Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
могуће су ту промјене, корекције. Видјећемо, наравно да се надам, ако је Никола здрав, да ће се бити корекција, јако је важан, но то ће Сале одлучити.

Korekcije i promene?
Pa što je birao ili skraćivao ako će biti korekcija?
Uostalom ne treba nagadjati, treba direktno pitati Djordjevića ZAŠTO NEMA Kalinića i Nedovića, zašto je na spisku Mačvan, Birčević...
Ili možda primadonu ne sme niko ni da pita?

Moze da se napravi mozda neka kombinacija da Jokic igra na 4, ali on je 5. Prespor je Jokic da brani 4. Mozda povede i cak cetiri centra, ako ne, birace verovatno izmedju Marjanovica i Raduljice, koji bi bio korisniji. Guduric nije trojka, ali po potrebi sva trojica bekova mogu da se dignu na 3, kao sto i Lucic moze na 4. Ima dosta kombinacija, a ne verujem da ce se izbeci bar jedan bircevic/simonovic.

Teodosić, Micić, Jović
Bogdanović, Milosavljević
Lučić, Gudurić
Jokić, Bjelica
Milutinov, Marjanović, Raduljica?

Mada sve mislim da mora biti i neki Birčević ili Simonović tu.
Kao po starom dobrom običaju.

Jokić više nije četvorka. Udvostručio se u zadnjih par godina (uporedi kako je izgledao u Riju 2016, a kako danas). On može da igra jedino na petici. Sada je prespor za krilnog centra na isti način na koji je Bjelica prespor za nisko krilo jer je takođe povećao masu u odnosu na period kada je igrao u Zvezdi pod komandom Pešića.

Simonović mi deluje kao manje zlo na četvorci od Birčevića (Sale, dokle više?). Ne znam, da li bi Lučić možda mogao da odradi određene minute na četvorci u nekakvoj small ball varijanti?

Kakav crni Simonović na četvorci!!? To ni u Zvezdi nije funkcionisalo. A za četvorke smo imali uz Bjelicu Jelovca i po potrebi Kalinića ali će u Kinu yebeni Birča.
Ni kriv ni dužan. Jokića na četvorci možete odmah da zaboravite ali s obzirom na poteze koje vuče Đorđević ne bi me ni to iznenadilo.

A zašto kada je Jokić igrao četvorku i u Denveru i u Megi?
Naravno do potpunog izražaja dolazi na poziciji centra, ali ove pacere u našoj grupi može i sa dvojke da siluje.
Jokic vise nije cetvorka i to je to, postava sa Plamlijem je posebna situacija. U nekom intervjuu koji sam skoro citao, kaze da ima oko 133 kg. Slazem se da protiv slabijih ekipa moze da igra bilo sta, ali za ozbiljne utakmice on nije cetvorka.

Када имамо велико такмичење, имамо те неке ајд да кажем три фазе. Прво иде тај шири списак кандидата за то такмичење. У овом случају Сале је одредио 34 кандидата. Ту наравно има и оних који реално нема шансе да се нађу, али им се стављањем на списак даје до знања да су на радару, да се прате, и рачуна на њих у будућности.
Ту бих лично био додао још Давидовца и Воју Стојановића (нема ту неке разлике имали на списку 34 или 36 играча), чисто да им се да до знања да се прате, награда и за добар финиш сезоне, и да се на њих у будућности рачуна.
Ту је важно држати до неких принципа, Сале је ту више гледао да стави оне (не све, јер се знало да су рецимоТепић и Паунић ту били само да помогну) који су потегли у квалификиацијама, иако се многи наравно неће наћи ни на овом ужем списку.

Друга фаза је то скраћивање списка кандидата, на 16-18, како кад. Који ће и почети припреме. Овај пута је Сале мало пожурио јер је још доста остало до прозивке. Наравно да су могуће корекције. Тако је Сале за ОИ 2016 скратио списак са 24 на 16 играча, а онда је морао извршити корекцију тог списка од 16, вратити Штимца и Бирчевића који су отпали код тог скраћивања и који су у коначници ишли на ОИ. Развој догађаја је тако одредио.
И у току припрема за СП 2014-е смо током припрема имали "корекција", а Рашко Катић је враћен и буквално дигнут са градилишта јер је, како се већ није нашао међу тим камдидатима, наумио да искористи то вријеме да сагради кућу. Што су ти душмани, не дадоше човјеку да заврши кућу.

Имамо и ту трећу фазу, прозивку и припреме репрезентације, и од у овом случају 18, отпашће још 6, и остаће 12 оних који че путовати на СП.

Опет, када су ти кандидати у питању, ту су селектор и стручни штаб који имају најбољи увид, и у могућности ниграча, форму, у њихово здравствено стање, да ли има понашања који ће штетити атмосфери у екипи, кохезији, и ту ваља добро све то сагледати, из свих углова, па и неке наизглед небитне ствари, како ће они као тим на паркету изгледати. И то је зајебан посао.

Ту тежити неком угађању љубитељима спорта, кокертирати са медијима, бирати "омиљеније" код јавности играче, је погубна оријентација.
Сјећам се ЕП 2013-е када је додуше више због нужде ситуације у репрезентацији дебитовао управо Никола Калинић, коментари чуђења "Калинић, еј Калинић?", но показало се већ на СП управо код Салета који му је дао улогу стартера да је тај Калинић итекако употребљив и користан за репрезентацију.
Исти клинац на СП када је дебитовао Стефан Јовић, опет коментари чуђења "Јовић, који Јовић?". Показало се и да тај Јовић може бити употребљив и користан, на задњем ЕП уз Богдана и најважнији играч репрезентације.

На жалост ту су и медији, који воле то све ријалитизовати и загадити. Ту су одмах потрчали да узму изјаву од Калинића јер реално то јесте највеће изненађење што га нема на списку. Роваре ли роваре против српске кошарке. Не треба сумњати да ће и Сале бити на удару медија, и под паљбом малициозних питања. Реално, нема се шта он коме правдати, објашњавати што је дао предност овоме у односу на неког другог, или што је неког изоставио.
Код таквих питања најбоље би било заузети став; "не одговарам на малициозна питања, поставите слиједеће", но наравно да је то немогуће, мораће расипати енергију и емоције и на таква питања, и све то може само загадити амбијент и донијети штету нашој националној селекцији.
Сале и стручни штаб су се за ових 5 година доказали резултатима, али је успостављен, и поред бројних бочних удара, и један здрав амбијент, здрави односи, и добар темељ за будућност српске кошарке.

не одговарам на малициозна питања, поставите слиједеће", но наравно да је то немогуће, мораће расипати енергију и емоције и на таква питања, и све то може само загадити амбијент и донијети штету нашој националној селекцији.

Kakva glupost.
Čuj neće odgovarati na neprijatna pitanja?
Ma nije valjda.
A jel odgovarao na pitanja prošlih godina, o Jokiću, Teodosiću, Marjanoviću?
Zagaditi ambijent?
Pa ako mu je objašnjenje logično i ako činjenice stoje iza tog nepozivanja, što bi to štetilo ekipi?

Сале и стручни штаб су се за ових 5 година доказали резултатима, али је успостављен, и поред бројних бочних удара, и један здрав амбијент, здрави односи,

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Hmmm ne mogu bas da kazem da sam odusevljen spiskom i izborom Djordjevica, nema Nedovica, Kalinica, Vanje Marinkovica a tu su recimo Bircevic, Macvan, Kuzmic koji vec prakticno godinama ne igra, Todorovic, Avramovic, Simonovic, Jovic...........hmm

Definitivno najvece iznenadjenje izostanak Nedovica, on je onako moderan, brz i eksplozivan bek i igrac odlicne kontrole lopte , nema sumnje da je dosta bolji od Jovica, pogotovo u ofanzivnom smislu, za njega je svakako moralo da bude mesta, nego ajde kad vec nije njega zvao mogao je Vanja Marinkovic da dobije sansu, isto igrac koji poseduje odlican ofanzivni potencijal, a i svojim partijama u poslednje vreme je zasluzio sansu.

Takodje iznenadjenje i izostanak Kalinica koji je vec duze vreme bio standardan, kako u reprezentaciji tako i u Feneru, mislim bolje da je zvao njega nego Marka Simonovica koji u jednom osrednjem Zenitu daje po 5 poena na utakmici, isto tako Bircevic, Macvan, Kuzmic koji vec prakticno godinama nigde ne igra.........izbor Djordjevica ovaj put nesto ne uliva previse poverenje ali nadajmo se da zna sta radi.

Има и он право на своје мишљење, не мора то да има икакве везе с Турском. А и много Срба мисли као он.

Naravno da svako ima pravo na stav...uz stav idu odgovornost i posledice...Ambasador si jedne zemlje i pricas nesto pa nesto protivustavno...Posledice su jasne....Pandan ovome je da radis za neku firmu nosis njihov grb izlazis u javnost i pricas protiv njenih interesa...Ne znam sta ljudima nije jasno?
Uopste ne ulazim u to da je njegov stav nakaradan i da meni sigurno letio iz repke da mu je ovo njegov privatni stav koji nije izneo u javnost....Ali sam ubedjen da je Sale veci profesionalac od mene i da javno nije lupeto nebi ga izopstio sa spiska...Ovako ga je doveo pred svrsen cin....

Naravno da svako ima pravo na stav...uz stav idu odgovornost i posledice...Ambasador si jedne zemlje i pricas nesto pa nesto protivustavno...Posledice su jasne....Pandan ovome je da radis za neku firmu nosis njihov grb izlazis u javnost i pricas protiv njenih interesa...Ne znam sta ljudima nije jasno?
Uopste ne ulazim u to da je njegov stav nakaradan i da meni sigurno letio iz repke da mu je ovo njegov privatni stav koji nije izneo u javnost....Ali sam ubedjen da je Sale veci profesionalac od mene i da javno nije lupeto nebi ga izopstio sa spiska...Ovako ga je doveo pred svrsen cin....
izostavljanje sa spiska zbog toga što nije dovoljno patriota i što je lupetao o politici pije vodu JEDINO ako se to jasno i kaže.
Ti ne ideš zbog toga i toga.
Ovako je apsolutno bezveze, mada me to uopšte ne čudi od Djordjevića.

Много смо се ухватили за политику, можда има и других разлога за које не знамо...
Ja ne verujem da je politika uticala na Đorđevićev spisak igrača za SP, jer ukoliko je to istina onda je Sale u gadnom problemu gledano sa čisto sportskog stanovišta. Ne sme tako nisko pasti i dozvoliti sebi da politika ima bilo kakav uticaj na rad reprezentacije.

Много смо се ухватили за политику, можда има и других разлога за које не знамо...
Selektor ima puno pravo da odabere tim koji odgovara njegovoj zamisli, a onda i punu odgovornost za rezultat kada se prvenstvo završi. Njemu smo dali da odabere tim, ne mora nikome ništa da objašnjava.

Недовић на инстаграму.

Prilozi

• Screenshot_20190702-183249_Instagram.jpg
    Screenshot_20190702-183249_Instagram.jpg
    79,1 KB · Pregleda: 17
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back