kozmetika,vase preporuke i iskustva

U toku leta...

• idem u solarijum

• stavljam kreme za samotamnjenje

• puštam da prirodno pocrnim

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne znam da li svi vi koji ste nekada radili oriflame radite i dalje. Nesto pretpostavljam da ne! Ja sam ukljucena vec 2 god i samo u samom pocetku mi je bilo ok - nesto novo i zanimljivo. Od zarade, naravno, nije bilo nista, osim u proizvodima. Ali vrlo brzo mi je dosadilo! Na kraju sam dosla u fazu da pobesnim kad mi stigne roba! Zasto? E pa ovako:
- nikad ne dobijem sve sto je poruceno
- u sledecoj turi mi posalju, ako imaju, sve sto nije stiglo u prosloj, bez obzira sto mi to vise ne treba! (cesto se porucuju pokloni za rodjendane i sl. i to vise nikom ne treba posle mesec dana!)
- Vrlo cesto mi salju i stvari koje nisam porucila i onda ja moram da se mislim sta cu s njima i kome da ih "uvalim"
- Kada su na akciji setovi, stigne mi samo jedan proizvod! I onda treba da ponavljam porudzbinu da bih skompletirala ono sto su ljudi trazili, a cesto ni tada ne dobijem.
- I svaki put placam postanske i administrativne troskove, sto smatram da nije fer! posebno kad moram ponavljati porudzbinu, jer mi nisu poslali sve!
I uopste mislim da ti troskovi nisu u redu. Nije to neka cifra, ali nakupi se! I uostalom, sto bih ja njima placala sto za njih prodajem robu?!? Pa jos i clanarinu!!!
Jos jedna stvar - mrzim kad na torbama, peskirima, kapama, maramama i sl. pise ORIFLAME! Takve stvari se POKLANJAJU, a ne prodaju! Opet ista stvar - treba da im platim da ih reklamiram! E pa necu!
Tako da ja stvarno ODUSTAJEM od ovih budalastina!
Ljudi, MANITE SE ORIFLAME-a i slicnih gluposti! To je bas "mazanje ociju"! Kupis ovo, ono i ovo i dobijes ovo veoma povoljno! Em to nesto, kad se bolje razmisli, i nije nesto povoljno, em si kupila gomilu gluposti samo da bi ispunila taj glupi uslov, a te stvari ne bi inace porucila! Verujte, mnogo je jeftinije, a mozda i kvalitetnije, otici i kupiti ono sto vam stvarno treba, nego ovde uzeti gomilu gluposti! Uporedite cene (koje su dosta podigli) sa cenama po prodavnicama, pa skontajte sami!

Nova Lancome maskara, sa vibrirajucom cetkicom-ne primecuje se, a izduzuje trepavice i daje im gustinu.
Kolagen losion, Kotodermin(privatna apoteka)-imam masnu T zonu, a nakon umivanja samo vodom ili bilo cim drugim, lice pocinje da me pecka.Ovo je idealno resenje jer umiri kozu, pa posle stavljam samo malo kreme-Aloe Vera, takode od Kotoderme.Inace, na konsultacijama tamo sam bila jednom i nikad vise posto ta farmaceutkinja sa specijalizacijom iz kozmetologije smatra da je nemoguce da masna koza moze da pecka...a i besmisleno mi je da trljam lice tim silnim preparatima i to 2 puta dnevno-veca steta nego korist-tako da vec duze vreme kupujem samo ta 2 njihova proizvoda.
Sto vise tecnosti, to je najbolji "preparat", a ako si retko zedna, poput mene, probaj Rosa emotion od breskve i guarane

E pa drage dame, nisam odolela a da ne podelim svoje iskustvo od pre nekoliko dana vezano za kozmetiku, shminku, sapune, kreme i sl... Naime, da pocnem :)
Vec godinama /a sad mi je 24/ imam uzasnih problema sa licem! Do te mere da sam koriscenjem raznih proizvoda - pudera, krema i svih ostalih proizvoda koji se nanose na kozu lica zaglavila na maksilofacijalnoj klinici zbog apscesa koji je izazvao neki od tih proizvoda. A uvek sam stavljala na lice zaista proverene stvari. Medjutim, eto...desilo se. Za one koje ne znaju, apsces je jedna zaista grozna stvar, slicna ciru, i moze biti jako, jako opasna. Onda je doshlo dreniranje te grozne stvari, sitni zahvati bez anestezije, 60 komada injekcija - jednom recju - PAKAO. A sve zbog lepote... elem.. iako je to bilo pre par godina, probleme vezane za kozu lica imam i sada... jer je masna, imam mitisere, akne, ma sve ono protiv cega se borimo i onoga shto zelimo toliko da sakrijemo... Da skratim... pre nekoliko dana, cujem za neku kozmeticarku i odem, cisto da probam /po hiljaditi put/... Prvo sam se iznenadila, jer zena uopshte nije ona "prava" kozmeticarka vec doktor, mikrobiolog, koja se bavi dermatologijom poslednjih 25 godina. Prvo shto mi je uradila, bio je pregled koze pod mikroskopom??? i BRIS SA LICA?!? Malom iglicom... ali nishta, apsolutno nishta ne boli. Na rezultate sam cekala tri dana. U medjuvremenu mi je dala, dok ne stignu rezultati, par stvarcica koje bih trebala da stavljam na lice /inace moram spomenuti da su proizvodi na biljnoj bazi koliko sam ja skontala, i pravi ih njena "firma" ili ona sama, nemam pojma, ali nije ni bitno/. Tri stvari sam kupila, dve sam dobila kao tester, da koristim i vidim da li ce mi odgovarati. Moram, definitivno moram napomenuti da je pregled besplatan, da se bris placa 450 din i da su proizvodi koje mi je dala kostali 600 dinara UKUPNO!!! posle tri dana, saopstila mi je da imam jednu, generalno bezazlenu bakteriju /ni ime joj ne mogu upamtiti/ i da bih trebala popiti antibiotik. Sto sam i uradila. Btw, na pregledu mi je receno da je najveci neprijatelj lica PUDER /sto i mozemo pretpostaviti/ i SAPUN!!! Kad je cula rec sapun, mislim da se najezila...naravno, dobro je shto vishe tecnosti, zatim jacanje imuniteta i mlecni proizvodi?!...
E sad, bavim se poslom gde je shminka, APSOLUTNO, ali apsolutno neophodna, shto je naravno problem... medjutim, ne znam da li cete mi verovati, ali rezultat posle koriscenja svih tih tecnosti i krema, videla sam posle TRI DANA! Shto mi se nikada nije desilo u zivotu. Iako imam jos oziljaka od akni i sl, a i svesna sam da mi je koza lica josh daleko od dobre, sinoc sam ipak izasla u grad i nisam stavila puder, shto se NIKADA u mom zivotu nije desilo... Malopre sam doshla sa kontrolnog pregleda od nje i zena mi je dala jos neki piling i kremu - za koju sam imala samo tester /ta dva - oko 500din/ i bukvalno mi se izvinjavala shto mi uvodi josh preparata, ali smatra da se neophodni. Moram napomenuti da su svi ti preparati shto sam uzela dovoljni za mesec-dva koriscenja!!!!!!!!!
Eto drage dame, ja sam toliko presrecna da vam ne mogu opisati jer mi je koza konacno prodisala!!! Morala sam definitivno ovo napisati vama, jer vrlo dobro znam koje i kakve muke zensko moze imati sa licem. Ako bilo koja od vas hoce da vam dam broj njenog salona, javite se obavezno, MENI JE ZENA PUNO POMOGLA. Ja sam iz Mladenovca, gde ona ima salon a takodje radi i u Beogradu, cak vishe dana nedeljno nego ovde. Svim srcem vam preporucujem...
p.s. ni ne moram da vam spomenem da je zena u 40-im godinama i da ima i vishe nego savrsheno lice! :)

Ravna mi je kosa (i previše, za moj ukus), i iako se farbam mekana je i paperjasta kao bebina... treba mi nešto da joj da sjaja, malo da je regeneriše :)))
Hvala Waterfall, sad ću da iščitam, naći ću valjda nešto :)
tish985, hvala i tebi, zvaću da vidim imaju li šta u Bgd-u :)

Ja! ja! ja!
Ako imaš broj u Bgd-u :)))

I druga stvar, ne znam da li se o tome pisalo, ili ima tema, al ne da mi se da kopam :D
Šta stavljate na kosu (maska, šta god)? Treba mi nešto da joj da sjaj, malo je povrati u život. Maslinovo ulje?

Kupih prošle nedelje Elseve ampule za kosu. (žute). Nikad mi kosa nije bila mekša i lepša. Malo su skuplje, u pakovanju ima 4 ampule (tubice), ali meni je pomoglo i iskreno, od svega što sam probala mi je najbolje delovalo.:zpozdrav:

L'ORéAL HYDRA-RENEWAL CONTINUOUS MOISTURE CREAM WITH PRO-VITAMIN B5, DRY/SENSITIVE SKIN
Water, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, Cyclopentasiloxane, Polyethylene, Mineral Oil, Shorea Robusta Seed Butter, Urea, Glyceryl Linoleate, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, PEG-2 Stearate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Polysorbate 60, Glyceryl Oleate, Panthenol, Cetyl Alcohol, Lanolin Alcohol, Stearic Acid, Palmitic Acid, Tocopheryl Acetate, Citrulline, Phenylalanine, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Propylene Glycol, Glyceryl Linoleate, Myristic Acid, Citric Acid, Caprylyl Glycol, Triethanolamine, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Potassium Sorbate, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Fragrance.

Ovo je sastav jednog od mase kozmetickih proizvoda. Kao sto se da videti, tu ima svega i svacega. Vecina ovih sastojaka su osnova/baza kozmetickog proizvoda, ostali se dodaju prema potrebi i nameni. Boldovane su supstance koje predstavljaju ozbiljan rizik po zdravlje. Da ne bude nesporazuma, rizik po zdravlje koji stvaraju te supstance nije utvrdjen direktnom upotrebom kozmetickih proizvoda, vec je to utvrdjeno generalno, za samu supstancu kakvo je njeno opste dejstvo i uticaj. Upotreba vecine kancerogenih supstanci u farmaceutskoj i kozmetickoj industriji uglavnom ima potporu u neprofesionalnim i nepotpunim ''naucnim'' istrazivanjima, koja obicno samo sluze da se zaobidje sustina problema.
Na osnovu dosadasnje dostupne naucne literatrure - svi ostali prisutni sastojci su u manjoj ili vecoj meri stetni, ili su pod sumnjom da su stetni i da predstavljaju rizik po covekovo zdravlje, i to u smislu - rizika od raka, toksicnosti za imuni sistem, alergija, toksicnosti za reproduktivne i nereproduktivne organe, iritacije koze, pluca ili ociju, biohemijkse i celijske promene, neurotoksicnosti, toksicnosti za endokrini sistem...(nije svaka od ovih supstanci povezana sa svim pobrojanim, ovo je samo grupni prikaz svih problema :D).Od ovih boldovanih vrlo je interesantan metilparaben, kao i svi ostali parabeni koji idu sa njim (skoro u svakom proizvodu). Metilparaben je metil estar para-hidroksibenzojeve kiseline, i vec se decenijama koristi kao prezervativ tj konzervans, antispetik i kao antibakterijsko sredstvo, u kozmetici, hrani, i farmaceutskoj industriji. Na osnovu nekolicine naucnih radova, smatra se da je bezbdan za tu upotrebu, tacnije, oni koji ga koriste pozivaju se na odredjene naucne radove, a ostale uopste nece da uzimaju u obzir za razmatranje. I kao sto se da pretpostaviti, dosta tih ''priznatih'' naucnih radova su finansirale i sponzorisale upravo farmaceutske i kozmeticke kuce. I kako se metilparaben (tj ceo sistem parabenskih prezervativa) pokazao u tim istrazivanjima? Da je u principu pouzdan, slabo toksican, da se ne akumulira u telu, da relativno brzo hidriolizuje po ulasku u telu, te ga nema u krvi...medjutim, ti rezultati su dobijeni eksperimentisanjem na drugim zivotinjskim vrstama.:roll:

Metilparaben se korsiti u preko 22.000 kozmetickih sredstava (brojka bez lekova i hrane). Ulazi u sastave sampona, kupki, balsama, dezodoransa, kupki za intimne delove, svakakvih krema za lice, ruke, telo, boja za kosu i izbeljivaca, maskara, skidaca sminke, tonera, pilinga, sapuna, antiperspiranata, pasti za zube, senki za oci, SPF krema, pena/gelova za brijanje...ukratko receno, metilparaben se nalazi u skoro svim prozivodima koje (vecinom) zene koriste svakodnevno sa ciljem da budu lepe, lepse i najlepse, tj da budu u skladu sa svim protokolima zivotno-ponizavajucih planova, koji izmedju ostalog nuzno ukljucuju i opstu telesnu zatrovanost. Da li su eksperimetalne zivotinje testirane sa onim dozama i u periodu trajanja koliko to zene cine sebi? Naravno da nisu, ko ce da placa nekoga da jadne zivotinje svakodnevno maltretira metilparabenom, recimo u trajanju od 1, 2.. 5...10 godina. Metilparaben se u kozmetici nalazi u koncentraciji od 0.8% kad je smesha parabena u pitanju, a 0.4% kad je samo on prisutan. To se odnosi na jedan proizvod. A da li se uzima u obzir da se zena (mal)tretira sa minimum desetak proizvoda dnevno, svaki dan, 365 dana u godini... sminkom nanose metilparaben, skidanjem sminke nanose metilparaben... zene nemaju pauzu od metilaparabena. :lol: Kada su u sve vecem broju pocela da se pojavljuju istrazivanja koja ukazuju na toksicnost parabena, industrija je odmah reagovala, svetlim parolama poput - metilparaben je bezbedan i zvanicno odobren, tako su rekli autoriteti, a vasa istrazivanja su nepotpuna, netacna i sl.
Prvi naucni radovi koji spominju stetnost parabena su se pojavili krajem 70tih godina proslog veka. 2004te je u UK, objavljen naucni rad u kojem se doslo do interesantnog saznanja-u 20 razlicitih uzoraka tumora dojke su nadjeni tragovi metilparabena, i to netaknutog, sto se poprilicno kosi sa prethodnim dugogodisnjim uverenjem da se metilparaben ne akumulira u telu. Pored raka dojke, parabeni su povezani i sa rakom materice, a u poslednjih par godina i sa rakom koze. Pored toga, metilparaben, tj parabeni (ne svi) su mimici estrogena, tj oponasaju/igraju ulogu kao i estrogen. 2005te, japanski naucnici sa Kyoto Prefectural University of Medicine su radili istrazivanje sa metilparabenom, posle kojeg su dosli do zakljucka da ista supstanca, koja se izmedju ostalih koristi i u kremama ''protiv starenja'', upravo ubrzava proces starenja koze. Eksperiment je radjen tako sto je na kozu naneta kolicina metilaparabena slicna onoj koja se nalazi u nekom kozmetickom proizvodu(znaci nije u pitanju kolicina iz nekoliko proizvoda, koja je realno prisutna) a potom je koza izlozena zracenju od 30 milidzula UV zraka, sto se smatra da je prosecna dnevna kolicina izlaganja tokom letnjeg vremena. Rezultati su pokazali da je 19% celija koze umrlo, dok je kod koze bez metilparabena 6% celija umrlo. Uz to, nadjeno je da je kolicina lipidnih peroksida (supstance koja ubrzava proces starenja) tri puta veca kod koze sa metilparabenom nego kod one bez istog.

Medjutim, to se zvanicno i dalje vodi kao ''izuzetak od pravila'', u smislu da industrija koristi odbranu da je do sada daleko vise dokazano, i napisano radova, o bezbednosti i nestetnosti metilparabena, i da je odobren od strane zvanicnih institucija. Istini za volju, od skora je metilparaben zabranjen u pojedinim zemljama EU, a u nekim se vodi pod terminom - nebezbedna upotreba u kozmetici. z:mrgreen:
Velika vesela porodica parabena se zahvaljujuci igrarijama i IUPAC dosetkama hemijske industrije na raznoraznim proizvodima nalazi pod raznoraznim imenima...a sva oznacavaju jednu te istu stvar :lol:

Methylparaben
Benzoic acid, 4-hydroxy-, methyl ester
4-Hydroxybenzoate de methyle
methyl 4-hydroxybenzoate
Methyl-4-hydroxybenzoat
4-Hidroxibenzoato de metilo
4-Hydroxybenzoic acid methyl ester
4-hydroxybenzoesaeure-methylester benzoate,
4-hydroxy-, methyl methyl p-hydroxybenzoate
p-hydroxybenzoic acid methyl ester
methyl paraben
methyl ester of p-hydroxy benzoic acid
4-(Carbomethoxy)phenol
4-(Methoxycarbonyl)phenol
Benzoic acid, p-hydroxy-, methyl ester
Methylben
Methylparaben
p-Carbomethoxyphenol
p-Methoxycarbonylphenol

Ethylparaben
Benzoic acid, 4-hydroxy-, ethyl ester
4-Hydroxybenzoate d'ethyle ethyl 4-hydroxybenzoate
Ethyl-4-hydroxybenzoat
4-hidroxibenzoato de etilo
4-hydroxybenzoesaeure-aethylester
benzoate, 4-hydroxy-, ethyl
ethylparaben
ethyl parasept
4-(Ethoxycarbonyl)phenol
4-Carbethoxyphenol
4-Hydroxybenzoic acid ethyl ester
Benzoic acid, p-hydroxy-, ethyl ester
Ethyl p-hydroxybenzoate
p-(Ethoxycarbonyl)phenol
p-Carbethoxyphenol
p-Hydroxybenzoate ethyl ester
p-Hydroxybenzoic acid ethyl ester

n-Propylparaben
Benzoic acid, 4-hydroxy-, propyl ester
4-Hydroxybenzoate de propyle propyl 4-hydroxybenzoate Propyl-4-hydroxybenzoat
4-hidroxibenzoato de propilo
4-Hydroxybenzoic acid propyl ester
4-hydroxybenzoesaeure-propylester
4-hydroxybenzoic acid propylester
propyl p-hydroxybenzoate
propyl paraben
benzoate, 4-hydroxy-, propyl
Benzoic acid, p-hydroxy-, propyl ester
n-Propyl 4-hydroxybenzoate
p-Hydroxybenzoic acid propyl ester
p-Hydroxybenzoic acid, propyl ester
p-Hydroxybenzoic propyl ester

Butylparaben
Benzoic acid, 4-hydroxy-, butyl ester
4-Hydroxybenzoate de butyle butyl 4-hydroxybenzoate
Butyl-4-hydroxybenzoat
4-hidroxibenzoato de butilo
4-Hydroxybenzoic acid butyl ester
4-hydroxybenzoesaeure-butylester
benzoate, 4-hydroxy-, butyl
p-oxybutylbenzoate
4-(Butoxycarbonyl)phenol
Aseptoform Butyl
Benzoic acid, p-hydroxy-, butyl ester
Butyl p-hydroxybenzoate
n-Butyl 4-hydroxybenzoate
n-Butyl p-hydroxybenzoate
n-Butylparabenp-Hydroxybenzoic acid butyl ester

isobutylparaben
Benzoic acid, 4-hydroxy-, 2-methylpropyl ester
4-Hydroxybenzoate d'isobutyle
isobutyl 4-hydroxybenzoate
Isobutyl-4-hydroxybenzoat 4-hidroxibenzoato de isobutilo
2-Methylpropyl p-hydroxybenzoate
Benzoic acid, p-hydroxy-, isobutyl ester
iso-Butyl p-hydroxybenzoate
Isobutyl p-hydroxybenzoate
p-Hydroxybenzoic acid isobutyl ester

benzylparaben
Benzoic acid, 4-hydroxy-, phenylmethyl ester
4-Hydroxybenzoate de benzyle
benzyl 4-hydroxybenzoate
Benzyl-4-hydroxybenzoat
4-hidroxibenzoato de bencilo
Benzyl p-hydroxybenzoate
benzoate, 4-hydroxy-, benzyl
4-(Benzyloxycarbonyl)phenol
4-Hydroxybenzoic acid benzyl ester
Benzoic acid, p-hydroxy-, benzyl ester
p-Hydroxybenzoic acid benzyl ester

Naravoucenije - najbezbednija sinteticka hemikalija je ona sa kojom nemate kontakt (a po istom sablonu - najbezbednija vakcina je ona koja nije primljena) z:mrgreen:

Avaj, sve je štetno i opasno! Prestaću da se kupam, perem kosu, umivam, šminkam...pucaću od zdravlja! :lol:

Ma i voda je hemijsko jedinjenje, mora da je i ona grozna i kencerogena! Više neću ni vodu da pijem, a ni da jedem, sve se sastoji od nekih hemijskih jedinjenja ogromnih i zastrašujućih naziva :lol:

Avaj, sve je štetno i opasno! Prestaću da se kupam, perem kosu, umivam, šminkam...pucaću od zdravlja! :lol:

Ma i voda je hemijsko jedinjenje, mora da je i ona grozna i kencerogena! Više neću ni vodu da pijem, a ni da jedem, sve se sastoji od nekih hemijskih jedinjenja ogromnih i zastrašujućih naziva :lol:

Kupanje, pranje, umivanje, sminkanje ne mora nužno da znači da se moraš mazati kancerogenim hemikalijama :D
Nije preterano dugacak put od podsmevanja hemijskim jedinjenjima ogromnih i zastrasujucih naziva do pridruživanja oktobarskim pink ribbon setnjama. ;)

Ja sam isto jedno vreme bas bila u tripu u vezi sa parabenima, aluminijumom i sl. stvarima, pa sam kupila "prirodne" kreme, bez parabena...
Sta da kazem osim da sam posle toga 6 meseci koristila kreme koje mi je smuckao dermatolog, jer sam dobila fleke od sunca ispod ociju. Hvala Bogu te sam ih skinula, ali sam bila na granici da unistim kozu. Sad sam ponovo na "otrovnim" kremama i lice mi je savrseno.
Jedino cega se pridrzavam je da mi u dezodoransu nema Al, aiperspirante ne koristim.
Paste za zube, mleka i gelove za telo, kao ni sampone, uopste ni ne pokusavam da nadjem bez svih tih losih sastojaka.
Ako cemo tako, i povrce i voce koje jedemo je prskano, vazduh koji udisemo je zagadjen... Najbolje da sedimo u kuci i ne izlazimo...
Treba se opustiti i eventualno pokusati da se izbegnu ti losi sastojci, ako je moguce. Ako ne, necu da se ubijem zbog toga!

Kupanje, pranje, umivanje, sminkanje ne mora nužno da znači da se moraš mazati kancerogenim hemikalijama :D
Nije preterano dugacak put od podsmevanja hemijskim jedinjenjima ogromnih i zastrasujucih naziva do pridruživanja oktobarskim pink ribbon setnjama. ;)

Ebote, zašto se ljudi plaše hemije? Čim vide neko jedinjenje dugog i nerazgovetnog naziva, tresu se od straha.

Pazi, sve se sastoji od hemijskih jedinjenja. Da li će neko jedinjenje biti opasno ili ne, zavisi od mnogih faktora - količine, učestalosti, ostalih faktora koji se razlikuju od osobe do osobe.

Koja kozmetika ne sadrži hemijska jedinjenja???

Ova druga rečenica ti je malo bzv, deluje kao da jedva čekaš da se razbolim od raka?

Npr, od raka dojke je skoro umrla baka moje drugarice, a nije se mazala kremicama, ni šminkala, živela je na selu itd. Od ostalih vrsta raka oboljevaju i muškarci i deca, a ne vidim da se šminkaju i mackaju. Tako da mislim da se ovakve priče preterane, tj može da bude, a ne mora da znači.

Ebote, zašto se ljudi plaše hemije? Čim vide neko jedinjenje dugog i nerazgovetnog naziva, tresu se od straha.

Pazi, sve se sastoji od hemijskih jedinjenja. Da li će neko jedinjenje biti opasno ili ne, zavisi od mnogih faktora - količine, učestalosti, ostalih faktora koji se razlikuju od osobe do osobe.

Koja kozmetika ne sadrži hemijska jedinjenja???

Ova druga rečenica ti je malo bzv, deluje kao da jedva čekaš da se razbolim od raka?

Npr, od raka dojke je skoro umrla baka moje drugarice, a nije se mazala kremicama, ni šminkala, živela je na selu itd. Od ostalih vrsta raka oboljevaju i muškarci i deca, a ne vidim da se šminkaju i mackaju. Tako da mislim da se ovakve priče preterane, tj može da bude, a ne mora da znači.

Postoji velika razlika recimo izmedju prirodnih hemijskih jedinjenja i sintetickih jedinjenja, kancerogenih i nekancerogenih.
Ovu drugu recenicu si ti dozivela kako si zelela, to sto si ti napisala, ja nisam rekao.
Sto se muskaraca i dece tice, nisam spominjao sve karcinogene kojima su ljudi izlozeni, vec sam se samo osvrnuo na sastav zenske sminke...sto se drugaricine bake tice, evo ja znam jednu zenu koja je svoj rak dojke uspesno izlecila brojsovom metodom, ali ne mogu da idem naokolo i da trubim da ce ta metoda biti delotvorna za sve, isto kao sto ti ne mozes da uzmes bakin slucaj i da generalizujes da eto i ljudi koji zive na selu dobijaju rak. Losa je to racionalizacija da bi umirila sebe iznutra i bezbrizno nastavila da se mazes i mackas.

Back