Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta je uzrok ispadanja sa Evrobasketa?

• Selektor

glasova: 7 46,7%
  • Igrači

glasova: 1 6,7%
  • Povrede

glasova: 3 20,0%
  • Nešto drugo

glasova: 4 26,7%

• Ukupno glasova
    15

Aleksa Avramović najbolji defanzivac olimpijskog košarkaškog turnira​

Agencija Beta
profimedia-0893432878-1.jpg

Source: Panoramic / Sipa Press / ProfimediaAleksa Avramović

Srpski košarkaški reprezentativac Aleksa Avramović proglašen je za najboljeg defanzivnog igrača na olimpijskom turniru, objavila je danas FIBA.

On je prosečno po meču beležio 3,4 ukradene lopte, a u meču za bronzu protiv Nemačke imao je četiri ukradene lopte.

Avramović je na olimpijskom turniru imao ukupno 10 ukradenih lopti, a na terenu je provodio 19,9 minuta prosečno po meču.

Srbija je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u subotu pobedila Nemačku sa 93:83.

https://www.nedeljnik.rs/aleksa-avramovic-najbolji-defanzivac-olimpijskog-kosarkaskog-turnira/

Poslednja izmena:
2014te su razvaljivali sve redom. Ko god da im je stao na put. Finsku 60-70 razlike. Sto nisu ovde razvalili nekog 60 razlike.

Litvaniju 30+ razlike, Srbiju gotovo 40. Francuska i Spanija nisu dosle do finala jer su Spanci ispali od Francuza, a mi dobili Francuze u 1/2 finalu. A Argentince je razvalio Brazil, a mi posle dobili Brazil u 1/4.

Taj Farid je toliko dobro odigrao u tom sistemu da je bio u prvoj petorci prvenstva sa Teom, Kajrijem, Gasolom...

Imali su takav sistem igre, tranziciju su igrali nestvarno, ako ukradu loptu to je ili trojka sa strane od Kajrija, Hardena, Kleja ili Karija, ili visoki brzi igraci trce kroz sredinu i dobijaju loptu za zakucavanje. Tu se igrala kosarka, nije bilo zayebavanja. Niko im nije bio ni blizu.

2016-te je bio slabiji tim u odnosu na 2014, tu smo imali sansu u grupi. Nisu igrali Kari, Harden, AD, Rose...

Pa kazem ti je uglavnom zato sto su bili u tom laksem delu kostura pa nisu igrali sa ekipama kao sto su Francuska, Španija i slični, recimo razvalili su bili Litvance koji su opet u tom momentu bili u nekoj tranziciji i imali smenu generacija, recimo nije im više bilo u timu Šarasa Jasikevičijusa, Javtokasa, Songaile, beše ni onaj prvi plej Kalnietis im nije igrao, Domantas Sabonis im još nije ni debitovao, itd.
Mislim bez obzira što su Francuzi uspeli da iznenade Špance a mi Francuze u polufinalu siguran sam da su igrali sa Špancima ili Francuzima pa i Brazilcima koju su nam baš seli i koje smo mi razbili u 1/4 finalu da bi bilo dosta neizvesnije nego meč protiv nas.
Recimo Španci su se ond baš naoštrili da ih dobiju na domaćem terenu nakon što im je baš zamalo izmakla pobeda protiv njih u finalu OI u Londonu (i ono tad su imali sigurno najjači tim ikad i bili su baš kompletni, ono braća Gasol, Navaro, Kalderon, Rubio, Ibaka, Felipe Rejes, Ljulj i Rudi Fernandez na vrhuncu forme, itd) i maltene samo su se spremali za njih i za to već unapred vidjeno i projektovano finale sa Amerima, što ih je na kraju i koštalo svega, jer su malo potcenili ostale protivnike i nisu dovoljno obraćali pažnju na ostale protivnike pa su ih onda šokirali Francuzi u 1/4 finalu (i to čak bez Tonija Parkera i Nanda de Koloa koji iz nekog razloga nisu igrali na tom prvenstvu) pa na kraju do tog novog okršaja sa Amerima na njihovom terenu nije nikad došlo uprkos naoštrenosti Španaca, ono Španci se ono maltene pripremali samo za njih i šta ti je sudbina na kraju nisu uopšte bili uopšte u prilici ni da igraju protiv njih.

Ma pusti ih, bitno je da se napljuje po najboljoj košarkaškoj reprezentaciji sveta kako su mnogo arogantni. A posle tekmi se svi uljudno pozdrave i zagrle s protivnicima.

Pa pazi jesu arogantni donekle u smislu da tamo u NBA uglavnom hrane taj njihov ego i sujetu sve vreme umesto da je sputavaju, jer tamo vlada taj iskrivljeni sistem vrednosti da ono ako imaš pare i ako si poznat sve ti je dozvoljeno, ono ne uče ih baš bratstvu, jedinstvu, solidarnosti i da je skromnost vrlina (to se ne odnosi samo na sport i sportiste).
Ali opet sa druge strane oni su vrlo korektni ovako, recimo videli smo i na prošlom SP , ono najnormalnije prihvataju poraz, čestitaju protivniku, mirni ko bubice, nema drame, svadje sa sudijama, protivničkim igračima, teških reči, čak i nakon SP u Kini 2019. kada su bili tek sedmi (što im je bio najgori plasman u istoriji) Greg Popović je rekao, ovo je najbolji tim koji smo uspeli da okupimo u ovom trenutku, ja sam ponosan na ove momke, nemam nikom ništa da zamerim, došli smo ovde kao favoriti, pokušali smo nismo uspeli i idemo dalje.
Ono oni skroz drugačije percipiraju sport od nas, za njih je to biznis i zabava i oni to ne doživljavaju tako duboko, tako lično i emotivno kao mi, tako i da su izgubili od nas apsolutno se ništa ne bi desilo kod njih, tamos e igra non-stop, 100 utakmica godišnje + koledž košarka, ostali sportovi, kod njih je sport industrija i sve ide kao na traci i ono pobede, porazi, sve je to njima normalno i ono nit previše tuguju zbog poraza, nit su u ne znam kakvoj euforiji zbog pobede, nit to shvataju tako lično i emotivno kao mi, i prosto tamo nema se ni vremena ni za neka tugovanja posle poraza ni za neka velika slavlja i euforiju posle pobede nit to oni gledaju na taj način.

Pa pazi jesu arogantni donekle u smislu da tamo u NBA uglavnom hrane taj njihov ego i sujetu sve vreme umesto da je sputavaju, jer tamo vlada taj iskrivljeni sistem vrednosti da ono ako imaš pare i ako si poznat sve ti je dozvoljeno, ono ne uče ih baš bratstvu, jedinstvu, solidarnosti i da je skromnost vrlina (to se ne odnosi samo na sport i sportiste).
Ali opet sa druge strane oni su vrlo korektni ovako, recimo videli smo i na prošlom SP , ono najnormalnije prihvataju poraz, čestitaju protivniku, mirni ko bubice, nema drame, svadje sa sudijama, protivničkim igračima, teških reči, čak i nakon SP u Kini 2019. kada su bili tek sedmi (što im je bio najgori plasman u istoriji) Greg Popović je rekao, ovo je najbolji tim koji smo uspeli da okupimo u ovom trenutku, ja sam ponosan na ove momke, nemam nikom ništa da zamerim, došli smo ovde kao favoriti, pokušali smo nismo uspeli i idemo dalje.
Ono oni skroz drugačije percipiraju sport od nas, za njih je to biznis i zabava i oni to ne doživljavaju tako duboko, tako lično i emotivno kao mi, tako i da su izgubili od nas apsolutno se ništa ne bi desilo kod njih, tamos e igra non-stop, 100 utakmica godišnje + koledž košarka, ostali sportovi, kod njih je sport industrija i sve ide kao na traci i ono pobede, porazi, sve je to njima normalno i ono nit previše tuguju zbog poraza, nit su u ne znam kakvoj euforiji zbog pobede, nit to shvataju tako lično i emotivno kao mi, i prosto tamo nema se ni vremena ni za neka tugovanja posle poraza ni za neka velika slavlja i euforiju posle pobede nit to oni gledaju na taj način.
Nije ti to bas tacno.

Tipa, u Srbiji ne taj postoji sport koji se dozivljava tako kako se na americkom jugu dozviljava americki koledz fudbal.

Retke su drzave gde je neki sport veci deo kulture, nego sto je na americkom jugu koledz fudbal. Fudbal u Brazili i Kriket u Indiji, i to je ceo spisak od ovih vecih drzava. Bilo nekad i fudbal u Engleskoj.

Cak i za druge stvari mogu da navodim, ali za koledz fudbal i jug Amerike to je klasican skolski primer kako ljudi ne razumeju sta to znaci sport u Americi.

Sport u Americi ne bi bio to sto jeste, sa svim milijardama, da tu nemas tonu emocije.
Jer, emocija je ta koja se najbolje prodaje.

Poslednja izmena:
Bronzaaa.:ok::D

Kakva Pepeljugina bajka za male kosarkasice.

Od tri poraza u grupi do medalje na kraju.

Jovana Popovic MVP. :heart:

Superstar kao sto rece komentator.

Pazite ovu statistiku

28 poena uz sut 11/13 iz igre, 10/12 za dva 85%, 1/1 za tri 100%, 5/5 za slobodna bacanja 100%

7 skokova 6 asistencija 2 ukradene

EFF 40 :D:D:D:D

To volim da vidim da neko igra najbolje kad je najpotrebnije. :ok:

Kad god je bilo mnogo vazno ona je izvlacila poene. :ok:

Na pocetku su se nasim igracicama odsekle i ruke i noge, ali Jovana je igrala kao zmaj i nekako smo preziveli prvo poluvreme.

U 3/4 blic krig Davorijine 2 trojke i 10:0 za jedan minut. :D

Posle se lakse disalo, opustile su se malo i druge. Milica Dragicevic izvukla 5-6 faulova.

Izbacile su Raviv najbolju izraelku sa 5 penala i to je bio kraj.

Konacno medalja za male kosarkasice. :vatromet:

Bronzaaa.:ok::D

Kakva Pepeljugina bajka za male kosarkasice.

Od tri poraza u grupi do medalje na kraju.

Jovana Popovic MVP. :heart:

Superstar kao sto rece komentator.

Pazite ovu statistiku

28 poena uz sut 11/13 iz igre, 10/12 za dva 85%, 1/1 za tri 100%, 5/5 za slobodna bacanja 100%

7 skokova 6 asistencija 2 ukradene

EFF 40 :D:D:D:D

To volim da vidim da neko igra najbolje kad je najpotrebnije. :ok:

Kad god je bilo mnogo vazno ona je izvlacila poene. :ok:

Na pocetku su se nasim igracicama odsekle i ruke i noge, ali Jovana je igrala kao zmaj i nekako smo preziveli prvo poluvreme.

U 3/4 blic krig Davorijine 2 trojke i 10:0 za jedan minut. :D

Posle se lakse disalo, opustile su se malo i druge. Milica Dragicevic izvukla 5-6 faulova.

Izbacile su Raviv najbolju izraelku sa 5 penala i to je bio kraj.

Konacno medalja za male kosarkasice. :vatromet:
Велика медаља за мале кошаркашице. ;)

Честитке стручном тиму и нашим сјајним дјевојкама на великом успјеху на ЕП У-18.

Наше су стартале са три пораза у групи, имале 0-3 и освојиле задње мјесто. Самим тим је први циљ био опстанак у А дивизији, рецимо једна Њемачка која је побиједила наше 72:64 освојила је 15.мјесто и испала из А дивизије. Међитим у елиминационој фази наше дјевојке су одиграле одлично.м Побједе против Пољске 71:57, Финске 76:70, пораз од Шпаније 45:68 и на крају побједа против Израела.
Овај преокрет у игри и резулатима наших дјевојчица је ипак разумљив. Све наше дјевојке које имају било какву улогу у ротацији (Поповић, Даворија, Драгићевић, Предојевић, Брењо, Алексић) су годиште 2007., годину млађе од излазног годишта. То у овом узрасту јако много значи, наше су се у групној фази тешко привикавале против старијих противница. Како су се привикле на старије самим тим и физичке снажније супарнице, подигле су ниво игара и доказале таленат. Јована Поповић је плејмејкер који ће бити носиоцем игре А репрезентације у наредном периоду, и остале побројане имају потенцијал да израсту у добре кошаркашице.

Наше су поред бронзе избориле пласман на свјетско првенство У-19 наредне године. Пред стручним тимом и КСС је сада избор, да ли наредне године жртвовати свјетско првенство или европско У-18. Јер у том излазном годишту (2006.) немамо потребан квалитет да би парирали на СП, а ове дјевојке у годишту 2007. и наредне године могу играти ЕП У-`18. Да играју два такмичења због крхкије грађе дјевојчица се једноставно не ради. А без побројаних дјевојака вјероватно су мале шансе на ЕП У-18 наредне године. И ту ваља преломити чему дати предност, ЕП У-18 или СП У-19.

Poslednja izmena:
Male su sanse protiv crnkinja gde god da igramo.

Ovo se nebo otvorilo da smo igrali sa Izraelom koji nije imao crnkinje, belim Poljakinjama i Finskom sa dve ali ne tako jake crnkinje.

Dva takmicenja nisu bila problem do sada.

Knezevicka je igrala prosle godine, Dragicevic ove.

Mozda ce Jovana Popovic igrati U18 i U16 ove godine. U16 pocinje 16. avgusta u Madjarskoj.

A sa druge strane nema U20 sledece godine jer nas je tamo Dajana Butulija izbacila u B diviziju sa Islandom, Svajcarskom i ostalim kosarkaskim velesilama.

Tako da sigurno niko od boljih igracica nece igrati U18 i U20 sledece godine.

Treba ih ocekivati na EP i neki miks vise godista uz Jovanu na SP.

Muškoj A reprezentaciji i ovoj generaciji fali trofej. Evropsko prvenstvo a možda i svetsko je relativno lako (naravno ništa nije lako ali kvalitett imamo valjda je sada to dokazano) osvojivo. MOžda može i bez Jokića, sa njim još bolje, ako može Dončić da dolazi na svako evropsko prvenstvo može i on barem na jedno. Mislim da bi mu značilo da podigne pehar i odsluša himnu. Druga i treća mesta su OK, ali fali prvo, odavno nismo bili zlatni.

Back