Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daleko je ovo od rutinske utakmice. Imali smo mnogo problema sa Cesima pre svega u odbrani. Zadnje dve utakmice su nas procitali nasi protivnici ili nam ne leze ove poluindijanske ekipe. Mozda cemo bolje ici sa ekipama koje znaju da igraju kosarku. Za sada pokazali smo niz slabosti koje bi mozda jace ekipe mogle da iskoriste a to nije dobro. Ono sto je dobro je sto se opet neko istakao svojim kvalitetom a da to nije Teo ili Bjelica od koijih se to ocekuje.

- - - - - - - - - -

Bjelica i kad odigra traljavo ima dabl-dabl. Kolko taj čovek znači za tim to je neverovatno. Kao i Marković danas.

To sam i ja prokomentarisao sa bratom malopre. Uzasan je bio u nekim segmentima pre svega u izgubljenim loptama iako je sve to nadoknadjivao vec u sledecim napadima. Ali opet ima dabl dabl i pored lose igre.

Uf, sad imamo dan pauze pa sutra opet u vatru.
Erceg je juče pokidao, Bjelica bio na nivou, Raduljica isto, a Teodosić im je sjajno asistirao. Posebno bi trebalo istaći jako dobru partiju Markovića u napadu. Momak je dao 11 poena i imao 4 asistencije.
Ono što ne valja je to što niko od niskih nije dobro šutirao. Ukupno 2 od 15 za 3 što je blagi užas.

Podatak koji je presudio utakmicu.

Pogledajte prilog 360221

Kao i mnoge do sad. Mada realno mi nemamo klasicnu startnu petorku koja ce igrati po 30+ minuta. Imamo 11 igraca u rotaciji. Pa pogledajte samo kakve mi napadacke opcije imamo na "klupi": Nedovic, Bogdanovic, Erceg, Raduljica. Pa ko god od njih kad zakoraci na teren iz temelja menja protivnikovu odbranu, jedan izadje udje drugi i sve tako u krug. Bukvalno im ne damo da disu, konstantno im neko preti. Da ne pominjem Tea i Bjelicu koji prave dar mar od prvog minuta. A sa kerovima u odbrani kakvi su Markovic, Kalina, Gagi...stvarno jedan dobro selektovan i uklopljen tim koji savrseno funkcionise.

Boldovano obično i nije tako pozitivna stvar jer indicira nedostatak vođe, pri čemu se takvi timovi pogube u tvrdim završnicama velikih utakmica. Mi na sreću ne spadamo u taj kalup jer imamo par vrhunskih vođa (Teo i Beli), uz još jednog "mudonju" Bogdana koji može da uzme 1na1 ako treba. To je sasvim dovoljno uz jaku klupu, velike radilice u timu (Gagi, Kalina, Marković) i dobre šutere na svim pozicijama (čak i centarskoj - Erceg) da guramo žestokih 40-45 minuta bez pada tempa i budemo sposobni da prelomimo na kraju bez obzira na protivnika. Svi sem Francuza i Španaca protiv nas ne mogu da izdrže taj ritam, to se videlo protiv inspirisane Finske a i Nemačke gde smo imali očajne procente šuta pa opet pobedili na intenzitet.

Česi imaju tri individualca koji mogu da pariraju našoj prvoj petorki, ostatak tima neće moći da iznese taj teret. Onda idemo na Litvaniju ili Italiju (jedva čekam njihov duel) koji su dva potpuno različita tima, prvi sa jakom centarskom linijom i bekovima koji mogu da polude a drugi sa pretalentovanim igračima ali slabom odbranom. Možda bih ipak radije ove prve jer je Saletu lakše da pripremi tim za njih, Italijani uvek mogu da iznenade. Ako dođemo u finale i direktnog plasmana na OI biću prezadovoljan, ne opterećujem se razmišljanjem o toj utakmici.

Na to sam i ciljao, ali nasi igraju kako igraju i uvek prodje bez vecih problema. Kontam samo oni koji prate ovu repku malo duze mogu da sede mirno i da znaju da ce sve biti dobro dok oni po prvi put bi digli ruke odmah.

U svakoj utakmici neki novi igrac iskoci u prvi plan i resi utakmicu. Juce je to bio Raduljica, pre njega Bjelica sad Erceg. Ne znaju protivnici na kome da igraju jaku odbranu. Ako se skocentrisu na Tea i Bjelicu eto mesta za Raduljicu ili nekog drugog.
Osim Ercega koji je busio mrezu Simonovic je zakljucao Silba koji je podivljao u prvom poluvremenu. Od kada je usao Simonovic ovaj nije mogao da mrdne.
Bjelica iako po meni slab juce opet dabl dabl i najveci broj skokova. Koliko god to na tv-u nama izgledalo slabo on je opet odradio rudarski posao.
Teo 14 asistencija... sta reci? Moram da pohvalim njega i Raduljicu koji odlicno igraju pik kao na ulicnom basketu. Kao da se znaju 100 godina.
U svakom slucaju veliki broj igraca razlicitih profila koji znaju da igraju kosarku i koji daju raznovrsnost u igri. To je nasa snaga.

Plus sto su Litvanci sutirali trojke 11-18 protiv Italije pa nece valjda uspeti da ponove tako dobar sut sutra.

Nece ako im ne dozvolimo. Imaju dobre sutere i centra. Na to treba obratiti paznju. Protiv njih je odbrana od suteva kljucna. Na Valanciunasu trebamo stalno menjati igraca koji ce ga cuvati. Nisam siguran da je Raduljica sposoban da odigra dobru odbranu na njim jer je ovaj mnogo brzi i bolji igrac od skoro svih do sada. Osim Gasola naravno. Mozda Kuzmic ili Erceg bi tu trebali da preuzmu odgovornost. Da mu se ne da da dise svezim igracima koji bi ga cuvali.

Poslednja izmena:
bolje litvanija nego italija... em dva puta pobediti je tesko em italijani bi bili napaljeni da koacno nesto urade posle tolko godina a imaju ekipu... litvance je i juce sralo, s toga ne vidim razloga za zabrinutost jer smo dobili lakseg protivnika...

zpece litvanci jer znaju da im je ovo utakmica za medalju jer ako izgube a siguran sam hoce, nema nista od medalje, posto ih najverovatnije ceka spanija za bronzu...

kako god oi su istroseni a mi ako krenemo da ih meljemo nece oni predstavljati ozbiljnu prepreku...

sad e sme biti kiksa finale je tu... a onda i poslednji atom snage protiv rancuza i 26 hiljada navijaca... jer drugo finale ne semo da gubimo... ok od amerikanaca, a i do godie na olimpijskim igrama opet su oni... dakle jedia sansa za zlato je ovo prvenstvo.. teyak put, ali ovi momci a sale pogotovo hoce zlato... dakle ko su onda litvanci? prepreka koju cemo premlatiti da se usi bride... i nek posle kukaju s marculjonisom kako je i ya ovaj samar kriv b stankovic... kakva crna litvanija kakve price, srbija more!

srbija!

U svakoj utakmici neki novi igrac iskoci u prvi plan i resi utakmicu. Juce je to bio Raduljica, pre njega Bjelica sad Erceg. Ne znaju protivnici na kome da igraju jaku odbranu. Ako se skocentrisu na Tea i Bjelicu eto mesta za Raduljicu ili nekog drugog.
Osim Ercega koji je busio mrezu Simonovic je zakljucao Silba koji je podivljao u prvom poluvremenu. Od kada je usao Simonovic ovaj nije mogao da mrdne.
Bjelica iako po meni slab juce opet dabl dabl i najveci broj skokova. Koliko god to na tv-u nama izgledalo slabo on je opet odradio rudarski posao.
Teo 14 asistencija... sta reci? Moram da pohvalim njega i Raduljicu koji odlicno igraju pik kao na ulicnom basketu. Kao da se znaju 100 godina.
U svakom slucaju veliki broj igraca razlicitih profila koji znaju da igraju kosarku i koji daju raznovrsnost u igri. To je nasa snaga.

Znaju se vala, igrali su i u FMP-u zajedno, i u mladjim kategorijama za reprezentaciju. Mozda cak i u Borcu...ili ne ipak je to bilo sa Labovicem...ne secam se. Uglavnom ocigledno da se znaju u dusu :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back