Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo moze da bude najbolje leto transfera srpskih igraca u skorijoj proslosti!

Milosavljevic -> Alba
Kalinic -> Fenerbahce
Macvan -> Armani
Milutinov -> Panatinaikos
Pavlovic -> Panatinaikos
Raduljica -> Armani, Panatinaikos, Sakramento
Nedovic -> Unikaha
Stimac -> Armani
Bjelica -> Minesota
Marjanovic -> San Antonio
Jokic -> Denver

Srbi najtrazenija roba posle Amera... mozda sam i zaboravio nekog

Pavlović nije srpski košarkaš, sigurno je crnogorski državljanin, a to što je po opredeljenju Srbin je najmanje bitno u celoj priči.
Nedović i Štimac samo menjaju klubove sličnog ranga, nije baš da su tražena roba, dok ovi ostali jesu.

Poslednja izmena:
To je jako tesko predvideti , sto se tice Jokica , nece mu biti lako da izbori neku minutazu , ipak su na visokim pozicijama tu : Jusuf Nurkic, Zofri Lovrenj, Kenet Farid , Vilson Cendler .........mozda niko od njih nije neka mega zvezda i takoreci nedodirljiv ali sve su to veoma ozbiljni igraci na koje Denver ozbiljno racuna, a tu je mozda i ponajbolji igrac ekipe Danilo Galinari , koji je "trojka" ali sa svojih 208 i odlicnim fizikalijama moze da pokrije i poziciju 4.

Ajde da kazemo Galinari i Farid vec imaju zagarantovano mesto u ekipi , pa donekle i Cendler , a Nurkic i Lovrenj su se veoma dobro pokazali prosle sezone i sigurno da imaju prednost u odnosu na Jokica.

Sto se tice Bjelice , to je nemoguce predvideti , mozda bude igrao i po 40 minuta a mozda uopste ne bude ni ulazio.
On pokriva pozicije 3 i 4 , a tu imaju legendu Kevina Garneta, Djordju Denga, Karla Entonija Taunsa prvog pika sa drafta, Antoni Beneta prvog pika sa drafta iz 2013. , na trojci je Endru Vigins (koji je ajde da kazemo vise bek suter) i pristigli Rudez iz Indijane.
Mada u svakom slucaju i da ne bude igrao previse mislim da ima dosta klubova zainteresovanih za njega gde bi se sasvim lepo izigrao.

Inace sto se tice Bobija Marjanovica ja mislim da bi on mogao da bude veoma prijatno iznenadjenje , prakticno je jedini pravi centar u ekipi , nema direktnu konkurenciju uprkos izvanrednoj unutrasnjoj liniji Sparsa, mislim da bi mogao dosta da igra, sad kad San Antonio bude igrao protiv ekipa koje igraju bez klasicne petice mislim da bi Popovic mogao da ih napadne u reketu preko Marjanovica a opet kad budu igrali protiv nekih ekipa sa dominantnijim centrima , pa neko ce morati da ih cuva i da zatvori reket.

Ja mislim da ce Bobi najmanje igrati od njih trojice. Igra u najozbiljnijoj ekipi i mislim da nije dovoljno brz da isprati njihov tempo, dok su ciljevi Minesote i Denvera dosta nizi i mogu da istrpe nove igrace.

Pa pazi ipak Bobi Marjanovic odlazi tamo kao najdominantniji centar Evrope i sa izvesnim igrackim renomeom , ne odlazi tamo kao aninimus i neka potencijalna mlada nada kao recimo Jokic.
Takodje Marjanovic je od njih trojice prakticno jedini bez konkurencije u ekipi.

Verovatno ce njegova minutaza varirati od utakmice do utakmice i dosta zavisiti od taktike.
U onim utakmicama gde ce gledati da ubrza igru sa nekom nizom postavom tu verovatno nece igrati ali na utakmicama gde ce pokusati preko reketa da napada ili gde ce morati da brani reket tu bi Bobi trebalo da ima minutazu.

Ne baš, jedan od njih ne sedi tik do njega nego je Marjanović između njih, određena distanca mora da postoji. Ostali svakako i nisu baš karakterizacija "pasjih sinova" po liku i delu svojih šefova kluba.

Da ne sedi on do njega onda bi bilo da ga Marjanović ne gotivi. Nema Kalinić ništa protiv Gagija kao ni niko drugi iz reprezentacije.

Poslednja izmena:
Zalizani gadno pati zato što je pozvan Pot, a ne "odsečeni" Micić.

screen-shot-2015-07-18-a-1.png

Ali zato je njegov Jokić našao drugi prioritet umesto reprezentacije, sigurno ne samo po sopstvenoj želji...

Poslednja izmena:
da, cim nije njegov igrac pozvan, odmah nastaje problem... dokle ce se menadzeri measti u selektorski posao?

no na stranu to, zaista se pitam cime je Pot zasluzio poziv pre Miljenovica i Micica, pa cak usudio bih se spomenuti i Ognjena Jaramaza, Marka Ljubicica i Jovana Novaka?

i u pravu je Misko, koja je svrha sireg spiska, ako ces u slucaju nekog otkaza ili povrede pozvati igraca koji nije ni bio na njemu?

- - - - - - - - - -

isto je bilo i prosle godine sa Katicem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back