Pa Kokoskov je sigurno dobar trener, ipak sa prosecnom Slovenijom je osvojio EP, postao prvi strani trener u istoriji koji je samostalno vodio neku NBA ekipu, radio u gomili NBA ekipa ali ocigledno je predugo bio u Americi i ocigledno nije dovoljno jak autoritet nasim igracima (kao Kari, Duda, Zeljko ili Sale) i ocigledno mu nas mentalitet ne odgovara previse, ono mozda mu je bilo super sa tunjavim i finim Slovencima ili u NBA gde bi maltene trener odma dobio otkaz ako bi povisio ton na igrace ali Srbija i Balkan su ipak specificno podneblje, specifican mentalitet, temperament, itd.
Ocigledno ne mozes na isti nacin da treniras slovenacke i srpske igrace ili americke i nase igrace, to je kao ono u filmu Roki 3 ja mislim, kada je Roki dosao u onu dvoranu da trenira sa crncima za mec protiv Mister T-ja i onaj mu pustio muziku , pa onda onaj kaze, eee gasi tu muziku, ne mozes njega da treniras na isti nacin kao crnog boksera on nema taj urodjen osecaj za ritam, epa slicno je i to, mi smo ovako po prirodi poprilicno emotivni i temperamentni i ocigledno bi nase igrace trebalo da vodi malo na emotivniji i temperamentniji nacin kao recimo Kari Pesic koji je doslovno puzao cetvoronoske po sobi hotela i lajao i rezao kao ker da bi im docarao kako treba da krizu u odbrani.