KOVRDŽAVI BIŠON

Da osvežim malo temu: zna li neko gde mogu kupiti Bišona a da:
1. nije preterano skup (vidim po oglasima cene od 280 pa do 500+ E
2.da to štene koje kupim ne bude neki mešanac (video sam oglas Bišon&Maltezer gde štene maltene ne može da se provali da je mešanac)
3.da ne bude bolesno štene koje može da ugine nakon 2-3 meseca

Na oglasima ih ima ali ja uglavnom slabo verujem oglašivačima jer su česte prevare prilikom kupovine,a sa druge strane nisam u prilici da kupim štene koje ima paprenu cenu.
Hvala unapred na odgovoru

Ja znam za vrhunsko leglo bišona i trenutno imaju štence,međutim ne uklapa se u vaše potraživanje po jednoj stavci, jer jeste skup. :)
Skoro sam srela u Pet centru mladića i devojku sa štenetom bišona,kupili su ga u Zemunu platili oko 300e ,morali da ga uzmu a nema ni dva meseca,dlaka mu izgleda jadno,buve su milele po njemu da sam se ja sažalila i poklonila im moj šampon protiv parazita da ga očiste,nešto tužnije nisam u životu videla,čuvajte se kupovine preko oglasa .idite na forum balkanska kinologija i pitajte tamo na temi bišon , za prava i proverena legla bišona,

2.da to štene koje kupim ne bude neki mešanac (video sam oglas Bišon&Maltezer gde štene maltene ne može da se provali da je mešanac)

Na oglasima ih ima ali ja uglavnom slabo verujem oglašivačima jer su česte prevare prilikom kupovine,a sa druge strane nisam u prilici da kupim štene koje ima paprenu cenu.
Oni su bar naglasili da je mesanac... Cesto se desava da dobijete mesanca, posebno ako je cena niza nego uobicajena.
Moje iskustvo govori da Vam za nesto nizu cenu niko nista ne garantuje, ni zdravlje, ni kvalitet... Rasa je dosta popularna, tako da se samim tim jako puno "mulja" s njom. Ili malo sacekajte, skupite nesto vise novca, ili "menjajte" rasu;))
Mogu vam dati neke kontakte, pa vidite da li vam odgovaraju.
Puno srece vam zelim u svakom slucaju:)

Te cene koje ste naveli su verovatno za bisone koji imaju rodovnik i tako i znate da su pravi bisoni. Ja sam moje prodavala po 200 evra, nisu imali papire ali im je otac vrhunski bison sa odlicnim rodovnikom. Svi kupci koji su hteli da vide roditelje, bili su dobrodosli, tako da je i to normalno da trazite. Meni je na primer jedna zena iz Beograda htela da otkupi celo leglo i da ga zavede kao svoje i tako bi moje bisone prodavala po paprenim cenama jer pretpostavljam da ti njeni imaju papire. Kad ja nisam pristala, bila je zapela za musko stene, jedva sam je otkacila, cak je trazila da ga posaljem autobusom. :eek: Na kraju sam musko dala za 150 u Zemun jednoj divnoj porodici koja ga obozava, cak smo im isli u posetu.

Mnogo uslova postavljas. A i sta znaci paprena cena?
Ako hoces da biras kvalitet,rasu,zdravlje,onda platis za stene iz neke dobre odgaivacnice koja ce garantovati za to stene.
Ako nemas/neces da platis koliko treba onda nema biranja. A i to da li ce stene uginuti posle 2-3 meseca ili doziveti duboku starost ne zavisi samo od odgaivaca,vec i od vas.

Mnogo uslova postavljas. A i sta znaci paprena cena?
Ako hoces da biras kvalitet,rasu,zdravlje,onda platis za stene iz neke dobre odgaivacnice koja ce garantovati za to stene.
Ako nemas/neces da platis koliko treba onda nema biranja. A i to da li ce stene uginuti posle 2-3 meseca ili doziveti duboku starost ne zavisi samo od odgaivaca,vec i od vas.

:amen: Manji psi duze zive, ako je to, uslovno receno, "investicija" koja treba da potraje u narednih 15tak godina, ne treba se zaletati, skrtariti ili tako nesto, ako vec zelimo to-i-to. Ako ne, Boze moj, preslatkih mesanaca ima na usvajanju. Sve ostalo moze da se okarakterise kao BIIIP a da ti ne udje. :mrgreen:

Ja sam moje bišončiće prošle godine prodavala za 200e, bez papira .... to je u oglasu i bilo naglašeno. Bez obzira na to, psiće sam jako brzo prodala i niko od kupaca nije postavljao pitanje zašto nema papira .....

Ja sam ih odgajala 2 meseca, očistila od glista, vakcinissala i tek onda ih slala u nove domove .... bdela sam nad njima danonoćno ....

Hoću da kažem da je sve moguće .... da kupite dobre pse (a da imaju normalnu cenu) ... kao i da platite papreno za lažne pse .... Danas ništa nije garancija, nažalost.

Ohh Cao Svima :) Zelim da kupim bisona i kao sto vidim malo ste me zbunili :) Ohh napokon da udjem i da uspem ♥ nego ovako svako prica drugacije malo me je straa to da radim a moji ne vole pse pa cu samo ja da ga cuvam :( koliko puta jedu na dan imam enciklopediju psa i patuljasti psi steni jedu 4 puta i ne jedu obilno i oni se kupaju kada kako da ih kupam mozete li mi sve reci svaki dan se cesljaju ok to mi nije problem obozavam zadovoljstvo mi je.

Za početak kupite štene koje je već vakcinisano barem jednom, nemojte uzimati premlado, jer je veći problem čuvati, sa 2,5 meseca bi bilo idealno. Štenci jedu po 5x dnevno, ali i to je individualno. Kupite što kvalitetnije granule , jer se kuca do godinu dana razvija i raste , da ne bi kasnije imali problema sa zdravljem. To su mali psi, količinski ne jedu puno tako da im se može priuštiti i najskuplja. Na ambalaži vam piše koje količine hrane kuca pojede za jedan dan, tu količinu izmerite i podelite u više malih obroka. Najvažnije je da kucu odvedete veterinaru nakon preuzimanja, on će je pregledati i dati vam savete za dalje , kad da očistite od glista kad da dođete na drugu i treću revakcinu. Protiv buva, jedino efikasno što možete koristiti za štene je frontline sprej, on se jedini koristi i za skotne kuje. Kucu nemojte kupati dva dana pre i dva dana posle stavljanja spreja.

Pronađite na internetu šta ne davati psu da jede i držite se toga, nikakvi eksperimenti sa štenetom jer lako dobiju proliv.

Pola posta ne razumem, možeš li malo jasnije da pišeš. Gde je zarez a gde tačka, ne mogu da povežem šta pitaš. :)

Mislim da sam shvatila.

1. Uzmi stene koje je vec primilo jednu vakcinu i odvedi ga kod veterinara da ti da uputstva za dalje vakcinacije i ciscenja od glista.
2. Kupi sto kvalitetnije granule i hrani stene u pocetku 5 puta dnevno, to ce ti bolje objasniti u pet shopu.
3. Kad vec kupujes granule, kupi i Frontline sprej posto je jedino on bezbedan za stence i nemoj da kupas stene 2 dana pre prskanja spreja i 2 dana posle prskanja spreja. A kad ga kupas, koristi sto bolji sampon, stavi mu vatice u usi i pazljivo ga isperi i osusi fenom uz cetkanje.
4. Nemoj psu davati nista osim granula za pocetak jer su steneci stomaci osetljivi.
5. Oko 4 meseca najkasnije odvedi stene kod proverenog frizera, vazno je da se na vreme navikne jer je to rasa koja zahteva ozbiljnu negu dlake, koze, usiju, ociju... I za kraj, raspitaj se kako se krecu cene friziranja za rasu koja te interesuje i razmisli mozes li psu da pruzis sve sto mu je potrebno.

Dala sam ti linkove koje treba da procitas, onda ces imati manje pitanja. Da imam stence na prodaju, ne bih ih prodala nekome ko ima 13 godina, najozbiljnije. Uostalom, imas li ti novca za stene i za sve sto mu treba?

Buve, krpelji, gliste, sugarci, demodeks, komarci...

Razmisli o ovoj slici:
559767_10151322366402545_1979715361_n.jpg

Moderatori po službenoj dužnosti brišu jer spamuješ temu vredjajući druge korisnike, nezahvalan za sve savete i strpljenje koje su ti dali. Niko ovde nije besposlen i ne sedi po ceo dan tebi na raspolaganju.
Još jedan takav post i uradiću dalje šta mi službena obaveza nalaže, a to je kazna.

ok.Odma sam uso odma me napadate pa zamisli da se oni u toj situaciji nalaze? kako bi im bilo?

A ti kao moderator bi trebala da mi pomognes ako vidis :(((

Dimitrije, kažnjen si .....još jedan post ove vrste i nastavljam dalje sa kažnjavanjem, jer dve moderatorke i članicu foruma koje su ljubitelji i dugogodišnji vlasnici pasa si maltretirao i vredjao iako su sa najboljom namerom došle da ti pomognu i posavetuju te.

Back