), ostave smeće
4) odmah se krajem istog dana vračaju kući
5) (meni lično najgore) kad na plažu ponesu neke stare tranzistore na kazete i puste narodnjake - za poludjet

dakle niti su ostavili para hrvatskim prevoznicima, niti hrvatskim hoteljerima niti ugostiteljima...jedino što su ostavili su smeće

i potpuno razumijem nezadovoljstvo lokalnog stanovništva

------------
e sad stavite prst na čelo i zamislite da se prošećete vlastitim gradom i vidite takav prizor...ne da su samo kante pune smeća...nego ni do kanti ne možete ni da dođete...biste li vi uveli takav zakon....sigurno bi:!::idea:

Naslov teme nije na mestu
to nije praksa srpskih turista, pitajte kolege forumaše iz hr to rade i Česi i Slovaci i Mađari i Poljaci....
to je nešto što nije srpski brend, već odraz astronomskih cena i želje ljudi da pokušaju da obezbede 10-dnevni odmor na moru
a Crna Gora nije turistička meka, već krš i voda, tako da njihovo izdrkavanje o nekim taksama i ostalim glupostima je neukusno
dovedi bre pijaću vodu u hotel i obezbedi da iste ima 24h, pa da pričamo dalje:roll:

Da. :lol: Mučenici nemaju osnovne uslove za normalan život, a vamo govore o nivou. :lol: Videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu. :lol:

E pa filatelista,
objasni ti meni u kojoj to iole kulturnoj zemlji (drzavi) imash pijacu vodu na cesmi?
Voda se u svim normalnim drzavama kupuje u prodavnici kao - flasirana. E sad sto ti ni vodu ne zelish da kupish to je druga pricha ;) :lol:

.........
mora da si iz Pirot(a) !

Valjalo bi da je ima za tuširanje. Osim ako ne mislite da treba flaširanom vodom da se kupaš. Verujem da je na to mislio.

E pa filatelista,
objasni ti meni u kojoj to iole kulturnoj zemlji (drzavi) imash pijacu vodu na cesmi?
Voda se u svim normalnim drzavama kupuje u prodavnici kao - flasirana. E sad sto ti ni vodu ne zelish da kupish to je druga pricha ;) :lol:

.........
mora da si iz Pirot(a) !

evo druže moj u Srbiji, dođeš i napiješ se lepo vode, takođe flaširanu vodu ne moraš da kupuješ ni u Hrvatskoj, pijaća je u 99% slučajeva
u Turskoj je takođe pijaća, ali bakterijološki nesrodna našoj, pa je potrebno određeno vreme za privikavanje,
sad da ekološka država nema pijaću vodu u česmi, ne ide to meni, mislim to ekološka i flaširana voda

pa u redu...
mislim da je to sasvim u redu...
tako nama poljaci i mađari su znali dolazit na Jadran sa punim autom svega i svačega i naprave gomilu smeća uvoznih proizvoda...

gla vidim već neke komentare tipa...nećemo u Crnu Goru, nećemo u Hrvatsku...al nećete ni u EU (dakle ni u Grčku, Sloveniju...itd) jer se po njihovim zakonima uopće nesmije unositi nikakva hrana ...a vama iz Srbije i BiH je još plus trošak viza i troškovi puta z aBg i čekanje vize, takse, itd itd

ili pojednostavljeno da vas pitam...
ukoliko bi Srbija bila turistička zemlja za masovni turizam...biste li vi dopustili da vam 10 miliona turista u jednoj sezoni donesu pun gepek hrane i ne kupi ništa hrane uvas...a samo vam napravi smeća?

sigurno ne bi dozvolili

evo primjerice kod nas na sjevernom djelu jadrana taj prizor se ne može vidjeti jer su se Istra, Kvarner i kvarnerski otoci već pomalo specijalizirali za visoki turizam...problem je južna dalmacija...evo primjerice Makarska u kojoj se do prošle godine dnevno po nekoliko sarajevskih autobusa spuštalo u centar ...ljudi bi došli s hranom i na plaži bi vladalo piknik raspoloženje...i sve je to ok dok se na kraju zbroji i oduzme i vidi se da apolutno ništa ni lokalno stanovništvo ni hrvatski turizam nema od tog

1) dođu stranim autobusima
2) donesu stranu hranu
3) napune plažu, zauzmu ležaljke (one besplatne sve), ostave smeće
4) odmah se krajem istog dana vračaju kući
5) (meni lično najgore) kad na plažu ponesu neke stare tranzistore na kazete i puste narodnjake - za poludjet

dakle niti su ostavili para hrvatskim prevoznicima, niti hrvatskim hoteljerima niti ugostiteljima...jedino što su ostavili su smeće

i potpuno razumijem nezadovoljstvo lokalnog stanovništva

------------
e sad stavite prst na čelo i zamislite da se prošećete vlastitim gradom i vidite takav prizor...ne da su samo kante pune smeća...nego ni do kanti ne možete ni da dođete...biste li vi uveli takav zakon....sigurno bi:!::idea:

To se ne odnosi samo na strance,kojiko nekulturnih imas iz svoje zemlje koje to isto rade,
to rade i crnogorci kad se spuste iz Podgorice i ostalih gradova,koji isto tako jedu i piju po plazama,to nema veze ali najgore je to sto to ostave na plazi mrzi ih da odnesu do kante,boje se da se ne umore.

U Hrvatskoj sam bila kada sam bila baš mala i ne sećam se toga. Da moji ne pričaju o mojim gluparijama koje sam radila i da nije slika, ne bih ni znala da sam bila. Dakle, ne računam da sam bila. Na more sam išla u inostranstvo. U Crnu Goru sam dolazila par puta. Logično, u vreme velike krize. Ali zato sada, kada smo otvoreni nemam razloga da dolazim dole. A to nije od pre dve godine. :) Kako volite da mislite da smo kivni na vas. :lol: Smešni ste kao bioskop. :lol:
Vidim ja da ti malo pokusavas da opravdas sebe... logicno je to. Izvlacish se na mladost :heart:
Naravno Bratska Srbija nije kriva za sve i braca Srbi isto kao i Braca Hrvati su uvijek dobrodoshli ovamo, kao i u ostalom svi ljudi dobre volje.

Vidim ja da ti malo pokusavas da opravdas sebe... logicno je to. Izvlacish se na mladost :heart:
Naravno Bratska Srbija nije kriva za sve i braca Srbi isto kao i Braca Hrvati su uvijek dobrodoshli ovamo, kao i u ostalom svi ljudi dobre volje.

A ja vidim tvoju paranoju. :heart:
Kako misliš da pustim da pišeš neistine a da ne reagujem. Ma ja sam kriva kada uopšte ulazim u razgovor sa glupakom.

evo druže moj u Srbiji, dođeš i napiješ se lepo vode, takođe flaširanu vodu ne moraš da kupuješ ni u Hrvatskoj, pijaća je u 99% slučajeva
u Turskoj je takođe pijaća, ali bakterijološki nesrodna našoj, pa je potrebno određeno vreme za privikavanje,
sad da ekološka država nema pijaću vodu u česmi, ne ide to meni, mislim to ekološka i flaširana voda
Vjeruj da sam se i ja napio kako srpske tako i hrvatske cesmovashe i voda iz bunara. Naravno i ja ovdje kupujem vodu - ne pijem je sa cesme, jer je istini za volju ova voda cinimi se pomijesana je sa fekalijama. (bez zezanja). Jeste deficit je vode na CG Primorju, ali i to ce da se rijeshi, ako ne ovog ono - sljedeceg ljeta sasvim sigurno. RAgi cega se ceka sve to nije mi jasno.
Vjeruj vodovodne cijevi su postavljene od Skadarskog Jezera do Herceg Novoj josh prije 20 godina ! ! ! Svakom normalnom ovo zvuci cudno, ali ne znam o kakvoj kalkulaciji se radi i ko uzima novce od svega toga.. Valjda cekaju strane donacije za posao koji je obavljen prije 20 godina .
Nego ipak voda nije jedini razlog nedolaska turista iz Srbije. Iebi ga , samostalni smo, a Vasa propaganda cini cuda...politicari takodje.

Kyoatia, uopšte ne kapiram kome objašnjavaš. Ko se buni zbog propisa? Iskreno, nikada ne bih nosila hranu sa sobom. Gluposti. Osim vode i čokoladica, za uz put, ništa ne nosim. Da mi stvari smrde na hranu. O čemu vi govorite?

govorim općenito...da je ta uredba OK...ponijeti hrane i pića koliko je dovoljno turistima da ne moraju u putu da staju i kupuju....

mislim da je naslov malo pretenciozan...da ne kažem uvredljiv...jer jasna stvar da to čine i POJEDINI pripadnici i drugih naroda šireg regiona ništa više ni ništa manje od POJEDINIH Srba

dakle bilo bi u redu da se naslov promeni u: "Kraj paradajz-turizma za inostrane turiste"

a što se tiće Čeha, Slovaka i Mađara...istina je da su POJEDINI imalu tu "naviku" ali s godinama sve manje i manje...tako da se i tu popravilo mnogo...ipak je i njihov standard daleko ispred naših...danas gledano

A ja vidim tvoju paranoju. :heart:
Kako misliš da pustim da pišeš neistine a da ne reagujem. Ma ja sam kriva kada uopšte ulazim u razgovor sa glupakom.
Srce moje malo vidim da gubis nerve u nedostatku argumenata.
Ne kaze se sa glupakom nego sa glupanom. Ovo radi cistote Srpskog jezika. :lol: :heart:

kako neko mozhe po drugi put da se zezne i ode kod crno-ca na more??? a josh sa decom idu ljudi ..... i kupaju se u fekalijama ...... pooh

jedino shto je na nekom nivou je ulqin, ali i to chisto reda radi da se zna chiji je deo plazhe :lol:
U redu kupao si se fekalijama, molim te - nemoj vise to da radish :!:

Pa kad nema stranaca iz evrope, onda braco Srbi dogite!
Zar nisi cuo da su braca Rusi pokupovali Crnu Goru. Uh, pa u kojoj ti drzavi zivish ?!?! ;)

To se ne odnosi samo na strance,kojiko nekulturnih imas iz svoje zemlje koje to isto rade,
to rade i crnogorci kad se spuste iz Podgorice i ostalih gradova,koji isto tako jedu i piju po plazama,to nema veze ali najgore je to sto to ostave na plazi mrzi ih da odnesu do kante,boje se da se ne umore.

:)

sigurno da postoje i Crnogorci Hrvati koji to rade...pa u konačni istog smo svi Jugovići mentaliteta...manje-više..

al drugo je dok to uradi "naš" čovek jer istome možeš odbrusiti "lepo se sad prigni i pokupi to smeće koje si bacio na pod, a ako ne poslušaš sledite jedna odgojno--vaspitna"
a strancu ipak to ne možeš reć!

jel tako?

Kyoatia, naslov je proizvod crnogorskog kompleksa. Ali neću više o tome. Lepe sami ovde teme o sebi, provociraju i onda misle da ih mi mrzimo i želimo. Beda.
A čizmica bi za svoje godine trebala biti malo pametnija i imati inteligentnije prozivke. Ovo kao da pokušava da me vređa tinejdžer, pa mi glupo da reagujem. Kako sa detetom da se svađam? Ajde čika čizmice da te stavim na ignore. Smorih se najstrašnije moguće.

Srce moje malo vidim da gubis nerve u nedostatku argumenata.
Ne kaze se sa glupakom nego sa glupanom. Ovo radi cistote Srpskog jezika. :lol: :heart:

Zar nisi cuo da su braca Rusi pokupovali Crnu Goru. Uh, pa u kojoj ti drzavi zivish ?!?! ;)

Pa sigurno ne u tvojoj ekoloskoj,Kupili Rusi ,uvlacite se zapadu,a ocete od brace koji evro.

sigurno da postoje i Crnogorci Hrvati koji to rade...pa u konačni istog smo svi Jugovići mentaliteta...manje-više..

al drugo je dok to uradi "naš" čovek jer istome možeš odbrusiti "lepo se sad prigni i pokupi to smeće koje si bacio na pod, a ako ne poslušaš sledite jedna odgojno--vaspitna"

jel tako?

Zato bi ja uveo ekolosku policiju pa na licu mesta kaznu,pa drugi put to nece da uradi.
Dok nas neko ne udari po novcaniku nista.

jel tako?
Vidim da me kapirash ... rijech je o kulturi ili o dometu civilizacije.
Naravno da ima i ove nase Crnogorske Stoke, kao sto u ostalom ima i Hrvatske, Srpske..

Kyoatia, naslov je proizvod crnogorskog kompleksa. Ali neću više o tome. Lepe sami ovde teme o sebi, provociraju i onda misle da ih mi mrzimo i želimo. Beda.
A čizmica bi za svoje godine trebala biti malo pametnija i imati inteligentnije prozivke. Ovo kao da pokušava da me vređa tinejdžer, pa mi glupo da reagujem. Kako sa detetom da se svađam? Ajde čika čizmice da te stavim na ignore. Smorih se najstrašnije moguće.
Eto, tako to rade ozbiljni ljudi sa jakim argumentima :ok: :rotf: :super:

kako neko mozhe po drugi put da se zezne i ode kod crno-ca na more??? a josh sa decom idu ljudi ..... i kupaju se u fekalijama ...... pooh

jedino shto je na nekom nivou je ulqin, ali i to chisto reda radi da se zna chiji je deo plazhe :lol:

ma uopshte nije u tome poenta niti sam se ja kupao na pamet mi ne bi palo, nego sam bio samo u prolazu na jedan koncert ..... dovoljno da se vidi :lol::lol::lol:

Back