Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da smo imali srece pri zrebu i da bi trebalo da se prosetamo kroz grupu bez vecih problema, Rusija vec odavno nije neka kosarkaska velesila (iako CSKA dominira Evropom), Letonija ima par dobrih igraca narocito Porzingisa, ako ih krene sut mogu malo da nas namuce ali mislim nista vise od toga, Velika Britanija i Belgija tu sve osim rutinske pobede bi bilo veliko iznenadjenje, a Turska mislim da im je jedini adut domaci teren, ali objektivno nemaju oni sad ne znam kakav kvalitet, imaju jaku unutrasnju liniju a spolja tu i tamo , jedino onaj omaleni plej iz Fenera Ali Muhamed je zaista strasan igrac.

Sto se tice kasnije faze turnira, videcemo pre svega ko ce u kakvom sastavu doci, ali mislim da objektivno Spanci su kvalitetom i dalje ispred nas, Italija je veoma jaka, Francuzi i Litvanci su u manjem padu ali su svakako i dalje veoma jake ekipe koje nam bas i ne leze previse, Grci standardno solidni a Hrvati ekipa u usponu puna mladih talenata sa dosta NBA igraca , pa ono videcemo.

U svakom slucaju mislim da mozda nismo apsolutni favoriti kao nekada , mozda i dalje ima par ekipa barem na papiru jacih od nase ali svakako da spadamo u krug favorita i svakako sa pravom se nadamo medalji.

Prvo ne trebaju ljudi da budu zadovoljni grupom, ne zato sto je teska, nego jer je laka.. Uvek je dobro imati 1,2 protivnika u grupi koju su prejaki i sa kojima ne mozes da igras odmah.. Ovako ce posle grupe svaki mec biti pakleno jak.. Pa pogledajte svetsko i olimpijadu i sve ce vam biti jasno

Na svakom turnirskom takmičenju je najbitnija utakmica, i ona koja pravi prekretnicu u uspešno/neuspešno takmičenje, četvrtfinalna utakmica. U grupi, kako god bila jaka/slaba popravnog ima i može forma da se tempira, četvrtfinale je 40 minuta borbe da učešće bude uspešno i tu nam je bitno dobiti "lakšeg" protivnika,
Sam Đorđević postavlja nas kao favorite na tom takmičenju, znači ni polufinale nije uspeh i sem finala je sve neuspeh...a imaće i slatke muke da sastavi reprezentaciju i odabere 12 najboljh.

Bar da su Radonjicevi puleni, on je poznat po izbacivanju talenata.
Ali Gurovicevi su, sta ces.

Kosarka u Napredno doba, i kako jedna Coviceva ulizica dobija poslove da se stara o klincima. A posto nije valjao u FMP-u, sutnut je u mladu reprezentaciju. Mogao je i Pera Bozic, al on nije pod pravim skutama.

PS: Srbija U18 je bila favorit po kladionicama (1.35), a izgubila 27 razlike.

Poslednja izmena:
Bar da su Radonjicevi puleni, on je poznat po izbacivanju talenata.
Ali Gurovicevi su, sta ces.

Kosarka u Napredno doba, i kako jedna Coviceva ulizica dobija poslove da se stara o klincima. A posto nije valjao u FMP-u, sutnut je u mladu reprezentaciju. Mogao je i Pera Bozic, al on nije pod pravim skutama.

PS: Srbija U18 je bila favorit po kladionicama (1.35), a izgubila 27 razlike.

Eno "spasioca" strucnjaka Bozica u Vrsac umesto Gurovica,kazu upuceni iz Vrsca "ko njemu dade da vodi klub"?
Ako bude barem i upola uspesan kao Gurovic u Vrscu,mozete se radovati kao njegovog naslednika ako mlada reprezentacija dozivi nesupeh (sto vi naravno iz petnih zila ocekujete).
-----------------------------------------------------------------------------------
A evo i Mlitisava,strucnjaka za produzene postove Keeper-a :lol:

Da, Gurovic je dospeo na to mesto jer je bio uspesan u Vrscu, ne zato sto se ulizao gde treba. :hahaha:

I naravno, potrebno je navijati za neuspeh, posto sudbina nije zapecacena kad ti se o mladjim kategorijama staraju Rakocevic i Gurovic. :roll: Da se mladje kategorije igraju kao ozbiljna kosarka, kuku bi nam bilo.

Evo linka za FRA-SRB ako neko oce da isprati:

Poslednja izmena:
Svakako da medalje u mladjim uzrastima imaju manje znacenja od toga da li ce iz te selekcije izaci bar dva odlicna reprezentativaca i par srednjaka. Zaboga jedan sin Filip
ima skoro sve medalje sa reprerzentativnim selekcijama, ali ipak kao kosarkaska zemlja duzni smo da budemo u vrhu. Sad je recimo jedna Bosna ispred nas, kako radi kadar gospodina iz Zeleznika i kvazi kosovari ce nas prestici.

Poraz i od Francuza na mali broj poena, samo 3 razlike, ali slaba vajda jer se prvi put juniori nisu plasirali u cetvrtfinale.

2016. godine najslabiji rezultati u mladjim kategorijama, a srecom pa u seniorima imamo Djordjevica i Marinu da se Djilas ima necim kititi.

Naravno, sve je to rezultat imenovanja "strucnjaka" kao sto je Igor Rakocevic, da se stara o mladjim kategorijama, pa onda cica-cetnik dobije da selektoruje, i slicno. A nastavljac te politike ce biti Danilovic, koji je ako se ne varam zadrzao Rakocevica na tom mestu - da bi sve bilo po volji politickoj mafiji koja danas vodi kosarku, tj. braci Vucicima, Covicu i slicnim spodobama. Rakocevic naravno funkciju nije dobio zato sto je sposoban funkcioner, vec zato sto mu je Covic u FMP-u ostao duzan.

Poslednja izmena:
Pedeset nijansi Srbije, sado-mazohizam jedan kroz jedan. Ljudi masovno podrzavaju nesposobnost samo zato sto su iz iste stranke, istog kluba, istog... Niko nece otici dobrovoljno kod loseg zubara, i potpuno je nenormalno sto se ovoliko guraju podobne neznalice na svim nivoima i sto to nekome ne smeta.

Navijanje je iracionalna stvar, zabava, volis neki klub, neke boje iz nekog razloga. Pa cak i tu treba razmisljati sta i koga podrzavas.

Опет не разумем и ово вређање Даниловића ? 'ајд да сачекамо па да видимо,тако је било и са Ђорђевићем,па после...заборавите шта сте писали.
А што се тиче Ракочевића,или било ког другог-то нам некад није ни било битно.Мислим да не би требало ни сада толико.Ако је тренер-селектор добар,
ако имамо талентовану децу кога брига ко је тамо неки "функционер"
Гуровић би сам требао да да оставку,или да се одмах смени.Не због тога што је,већ због резултата.

http://sport.blic.rs/kosarka/domaca-kosarka-i-aba/moka-slavnic-za-blic-o-krahu-mladih-kosarkaskih-reprezentacija-decu-nam-vode-dunsteri/57e8wec

Popljuvao Moka Gurovića.

a i da demistifikujemo i one koji su bili veliki igrači što ne znači da će oni išta pomoći u edukaciji sa mladima ako im u svojoj karijeri nije dominirao mozak.

Kao što sam i rekao, i minuli rad vrhunskog sportiste ne bi trebalo da bude jedina preporuka, jer su neki svoje karijere izgradili koristeći fizičke predispozicije.

Ja bih rekao da je Slavnić potpuno u pravu.
Važna odlika naše košarkaške škole je da su mladje kategorije uvek vodili vrhunski treneri, često bolji i stručniji od onh koji su vodili seniore.
Dok su s klincima radili Kime Bogojević,Kisik,Luka Stančić,Kari Pešić Vujošević,Finac uvek je bi iz juniorkog pogona izašao respektabilan broj kvalitetnih košarkaša.
Od kada su klinci počeli da preskaču kategorije, i otkad je razvojem interneta i otvaranjem granica, juniorski sport postao marginalizovan, tako nam i te katogorije vode dunsteri.........
Najgore u tome je što jedini spas, koji našu košarku još drži visoko je rad Čovića i Ražnatovića koji opet zbog drugih pobuda vode računa o juniorskom pogonu.
Da nije njih, naša košarka bi odavno potonula.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back