Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam pratio kosarku duze vreme al gledam statistiku na ovom prvenstvu, mislim da smo jedina reprezentacija koja igra kompletno timski bez individualnog izdvajanja u bilo kom kontekstu. Nigde nema igraca u top 20 pa ni po minutazi jer svi igraju rasporedjeno i svi doprinose manje vise jednako. Do sad smo igrali protiv timova gde je uvek jedan koji prebije 25 poena lagano, kolko pamtim na svetskom protiv amerike bilo ih je par komada pa smo i izgubili lako. Kao sto rekoh nisam pratio duze vreme al me zanima kako ce ici protiv timova gde ima boljih individualaca (ako ih ima). Eto Finska nam je napravila problem u prve dve cetvrtine sa sutevima, imao sam osecaj kao da gledam Ameriku i one trojke donekle.

Nisam pratio kosarku duze vreme al gledam statistiku na ovom prvenstvu, mislim da smo jedina reprezentacija koja igra kompletno timski bez individualnog izdvajanja u bilo kom kontekstu. Nigde nema igraca u top 20 pa ni po minutazi jer svi igraju rasporedjeno i svi doprinose manje vise jednako. Do sad smo igrali protiv timova gde je uvek jedan koji prebije 25 poena lagano, kolko pamtim na svetskom protiv amerike bilo ih je par komada pa smo i izgubili lako. Kao sto rekoh nisam pratio duze vreme al me zanima kako ce ici protiv timova gde ima boljih individualaca (ako ih ima). Eto Finska nam je napravila problem u prve dve cetvrtine sa sutevima, imao sam osecaj kao da gledam Ameriku i one trojke donekle.

Boldovano obično i nije tako pozitivna stvar jer indicira nedostatak vođe, pri čemu se takvi timovi pogube u tvrdim završnicama velikih utakmica. Mi na sreću ne spadamo u taj kalup jer imamo par vrhunskih vođa (Teo i Beli), uz još jednog "mudonju" Bogdana koji može da uzme 1na1 ako treba. To je sasvim dovoljno uz jaku klupu, velike radilice u timu (Gagi, Kalina, Marković) i dobre šutere na svim pozicijama (čak i centarskoj - Erceg) da guramo žestokih 40-45 minuta bez pada tempa i budemo sposobni da prelomimo na kraju bez obzira na protivnika. Svi sem Francuza i Španaca protiv nas ne mogu da izdrže taj ritam, to se videlo protiv inspirisane Finske a i Nemačke gde smo imali očajne procente šuta pa opet pobedili na intenzitet.

Česi imaju tri individualca koji mogu da pariraju našoj prvoj petorki, ostatak tima neće moći da iznese taj teret. Onda idemo na Litvaniju ili Italiju (jedva čekam njihov duel) koji su dva potpuno različita tima, prvi sa jakom centarskom linijom i bekovima koji mogu da polude a drugi sa pretalentovanim igračima ali slabom odbranom. Možda bih ipak radije ove prve jer je Saletu lakše da pripremi tim za njih, Italijani uvek mogu da iznenade. Ako dođemo u finale i direktnog plasmana na OI biću prezadovoljan, ne opterećujem se razmišljanjem o toj utakmici.

Samo ozbiljno i koncentrisano od početka, bolji smo od Čeha i na papiru i svakako, sad to treba pretočiti u igru na terenu. Biće nezgodni Česi jer su čvrsti i rasterećeni, oni su svoje ciljeve premašili. Verovatno će vršiti pritisak na Teodosića i Raduljicu kao osovinu, biće važno pogađati šuteve spolja od početka, i braniti im tranziciju, kontru.

Cesi nezgodna iako pomalo limitirana ekipa , ekipa su bez klasicnog centra u postavi sto znaci fali im dubina u reketu , ovako generalno i nemaju nesto drasticno slabiji od nas , ali opet nasi imaju "ono nesto" sto ne moze adekvatno da se opise recima i bez "tog necega" bili bismo samo jos jedna u nizu prosecnih evropskih reprezrentacija tipa : Nemacka, Hrvatska, Slovenija, Turska i slicne ekipe.

Česi igraju dobru odbranu tako da ja ne očekujem da ćemo ih samleti ko Turke u prvom poluvremenu, ali je važno da im se spreči tranzicija i da se zaustavi Saturanski. Ako bi njega nekako zatvorili prvih par minuta i izbacili ga iz ritma bilo bi nam dosta lakše u nastavku. Još samo sat i po pa ćemo videti ko smo i kakvi smo. ;)

Bas slabu odbranu igramo. Razvaljuju nas u napadu. I sut im ne ide lose. Satoranskog smo odsekli ali za Silba ima mnogo mesta kao i za Veselog. Moramo malo agresivnije da ih pritisnemo u odbrani. Mislim da ce ovde Erceg da bude onaj igrac koji ce iskociti iz drugog plana svojim kvalitetom. Vec ima dve trojke i 10 poena.

- - - - - - - - - -

A mogli bi i da igramo malo vise na Raduljicu. Nemaju oni tako masnog igraca koji moze da mu parira. Ovako ako ulazimo u jurnjavu sa njima nece biti dobro.

Dosta spava Bjelica u odbrani

I u napadu nije nesto...
Teo ne igra lose, probija im odbranu ulazima ali ne sutira spolja. Nedovic isto moze da iskoristi taj ulaz jer je brzi od vecine Ceha. Sve u svemu odbrana nam je kriminalna i Cesi lako prolaze. Moramo da igramo mnogo agresivnije. Satoranski je vec skupio 3 licne ali toliko ima i Markovic. Dobro je sto mu ne dajemo da dise jer nece valjati ako se razigra. Znali smo da imaju dobru tranziciju i da dosta asistiraju ali su i oni nas dobro prostudirali. Ako malo pojacamo i odvojimo se na +10 mislim da ce se predati. Nemaju oni klupu kao mi a kako Sarenac prica i igraci su im u poznim godinama i to treba koristiti.

Podatak koji je presudio utakmicu.

Untitled-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back