Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta je uzrok ispadanja sa Evrobasketa?

• Selektor

glasova: 7 46,7%
  • Igrači

glasova: 1 6,7%
  • Povrede

glasova: 3 20,0%
  • Nešto drugo

glasova: 4 26,7%

• Ukupno glasova
    15
1723298154646.png

Ma kakvi Harden i Vestbruk, vec sad su u evidentnom padu forme, pogotovo Vestbruk koji je ono postao maltene rezervista, a pritom i oni će već tad imati 40 godina, kao i Lebron, Durent, Kari koji ce svi biti vec 40+ , tako da iako ce mozda jos uvek igrati tada pitanje je u kakvoj ce formi biti i zaista malo verovatno da cemo ih opet videti u reprezentaciji.
Tako da je Amerikanima ovo možda i poslednja prilika da dodju kao apsolutni favoriti i eventualno uzmu zlato, jer generalno imaju oni super i mladje igrače ali ipak nisu baš klasa Lebron, Kari i Durent.
Tako da verovatno u narednom periodu gledaćemo neki njihov tim sličan onom sa SP, tipa Edvards, Branson, Halibarton, Bankero, Mikel Bidžis, Ingram, Džeren Džekon Džunior, itd .....jer u principu kad izuzmemo ovih par veterana oni i nemaju sad nesto mnogo bolje od toga, takodje verovatno cemo videti i neka nova imena mozda Tajris Meksi, Džejlen Braun (doduse on je vec igrao na SP 2019. u Kini), Donovan Mičel (koji je takodje igrao u Kini na SP 2019), Trae Jang, Dža Morent, Lamelo Bol, Tajler Hiro,Skoti Barns, Majls Tarner (isto igrao u Kini na SP 2019), Džeret Alen.............ono sve su to sjajni igrači ali opet ne ulivaju toliko strahopoštovanje kao recimo Lebron, Durent, Kari ili šta ja znam, dok sa druge strane neke druge ekipe će biti sigurno još jače nego sad, tako da ovo im je bila mozda i poslednja prilika da dodju kao apsolutni favoriti i eventualno uzmu zlato.
To je bilo figurativno za Hardena i Westbruka.

Smisao je da ce uciniti sve da budu najbolji.

Dace pasos jos nekome ako treba.

Igrace veterani sigurno.

Vole oni te fantasticne prica tipa otac i sin Bron i Broni na primer. Tako da ne bih iskljucio Brona da se oprosti na OI u LA-u.

Embid ce tada imati 34, Kyrie ce imati 36 koliko Curry ima sada.

Skupice najbolje sto imaju.

A i ovi mladi sada ce biti bolji za 4 godine.

Sa druge strane Jokic ce imati 33-4, Bogdan 36, Vasa 34, Milutinov 34, Avramovic 34, Dobric 34, Kalinic 36...

Da li ce Bogdan sa 36 biti bolji od Hardena sa 38 ili Dobric ili ko god.

Ovo je verovatno bila poslednja sansa za ovu generaciju na OI.

Nama treba cela nova reprezentacija.

A nemamo nista na vidiku.

Sem Djurisica i Topica koji su polomljeni na pocetku karijera i pitanje je sta ce biti sa njima za 4 godine.

Eventualna sansa za neko zlato je sledece godine na EP. Pod uslovom da se svi odazovu i ne bude povreda.

SP je za 3 godine, OI za 4, a treba se prvo plasirati tamo.

Jbg. 20 razlike na poluvremenu.

Vodila je Spanija 14, nase spustile na 7.

Dale su trojku i dobile nameran faul u napadu, onda Mica pogodila 2 bacanja i imale su loptu da pridju na 4 ili 5 ali nista.

Tu su ih iznervirale i sad su spanjolke krenule svom silom.

Nemamo centre i to je to.

Ava Fam i Rodrigez nas ubijaju.

3 igracice cuvaju Avu.

Imamo samo 4 igracice koje su dale kos. Jovanu Popovic, Hanu Predokevic, raspolozenu Aleksicku i Micu Dragicevic.

Odličan i Pešić posložio sve kako treba.Čvrsto organizovano.Arogantan lik ali veliki trener.Disciplina je kod njega.Šteta samo da su ušla 2 otvorena šuta bilo bi drugačije protiv amera .To je sport.Promašiš oni pogode i jbg.Nisu zurili to su otvoreni šutevi moraš šutirati kada je otvoreno.To je košarka.
Sve čestitke stručnom štabu igračima na max zalaganju i čvrstom stavu i igri.

Voleo bi da Francuzi dobiju ali mislim da im fale Furnije i De Kolo, jednostavno nisu ni blizu nivoa sa nekih ranijih prvenstava, takodje fali im plej, znaci da bi imali sanse da ih dobiju (kao sto su ih dobili na SP 2019 u Kini i na proslim OI) trebace im od Furnije i De Koloa barem nekih 25 poena kombinovano, a nažalost ni jedan ni drugi ni blizu tog nivoa, Francuzi uopšte nemaju raspoloženog spoljnog igrača i to im je veliki problem.
Jednostavno fali Francuzima bolja spoljna linija na ovom turniru.

Mislim da će morati da sačekaju da prva 2 pika sa ovogodisnjeg drafta stasaju Risaše i Aleks Sar kao i Tadjani Salun 6. pik ko i Bilal , pa oni kad se priključe Furnijeu, Goberu, Vembiju, Jabuseleu, Lesoru…biće to moćna ekipa.

Inače i jedni i drugi bez neke taktike, igraju uglavnom na silu, Amerikance drži šut spolja a Francuze poeni iz reketa , iskreno očekivao sam malo bolju taktičku pripremljenost od Francuza i da se neće samo tako upustiti u jurnjavu sa njima.

Ono zakucavanje Jabuselea preko Lebrona je bilo brutalno, stavio ga je na poster sa sve njegovim zlatnim patikama, u svakom slučaju Francuzi drže priključak, tu su i zaista bi od sveg srca voleo da dobiju ovo, nadam se samo malo šut da ce da ih krene , u prvom poluvremenu sut za 3 samo 3/16 (premalo za jednog ovakvog protivnika) sa druge strane Ameri već 9/20 , zaista se nadam da ce Francuzima malo da krene šut.

Mada iskreno ne uživam baš gledajući ovo finale, ono gledam i neka mi gorčina u ustima jer znam da smo mi sad tu trebali da igramo sa Francuzima umesto Amera. :(

Poslednja izmena:
Voleo bi da Francuzi dobiju ali mislim da im fale Furnije i De Kolo, jednostavno nisu ni blizu nivoa sa nekih ranijih prvenstava, takodje fali im plej, znaci da bi imali sanse da ih dobiju (kao sto su ih dobili na SP 2019 u Kini i na proslim OI) trebace im od Furnije i De Koloa barem nekih 25 poena kombinovano, a nažalost ni jedan ni drugi ni blizu tog nivoa.
Jednostavno fali Francuzima bolja spoljna linija na ovom turniru.

Mislim da će morati da sačekaju da prva 2 pika sa ovogodisnjeg drafta stasaju Risaše i Aleks Sar kao i Tadjani Salun 6. pik ko i Bilal , pa oni kad se priključe Furnijeu, Goberu, Vembiju, Jabuseleu, Lesoru…biće to moćna ekipa.

Inače i jedni i drugi bez neke taktike, igraju uglavnom na silu, Amerikance drži šut spolja a Francuze poeni iz reketa , iskreno očekivao sam malo bolju taktičku pripremljenost od Francuza i da se neće samo tako upustiti u jurnjavu sa njima.

Ono zakucavanje Jabuselea preko Lebrona je bilo brutalno, stavio ga je na poster sa sve njegovim zlatnim patikama, u svakom slučaju Francuzi drže priključak, tu su i zaista bi od sveg srca voleo da dobiju ovo, nadam se samo malo šut da ce da ih krene , u prvom poluvremenu sut za 3 samo 3/16 (premalo za jednog ovakvog protivnika) sa druge strane Ameri već 9/20 , zaista se nadam da ce Francuzima malo da krene šut.

Mada iskreno ne uživam baš gledajući ovo finale, ono gledam i neka mi gorčina u ustima jer znam da smo mi sad tu trebali da igramo sa Francuzima umesto Amera. :(
Гледам реда ради, потпуно опуштено. Нити се има шта видјети, нити је резултатски занимљиво. Б лига послије нашег полуфинала.

Realno koliko Francuzi nemaju nikakvu igru i koliko gresaka prave super se i drže, šteta što taktički nisu malo bolje odradili ovaj meč i malo ih šut poslužio, ono šteta mogli su.

Francuzi ono sve osim borbenosti i solidne odbrane vrlo loše, igra i taktika nula.

Poslednja izmena:
Само да кажем да су Американци арогантне пиззде.
Онакво непоштовање према противницима и публици одавно не видех.
Џордан и екипа су својевремено све ривале правили будалама на терену али игром.
Никад се нису тако понашали.
Од оног Картеровог куцања кад је прво НАПРАВИО ФАУЛ јер спуштање протвника је ТО
а онда га још мудима опалио по челу пре коша
поштовање за те напумпане педерре немам
Били црне, беле или жуте коже - Американци су у кошарци пиззде.
И тачка.

Само да кажем да су Американци арогантне пиззде.
Онакво непоштовање према противницима и публици одавно не видех.
Џордан и екипа су својевремено све ривале правили будалама на терену али игром.
Никад се нису тако понашали.
Од оног Картеровог куцања кад је прво НАПРАВИО ФАУЛ јер спуштање протвника је ТО
а онда га још мудима опалио по челу пре коша
поштовање за те напумпане педерре немам
Били црне, беле или жуте коже - Американци су у кошарци пиззде.
И тачка.
Притом су ипак врхунски тим, бољи од нас за пар судија.

Poslednja izmena:
Realno jako loša igra Francuza, pre svega taktički, nisu imali akcije, nisu imali protok lopte, nisu imali šut, a opet se stiče utisak da su mogli i da su ih imali na -3 , Kari opet prelomio, protiv nas 9 trojki, protiv Francuza 8 i da nije bilo ove njegove ludačke forme (i male pomoći sudija protiv nas) ono polufinale bi im bilo krajnji domet , što se Francuza tiče jedino što je bilo na nivou večeras su borbenost, i solidna igra u odbrani, ostalo sve ispod svakog nivoa, taktika nula, ali eto i bez taktike i ikakve igre stiče se utisak da su mogli i da su bili blizu (doduše nisu ih ispustili i poklonili im pobedu kao mi ali su bili blizu).

Vembi je bio sjajan i mislim da se već nameće kao novi lider reprezentacije, Jabuseli isto sjajan (uprkos par nekih grešaka) , a De Kolo je na momente podsetio na stare dane i to je to što se tiče Francuza kada je u pitanju napad, rekao bi premalo i za mnogo slabije ekipe od Amerike.
Jednostavno falila je Francuzima spoljna linija i šut, ono što sam rekao još pre OI, ako Francuzi žele da pobede Amerikance i ako žele zlatnu medalju moraće Furnije i De Kolo da pronadju formu kako znaju i umeju i koliko god dobro igrao Vembi i unutrašnja linija ipak Furnije i De Kolo su na neki način “srce” tima već godinama unazad, i da trebaće im barem 25-30 poena kombinovano od njih dvojice, eto De Kolo je solidno odigrao ubacio 12, Furnije loš, ubacio 8 uz slab šut iz igre i eto na kraju ispade to su tačno tih 5-10 poena koji su im zafalili na kraju.
Takodje mislim da im je selektor već duže vreme slaba karika, mislim ekipa bez pleja nema šta da traži kad su vrhunski rezultati u pitanju, u modernoj košarci se možda može igrati bez klasičnog centra ali bez pleja definitivno ne.
Recimo ne znam zasto nije zvao Kiliana Hejsa iz Detroita koji je bas klasican plej, ili recimo Elija Okoba koji odlicno igra u Monaku ili Timoti-Luvavua ili recimo Tea Maledona ili iskusnog Tomasa Ertela a zvao je recimo Strazela (koji u Monaku ima 4,5 poena u proseku), Ntilikinu koji protekle sezone gotovo da uopste nije ni igrao ili tako neke igrače za koje se znalo da nece gotovo ni igrati a zna se da ima dosta kvalitetnije opcije na tim pozicijama, takodje zasto omalenog Albisija nije vise koristio kao organzatora igre i razigravača, tako da vrlo onako neke čudne odluke i čudno selektovan sastav.
Tako da zaista mislim da bi Francuzima možda neki novi i bolji trener pomogao da napokon načine taj finalni korak jer nekako su uvek u finišu i uvek u zoni medalja ali nikako ništa da osvoje (sem onog EP 2013 u Sloveniji).

Inače rekao bi da je njihov zenit bio tamo 2019-2022 i da su sad u nekoj maloj tranziciji i da će u novi pohod moći da krenu kada im stasaju mlade nade kao sto su Risaše, Aleks Sar, Balun, Bilal i kad se priključe Vembiju, Jabuseleu, Lesoru, iskusnima Furnijeu, Goberu i ekipi.

Као играч Кари вреди више од свих.
Али је и он пиззда као и остали.
Већ сам рекао зашто.
Нека се носе у мајчину, жубрад арогантна америчка.
шттијеболан:lol:
ај 🥂 за медаљу, и све лепо што нам приредише. :D

п.с. ко зна какви би ми били да смо на њиховом месту.

Back