Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa Kokoskov je sigurno dobar trener, ipak sa prosecnom Slovenijom je osvojio EP, postao prvi strani trener u istoriji koji je samostalno vodio neku NBA ekipu, radio u gomili NBA ekipa ali ocigledno je predugo bio u Americi i ocigledno nije dovoljno jak autoritet nasim igracima (kao Kari, Duda, Zeljko ili Sale) i ocigledno mu nas mentalitet ne odgovara previse, ono mozda mu je bilo super sa tunjavim i finim Slovencima ili u NBA gde bi maltene trener odma dobio otkaz ako bi povisio ton na igrace ali Srbija i Balkan su ipak specificno podneblje, specifican mentalitet, temperament, itd.
Ocigledno ne mozes na isti nacin da treniras slovenacke i srpske igrace ili americke i nase igrace, to je kao ono u filmu Roki 3 ja mislim, kada je Roki dosao u onu dvoranu da trenira sa crncima za mec protiv Mister T-ja i onaj mu pustio muziku , pa onda onaj kaze, eee gasi tu muziku, ne mozes njega da treniras na isti nacin kao crnog boksera on nema taj urodjen osecaj za ritam, epa slicno je i to, mi smo ovako po prirodi poprilicno emotivni i temperamentni i ocigledno bi nase igrace trebalo da vodi malo na emotivniji i temperamentniji nacin kao recimo Kari Pesic koji je doslovno puzao cetvoronoske po sobi hotela i lajao i rezao kao ker da bi im docarao kako treba da krizu u odbrani.
Kada je reč o Sloveniji tamo ispade da je jedan momak, Dončić = cela reprezentacija. Nijedan od ostalih igrača u slovenačkom timu nije u istoj ligi sa njim po kvalitetima. Pregazili su Litvaniju u finalu, koja je ozbiljan košarkaški tim, i eto ih sad na Olimpijadi.

Некада су Олимпијске игре у кошарци или Светско првенство и европско у фудбалу и кошарци биле најзначајнији спортски догађаји...сада су то НБА лига(мада за Амере је увек и била важнија) као и лига шампиона за фудбалере...а олимпијаду... скратише је на 15 дана у фазону ајде да одрадимо то...и нека избаце кошарку са олимпијских игара ако не могу да играју најбољи или нека за све тимове играју аматери овако нема смисла...неки играчи дођу, неки не, нема више култа репрезентације, менаџери организују живот кошаркаша шта ће да једу, шта да јебу па ко се колико снашао... општа трка за парама а играчи робови...гледам и код нас данас талентованију децу од 15-ак година малтретирају да иду два пута дневно на тренинге...шукурац бре...два пута недељно је довољно за здрав живот и лепо детињство...

Разликује се улога тренера у клубу и селектора репрезентације, одличан и доказани стручњак не мора бити најбоље рјешење за селектора, и обрнуто.
У клубу у складу са буџетом доводите играче према својој визији и замислима, у националној селекцији имате играче које имате, ту некад ваља бирати селектора који ће боље искористити потенцијал играча. На примјер, имате стручњака који форсира ниске поставе, са четири спољна и агресивну игру у одврани, а ви у националној селекцији имате вишак високих и мањак нижих играча, или ако су лимитирани у дефанзивном потенцијалу,такав стручњакће тешко своје замисли остварити и добро искористити потенцијал играча које има.

У српској националној селекцији то је и сложеније и теже, ту су фронтални и бочни удари, од странемедија, разних менаџера, још неких адреса гдхе се опасно ровари против репрезентације, ту ће сваки селектор бити изложен нападима, остваривао упспјехе или не, био он Ивковић, Ђорђевић или Кокошков, у таквом нездравом амбијенту није лако функционисати.
Ту су и многе ствари које јавност не зна, здравствено стање играча, колико су ровити, ментално и физички спремни да остваре задато, ваља и добро искаутирати противника, наћи слабе стране, много тога треба да се посложи да би се остварио успјех.

Циљ није остварен, али бјеше и специфична ситуација и бројни проблеми који вам све поремете, Кокошков са помоћницима ће остати на овој позицији, постоји та утученост због пораза, али мислим да немамо разлога за песимизам. Наротив, вјерујем да ће се српска кошарка вратити на стазу успјеха.

Pričajte vi šta hoćete, poraz je isključivo Kokoškoov. Kreneš utakmicu sa Marjanovićem na centru, pa gde si ti čoveče učio košarku. Bjelica kreće tek na kraju da se spušta na 5cu,i tad krenemo da ih stižemo. Lik totalno anemičan kao selektor, ne uzima time oute, stoji kao da je u pozorištu. Rekao sam ja onomad da ćemo saleta praviti od blata.

Mozda je njihov prioritet i bio da se ne kvalifikuju.
U Tokyo su otisli svi oni koji su vise zeleli da tamo idu. Zar ti mislis da braca Grci ne bi polupali Cesku da su zaista to hteli?
Nisu ovo normalna vremena. Ljudi igraju u sred pandemije, pa im malo sve to nego bi jos i na OI u Japan... ta ajte molim vas.
Kakav narod, kakvi bakraci...

Ona braća Grci ne bi nikako jer su lošiji od Čeha...

Сале је правио ратнике...сећам се Штимца колико је био напаљен. Такви нам требају данас...зато је вероватно и Боби позван да диже атмосферу...при избору селекције треба узети у обзир само оне који ће 100% моћи да играју на свакој, па и пријатељској утакмици...тако са прави тим...

Slovencima se isplatilo, zar ne.

Evo sad imaju novog. I odose na OI.

A nije bas ni samo jedan poraz Kokoskova. Je l' izgubio Kokoskov u sred Beograda od Gruzije, pa su se onda tresle gace do zadnjeg kola da li cemo na EP ili ne.

Ti bi sad da razmisljas u fazonu pa eto imamo Jokica koji je mvp tamo negde.
To nama ne znaci nista kad covek ne igra za reprezentaciju.

Ja sam ovde rekao da ce Yvonne Anderson imati vise nastupa za Srbiju za 9 meseci koliko je Srpkinja od Jokica koji je Srbin 27 godina.

Devojka je igrala kvalifikacije prosle godine u novembru, prozore, EP i sada OI. A Jokic sta OKT, OI i SP.

Nama treba neko pametan i skolovan ko ce da se pojavi i igra kad treba. I na kog mozemo da racunamo.

A ne neko ko je mozda bolji, ali treba da gledamo u pasulj da li ce da igra svake 4te ili 5te godine.

U redu, samo mi još manje znači da popunjavam reprezentaciju nekakvim poluproizvodima i tako možda uskratim šansu nekom talentovanom klincu koji zbog tog poluproizvoda neće dobiti pravu šansu. Slovenci i ostali koji razmišljaju na kraći rok i žele instant uspehe moraju tako da rade, oni su svesni da posle Dončića neće više nikada imati nikog sličnog i da odlaze u B kategoriju evropskih reprezentacija, pa žele da iskoriste period sa njim koliko god mogu. Mi, sa druge strane, ćemo uvek imati vanserijske talente, što znači da ne moramo da posežemo za instant rešenjima. Sad je loše, sledeći put će biti bolje.

Ovaj narod voli kosarku, pratice je i posle ovoga i kosarkaski uspesi su negde kao normalna pojava. Steta sto nismo 100 postotno okrenuti kosarci kao Litvanci, zamlacujemo se fudbalom gde neuspeh konstantan, u kosarci je sporadican.
Hajde da se ne lažemo, u fudbalu istorijski gledano nikad nismo bili sila, na prvom SP-u pre 90 godina bili smo treći (ili po Vikipediji i nekim izvorima četrvti) i bili smo drugi na dva EP-a '60. i '68.(ej, kad je to bilo) i to je to. Preko 20 godina ne možemo da se plasiramo na EP. Znači nema šta da se priča o nama i fudbalu. I mene stvarno nekad izluđuje koliki se akcenat stavlja na fudbal kao sport kod nas.
U košarci je ipak drugačija priča, tu smo dugo vremena među silama.

Mislim da ne treba očekivati od Jokića da se ubuduće odaziva. Deluje mi da ga naprosto mrzi da igra.
Što se tiče ostalih zavisiće dosta od zdravstvenog stanja i dostupnosti igrača za kvalifikacije ali u skorije vreme ne bih očekivao dominaciju. Sećam se kako smo do pre dva meseca pričali da ćemo imati drim tim za OI a sad nemamo ni tim.

Pa objektivno gledano Jokić i nije ništa pokazao u reprezentaciji. Dobro jeste da ga je Sale forsirao na 4 koja mu nije idealna pozicija, ali ne vidim da mu je to nešto smetalo u Denveru gde je igrao i pleja i centra, i dvojku i trojku i sve živo moguće.
Ma Jokić u našoj košarkaškoj reprezentaciji je ekvivalentan Mesiju u argentinskoj fudbalskoj reprezentaciji. Obojica ne daju neke rezultate.
Ali zato kad igraju za klubove tu je sasvim druga priča.

Ma Jokić u našoj košarkaškoj reprezentaciji je ekvivalentan Mesiju u argentinskoj fudbalskoj reprezentaciji. Obojica ne daju neke rezultate.
Ali zato kad igraju za klubove tu je sasvim druga priča.
Mesi bar igra sve živo, što je za poštovanje. I na kraju krajeva doveo ih je i do finala svetskog, što opet nije loše kakve je tarabe imao od saigrača. Evo i sad ih sam gura na ovom copa Amerika.

Krivica je, Kokoškov, igrači, Jokić. Tim redosledom. Kokoškov je iako bez Jokića i Bogdanovića, imao ekipu za medalju na OI. On nije mogao ni da je odvede tamo. Igrači svi do jednog zaslužuju žešće kritike.
Evo, Bjelici ovo došlo idealno da ima opravdanje da više ne igra za reprezentaciju. Bobi takođe može da ide da zasmejava crnce u NBA. Jokić takođe, mislim da svaki sledeći trener koji ga pozove, mora dobiti otkaz. Pošto računam da je ovo svakako kraj Kokoškova.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back