Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
posle EP opravdanje ce biti da nije imao pojma jer nema s kim da igra

Pricacemo posle EP-a.
Svi strucnjaci i klubovi koji ga smatraju vise nego dobrim nemaju pojma. Nisu tebe pitali, jebbiga...

Niko kao Srbi nije sklon teorijama zavere. Uostalom Bobi je i hteo da se kasnije prikljuc reprezentaciji ali ga je sujetni Salo otkacio. A pre toga mu se Bobi nije uklapao u koncepciju.

Ne lupaj. Osim u prvoj receneci u ostatku nema 2% istine, i taj ostatak moze upravo da se svrsta u kategoriju Koje se navodno gnusas - teorija zavere.

Ne mogu se tako deliti igraci cak i da hoces... Macvan nije Partizanov igrac samo zato sto je igrao 2x za Partizan, on je dosao kao skoro formiran igrac iz Hemofarma i inostranstva. Isto tako i Kuzmic, Bircevic, Micic i jos poneki ne mogu da se svrstavaju u tabore. Kao da je bitno. Ej, mi spadosmo na jednog Branka Lazica u reprezentaciji. :eek: Bircevica nikako da se ratosiljamo. Mislim, neka ih, al kad vidim takve "karaktere" u timu, slutim na zlo.

Al dobro, Djordjevic i njegov karakter ponistavaju ostalo, kao sto smo videli i prethodnih godina. Ekipa ce se sigurno dobro boriti, a s obzirom da i mnogi drugi nisu u jakim izdanjima, verujem da ce se boriti i do kraja.

Ko je uopšte spominjao Vošu? Samo sam spomenuo zanimljivost da su svi igrači na spisku proveli barem jednu sezonu u poslednjih nekoliko godina u Zvezdi ili Partizanu.

Čemu odmah negativne konotacije?

Naprotiv, ovo može ispasti veoma dobro pošto se dobro poznaju i igrali su masu puta jedni sa drugima i jedni protiv drugih i znaju međusobne mane i prednosti

- - - - - - - - - -

Којих цигана, ваљда фмпеоваца, Звезда је испустила душу поодавно.А без Гробара кошарку не би ни имали.

A koji je to vodeći igrač osim Bogdanović poistekao iz Partizana?

Svaka čast i na njemu, nema šta, ali tvoja konstatacija ne stoji nikako.

Znači u timu 7 cigana i 5 grobara. Svi igrali za Zvezdu i Partizan do pre nekoliko godina maksimum

Koliko si ti decko opterecen Partizanom i Zvezdom...tuga.

Pa šta ćemo kad Voša igra Drugu ligu Srbije.

Tako je. Neka se snadju. I FK im sad vodi mafijas par ekselans, tako neka nadju nekog i za KK i to je to.

Elem, procitah dva lepa komentara koja potpisujem i na koja nemam sta vise da dodam sto se tice predstojeceg EP. To je to. Idemo... :cool:

"Djordjevic ne kuka, momci ne kukaju, samo Srblje naviknuto na zlato i tim sa 12 NBA igraca kuka kao da sad idu igraci iz Crnokose i Dinamika."

"Pa kada bi posmatrali kroz evroligasku kosarku,tim nam je onako...da ga jebbem ispod prosecan...
Ali ovo takmicenje i nije evroliga,vec basket turnir. A mi do jaja volimo da igramo basket turnire,gotivimo druzenje,ribe,alkohol,more,obruc i tablu....tako da me nece iznenaditi ako Bircevic bude mvp prvenstva..."

- - - - - - - - - -

A koji je to vodeći igrač osim Bogdanović poistekao iz Partizana?

Standardni argument anti-partizanovaca, koji ustvari nije nikakav argument.
Ako je neki klinac poceo da igra kosarku u nekom manjem klubu i onda kao tinejdzer biva tek formiran u pravog igraca, dobija slif, klasu i sve sto die to u Partizanu - sta ti onda tu nije jasno? Da je takav klinac ostao u Valjevu, Somboru, Sapcu, sta bi bilo od njega? Nista.
Tako da, ne znam stvarno sta tebi i tebi slicnima nije jasno kad se takvi igraci koji su tek u Partizanu stasali u prave igrace nazivaju "Partizanovi igraci" i sl.

Standardni argument anti-partizanovaca, koji ustvari nije nikakav argument.
Ako je neki klinac poceo da igra kosarku u nekom manjem klubu i onda kao tinejdzer biva tek formiran u pravog igraca, dobija slif, klasu i sve sto die to u Partizanu - sta ti onda tu nije jasno? Da je takav klinac ostao u Valjevu, Somboru, Sapcu, sta bi bilo od njega? Nista.
Tako da, ne znam stvarno sta tebi i tebi slicnima nije jasno kad se takvi igraci koji su tek u Partizanu stasali u prave igrace nazivaju "Partizanovi igraci" i sl.

Mačvan - Sa 22. godine prvi put u Partizanu
Jović - Nije igrao u Partizanu
Micić - Nije igrao u Partizanu
Lazić - Nije igrao u Partizanu
Bogdanović - Sa 18. godina prvi put u Partizanu
Milosavljević - Sa 21. godinom prvi put u Partizanu
Lučić - Sa 19. godina prvi put u Partizanu
Gudurić - Nije igrao u Partizanu
Birčević - Sa 27. godina prvi put u Partizanu
Marjanović - Nije igrao u Partizanu
Štimac - Nije igrao u Partizanu
Kuzmić - Nije igrao u Partizanu

Ovo su činjenice nakon kojih neko kaže da nema Partizana ne bismo imali košarku?
Tačnije, rekao je da nema Grobara ne bismo imali košarku, e sad ne znam možda misli na to da ovih 12 momaka navija za Partizan.
A koliko vidim, od ovih 12, dvojica su tinejdžerske godine proveli u Partizanu, mada moram i kao trećeg brojati Milosavljevića, jer je on u Partizanu iskoračio, bez obzira što je imao više godina od tih tinejdžerskih o kojim govoriš.

Ovo su činjenice nakon kojih neko kaže da nema Partizana ne bismo imali košarku?
Tačnije, rekao je da nema Grobara ne bismo imali košarku, e sad ne znam možda misli na to da ovih 12 momaka navija za Partizan.
A koliko vidim, od ovih 12, dvojica su tinejdžerske godine proveli u Partizanu, mada moram i kao trećeg brojati Milosavljevića, jer je on u Partizanu iskoračio, bez obzira što je imao više godina od tih tinejdžerskih o kojim govoriš.

Ovaj...kapiram da kad neko kaze "da nije bilo Grobara/igraca Partizana ne bi bilo ni srpske kosarke" da se to ne odnosi na sad i period od 2-3 godine unazad nego na malo duzi vremenski period.
Misli se na Djordjevica, Divca, Danilovica, Bodirogu, Paspalja, Dalipagica, Kicanovica....
I da, ta tvrdnja je apsolutno na mestu.

A to, fazon Bari i Zvezda prvak Evrope.
Onda ok.

Ne, ne taj fazon. Nidje veze to tvoje poredjenje.
Pricamo o necemu sto se stvaralo godinama, decenijama. Ne pricamo o jednoj generaciji koja je jedne godine napravila uspeh.
Poredjenje bi ti bilo na mestu da je jedna generacija jednom osvojilla nesto i nikad vise nista.
A srpska kosarkaska reprezentacija je, a to znas verovatno i sam, konstantno 60 godina unazad osvajac medalja na velikim takmicenjima. Kad pogledas sastave tih ekipa i ko ih je trenirao onda ces verovatno (pored vec spomenutih nekoliko) primetiti mnoge koji su igrali ili trenirali u Partizanu.
Nepotrebno uopste diskutovati o tome, ne znam sta ti konkretno nije jasno?

EP 1961. Radovan Radović
EP 1963. Miloš Bojović
SP 1963. nula
EP 1965. nula
SP 1967. nula
OI 1968. Dragutin Čermak
EP 1969. Dragutin Čermak
SP 1970. Dragutin Čermak
EP 1971. nula
OI 1972. Dragutin Čermak
EP 1973 SP 1974, EP 1975. OI 1976. EP 1977.SP 1978 EP 1979 OI 1980 Dalipagić, Kićanović
EP 1981 SP 1982. Dalipagić, Kićanović, Boban Petrović
OI 1984. Dalipagić Zorkić...
Toliko o dominaciji Partiznaovih igrača u reprezentaciji za kako je navedeno poslednjih ŠEZDESET godina.
Za te prve 23 godine ukupno sedmorica reprezentativaca...........Za to vreme osvojili smo dve titule svetskog prvaka, tri titule Evropskog prvaka, i postali smo Olimpijski šampioni........Srebra i bronze ne računam.
Ovo čisto radi faktografije.............

EP 1961. Radovan Radović
EP 1963. Miloš Bojović
SP 1963. nula
EP 1965. nula
SP 1967. nula
OI 1968. Dragutin Čermak
EP 1969. Dragutin Čermak
SP 1970. Dragutin Čermak
EP 1971. nula
OI 1972. Dragutin Čermak
EP 1973 SP 1974, EP 1975. OI 1976. EP 1977.SP 1978 EP 1979 OI 1980 Dalipagić, Kićanović
EP 1981 SP 1982. Dalipagić, Kićanović, Boban Petrović
OI 1984. Dalipagić Zorkić...
Toliko o dominaciji Partiznaovih igrača u reprezentaciji za kako je navedeno poslednjih ŠEZDESET godina.
Za te prve 23 godine ukupno sedmorica reprezentativaca...........Za to vreme osvojili smo dve titule svetskog prvaka, tri titule Evropskog prvaka, i postali smo Olimpijski šampioni........Srebra i bronze ne računam.
Ovo čisto radi faktografije.............

Dobro, moramo da priznamo da ste vi Zadrani imali bitniju ulogu u te prve 23 godine.

- - - - - - - - - -

Nego sta bi tek Grci trebalo da kazu , gledam njihov sastav za EP , od 12 igraca 9 ili 10 su iz Olimpijakosa i Panatinaikosa (i to ne bivsi vec aktuelni igraci ove 2 ekipe).
Prakticno to nije reprezrentacija to je kombinovani tim Olimpijakosa i Panatinaikosa :)

Grci su se sveli samo na ta dva kluba. I igrača nisu stvorili još od Spanulisa i Printezisa...

Ja opterećen a ti pišeš o FK Vojvodini.

Tuga je to što pojedini ljudi ovde nisu u stanju komentar da pročitaju, a da ne vide provokaciju na klupskom nivou

To ne samo da je tužno već je i bolest

Moj komentar je samo bio replika na tvoje konstantno spominjanje i prozivanje Partizana. Da izvines, prosto mi se jebbe za vas slaninare.
Kao sto rekoh: imas krimosa koji ti vodi klub pa o tome brini brigu.

Ko je bolestan i tuzan pokazuje i tvoj avatar u kojem se, gle cuda, opet pojavljuju klubovi sa kojima si opterecen maksimalno umesto recimo grb kluba za koji navijas. Zakljucak: vise te vodi mrznja prema Partizanu/Zvezdi/Beogradu nego ljubav prema Vojvodini. E, to je tuzno...

Nego sta bi tek Grci trebalo da kazu , gledam njihov sastav za EP , od 12 igraca 9 ili 10 su iz Olimpijakosa i Panatinaikosa (i to ne bivsi vec aktuelni igraci ove 2 ekipe).
Prakticno to nije reprezrentacija to je kombinovani tim Olimpijakosa i Panatinaikosa :)

Nista cudno.

Dobro, moramo da priznamo da ste vi Zadrani imali bitniju ulogu u te prve 23 godine.

:lol:

Tvoj komentar nema veze sa ovom temom, kao ni moj avatar, a ni Vojvodina.

Ja sam samo dodao da mi je zanimljivo što je reprezentacija skup doskošranjih igrača Zvezde i Partizana, do čega je došlo zbog neigranja Teodosića, Jokića, Bjelice, Markovića, Nedovića, Raduljice...

Dakle nije problem u meni i mom komentaru već u tebi i tvojoj negativnoj konotaciji koja te je očigledno toliko uzdrmala da si morao više puta da skrećeš sa teme

Ako Lekizan i Keeper kao grobari nisu videli ništa provocirajuće u mom komentaru šta si se onda ti toliko upecao na taj lažni mamac?

Šta bi bilo tek da sam hteo da provociram?

Ovaj...kapiram da kad neko kaze "da nije bilo Grobara/igraca Partizana ne bi bilo ni srpske kosarke" da se to ne odnosi na sad i period od 2-3 godine unazad nego na malo duzi vremenski period.
Misli se na Djordjevica, Divca, Danilovica, Bodirogu, Paspalja, Dalipagica, Kicanovica....
I da, ta tvrdnja je apsolutno na mestu.
Управо тако, узлет југословенске кошарке је и кренуо седамдесетих година прошлог века ( када су ови преко пута били негде у оснивању) узлетом Партизана, а Гробари из тог периода имају званично два најбоља стрелца у историји репрезентације као и тројицу најтрофејнијих играча који су носили дрес са државним грбом, то је још видљивије деведесетих година у смањеној земљи када се репрезентација без играча Партизана није могла ни замислити.Такође само је Партизан земљу представљао на четири фајнал фора Евролиге док је за друге наше клубове то мисаона именица.Све у свему кошарка се на овим просторима без Партизана не да ни замислити док је без Човића, Весића и Ђиласа врло замислива.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back