Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma, nije problem Mačvanova forma ni ništa, prosto ga ne voli kao igrača. Đorđević rek'o da oće brzu košarku, kontru, tranziciju, atletika i tako to. Gde će tu Mačvan, on je atletski inferioran, trom i deb'o. Jest da je za prvu petorku (košarkaški) najinteligentnijih u reprezentaciji, ali Đorđeviću to ne treba, a poverenje je zaslužio. Nek' radi kako misli da je najbolje.

Mitrović je još uvek mlad i početnik, njemu više trebaju te pripreme. Mačvan je igrao maltene 35min po utakmici, on je "sredovečan" igrač, ne klinac, šta će njemu pripreme, davno je on to prošao, nek odmara.

Nije reprezentacija da skupiš 12 statistički i igrački najboljih, nego najbolji tim, a tu moraju biti i vodonoše.

Poslednja izmena:
Cuj, sto je Macvan otpao?
Pa navedite jednu kosarkasku osobinu u kojoj je Macvan medju prva tri u Srbiji?

Sad ga satro Djordjevic ne voli.
Ma nije valjda..........

Vise me intrigira to sto je Micic otpao, a sto je Kuzmic ostao na spisku na racun Jokica.
Ovo malo lici na EPP za Kuzmica, da ga uvale negde u Evropi, pa da se neka provizija uzme.

Pa navedite jednu kosarkasku osobinu u kojoj je Macvan medju prva tri u Srbiji?

Ima najlepšu košarkašku glavu. :cool:

Kakvi rezoni, kao da se reprezentacija pravi od sklapanja najboljih osobina (a poneke Mačvan i poseduje za vrh u Srbiji), i kao da pa su Jović, Kuzmić, Micić, Kešelj, Simonović, Dangubić, Mitrović, i kojeko još, TOP u bilo kojoj osobini. U Srbiji.

To što ne volite Mačvana je druga priča... Ne košarkaški, kao Đorđević, nego ljudski.

Marjanovic, Mitrovic i Kalinic iz Zvezde - sasvim normalna odluka

Ali Dangubic i Jovic :rotf:

Ovaj prvi nema nista osim fizikalija - nema sut, nema ulaz, cak i ta njegova mehanika suta izgleda apsolutno retardirano

Stefan Jovic, lik zvani "ko sutne na kos celava mu keva", sluzi samo da igra odbranu i da prenese loptu, igrac bez imalo hrabrosti u svojoj igri

Nekad si morao da budes umetnik da bi igrao za reprezentaciju, sada je dovoljno da budes Stefan Jovic...

Marjanovic, Mitrovic i Kalinic iz Zvezde - sasvim normalna odluka

Ali Dangubic i Jovic :rotf:

Ovaj prvi nema nista osim fizikalija - nema sut, nema ulaz, cak i ta njegova mehanika suta izgleda apsolutno retardirano

Stefan Jovic, lik zvani "ko sutne na kos celava mu keva", sluzi samo da igra odbranu i da prenese loptu, igrac bez imalo hrabrosti u svojoj igri

Nekad si morao da budes umetnik da bi igrao za reprezentaciju, sada je dovoljno da budes Stefan Jovic...

E al si strucan svaka cast. Jesi ti svestan da ovo nije konacan spisak? Jovic je dobar defanzivac i mozda je tu samo kako bi cuvao Tea na treninzima...msm lupam sad navodim primere bzv, pustite Saleta da radi svoj posao ovaj put.

Ako je Đorđevićeva filozofija da ima nekog ko će da "smiri" Teodosića, onda će voditi Jovića opet. Pomenuh da tim nisu 12 najboljih, nego 12 koji funkcionišu najbolje, a tu imaš i pomoćno osoblje. Jović se pokazao kao dobro pomoćno osoblje, jer je u stanju da odigra odbranu, ali zaista, i da odradi neku ulogu iznenađenja. Setite se da su njegovi ulazi pod koš značili nešto, to su poeni na koje niko ne računa.

Naravno, najbolje bi bilo da sa Teodosićem uparimo defanzivnu zver sa oko 10p u rukama, koja ima ego dovoljno mali da igra 10min po utakmici. Imamo li takvog? :mrgreen:

I nemojte se iznenaditi ako na kraju kao treći centar ode Štimac. Ne šalim se. :mrgreen:

Слажем се са овиме да је Ђорђевић заслужио поверење и да га не "дирамо ,јер зна шта ради"...
Али опет мислим да је "неправда" да Мачван испадне тако лако...а остали су ...

Selektor Aleksandar Đorđević skratio je spisak kandidata za pripreme A reprezentacije Srbije za učešće na Evropskom šampionatu. Pripreme počinju 15. jula, okupljanjem igrača i stručnog štaba u beogradskom hotelu Zira, a prvenstvo se održava od 5. do 20. septembra ove godine. Srbija će prvu fazu takmičenja igrati u Berlinu, a protivnici naše reprezentacije u grupi biće Španija, Nemačka, Island, Turska i Italija.

Sa prvobitnog spiska otpali su najbolji igrač Partizana Milan Mačvan, najkorisniji igrač Jadranske lige i KLS Nikola Jokić, ali i Rade Zagorac, Vasilije Micić, Stefan Birčević i Đorđe Majstorović.

SKRAĆENI SPISAK REPREZENTACIJE SRBIJE:

Miloš Teodosić – CSKA
Stefan Marković – Unikaha
Stefan Jović – Crvena zvezda
Nemanja Nedović – Valensija
Bogdan Bogdanović – Fenerbahče
Dragan Milosavljević– Partizan
Nikola Kalinić – Crvena zvezda
Marko Simonović – Po Ortez
Marko Kešelj – Mega leks
Nemanja Dangubić – Crvena zvezda
Nemanja Bjelica – Fenerbahče
Luka Mitrović– Crvena zvezda
Zoran Erceg– Galatasaraj
Vladimir Štimac – Bajern
Miroslav Raduljica – Nema angažman
Boban Marjanović – Crvena zvezda
Ognjen Kuzmić – Golden stejt
Nikola Milutinov – Partizan

Ovo nije nikakvo iznenađenje. Zašto je Mačvan otpisan? Zato što nije atletski dorastao onome što Đorđević hoće od njega, to se nažalost videlo još u Hemofarmu pa i u FMP-u dok je igrao. Za svoje godište je bio krupan i jak pa je dominirao nad ostalim igračima ali realno nije uopšte napredovao dovoljno na atletskom planu. Moguće je i da mu reprezentacija nije u prvom planu. Najkorisniji igrač ABA lige i KLS-a je sam rekao da stavlja NBA pripreme ispred priprema reprezentacije tako da mu je Sale izašao u susret bez onih pljuvanja preko novina kao sa Veličkovićem. Jednostavno stvar je rešena na gospodski način.

- - - - - - - - - -

Слажем се са овиме да је Ђорђевић заслужио поверење и да га не "дирамо ,јер зна шта ради"...
Али опет мислим да је "неправда" да Мачван испадне тако лако...а остали су ...

Ostali su Bjelica, Erceg i Mitrović. I više nego dovoljno za sada.

Ej jeste li provalili da su sva moja imena jos na spisku :) zivi bili pa videli

Moja ekipa:

1. Milos Teodosic 195
1. Stefan Markovic 199
1. Nemanja Nedovic 193
2. Bogdan Bogdanovic 198
2. Dragan Milosavljevic 198
3. Nikola Kalinic 203
3. Marko Keselj 206
4. Nemanja Bjelica 209
4. Zoran Erceg 210
5. Boban Marjanovic 222
5. Ognjen Kuzmic 213
5. Miroslav Raduljica 213

Nemoj neko da dira Jovića. Dečko je bio jako dobar na prethodnom SP i mislim da su minimalne šanse da sad ne bude ponovo u prvih 12.
Ima fizikalije koje Sale traži, smiren je, nema prejak ego, a opet nije ni kukavica.
U Zvezdi Radonjić ne zna da ga iskoristi upotpunosti, a ionako ga je Čović uzeo da ne bi došao u Partizan kome bi bio zlata vredan.

Njima je svakako falio rezervni plej, pošto onog Rebića svakako nisu imali nameru da razvijaju, ali istina je da je Vujošević zagrizao za Jovića još pre SP.

No, ne znam koliko je bilo realno da pređe, on je izgubio kapitensku traku u RKG jer je tvitovao nešto vulgarno protiv KKP ili Vujoševića. Dobro, možda i nije bilo nešto vulgarno, ni ne sećam se, al neprimereno.

Не знам зашто се сви хватају за "атлетску" страну Мачвана ? Он може играти и центра или нешто као "тешку четворку",када то затреба...За те позиције не мора бити атлета.
А Марјановић је баш атлета,Митровића може одувати јачи ветар,исто као и Бјелицу(кога бих и ја стављао на тројку...)...и наравно није све у атлетици,трчању
(а не видим ни ту чак неку изузетну спорост Мачвана ) има нешто и у ГЛАВИ !
Ко има.

Не знам зашто се сви хватају за "атлетску" страну Мачвана ? Он може играти и центра или нешто као "тешку четворку",када то затреба...За те позиције не мора бити атлета.
А Марјановић је баш атлета,Митровића може одувати јачи ветар,исто као и Бјелицу(кога бих и ја стављао на тројку...)...и наравно није све у атлетици,трчању
(а не видим ни ту чак неку изузетну спорост Мачвана ) има нешто и у ГЛАВИ !
Ко има.

Bilo je pokušaja stavljanja njega na centra i "tešku četvorku" pa nisu slavno prolazili, jedino je bilo slavno u mlađim selekcijama ali opet zato što je bio fizički jači od većine ostalih klinaca. Bjelicu bih i ja stavio na trojku ali i na četvorci je bolje rešenje od Mačvana, pogotovo ove sezone gde je u Evroligi pokazao svoj kvalitet, tu je još i Erceg koji ima i visinu i težinu a i šut. Mitrović je ostao na spisku najviše zbog toga što se Đorđević ogrešio o njega prošle godine kada je poveo mahača peškirom ali je i Mitrović pokazao ove sezone da ima kvaliteta da igra krilnog centra. Sva trojica imaju glavu i hvala Bogu i štošta u njima. Mačvan ima kvalitet ali i dalje se nije projektovao u ono što je neophodno da bi bio vrhunski kvalitet.

Bilo je pokušaja stavljanja njega na centra i "tešku četvorku" pa nisu slavno prolazili, jedino je bilo slavno u mlađim selekcijama ali opet zato što je bio fizički jači od većine ostalih klinaca. Bjelicu bih i ja stavio na trojku ali i na četvorci je bolje rešenje od Mačvana, pogotovo ove sezone gde je u Evroligi pokazao svoj kvalitet, tu je još i Erceg koji ima i visinu i težinu a i šut. Mitrović je ostao na spisku najviše zbog toga što se Đorđević ogrešio o njega prošle godine kada je poveo mahača peškirom ali je i Mitrović pokazao ove sezone da ima kvaliteta da igra krilnog centra. Sva trojica imaju glavu i hvala Bogu i štošta u njima. Mačvan ima kvalitet ali i dalje se nije projektovao u ono što je neophodno da bi bio vrhunski kvalitet.

Па сад можемо се ћерати овако до сутра...Одустајем...
само још ово што је подвучено размисли шта си написао а има везе са Митровићем и пројектовањем. ...и рецимо играч који показује целе сезоне највише у једном тиму-као што је Партизан,а теби је то недовољно...
'ајд здраво...

Па сад можемо се ћерати овако до сутра...Одустајем...
само још ово што је подвучено размисли шта си написао а има везе са Митровићем и пројектовањем. ...и рецимо играч који показује целе сезоне највише у једном тиму-као што је Партизан,а теби је то недовољно...
'ајд здраво...

Nema šta da se "tera do sutra" to što sam ja napisao je činjenica svidelo se to meni i tebi ili ne. Da se on projektovao u vrhunski kvalitet ne bi se vraćao u Partizan na pozajmicu pa onda opet na jednu sezonu nego bi ostao u Turskoj ili bi primao veliku lovu negde drugde u Evropi. Sve ostalo su prazne priče. Ja sam za njega čuo još pre 2007. kada su on Raduljica, Kešelj i ekipa osvojili titulu prvaka Sveta u NS-u jer mi je jedan mlađi ortak bio trenirao u nekim FMP-ovim kampovima, onda je još slovio za talenta što je kasnije 2007. i pokazao, pogotovo na evropskom šampionatu kada su se on i Kosta Kufos borili kao gladijatori u finalu. Kasnije je isto pokazao svoj kvalitet i budući potencijal na NIKE Hoops Samitu u Portlandu kada je i predvodio onu evropsku ekipu do prve pobede još od 1998. kada je ekipu predvodio Dirk Novicki. Pratim ga duže nego što si ti počeo da navijaš za njega i da "ljubiš zemlju kojom hoda" odnosno dok nije zaigrao par sezona u Partizanu. Ja bih najviše od svih vaš "ljubitelja košarke" voleo da on podigne lestvicu svog kvaliteta i da postane ono što su svi predviđali da može a ne da se potuca po Evropi pa onda nazad u Srbiju i tako stalno.

Poslednja izmena:
Zašto? Može da bude i selektor i trener nekog kluba.Neka istera i ovo EP sa nekom medaljom i on je napravio bazu reprezentacije za duže vreme možda nekom narednom selektoru.

ZASTO?
kao prvo, PRE SP na kojem smo mozemo slobodno reci postigli uspeh neocekivan i za samog Djordjevica, sam je potencirao da se ne moze biti i selektor i voditi klub, jer je selektor posao za puno radno vreme.
Otkud sad odjednom to vise nije?
kao drugo, ako je vec po njegovim recima, i pricama po novinama odbio jedan Real sa mnogo vecom ponudom, zasto nije sacekao kraj EP pa da onda prihvati drugi klub?
Ne bi da budem deo teorije zavere, ali ta prica da mu je navondo ponudjena klupa Reala i nekog drugog kluba, a on eto odbio, suvise lici na placeni oglas za promocijom.
Cisto da se ne zaboravi da je Djordjevic kao klupsi trener dva puta prakticno najuren iz klubova gde je radio.
Trece, kada poptises sa klubom ovako rano pre sezone, ond aje prica z amalu decu da ce mu reprezentacija biti u fokusu.
Nece to da ide tako kada treba kupiti nove igrace, organizovati strucnio stab , napraviti plan priprema.............

Jedino moguce opravdanje za Djordjevica u ovom slucaju bi moglo da bude da postoji nesto u nasoj kosarci i nasem savezu sto opasno smrdi a ne vidi se najbolje, pa Djordjevic nece da bude deo toga(jedan od mogucih pokazatelja je prilicno cudan izbor igraca i za proslo SP, koje se mora se reci posrecilo, a i za ovo EP u nekim segmentima)..
Ali ako to ne kaze javno, kao razlog odlaska, onda ne pije vodu.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back