KOVRDŽAVI BIŠON

Ekopet je jeftina hrana koju niko ne preporučuje, držite se superpremijum hrane,raspitajte se u bilo kom pet šopu, sve što jeftinije od 400din po kilogramu je sumnjivog kvaliteta, mali je pas ne tražite jeftina rešenja. Druženje sa drugim psima koji nisu u vašoj kući zaobiđite dok ne isprima sve vakcine. Za parenje reče Dušica. Naučite što više o rasi koju imate,naučite sve i o odgoju šteneta, ne planirajte sa 6 meseci da štancujete kučiće, to je isto kao kad devojčica sa prvom menstruacijom ostane trudna, daleko je to od dobrog. :(
Superpremium ne znaci nista. Svako moze da stavi na svoju hranu da je Superpremium
Cena takodje ne igra bas nikakvu ulogu. Hils je daleko najskuplji, nijedan normalan pas nece da ga jede, RC je za mog psa nemoguc jer ga em ne jede , em odmah dobije
neke alergije, neki insititu koji ispituje izmedju ostalog i hranu za pse ( Nemacka) peticu je dodelio nekoj Superpremium ( kazem da taj epitet nista ne znaci) hrani
od diskontera gde 3 kg kosta 4 evra i psi je obozavaju.

Ja zadnjih godina svom psu kuvam ( sada ima i 14,5 godina), a kuvala sam mu i dok je bio stene jer ga granule i takve zezalice uopste nisu zanimale.

5-6 godina je jeo granule ( najvise je voleo bas ove najjeftinije), ali uvek pomesane sa posnim sirom, jogurtom i naravno virshlom ili
nekim kuvanom mesom.

Poslednja izmena:
Najjeftiniju hranu vole psi jer su dodati aditivi , dobro im miriše,kao što i deca najviše vole brzu hranu punu masnoća, šećera... raznih nezdravih dodataka. Većina dece bi najradije jela samo u Mekiću hamburgere a zalivali koka-kolom i završavali obrok milkom, ali im ipak to ne dajemo. :) Ne bih se složila da cena i kvalitet nemaju veze. Meso nije jeftina stavka, pa ako je granula sadrži mora i da košta. Slažem se da je kuvanje najzdravije i najbolje što možemo da priuštimo ljubimcu, pogotovu ako je zaista izbalansirano i ako dobija sve što treba, međutim, mnogi ljudi koji imaju štene ne znaju uopšte šta je sve to što bi mu trebalo redovno davati kroz ishranu da se pravilno razvije, zbog toga je mnogo bolje ići sa kvalitetnom granulom. Neko nema ni vremena da se time bavi , granulirana je hrana praktičnija i ne kvari se kad ostane od obroka, za razliku od kuvane. :)

Najjeftiniju hranu vole psi jer su dodati aditivi , dobro im miriše,kao što i deca najviše vole brzu hranu punu masnoća, šećera... raznih nezdravih dodataka. Većina dece bi najradije jela samo u Mekiću hamburgere a zalivali koka-kolom i završavali obrok milkom, ali im ipak to ne dajemo. :) Ne bih se složila da cena i kvalitet nemaju veze. Meso nije jeftina stavka, pa ako je granula sadrži mora i da košta. Slažem se da je kuvanje najzdravije i najbolje što možemo da priuštimo ljubimcu, pogotovu ako je zaista izbalansirano i ako dobija sve što treba, međutim, mnogi ljudi koji imaju štene ne znaju uopšte šta je sve to što bi mu trebalo redovno davati kroz ishranu da se pravilno razvije, zbog toga je mnogo bolje ići sa kvalitetnom granulom. Neko nema ni vremena da se time bavi , granulirana je hrana praktičnija i ne kvari se kad ostane od obroka, za razliku od kuvane. :)

Nemaju zaista veze ( kvalitet:cena) i ne samo, jos i ponajmanje kod hrane za pse, nego nemaju ni kod kozmetike, higijenskih artikala jer se mi svi
povodimo za reklamom i nekom poznatom markom.

Moje stene jednostavno nije htelo da jede, nista meni nije pomoglo sto sam kupovala i srevirala mu najbolju is najskupku hranu, jednostavno
nije htelo da jede ( a nije bilo bolesno). Danas smem da kazem ( ranije me je bio blam) da je prvih nedelja svog zivota ( znaci od osme do 16 nedelje)
htelo da jede samo neki keks i mleko sa shlagom. I tako je i hranjeno:hahaha:

Mislim da preterujemo svi do reda sa studiranjem te hrane za pse. Pa psi jedu i hleb i ostatke nekog jela, nisu bolesni, zive dugo kao i ovi
sto im se serviraju ostrige za dorucak. Nijedan pas , kao sto nijedno dete ili covek, ili bilo koja zivonja ne umire dobrovoljno od gladi.

Svakako da su te granule zdarvije jer u njima ima kojecega, ali ko kaze da je psu to sve stvarno i potrebno?

O, postoji veza između cene i kvaliteta. Izuzeci (tipa jeftine, a dobre kozmetike tipa Botanica) su tu samo da potvrde pravilo. Moj Gizmo (mešanac pekinezera, potpuno u tipu tibetanskog španijela) je dugo bio na onim komercijalnim šarenišem i kad sam se malo edukovala i rešila da ih menjam, ništa drugo iz približnog opsega cena nije hteo, samo su RC mini adult došle u obzir, tad po 600din/kg, sad su, verujem, i skuplje. I poživeo je još koju godinu na njima, živeo bi i duže, da se nije razboleo od stresa kad mi je otac umro. (Inače, poživeo je oko 15 godina.)

Mali je pas u pitanju, nije to veliki izdatak, treba probati više vrsta hrane svakako, ali svakako razmišljati o skupljim varijantama kao trajnom rešenju.

Nova sam na ovom forumu i htela sam da pitam za misljenje.Imam bisona Arcija koji je star 9 meseci.Juce posle setnje sam mi na vrhu dlake pronasla nekoliko krpelja.Ima Bayerovu ogrlicu vec 15-ak dana,pa me interesuje iskustvo sa njom.Da li bi ti krpelji uginuli ili postoji mogusnost da mu se uvuku u kozu iako ima ogrlicu?

Nova sam na ovom forumu i htela sam da pitam za misljenje.Imam bisona Arcija koji je star 9 meseci.Juce posle setnje sam mi na vrhu dlake pronasla nekoliko krpelja.Ima Bayerovu ogrlicu vec 15-ak dana,pa me interesuje iskustvo sa njom.Da li bi ti krpelji uginuli ili postoji mogusnost da mu se uvuku u kozu iako ima ogrlicu?
Ogrlica ne sme da "landara " oko vrata, mora biti stavljena tako da ima prostora da se stave 2 prsta da bi imala dejstvo. Dosta dobro se pokazala, neke moje kuce su je imale ranijih godina i nikakav problem sa buvama i krpeljima nije bilo, ali proprati, svaki pas drugačije reaguje. :) Inače ogrlice se ne preporučuju za dugodlake pse i ove koji žive u stanu, pogotovu male rase, ja bih na tvom mestu prešla na fronline combo . :)

Ogrlica ne sme da "landara " oko vrata, mora biti stavljena tako da ima prostora da se stave 2 prsta da bi imala dejstvo. Dosta dobro se pokazala, neke moje kuce su je imale ranijih godina i nikakav problem sa buvama i krpeljima nije bilo, ali proprati, svaki pas drugačije reaguje. :) Inače ogrlice se ne preporučuju za dugodlake pse i ove koji žive u stanu, pogotovu male rase, ja bih na tvom mestu prešla na fronline combo . :)[/QUOTE
Hvala puno!]

Pozdrav svima! Pratim ovu temu već par meseci, sve sam pročitala, ali na neka lična pitanja nisam uspela naći odgovor. Naučila sam putem Interneta i dosta od vas svih o Bišonima u koje sam se zaljubila još pre par godina, ali sam tek sada saznala da ću za par meseci moći da imam svog, što do sada nije bio slučaj. Mislim da je super da znam o njima dosta i pre samog upoznavanja sa svojim kučetom da bih znala šta i kako kasnije. Za početak me zanima gde ste vi nabavljali svoje Bišone, kakva su iskustva, pošto se baš bojim da se ne zalepim za neodgovornog odgajivača koji bi mi prodao i bolesnog psa. Dakle, koja odgajivačnica je vaša preporuka? I ako biste mi rekli neke osnovne stvari o njima koje bi mi trebale za početak i vaša lična iskustva sa njima. Inače, već znam, tj. volela bih da bude ženkica i da se zove Šanel :) Hvala unapred!

Pozdrav svima! Pratim ovu temu već par meseci, sve sam pročitala, ali na neka lična pitanja nisam uspela naći odgovor. Naučila sam putem Interneta i dosta od vas svih o Bišonima u koje sam se zaljubila još pre par godina, ali sam tek sada saznala da ću za par meseci moći da imam svog, što do sada nije bio slučaj. Mislim da je super da znam o njima dosta i pre samog upoznavanja sa svojim kučetom da bih znala šta i kako kasnije. Za početak me zanima gde ste vi nabavljali svoje Bišone, kakva su iskustva, pošto se baš bojim da se ne zalepim za neodgovornog odgajivača koji bi mi prodao i bolesnog psa. Dakle, koja odgajivačnica je vaša preporuka? I ako biste mi rekli neke osnovne stvari o njima koje bi mi trebale za početak i vaša lična iskustva sa njima. Inače, već znam, tj. volela bih da bude ženkica i da se zove Šanel :) Hvala unapred!
Ako želiš ljubimca pet kvaliteta lako ćeš ga naći, ako želiš kvalitetnijeg psa , koji naravno mnogo više i košta od odgovornog uzgajivača, nema ih puno, u Srbiji 2-3. Napiši još par poruka na forumu da možeš da šalješ i primaš privatne poruke, jer se na ovoj temi ne mogu reklamirati uzgajivači, mada se i neki članovi ovde bave prodajom štenaca, koja se predstavljaju kao "kućna" legla , što znači nema poznate pretke,(to nema veze sa izložbom , već je dokaz kakve gene nosi) nema papire o pregledima i snimcima koje roditelje treba da imaju da bi se zaobišle nasledne bolesti... Naravno to ne znači da nećete dobiti slatkog i zdravog psa, može biti i sasvim ok. :)

Poslednja izmena:
U suštini mi nije bitno da ima papire, jer ne razmišljam o izložbama i daljoj prodaji njenih štenaca. Bitno mi je samo da znam da je zdravo i pravo, sa pažnjom odgojeno, a to sam primetila kod Dušice čiji mi se štenci mnogo sviđaju, ali mi je jako žao što je njenoj Sari (divno ime) ono januarsko leglo poslednje :sad2:
Jel je potrebno da napišem još koju poruku da bi mogla da mi pošalješ privatnu poruku? :think:
Zanima me još da li se ti baviš prodajom štenaca, koliko je star tvoj mališa/mališanka, kako se zove :)

U suštini mi nije bitno da ima papire, jer ne razmišljam o izložbama i daljoj prodaji njenih štenaca. Bitno mi je samo da znam da je zdravo i pravo, sa pažnjom odgojeno, a to sam primetila kod Dušice čiji mi se štenci mnogo sviđaju, ali mi je jako žao što je njenoj Sari (divno ime) ono januarsko leglo poslednje :sad2:
Jel je potrebno da napišem još koju poruku da bi mogla da mi pošalješ privatnu poruku? :think:
Zanima me još da li se ti baviš prodajom štenaca, koliko je star tvoj mališa/mališanka, kako se zove :)

Ne ja se ne bavim prodajom, bavim se udomljavanjem napuštenih ljubimaca,ali nema u ponudi bišona. :) Napiši još neku poruku pa možeš pisati privatne poruke, ja ti ne mogu pomoći jer ono što ti tražiš je zapravo ono što se nudi svugde po forumima, oglasima internetu... Poznajem odgajivača vrhonskih bišona , ali oni ne prodaju bilo kome, važno im je da pas ode u prave ruke, da će imati redovnu i kompletnu negu, ne prodaju bez papira i da, takve kuce su dosta skuplje od ovoga što se ovde nudi. :)

KJa

Drugari,

Dobila sam bišonku Megi prrošle nedelje. Stara je 2,5 meseca. Molim vas da me uputite jer aposolutno nista ne znam. U utorak prima drugu vakcinu pa ce onda valjda posle smeti napolje. Piski i kaki gde stigne, iako je nagradim poslasticom kada piski na pelenu. Nocu recimo uvek piski na pelenu sama dok spavam, ujutru vidim da se nigde nije popiskila, a preko dana eventualno jednom dva puta piski na pelenu, sve ostalo na pod. Ja je svaki put izgrdim i udarim novinama po guzi. Kažite mi kako da je najlakse naucim, da nuzde obavlja na peleni odnosno napolju kada pocnem da je izvodim. malo je problem sto je ona veci deo dana sama jer mi svi radimo, pa provede kuci 5,6 sati sama.
Takodje interesuje me kada smem da je kupam, i da li smem da je prebrisem sircetom i vodom (tako su mi rekli) jer mnogo smrducka, a i nogice i stomak su joj zuti jer od kada je bila skroz mala, upadne u svoju mokracu itd znate i sami kako to ide..
Potrebna su mi uputstva sta i kako raditi obzirom da je mala, takođe primetila sam da ima 2,3 buve, mozda i vise. Cime da je tretiram?

Hvala i pozdrav,

Drugari,

Dobila sam bišonku Megi prrošle nedelje. Stara je 2,5 meseca. Molim vas da me uputite jer aposolutno nista ne znam. U utorak prima drugu vakcinu pa ce onda valjda posle smeti napolje. Piski i kaki gde stigne, iako je nagradim poslasticom kada piski na pelenu. Nocu recimo uvek piski na pelenu sama dok spavam, ujutru vidim da se nigde nije popiskila, a preko dana eventualno jednom dva puta piski na pelenu, sve ostalo na pod. Ja je svaki put izgrdim i udarim novinama po guzi. Kažite mi kako da je najlakse naucim, da nuzde obavlja na peleni odnosno napolju kada pocnem da je izvodim. malo je problem sto je ona veci deo dana sama jer mi svi radimo, pa provede kuci 5,6 sati sama.
Takodje interesuje me kada smem da je kupam, i da li smem da je prebrisem sircetom i vodom (tako su mi rekli) jer mnogo smrducka, a i nogice i stomak su joj zuti jer od kada je bila skroz mala, upadne u svoju mokracu itd znate i sami kako to ide..
Potrebna su mi uputstva sta i kako raditi obzirom da je mala, takođe primetila sam da ima 2,3 buve, mozda i vise. Cime da je tretiram?

Hvala i pozdrav,

Izvini, ali da li bi ti grdila ili tukla , neka je i novina, svoju bebu od dva meseca zato sto ne piski i ne kaki tamo gde si i kako, a narocito kada
ti to zamislila?
A kada nameravas da pocnes da je izvodis napolje? Za Bozic?
Izvinjavam se sto sma ovako jetka, ali me stvarno stomak zaboli kada cujem, citam da neko uzme stene od 8 nedelja, ostavlja ga 6 sati samog
a onda ga udara novinom jer je piskilo.

Ja ne znam da stene moze da smrducka, izuzev ako se totalno zapusti pa spava u svom urinu i kaki.

MOje stene nikada nije " upadalo" u svoju mokracu jer je piskilo gde je stiglo,a kad se popiski na tepih onda ode u neki drugi deo stana/kuce.
Gde to stene zivi? U nekom kavezu?

Prvo, pogledaj temu Kako naučiti štene da... Drugo, moram da parafraziram PETA-ino uputstvo za učenje šteneta i mačeta na wc. "Kad vidite štene/mače da obavlja nuždu van predviđenog mesta, smotajte novinu u rolnu i udarajte sebe po glavi iz sve snage što niste vodili računa o stvorenju koje zavisi od vas." I evo ideje: http://www.kudaukupovinu.rs/grupni-...&utm_content=FB+Toalet&utm_campaign=FB+Toalet

Zašto ljudi uopšte uzimaju štene ako ne žele ništa da nauče o njegovom vaspitanju ,osim neki zatucani savet kako ga treba tući novinom? :( Pa kako je moguće da se nije zaguglalo i potražilo sve što je moglo pre nego je to malo biće ušlo u nečiji život , i sve sa opravdanjem "ne znam ništa o tome a znam da ga kažnjavam "? :( Pobogu u današnje vreme imate na internetu čitave knjige besplatno, a vi i dalje ne znate ništa, ovo je tužno i žalosno.

Zdravo svima,nedavno mi je umruo moj hrcak,i da ne bih crkla od tuge,moja porodica i ja smo se odlucili da nabavimo psa,htjela bih da mi pomognete ako mozete.
Prije svega, svi smo se odlucili da iskljucivo zelimo malog psa,imamo veliku kucu i dvoriste,ali moji bi vise htjeli da zivi u dvoristu,mada,ni da zivi u kuci im ne smeta,mama je jako protiv,jer zna da ce psi morati prvih dana da izvrsavaju nuzdu u kuci,i bas toga se najvise boji,razmisljali smo o kovrdzavom bisonu,za njega smo ja,tata i brat glasali,a onda tvrdoglava sestra navaljuje na maltezera,a zatim,mama kaze,da iskljucivo moze da podnese samo pse koji zive napolje,i da bi htjela da imamo pekinejzera,a meni su oni iskreno odvratni u facu i previse, "vriste".
Pa ako mozete,da mi samo kazete,naravno vi koji imate iskustva,koje su vrline i mane kovrdzavog bisona.
Hvala u naprijed i veliki pozdrav!!!

PS.Ako bi bilo vise vrlina i to pokazem mami,mozda bi ipak dozvlila da imamo kucnog psa,u ovom slucaju,kovrdzavog bichona

Ja imam maltezera i glasam za bišona, imaju veseliju i smireniju narav, a i manje su osetljivi od maltezera. Pored nje imam i mešanku i dva "kopekinezera" i svi su u stanu . :) Naravno i jedan i drugi pas su skupi za održavanje, bar jednom mesečno im treba frizer, jednom nedeljno se kupaju kvalitetnim šamponima za pse, i svaki dan se moraju očešljati i to od prvog dana da se naviknu i da se mrtva dlaka ne bi ćebala. Svaki pas je za u kuću, jer on najviše od svega želi da živi sa svojim ljudima a ne da noću ostaje sam napolju . :( Potrudi se, kog god psa da uzmeš , da preuzmeš obaveze oko njega , čišćenje , hranjenje, dresura... pa mama neće imati zamerki. Najgore od svega je uzeti psa , a obaveze prepustiti roditeljima. Pas prvih bar dva meseca traži konstantnu pažnju i učenje, bez nerviranja i kažnjavanja šteneta, nego sve polako , smireno i uz pohvale i nagrade. :)

Zdravo svima,nedavno mi je umruo moj hrcak,i da ne bih crkla od tuge,moja porodica i ja smo se odlucili da nabavimo psa,htjela bih da mi pomognete ako mozete.
Prije svega, svi smo se odlucili da iskljucivo zelimo malog psa,imamo veliku kucu i dvoriste,ali moji bi vise htjeli da zivi u dvoristu,mada,ni da zivi u kuci im ne smeta,mama je jako protiv,jer zna da ce psi morati prvih dana da izvrsavaju nuzdu u kuci,i bas toga se najvise boji,razmisljali smo o kovrdzavom bisonu,za njega smo ja,tata i brat glasali,a onda tvrdoglava sestra navaljuje na maltezera,a zatim,mama kaze,da iskljucivo moze da podnese samo pse koji zive napolje,i da bi htjela da imamo pekinejzera,a meni su oni iskreno odvratni u facu i previse, "vriste".
Pa ako mozete,da mi samo kazete,naravno vi koji imate iskustva,koje su vrline i mane kovrdzavog bisona.
Hvala u naprijed i veliki pozdrav!!!

PS.Ako bi bilo vise vrlina i to pokazem mami,mozda bi ipak dozvlila da imamo kucnog psa,u ovom slucaju,kovrdzavog bichona

Ja bih ti savetovala da ne uzimas psa, ni malog ni velikog.
Uzmite macku, to je prava stvar. Zivece malo u kuci, malo u dvoristu, kakice i piskice napolju.
Psa zaista nikako. Taman posla da bishon ili maltezer zive napolju. Nece doziveti ni cetvrti mesec zivota.

Pozdrav svima
Pre nepunih dva meseca,potpuno neocekivano i neplanirano,kupili smo Kiru za "sitan kes" od vrlo neodgovorne osobe koja ju je zapostavljala i maltretirala. Kira je bisonka,sada stara oko 9 meseci. Sve ucim u hodu,ali imam problema. Sa 7 meseci,kada je dosla kod nas,krenuli smo vakcinaciju iz pocetka,jer nismo znali koje vakcine jeste a koje nije primila. Bivsa vlasnica nije dala nista od papira, samo je usmeno tvrdila da je kuce vakcinisano. Cistili smo se od glista,lecili od suge,trebili od buva,svasta smo prosli. Osisali smo se skoro na "celavo" jer je bila uzasno ucebana. Jos se pomalo plasi nogu,iako zna da je kod nas niko nece sutnuti. E,sad,pravila sam greske za ova dva meseca, iz cistog neznanja. Jos uvek sam zbunjena.
Kiri kupujem dve vrste granula,i to Chapi i Yosera kids. Dajem joj oko 120 gr granula dnevno,podeljeno u 2 obroka,a prelivam svaki obrok trecinom kesice sosa Pedigree. Da li je to u redu?
Sampon imam Friskies Elementia,na kojem pise da je ph neutralan, ovde sam na ovom forumu procitala da to nije dobro.
Kira ima malo crvenog ispod ociju i na guzi,ali ima i zuckastu straftu duz kicme,kao da se provlaci ispod necega pa se prlja,ali se ta strafta ne da oprati.
Molim vas,koji sampon da kupim? Koji regenerator? Za suze sam procitala,to se svi slazete sta treba. Citala sam na ovom forumu preporuke,ali nisam mogla da se odlucim. Pomozite mi. Hvala unapred.

Kira.Kad je dosla kod nas,kad je prvi put okupana,kad su je osisali malo "nacelavo" a da lici na pudlu,kad spava,kad zeva...srce moje malo :heart:

photo.php
photo.php
photo.php
photo.php

photo.php
photo.php

photo.php
photo.php
photo.php
photo.php

Kao prvo, promenite hranu. Za tako malog psa mozete da odvojite nesto vise novca pa da ga hranite kvalitetnijom hranom, To moze da bude i uzrok crvenila koje vec ima a koje se mora tretirati odgovarajucim sredstvima da bi se odstranilo.
Zuta strafta na ledjima mozda nestane, a mozda i ne, to je vec stvar genetike.
Sampon, opet kao i za hranu, malo vise novca, kvalitetniji sampon i cesce kupanje. To su psi koji se cesto kupaju, tako da i sampon mora biti blag i kvalitetan. U ovom slucaju vazi pravilo, ako ne znate sta, kupite skuplje, necete se pokajati. Duze ce trajati, pas nece imati problema sa dlakom i kozom, pa necete bar zbog toga ici veterinaru cesto.
Uz to, mnogo se pisalo na temama maltezer i pudle, pa iscitajte te teme, psi su slicni, pa sta vazi za njih, vazi i za bisone.

Hvala puno,gagasf. Rado cu izdvojiti vise novca za njenu hranu,ali prosto ne znam sta da joj kupim. Ako trazim savet u pet prodavnici, sve to zvuci otprilike ovako "imate ovu i ovu hranu,ovde vam je tablica koliko hrane treba psu" , "a koju preporucujete?" ,"pa sve su one manje vise iste,a i razlika u ceni je mala". I ja onda ne znam sta dalje. Uzmem bilo koju. Kiru kupam jednom nedeljno, a sirotu sam je urnisala prvi mesec, kupala sam je nerazredjenim samponom (molim sve ljubitelje pasa da mi oproste,nije mi palo na pamet da razredim sampon,u "zoovet"u mi devojka nije rekla,a nalepnica na srpskom sa uputstvom je poluotcepljena). Muz je kupio neki francuski sampon za stence, Vitalveto, prekjuce sam je kupala tim samponom i odjednom se moje drago kuce vise ne cese, dlaka joj je svilena i mekana,sva je nezna kao pahuljica.
photo.php

Poštovani,
od pre nekoliko dana vlasnici smo bishona starog 5 meseci. Pošto ranije nismo imali psa potrebna nam je mala pomoć oko izbora hrane( koliko jede), četke i šampona za psa??
Takodje imamo mali problem, prethodni vlasnici ga nisu izvodili mnogo napolje pa je vršio nuždu u stanu. Mi ga izvodimo često napolje, a pre neki dan kad je bilo lepo vreme proveo je čitav dan u dvorištu kuce. Uglavnom veliku nuždu obavi napolje ali malu tek po povratku u stan..kako da to promenimo i naučimo ga da sve obavlja napolju. Ne udaramo ga, nego samo viknemo na njega i on zna da je pogrešno i zavuce se pod sto.
Unapred hvala.

Back