Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ocekivao sam uzvratnu pobedu Litvanaca, na isti nacin kao sto smo i mi njih s mukom, al' nasi su pokazali da napreduju. Fina utakmica, malo su se oslobodili. Sut je funkcionisao, ali nece uvek, zato je bitno imati igru po dubini, puno asistencija, a angazovana odbrana se podrazumeva.

Mora još čvršće u odbrani. Moraju da se prave pravi faulovi, a ne da nam izmišljaju. U napadu ova trojica najboljih moraju da uključe i ostale u igru. Ne mogu samo njih trojica da vuku ekipu, a ostali da statiraju.
No dobro, ima još vremena da se ekipa uigra, pa da vidimo veći doprinos drugih igrača.

Mora još čvršće u odbrani. Moraju da se prave pravi faulovi, a ne da nam izmišljaju. U napadu ova trojica najboljih moraju da uključe i ostale u igru. Ne mogu samo njih trojica da vuku ekipu, a ostali da statiraju.
No dobro, ima još vremena da se ekipa uigra, pa da vidimo veći doprinos drugih igrača.

Kad Simonović lomi utakmicu trojkom, ja sam i više nego zadovoljan :D

Ocekivao sam uzvratnu pobedu Litvanaca, na isti nacin kao sto smo i mi njih s mukom, al' nasi su pokazali da napreduju. Fina utakmica, malo su se oslobodili. Sut je funkcionisao, ali nece uvek, zato je bitno imati igru po dubini, puno asistencija, a angazovana odbrana se podrazumeva.

Polako se uigravaju, videli smo nekoliko lucidnih dodavanja Jokića, a Bjelica i Bogdan su pogađali kad je trebalo. NBA trojka je i ovog puta iskočila, Bogdan je bio sjajan.
U prvom poluvremenu su odigrali odličnu odbranu protiv njihovih trojki. Uglavnom im igrači nisu bili slobodni kao u prvoj utakmici. Treba još raditi na građenju pozicije za defanzivni skok jer su Litvanci skakali kako su hteli pod našim košem. Skok nam je u obe utakmice bio najslabiji od svega.

Videli smo da kad je Jokić na parketu naša igra postaje brža i u napadu tečnija, što je nagoveštaj naš igre u Kini.
Danas nisu igrali Milutinov i Lučić, ali oni su u prvoj utakmici proveli dosta vremena u igri. Mislim da Sale dobro radi, dajući šansu svima. Za sad, Birčević mi izgleda najtanji, ali na Saletu je da odluči ko će ispasti iz ekipe,

Prosto, ne svidja mi se kuda se kreće ova ekipa.
Litvanija je jedna solidna ekipa svakako za visok plasman, ali daleko od šanse za medalju.
Ovoliko mučenje sa njima ne sluti na dobro.
Ekipa se suviše oslanja na Bogdana Bogdanovića kojije po meni dobio suviše slobode u igri, čime ekipa zavisi od njegove eventualne serije koševa.
Večeras je ulazilo(10-16 iz igre) ali ako pogledamo tendencije i statistiku iz prošle sezone NBA koja je na 36% za tri i 41% iz igre, onda se vidi da jedino kada odigra iznadprosečno, opravdava toliko uzetih šuteva.
A večeras je ostatak prve petorke u zbiru šutnuo manje puta od njega, iliti Jokić i Bjelica u zbiru dve lopte manje od njega.
Iako je ovo pripremni period, probaju se razne varijante , ja uistinu ne vidim da nečemu dobrom vodi tolika potrošnja lopti i tolika sloboda u igri.

Bogdanović ima dovoljno kvaliteta da to iznese, a ukoliko ga ne bude išlo, trener je tu da promeni koncepciju. Uzgred, možda je on imao najviše šuteva, ali ključne je uzimao Bjelica...
Na prošlom meču nije išao šut ali je svejedno Djordjević čekao njegovu seriju, a Bogdanović nije prestajao da šutira iako ne ide.........Krenulo ga nešto malo na početku treće vezao osam poena, , pa tek onda poleteo sa prangijanjem.
Ja uistinu nemam ništa protiv Bogdanovića, medjutim njegov šut je nekonstantan i ekipa ne može da se osloni na njega.
Mislim da spram konstantnosti šuta ima preveliku slobodu u igri.
Aostalom videćemo, ovo su tek dve pripremne utakmice, videćemo na akropolis kupu kako će to izgledati.....

Uprego bi njega Sale i opet bi to bio najbolji evropski plej, kao sto je uvek i bio. Glupo je za jednog Teodosica reci: Sta ce nam?
Uopšte nije glupo reći ''šta će nam'' jer je čovek pola godine proveo bez ozbiljne košarke.
Zato je bilo bitno da prođe cele pripreme i donekle dovede formu i spremu u red.
Ovako nam ostaje da čekamo igrača koji je i van forme i treba da se oporavi od teške povrede.
Prvu fazu verovatno preskače, a u drugoj fazi nema prostora za eksperimentisanje, čekanje, tolerisanje... jer se se to skupo plaća.

Generalno fali Teodosic itekako, ja se nadam da ce se ipak nekako oporaviti do SP i da ce igrati makar pod inekcijama, vidi se da smo malo tanki u organizaciji igre bez Teodosica, Vasa Micic je onako dosta solidan ali po meni nije on lider ekipe i nije kadar da bude nosilac igre u reprezentaciji a Jovic je tek pomocno osoblje.
Inace mozda bi sad mogao da razmotri da vrati Nedovica jer pogotovo sad bi znacio ovoj ekipi, po meni ici u Kini samo sa Micicem i Jovicem na poziciji pleja znaci ici znatno oslabljen i to na tako osetljivoj poziciji i sumnjam da ce biti dovoljno.

Inace kao sto sam i rekao jos pre u ovoj ekipi jedino Jokic, Bogdanovic i ajde Bjelica su ono top klasa i igraci koji prave razliku, ovi ostali u najboljem slucaju tek solidni igraci, sad nekolicina njih mogu biti itekako od koristi dok ostali su tu cisto da popune broj , ali generalno bojim se da svega 2,3 igraca koji prave razliku na terenu tesko da ce biti dovoljno da se napravi neki istorijski rezultat kakav svi prizeljkujemo.

Evo i protiv Litvanije, solidnoje to izgledalo, ali opet dobili smo ih na neku borbenost i suvi kvalitet Bogdanovica i Jokica kao 11 ubacenih trojki a pitanje je na koliko utakmica cemo u Kini moci da ubacimo 11 trojki (jer sut je ipak promenjiva i relativna kategorija i nikad ne mozes 100% da se uzdas u sut spolja jer koliko god ti dobro sutirao prosto nekad lopta oce u obruc nekad nece) a takodje pitanje je da li ce Bogdanovic i Jokic bas na svakoj utakmici moci da odigraju onako, verovatno ce i oni morati da imaju los dan nekad.
Inace i Djordjevic je mogao malo vise da kombinuje u ove 2 prijateljske sa Litvanijom, da malo manje forsira Jokica, Bogdanovica i Bjelicu a da malo vise forsira ostale igrace iz drugog plana , da se trudi da razigra sa sto sirom rotacijom i da razigra sto vise igraca a ne u prijateljskoj utakmici da igra sve preko 2,3 kljucna igraca kao da se radi o utakmici nokaut faze ili za medalju a ne o pripremnoj utakmici gde je rezultat potpuno u drugom planu.

Hm, Gudura mora sigurnije. Mnogo je promašio otvorenih šuteva. Ovi Turci su plač majke Božije, ali protiv Španaca će imati 3 ovako čiste pozicije kakvih je da nas imao 7-8 i moraće da ih pogodi i još izvuče faul.
Ostali očekivano. Bjelica malo nervozan, ali Birča je pogodio sve pa se nije ni primetilo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back