Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fenserica tajmauti na sredini terena sa pomoćnim trenerima, umesto da urla na ove naše da ginu u odbrani...

Pa Kokoskov je sigurno dobar trener, ipak sa prosecnom Slovenijom je osvojio EP, postao prvi strani trener u istoriji koji je samostalno vodio neku NBA ekipu, radio u gomili NBA ekipa ali ocigledno je predugo bio u Americi i ocigledno nije dovoljno jak autoritet nasim igracima (kao Kari, Duda, Zeljko ili Sale) i ocigledno mu nas mentalitet ne odgovara previse, ono mozda mu je bilo super sa tunjavim i finim Slovencima ili u NBA gde bi maltene trener odma dobio otkaz ako bi povisio ton na igrace ali Srbija i Balkan su ipak specificno podneblje, specifican mentalitet, temperament, itd.
Ocigledno ne mozes na isti nacin da treniras slovenacke i srpske igrace ili americke i nase igrace, to je kao ono u filmu Roki 3 ja mislim, kada je Roki dosao u onu dvoranu da trenira sa crncima za mec protiv Mister T-ja i onaj mu pustio muziku , pa onda onaj kaze, eee gasi tu muziku, ne mozes njega da treniras na isti nacin kao crnog boksera on nema taj urodjen osecaj za ritam, epa slicno je i to, mi smo ovako po prirodi poprilicno emotivni i temperamentni i ocigledno bi nase igrace trebalo da vodi malo na emotivniji i temperamentniji nacin kao recimo Kari Pesic koji je doslovno puzao cetvoronoske po sobi hotela i lajao i rezao kao ker da bi im docarao kako treba da krizu u odbrani.

Igor Kokoškov, selektor “Orlova”, na pres konferenciji poslije meča je izjavio sljedeće:

“Biću veoma brz i kratak. Bolji tim je večeras pobijedio, ne treba praviti dramu, mnogo je emocija kada ste trener ovakve reprezentacije. Poraz je težak, ne idemo u Tokio i veoma sam razočaran. Nismo igrali dobro, tražili smo ritam, zadesilo nas je mnogo nesrećnih okolnosti ovog ljeta, nismo bili spremni kao tim, uključujući i mene, nismo se dovoljno žrtvovali. Morate dati sve od sebe, imena ne igraju utakmice, nego igrači. Nismo zaslužili pobjedu, igrali smo loše, ne samo večeras nego i na cijelom turniru. Čestitam Italiji, bilo bi lijepo da su imali malo više dostojanstva dok su slavili, ali to je do njih. Kao organizacija, moramo naučiti mnogo iz ovoga, moramo biti bolji, imena ne znače ništa.

Menjam misljenje posle ovog o njemu, mozda ga ipak treba najuriti. Jbt, useres sve i "ne treba dramiti", ali treba prozivati Italijane sto su se radovali.

Pitam se i ja ima li više smisla pratiti reprezentaciju...

Pa sigurno da ima, mislim nit je pocinjala kosarka sa ovim turnirom i ovim OI nit se zavrsava, mislim sta je bilo tek posle Indijanapolisa, kako smo se proveli na EP kod nas 2005, kako na SP 2006, kako na EP 2007 , pa jel smo onda propustili i 2 olimpijade zaredom 2008 i 2012 pa opet kosarka je prezivela i ne samo prezivela, vec vratili smo se u vrh, igrali finale SP, finale OI, finale EP , pobedili cak i Amerikance jednom, itd.

Mislim vec sledece godine je EP a vec one tamo novo SP, a to ce realno proleteti vreme , pa sigurno bice jos prilika da se pokazemo u pravom svetlu, da se popravi utisak i uradi nesto, ono verujem da ce se vrlo brzo zaboraviti na ovaj kiks pogotovo jos ako se ostvari neki zadovoljavajuc i zapazen rezultat na prvom narednom velikom takmicenju.

Pa Kokoskov je sigurno dobar trener, ipak sa prosecnom Slovenijom je osvojio EP, postao prvi strani trener u istoriji koji je samostalno vodio neku NBA ekipu, radio u gomili NBA ekipa ali ocigledno je predugo bio u Americi i ocigledno nije dovoljno jak autoritet nasim igracima (kao Kari, Duda, Zeljko ili Sale) i ocigledno mu nas mentalitet ne odgovara previse, ono mozda mu je bilo super sa tunjavim i finim Slovencima ili u NBA gde bi maltene trener odma dobio otkaz ako bi povisio ton na igrace ali Srbija i Balkan su ipak specificno podneblje, specifican mentalitet, temperament, itd.
Ocigledno ne mozes na isti nacin da treniras slovenacke i srpske igrace ili americke i nase igrace, to je kao ono u filmu Roki 3 ja mislim, kada je Roki dosao u onu dvoranu da trenira sa crncima za mec protiv Mister T-ja i onaj mu pustio muziku , pa onda onaj kaze, eee gasi tu muziku, ne mozes njega da treniras na isti nacin kao crnog boksera on nema taj urodjen osecaj za ritam, epa slicno je i to, mi smo ovako po prirodi poprilicno emotivni i temperamentni i ocigledno bi nase igrace trebalo da vodi malo na emotivniji i temperamentniji nacin kao recimo Kari Pesic koji je doslovno puzao cetvoronoske po sobi hotela i lajao i rezao kao ker da bi im docarao kako treba da krizu u odbrani.
Vodio sloveniju sa Dragicem, Doncicem, Rendalom iz Reala i jos par paljevina koji su odigrali utakmicu zivota to vece.

A u NBA bio poslednji na tabeli sa Feniksom koji sad posle dve godine igra finale NBA-a.

Mator, mlad nevazno. Bitno da li ima kvalitet, mi peznsionisemo igraca sa 30, a hteli bi da dete od 17-18 bude na tom nivou.

Upravo tako, recimo jedna Spanija koja je svetski prvak zove jednog Gasola koji ima 41 godina ili jedna Argentina koja je svetski vice-sampion i koja nas je isto tukla na proslom SP i dalje zove Skolu koji isto ima 41 godinu jer znaju kakve su to igracine i koliko im znace, a mi ono neko predje 30 kao "mator" je vec a sad hteli bi da maltene sa juniorima i golobradom ekipom da osvajamo zlatne medalje, epa ne ide.
Realno nemamo mi taj luksuz da se odricemo bilo koga i ukoliko recimo Teodosic ili igrac njegovom kalibra sa 45 godina bude bio makar u pribliznoj formi kao recimo sa 30 treba i mora da igra. i tu nema previse filozofiranja, ono ne mora vise da ima ulogu kao nekad, neka igra i makar 10 minuta ali neka igra.

Upravo tako, recimo jedna Spanija koja je svetski prvak zove jednog Gasola koji ima 41 godina ili jedna Argentina koja je svetski vice-sampion i koja nas je isto tukla na proslom SP i dalje zove Skolu koji isto ima 41 godinu jer znaju kakve su to igracine i koliko im znace, a mi ono neko predje 30 kao "mator" je vec a sad hteli bi da maltene sa juniorima i golobradom ekipom da osvajamo zlatne medalje, epa ne ide.
Realno nemamo mi taj luksuz da se odricemo bilo koga i ukoliko recimo Teodosic ili igrac njegovom kalibra sa 45 godina bude bio makar u pribliznoj formi kao recimo sa 30 treba i mora da igra. i tu nema previse filozofiranja, ono ne mora vise da ima ulogu kao nekad, neka igra i makar 10 minuta ali neka igra.
Теодосић није као Гасол једноставно није тај калибар, није ни близу можда сурово али тако је Јокић јесте та величина... а златну медаљу са овом екипом не можемо да освојимо...кад су били у најбољој форми били су пар пута други и време је за нов тим...

Spanci i Argentinci su valjda glupi jer im igraju Gasol i Skola sa 41 godinom. Kod nas ce se Jokic sto zbog vojvodjanske melanholije sto zbog javnosti penzionisati u 31.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back