Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da Bogdanovic i Bjelica igraju u Evropi, imali bi platu do 2 miliona sigurno, a mozda bi Marjanovic isto natucao do milion. O Jokicu da ne pricam, bio bi najplaceniji.

No, to nema veze. Evropska kosarka je maltene stala sa produkcijom i slabe su im plate i mogucnosti u odnosu na USA pa i Kinu, i onda pojedini klubovi sada naprasno preplacuju igrace i to debelo, pokusavaju malo da preokrenu vodenicu. Kad vidim koliko Sved zaradjuje od onoga sto igra, zlo mi je.

Ove plate svakako nisu realan odraz kvaliteta, vec trzista i kretanja na istom, kao i navika pojedinih klubova.

Саме зараде које је Јурохупс пренио (овдје) и нису неки показатељ. А и те зараде су под знаком ?, за разлику од ен-би-еја гдје је то транспарентно и знају се зараде сваког играча, иако ЕЛ покушава ту увести мало реда, у Европи је до ваљаних података тешко доћи.
Узгред, овај бљуц и текст са Јурохупса није пренио како треба, преузимати текст са тог портала није добра замисао.
Код најплаћенијих европских играча има ту преплаћених, и то баш шреплаћених, рецимо Мозгов или пак Абрињес, но то су већ неке шеме клубова, воле имати повратника из ен-би-еја, уз то и домаћег играча иако су у ен-би-еју зарађивали више.
Од наших, Мицић и Милутинов су се морали по зарадама нађи ако не међу 10, међу 15 најплаћенијих свакако. Не мари, доказали су квалитет прошле сезоне, доказаће и у наредној, а то је важније од зарада.

Опет, ако се оријентишемо према Евро-лиги, Србија заиста има велики број врхунских играча, и то ставити под сумњу једноставно речено, није разумно.
Ако погледамо завршену сезону ЕЛ и валоризацију (овдје), Србија има чак 7 играча међу првих 50. И то Милутинова, Мицића, Мицова, Лучића, Калинића, Јовића и Гудурића. Послије САД, који су наравно посебна прича, далеко највише, ту рецимо послије нас слиједе Француска и Грчка са четворицом играча међу 50.
Истина, Мицов и Калинић нису у конкуренцији за дрес Србије за ово СП, из разлога познатих, но то су и даље петорица који су имали врхунску сезону у ЕЛ.
Не кажем да морамо робовати статистици, и сама валоризација зна заварати, и не открива све, но јесте неки показатељ, ако имате седморицу међу 50 најбољих, и то у ситуацији када нисте имали клуба у ЕЛ, ипак нешто говори.

Poslednja izmena:
Ja lično u ovome ne vidim ništa loše....Reprezentativni sport kao takav i treba da bude promoter svoje države, i u njoj ne treba da bude mesta bilo kakvom politizovanju, kakvo je napravio Kalinić.
On je pre svega košarkaš i ako želi da ima svoj politički stav, taj stav ne sme da bude u suprotnoati sa interesima i zakonima Srbije.
Baš bih voleo da vidim da recimo Kanter igra za Tursku.
To što se sam košarkaški savez nije oglasio povodom lupetanja Kalinića je dovoljan razlog da u košarkaški savez dodje neko ko će se takvim povodima oglasiti.

O utakmici samo jedna, dve rečenice.......Kako se zove trener koji ZVANIČNO najboljeg centra u NBA ligi stavi da igra na četvorci?Ako će naša reprezentacija da se pouzda u trčanje oko blokova Bogdanovića te njegov šut iz izlazne kretnje, onda smo ga definitivno ugasili.
OK, pripremna utakmica, ima mnogo vremena za popravak, ali mi se čini da će ova reprezentacioja postati prćija Bogdanovića, bez nekog realnog pokrića.

Позивање на Турску ми се не свиђа, то је држава под диктатором и не треба да се угледамо на њу. Оно што ниси споменуо је да ли ти смета што режим пушта пипке и у КСС. Да ли си забринут што ће можда и кошарку да разјебу као што су фудбал?

Позивање на Турску ми се не свиђа, то је држава под диктатором и не треба да се угледамо на њу. Оно што ниси споменуо је да ли ти смета што режим пушта пипке и у КСС. Да ли си забринут што ће можда и кошарку да разјебу као што су фудбал?
A zašto će da je razj.ebu ako su doveli jednog člana upravnog odbora?
Da li se neko od članova upravnog odbora KSS oglasio, ili nazvao telefonom Kalinića kad je lupetao o Kosovu?
Šta misliš da li je trebao da se oglasi bar neko od njih povodom izjave reprezentativca Srbije koja je u suprotnosti sa Ustavom Srbije?
Pa eto politika je dovela jednog da ima ko da se oglasi, i šta je tu loše?
Da se tako oglasi neki reprezentativac Francuaske recimo, i proglasi Korziku nezavisnom jer tako treba, šta misliš da li bi bio reprezentativac, i da li bi se oglasio neko iz njihovog košarkaškog saveza?
Što se fudbala tiče, šta je tu politika upropastila što već nije bilo trulo?
Pre pedeset godina Duško je dao dijagnozu o tome, i tako je i danas, da ne navodim njegovu izreku znaš je i sam

Kada vidim jovica i simonovica ser.e mi se!!!

Kad god su u igri raste razlika litvanije...

Jos fali radonja brav covic i *******i na tribine pa da uriniras po rupasima!!!

Ako ova dvojica odu u kinu ne treba gledati reprezentaciju!!!
Ni jedan plej se večeras nije proslavio.

Takođe je očigledno da se Jokić neće proslaviti na četvorci, pa će ili Simonović ili Birčević verovatno završiti na spisku. Pre Simonović jer pokriva i trojku na kojoj smo tanki, a i generalno je atraktivniji i bolji od Birčevića. Birčević po meni nema baš ni jedan kvalitet.
Mislim da će Raduljica još otpasti.

Ja sam skroz zadovoljan, dobijamo i kad igramo potpuno divljački, ali mi se sviđa što je Jokić preuzeo konce igre kad treba u smislu organizovanja akcija, baš kao što radi i u Denveru. Plus što je Litvanija za mene reprezentacija koja nam najmanje leži od svih, izuzimajući naravno Amerikance. Značajan faktor u ovoj utakmici bilo je što je dobijena bez Teodosića koji se povredio još u prvoj četvrtini, možemo da igramo i bez njega, ali sigurno je da sa njim imamo i dodatni pogon i nadam se da povreda nije neke teže prirode...

Svakako šteta jer je jedna opcija manje.
Posebno što se pokazalo da Mićić i pored velikog napretka ne ume da se nosi sa pritiskom, što se dobro videlo na final4, a opet Jović od kad aje debitovao u reprezentaciji još kao igrač Radničkog nije ni za milimetar napredovao u košarci, što je jasan dokaz nedostatka želje.
Moralo bi se razmisliti o pozivanju Nedovuić, iako nimao ne cenim njegove mogućnosti, kao igrač bi se verovatno dobro uklopio u igru Jokića, i njegova uručenja na postu.
Što se prevodjenja lopte tiče, neka Jokić prevodi loptu kao u Denveru.

Naravno, neigranje Teodosica bi bio hendikep jer je on kreativna i lucidna opcija u napadu, kreativni motor ekipe. Jovic moze biti vrlo dobar ali samo u svom sistemu igre i ima izvesne limite, Micic nije klasican plej koji ce da iskreira za druge, Bogdanovic moze to da glumi ali naravno, daleko je od Teodosicevog nivoa u kreaciji a ume i da zabunari. Ostaje Jokic kao kreativna opcija, ali on je tek nedavno stigao.

Sigurno da postoje nacini da se sve to nadoknadi, ali videcemo kako ce uspeti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back