Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo danas, ma kako ja voleo da bude neki reper ipak nija prava slika ekipe......
Letonija , po imenima odlična bez ikakve timske igre.
Unutrašnju igru nemaju, smao pik i prangijanje do zore.
Najgore za njih što nemaju ni odbranu.

Videćemo sutra koliko smo dobri protiv prljavih Rusa.......Svakako smo bolja ekipa, ali baš bih da vidim kako ćemo se sutra potući sa njima.
Inače samo prvenstvo kao da za neke nije još ni počelo.....Ipak će se koliko vidim Španci ovaj put prošetati, skoro kao SFRJ 1991, mada naravno nisu ni blizu jaki kao ta ekipa.
Damas sma gledao Hrvate.Džabe njima i Šarić i Bogdanović i Simon, kad je za njihove plejeve Mićić Stokton lično, a za njihove centre Štimac Oladžuvon sa mozgom Ajnštajna......

Mi ne smemo da primimo više od 70 poena od neke organizovanije reprezentacije.
Ovo kako se danas otvorilo Bogdanu neće tako lako oper, a i on ne sme da igra 35 min po utakmici. Umreće do 1/8 finala.
Dosta ličimo na ove Ruse. Oni bez Šveda na terenu ne mogu da se sastave. Ko i mi bez Bogdana.
Gudurić danas dobro odigrao s klupe, a Mačvan pokupio 10 skokova (što više govori o Letoniji).
Micić i Birčević katastrofa, a Štimac smešan protiv Porcingisa. Mislim da će biti bolji protiv ostalih...

Pa dobro Bogdan je sada podivljao ali su zato neki podbacili i vise nego sto je prihvatljivo. Bircevic je bio uzasan, Stimac isto, Micic nije znao gde bije a i Lazic je bio neupotrebljiv. To je pola rostera. Valjda ce jos neko proraditi ne mozemo ocekivati da samo Bogdan reseta. Dobar je bio Lucic npr. i Guduric kada je usao. Ocekujem da se oslobode i da krenu i oni da igraju malo bolje da bi imali vise opcija u napadu i da bi skinuli teret sa Bogdanovih ledja.

- - - - - - - - - -

Rusi drmnuse Turke na kraju.

Sad nam ne igra cela jedna 5-orka i niko je ne pljuje. Malo su Jokaru, ali nista posebno. A kad Bobi nije igrao bilo je kolac i lomaca za njega.

Kako je neko uspeo Bobiju dau dari 2x bandzuku? Nije mi jasno?

Dobise nasi na misice. Danas Rusi. Oni su za klasu jaci od Letonaca i bice veceg sibanja s njima.

Poslednja izmena:
Damas sma gledao Hrvate.Džabe njima i Šarić i Bogdanović i Simon, kad je za njihove plejeve Mićić Stokton lično, a za njihove centre Štimac Oladžuvon sa mozgom Ajnštajna......

Ja imam neku teoriju da Hrvati mogu da skinu prokletstvo iz Atine tek onda kada u timu ne budu imali igrače starije od '96 godišta. Sve dalje od toga podložno je kletvi :D Što se nas tiče, ovo prvenstvo gledam skroz opušteno, pošto je relativno nebitno takmičenje, odnosno mnogo bitniji su SP i OI. Tamo ako se budemo pojavljivali u najjačem sastavu, jedino Amerikanci mogu da nas dobiju. Kao i uvek...

Još dva detalja. Izgubili smo samo 5 lopti za čitav meč, a ukrali smo 7. Svaka čast bekovskoj liniji na ovome.

Od tih pet izgubljenih, dve je izgubio Micić u dva napada i Đorđević ga je odmah zamenio, a od sedam ukradenih, četri je ukrao Jović, koji je uz 8 asistencija bio jedan od boljih u našoj ekipi.
Mačvan je odigrao kapitenski, iako ga šut nije najbolje služio, ipak je ubacio 14 poena i imao 10 skokova.
Lučić, da nije upao u probleme sa ličnim greškama, bi sigurno skinuo teret sa Bogdanovih leđa u napadačkoj opciji. A i Gudurić je odigrao jako dobro za 14 minuta koliko je proveo na parketu. On bi mogao da bude šuterska opcija u napadu, kako bi više odmarao Bogdana. Još to treba da se iskristališe.
Štimac je, kao i obično, korisniji na klupi kao podrška, nego na parketu, ali biće protivnika koji mu leže. Ovaj Porzingis ga je na smrt isprepadao sa nekoliko banana. Ali Štimac je ionako tek treća opcija, raduje da se Bobi polako uklapa i već vidim kako će protiv drugih centara da pokaže koliko može.

Sve u svemu, dobar početak uz vrhunsko izdanje Bogdanovića.

Hejteri samo cekaju da se to desi.
Mi normalni i zdravi se uzdamo da ce lider biti standardan. I nema zime.
Ako se to dogodi, videces, nece moci da se zivi od postova kako je Bogdan luzer i prevara od igraca. Ali dobro, navikli smo da ovaj forum trpi svakakve nebuloze, pa ni ovo nece biti nesto posebno cudno.

Inace, dobijamo Ruse. Bolji su nam matchup od Letonije. Treba zaustaviti Sveda, a u bekovskoj liniji nam ne fali tih defanzivnih pit bulova, tako da ne brinem uopste. Mozgova ce Kuzmic i Bobi lako da hendluju, mislim da stvarno ne bi trebalo da imaju problem sa njim. Jedino da nas ne napune sa cetvorke sutevima za tri, mada tako utakmicu da dobiju ne mogu. Znam, zvucim arogantno, ali stvarno ne vidim kako mozemo da izgubimo. Nadam se samo da mi to nece pokazati igraci na terenu. :mrgreen:

Sad pravo je pitanje da li je ipak mozda bolje izgubiti neku utakmicu u grupi , jer secamo se unazad na OI u Riju kada smo igrali finale u grupi smo imali 3 poraza od Australije , Francuske i SAD , a na SP 2014 u grupi takodje 3 poraza od Francuske , Brazila i Spanije, a recimo na proslom EP kada smo do polu finala imali 7:0 skor e onda poraz od Litvanije pa i od Francuske za trece mesto.

Као што сам и претпоставио...кад Богдан није топ расположен ми пуцамо. Црно нам се пише у другој фази. Осим њега немамо озбиљног играча. Чак и Боби који нам је био најбољи стрелац ако се не варам је киксао...

Kada ne funkcioniše tandem B-B mi smo u qurrcu. I ranije smo na startu gubili pa stizali do finala.
Poraz nije katastrofa...

- - - - - - - - - -

Као што сам и претпоставио...кад Богдан није топ расположен ми пуцамо. Црно нам се пише у другој фази. Осим њега немамо озбиљног играча. Чак и Боби који нам је био најбољи стрелац ако се не варам је киксао...

Bobi je danas odigrao odlično.

I eto potukosmo se, i izadjosmo iz tuče razbijene glave.
Prosto je neverovatno koliko naši centri ne umeju s loptom ništa da urade kada su dalje od dva metra od koša.
A Marjanović šutira iz nekih pozicija s jendom rukom, ono je smešno.
Medjutim ono što je moj utisak meča je promašeno prvo slobodno bacanje Bogdanovića na 75-72.Ej, pozoveš tajm aut da dogovoriš neku varijantu, i tip ti promaši prvo bacanje........Da ne pričam kako je u meč ušao da izigrava Teodosića, umesto da radi ono što ume - da šutira.....Nisi ti bato tu da igraš glavom, to može u ovoj ekipi Mačvan, Jović, ponekad Gagi i Lučić, ali ti se toga ostavi...Ti si cirkuzant koji ume da šutira, i jjedino što treba je da šutiraš.....

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back