Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kalinoglu i nedovicka otpali , covketovi "strucnjaci" na aparatima!!!!
Sta ces u svet su priznati taj sale danilovic divac a be mufljuz covke!
E nek im je sale utero , predivno je gledati ove pacenike ovde kako im miljenici dobili kit.u...

Au čoveče, pa ti si mnogo veća budala nego što se to prvi pogled vidi. Ono, baš budaletina.
Gde vas se toliko nakotilo...

Да, мислим да Радуљица, Кузмић и још пар њих не би ни могли да примиришу набројаним репрезентацијама.

Pa realno.

Ma gde smo igracki ravni onom periodu iz 90-ih ili ranih 2002-ih , pa recimo u Indijanapolisu jedan Sale Djordjevic, jedan Vlado Scepanovic, jedan Zeljko Rebraca ili Dejan Milojevic nisu imali mesta u reprezentaciji , kakvi Bircevici, Kuzmici, Simonovici, Macvani...........pa realno u to vreme ne bi mogli ni da primirisu reprezentaciji.

Зар се Ђорђевић није пре тога повукао из репке? Не бих рекао да није могао да примирише, ипак је он наш најбољи плеј икад. А за остало се слажем, онај тим из 2002. је за мене наш најбољи од када пратим кошарку.
Радуљица игра КИНЕСКУ лигу, Кузмић и кад није повређен није ништа спец осим што је ок дефанзивни центар. Ове остале нећу ни да спомињем.

Pa nije se povukao, barem ne zvanicno, te sezone je igrao u Realu i jos uvek je verovalo da ce se vratiti u reprezentaciju (odprilike mnogi su ocekivali da ce se ukoliko ga zdravlje posluzi EP 2005. kod nas biti njegov oprostaj od reprezentacije , pred nasom publikom, sto se eto nije desilo ) iako je bio propustio OI 2000. u Sidneju i EP 2001. u Turskoj.
Sad jeste Sale Djordjevic Sale Djordjevic ali te 2002. konkurencija je bila bas zestoka i poziciji pleja su tu bili neverovatni Milos Vujanic, Marko Jaric, Igor Rakocevic ipak svi spremniji i dosta mladji od njega, pa tako mislim da je tada iskusni Djordjevic ostao bez mesta u timu (takodje nisam siguran , moguce da je i vukao neku povredu).

Pa nije se povukao, barem ne zvanicno, te sezone je igrao u Realu i jos uvek je verovalo da ce se vratiti u reprezentaciju (odprilike mnogi su ocekivali da ce se ukoliko ga zdravlje posluzi EP 2005. kod nas biti njegov oprostaj od reprezentacije , pred nasom publikom, sto se eto nije desilo ) iako je bio propustio OI 2000. u Sidneju i EP 2001. u Turskoj.
Sad jeste Sale Djordjevic Sale Djordjevic ali te 2002. konkurencija je bila bas zestoka i poziciji pleja su tu bili neverovatni Milos Vujanic, Marko Jaric, Igor Rakocevic ipak svi spremniji i dosta mladji od njega, pa tako mislim da je tada iskusni Djordjevic ostao bez mesta u timu (takodje nisam siguran , moguce da je i vukao neku povredu).
Моје (несавршено) сећање ми каже да је био ровит па да је зато одлучио да се повуче. Ал ко зна...

Pa realno.

Ma gde smo igracki ravni onom periodu iz 90-ih ili ranih 2002-ih , pa recimo u Indijanapolisu jedan Sale Djordjevic, jedan Vlado Scepanovic, jedan Zeljko Rebraca ili Dejan Milojevic nisu imali mesta u reprezentaciji , kakvi Bircevici, Kuzmici, Simonovici, Macvani...........pa realno u to vreme ne bi mogli ni da primirisu reprezentaciji.

Dobro, moguce da ja kosarku pratim onako, povrsno... Ali pazi, rekao sam da na 3 od 5 pozicija smo egal sa onom ludackom generacijom..... Moras priznati da su imena poput Teodosica, Jovica, Micica, Bogdanovica, Gudurica, Jokica, Milutinova, pa i Bobija, trenutno sam svetski vrh i da tesko moze bolje. E na to sam mislio, a ne na Lucica i Simonovica. A sto se tice Raduljice, isto sam naglasio: Onaj Raduljica koji Onako igra u dresu Srbije, nema veze sto je Kina brate on je zver kad obuce nas dres, a Kuzmic je npr. sada tek peti centar, a pre 5 ili 10 godina bi bio siguran medju 12. I sta vam znaci to defanzivni centar, taj momak u CV-u ima NBA, Real, Grcku, itd.. Ja ga se secam iz perioda u Zvezdi i bio je odlican, pravi evroligaski centar.

Dobro, moguce da ja kosarku pratim onako, povrsno... Ali pazi, rekao sam da na 3 od 5 pozicija smo egal sa onom ludackom generacijom..... Moras priznati da su imena poput Teodosica, Jovica, Micica, Bogdanovica, Gudurica, Jokica, Milutinova, pa i Bobija, trenutno sam svetski vrh i da tesko moze bolje. E na to sam mislio, a ne na Lucica i Simonovica. A sto se tice Raduljice, isto sam naglasio: Onaj Raduljica koji Onako igra u dresu Srbije, nema veze sto je Kina brate on je zver kad obuce nas dres, a Kuzmic je npr. sada tek peti centar, a pre 5 ili 10 godina bi bio siguran medju 12. I sta vam znaci to defanzivni centar, taj momak u CV-u ima NBA, Real, Grcku, itd.. Ja ga se secam iz perioda u Zvezdi i bio je odlican, pravi evroligaski centar.
Апсолутно не. Овде је само Јокић светски врх. Тео је некад био близу, али то више није онај стари. ББ је просечан НБА бек, Стојаковић је за њега био класа. Боби је маскота. Јовић и Мићић добри за Евролигу и то је то. Остали су небитни.

Jedino ko je tu zaista svetski vrh je Jokic , Teodosic je vrhunski asistent i razigravac i solidan suter i to je to , Bogdanovic je isto ajde da kazemo veoma dobar NBA igrac, ovi ostali ni blizu nekom kremu svetske kosarke, ni blizu, Micic je imao jako dobru sezonu u Efesu ali tek treba da ga vidimo, Guduric i Milutinov su tek solidni evroligaski igraci, Marjanovic po meni itekako moze da bude koristan ako se iskoristi na pravi nacin, Jovic koji igra u Nemackoj je mozda u najboljem slucaju neki evropski prosek, igraca kao on ima na pretek.
Ono da imamo neki "Dream Team" i nemamo ali svakako imamo cemu da se nadamo.

E da samo jos jedna stvar , mislim to sto Raduljica ili neko drugi igra kinesku ligu ne znaci da je los igrac , mislim Kinezi dosta ulazu u kosarku i brojni vrhunski igraci su igrali u Kini, recimo jedan Stefon Marberi je tamo postao ziva legenda, nego ajde recimo da vidimo ko sve trenutno igra tamo , recimo jedan Luis Skola, Taj Louson, Andrej Blec bivsi NBA igrac i reprezentativac Filipina, Janis Burusis, Moris Spejts koji je sa Golden Stejtom osvojio i NBA titulu, pa onda recimo Majkl Bizli, Soni Vims, Pjer Dzekson, Ajron Dzekson, Dzordan Kraford, Sabaz Muhamed, gorostas iz Irana Hamed Hadadi, Al Dzeferson, Dzared Salindzer, Kori Dzeferson, Judzin Dzeter naturalizovani Ukrajinac , Kanadjanin Andru Nikolson, Fredet.......itd , znaci ima tamo jako puno stranaca i jako puno kvalitetnih i itekako renomiranih igraca.

Poslednja izmena:
Апсолутно не. Овде је само Јокић светски врх. Тео је некад био близу, али то више није онај стари. ББ је просечан НБА бек, Стојаковић је за њега био класа. Боби је маскота. Јовић и Мићић добри за Евролигу и то је то. Остали су небитни.
Jedino ko je tu zaista svetski vrh je Jokic , Teodosic je vrhunski asistent i razigravac i solidan suter i to je to , Bogdanovic je isto ajde da kazemo veoma dobar NBA igrac, ovi ostali ni blizu nekom kremu svetske kosarke, ni blizu, Micic je imao jako dobru sezonu u Efesu ali tek treba da ga vidimo, Guduric i Milutinov su tek solidni evroligaski igraci, Marjanovic po meni itekako moze da bude koristan ako se iskoristi na pravi nacin, Jovic koji igra u Nemackoj je mozda u najboljem slucaju neki evropski prosek, igraca kao on ima na pretek.
Ono da imamo neki "Dream Team" i nemamo ali svakako imamo cemu da se nadamo.

E moji vi :) Jovic prosek, Bobi maskota, a Guduric i Milutinov nisu vredni pomena.. I sta kazete, ako naletimo nedo Bog na Grcku, Litvaniju, Kanadu, Australiju, Spaniju ili Francusku tesko nama.. Odma da skidamo gace... Sva sreca pa sve te reprezentacije imaju svojih Teodosica i Bogdanovica na kilo. Nego petak, interesantno mi je kako to da kad pises na fudbalu od nekakvih levaka iz Azije i Afrike pravis nove Maradone, a cim se spomene nasa reprezentacija, sto fudbalska, sto kosarkaska, to je sve prosek i nista spec. A za objektivno dosta losije i manje uspesne igrace drugih nacija tvrdis kako su genijalci. Mislim da su ovi nasi igraci iz neke juznoamericke reprezentacije, ti bi od njih, evo fudbalera konkretno, napravio Francusku, a od kosarkasa sve samog Lebrona i Karija. :) Za Jovica kazes da je prosek, a decko je na proslom EP bio jedan od najboljih igraca citavog prvenstva! S Milerom bio vodja Zvezdine generacije koja je te godine odigrala 3 egal utakmice sa CSKA koji je te iste godine postao sampion Evrope. Toliko.

Poslednja izmena:
Jovic je realno evropski prosek, onako dobar u odbrani, borben i to je to , mislim igrac koji ima prosek od jedva 10-ak poena u jednom osrednjem Bajernu tesko da se moze okarakterisati drugacije , inace ja za Bobija nisam nikad rekao da je samo maskota, vec da itekako moze da bude od koristi, Guduric i Milutinov su solidni evroligaski igraci i to je to ali opet ni jedan ni drugi nisu sad neke centralne figure u svojim klubovima oko kojih se vrti igra vec samo jedan sraf u masineriji.
Takodje sve te ekipe koje si pomenuo su pune NBA igraca a to je ipak jedan drugi nivo u odnosu na evropsku kosarku (pogotovo sad kad je evropska kosarka dosta pala u poslednjih 10-ak godina), sto se potvrdilo i na proslom EP u onom finalu protiv Slovenije, Slovenci su imali samo 2 vrhunska NBA igraca (od kojih jedan jos uvek nije ni igrao u NBA) pa ono ubise nas.

Inace od koga ja to pravim novog Maradonu a i za koje to manje uspesne igrace drugih nacija ja tvrdim kako su genijalci ?

Jovic je realno evropski prosek, onako dobar u odbrani, borben i to je to , mislim igrac koji ima prosek od jedva 10-ak poena u jednom osrednjem Bajernu tesko da se moze okarakterisati drugacije , inace ja za Bobija nisam nikad rekao da je samo maskota, vec da itekako moze da bude od koristi, Guduric i Milutinov su solidni evroligaski igraci i to je to ali opet ni jedan ni drugi nisu sad neke centralne figure u svojim klubovima oko kojih se vrti igra vec samo jedan sraf u masineriji.
Takodje sve te ekipe koje si pomenuo su pune NBA igraca a to je ipak jedan drugi nivo u odnosu na evropsku kosarku (pogotovo sad kad je evropska kosarka dosta pala u poslednjih 10-ak godina).

Inace od koga ja to pravim novog Maradonu a i za koje to manje uspesne igrace drugih nacija ja tvrdim kako su genijalci ?

Pa evo sad za Jovica pricas da je prosek, a tamo neke Irance i Filipince dizes u nebesa.

Kazes za ove jace evropske, plus Kanada i Australija kako su pune NBA igraca, pa brate i mi ih valjda imamo petoricu? I iskreno, mislim da njihovi NBA igraci ovako skupa, generalno nisu bolji od nasih. A pritom mi imamo gomilu izuzetnih evroligaskih asova.. Ali sta to vredi kad Milutinov i Guduric nisu vredni pomena, sto kaze Truman.. I nisam ja ni rekao da su oni vodeci igraci, jer da jesu, ne bi bili Guduric i Milutinov nego Teodosic, a Teo je jedan. Ali samim tim sto su vazan sraf u Feneru i Olympiakosu oni su velike evropske zvezde, realno. I od takvih igraca je normalno da ocekujes ponovo srebro, a kad dodas ovih 5 iz NBA, mozes potajno, da se nadas i nekom cudu gde bi ugrabili i zlato.... Zasto da ne.

Ne nisu velike evropske zvezde, velike evropske zvezde su ti recimo Spanulis, Navaro, Caco Rodrigez, Rudi Fernandez, Felipe Rejes, Jan Veseli, Luidji Datome, Printezis.........a Guduric i Milutinov su samo igraci zadatka i jedni od momaka u timu gde igraju , ali u svakom slucaju vrlo dobri i korisni igraci ali daleko od nekih statusa zvezda.

A i koju petoricu mi imamo , imamo Jokica , Bogdanovica i Bjelicu koji igraju solidno u Sakramentu, Bobija koji vise nije igrao nego sto je igrao i Tea koji je dobio otkaz u klubu jos pre pola godine.
Tako da kad poredis to sa nekim ekipama poput Kanade, Australije, Spanije, Francuske to svakako deluje skromnije.

Ali opet kao sto sam i rekao , ne mora to nista da znaci i da svakako imamo cemu da se nadamo, pa ukoliko nas sreca pogleda i neke kockice se sloze mozda cak i zlatnoj medalji zasto da ne.

Definitivno nas najjaci adut , takodje mislim da malo ko shvata tako ozbiljno reprezentaciju i ima taj kult reprezentacije kao mi i taj pristup.
Recimo Brazil kada je bio domacin OI 2016. i igrao pred svojim navijacima i koji ima zaista kvalitetne igrace ono bukvalno su dosli i okupili se nekih 20-ak dana pred pocetak olimpijskog turnira.

Takodje sve te ekipe koje si pomenuo su pune NBA igraca a to je ipak jedan drugi nivo u odnosu na evropsku kosarku (pogotovo sad kad je evropska kosarka dosta pala u poslednjih 10-ak godina), sto se potvrdilo i na proslom EP u onom finalu protiv Slovenije, Slovenci su imali samo 2 vrhunska NBA igraca (od kojih jedan jos uvek nije ni igrao u NBA) pa ono ubise nas.

Brate, izgleda da ti ili ne pratiš ili ne razumeš košarku ponajbolje. Glavna Jovićeva karakteristika je organizacija igre i tu je među boljim u EL. Pogledaj još jednom utakmicu sa Slovencima i uporedi igru dok je Jović igrao i kada je izašao. Slovenci su nas ubili, isključivo zbog toga što je njima selektor Kokoškov a nama Đorđević. Što se tiče Milutinova on je ove godine bio ključni igrač Olimpijakosa . Gudurić je takođe bitan igrač kod Obradovića i eto ode u NBa a što ne mora ništa da znači jer je i ćopavi Zagorac tamo igrao.

Ne nisu velike evropske zvezde, velike evropske zvezde su ti recimo Spanulis, Navaro, Caco Rodrigez, Rudi Fernandez, Felipe Rejes, Jan Veseli, Luidji Datome, Printezis.........a Guduric i Milutinov su samo igraci zadatka i jedni od momaka u timu gde igraju , ali u svakom slucaju vrlo dobri i korisni igraci ali daleko od nekih statusa zvezda.

A i koju petoricu mi imamo , imamo Jokica , Bogdanovica i Bjelicu koji igraju solidno u Sakramentu, Bobija koji vise nije igrao nego sto je igrao i Tea koji je dobio otkaz u klubu jos pre pola godine.
Tako da kad poredis to sa nekim ekipama poput Kanade, Australije, Spanije, Francuske to svakako deluje skromnije.

Ali opet kao sto sam i rekao , ne mora to nista da znaci i da svakako imamo cemu da se nadamo, pa ukoliko nas sreca pogleda i neke kockice se sloze mozda cak i zlatnoj medalji zasto da ne.

Znas koji je moj problem sa tobom i jos par likova ovde na Forumu. To sto smatram da nemate iste kriterijume kada su u pitanju nasi, a kada strani igraci. Na primer ti za vrhunskog asa priznajes samo Jokica, a ostali su ti tek onako, solidni. A Jokic je zapravo jedan, najbolji na svetu (na svojoj poziciji) a ostali su svetska klasa, solidan je Bircevic ili Davidovac, i da, Jovic je plej, sta ima njemu da brojis poene, njegov posao je da razigrava i asistira, da odrzava/menja tempo kad treba, itd... Tvrdim da imamo u ovom trenutku najmanje 10, do 15 igraca top klase, mada to i nije toliko bitno... Najvaznije je (ono sto se vec podrazumeva kada su nasi kosarkasi u pitanju) da ostave srce na terenu i daju zadnji atom snage, i sto kaze Truman, ta timska igra, i ja bih jos dodao to Saletovo tempiranje forme, da iz meca u mec igramo sve bolje, kako turnir odmice. Srebro je odlican rezultat, a zlato san snova. Ne bih bio uplakan ni bronzu da uzmemo, ali verovatno bi bio utisak da smo mogli i vise...

Bren :

Pa Jovic sa neke 3,4 asistencije po utakmici tesko da se moze smatrati nekim vrhunskim razigravacem , a sto se tice tog finala sa Slovencima realno nas su ubili Dragic i Doncic bez obzira ko je bio na parketu a ko na klupi, Dragic i Doncic su pre svega napravili tu razliku.

Milutinov jeste stvarno imao fantasticnu sezonu u Olimpijakosu ali da je glavni igrac tamo, pa tesko pored Spanulisa, Papanikolaua, Printezisa, a sto se tice Gudurica svakako vrlo dobar i koristan igrac i ja verujem da je odabao pravu ekipu u NBA i da bi mogao tamo nesto da napravi ali realno u Feneru pored Veselog, Datomea, Ali Muhameda, Sloukasa, Kalinica bio je mozda tek negde 5,6,7. opcija u napadu, ali u svakom slucaju i ja mislim da su obojica vrlo dobri i korisni igraci i da svakako treba da putuju u Kinu.

Bren :

Pa Jovic sa neke 3,4 asistencije po utakmici tesko da se moze smatrati nekim vrhunskim razigravacem , a sto se tice tog finala sa Slovencima realno nas su ubili Dragic i Doncic bez obzira ko je bio na parketu a ko na klupi, Dragic i Doncic su pre svega napravili tu razliku.

Jesi li ti tu utakmicu uopšte gledao? Dončić se povredio u prvom poluvremenu i više nije ulazio u igru. Pišeš napamet.

Jesi li ti tu utakmicu uopšte gledao? Dončić se povredio u prvom poluvremenu i više nije ulazio u igru. Pišeš napamet.

Meni je utisak te utakmice i citavog turnira, mrtav Bogdan koji ne moze da dise i koji se raspada, ali kidise i ne predaje se, tacno znam taj osecaj kad ti nije dobro i kad si van sebe a jurcas i kidas se, a ni sam ne znas kako... To je pravi sportista i Srbin, to je pristup koji nam treba ne samo u sportu, nego generalno u zivotu i kad ne mozes, da ides protiv sebe i da se boris dok stojis na nogama. Mislim da nije preterivanje reci da na to prvenstvo nije putovalo 7, 8 od 12 koji su trebali, i takvi dodjemo sa Jovicem i Bogdanom koji su nas nosili do finala, svaka cast i ostalima i onda Jovic koji je izneo citav turnir se jebeno povredi i doslovno sve padne na Bogdanova pleca, citava filozofija je bila da Jovic prenese loptu, a Bogdan sipa, a kad se ovaj povredio u finalu, Bogdan je bio taj koji je morao i da iznosi loptu i da radi svoj bekovski posao..... Njegovo zalaganje na toj utakmici je za mene sjajnije od svakog zlata. Mislim da za takvu borbu neki licni motiv ne moze biti dovoljan, svest o kolektivu, saigracima i citavoj naciji koja te gleda i ocekuje rezultat je po meni ono sto ga je vuklo da doslovno gine na parketu. Ta njegova partija iz finala je egzaktan primer kako se bori i kida za Srbiju.

Da ne odgovaram posebno, samo ću reći onako uopšteno da je jako pogrešno pričati o našim igračima kao o suvom proseku. Prvo većina su EL i NBA igrači, to je sve samo prosek nije. Mislim evo Micić MVP četvrtfinala EL, a on nam nominalno nije prva opcija na pleju... Nadam se da shvatate koji kvalitet treba da bi se igralo na tom nivou. Kad kažem igralo, mislim na imati ulogu u timu i ne biti puki statista. Tako da samo bez omalovažavanja i sve ok.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back