Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brate, Bjelica se ne gura na četvorku, Bjelica jeste četvorka i kao takav je MVP Evrolige. Sa te pozicije može mnogo više da pruži nego sa trojke.
On ima brzinsku prednost, ali u odnosu na ostale četvorke. Na poziciji tri je ne bi imao.

U prvoj petorci Evrolige je na poziciji krila sem ako ne misliš da bi Rejes ili Marjanović igrali krila. Što se tiče same njegove igre, niti je on čisti krilni centar niti je igrao isključivo kao krilni centar u Fenerbahčeu da ne pričamo ranije u karijeri kada je igrao i pleja, gurati igrača sa njegovom kretnjom i pregledom igre na krilnog centra je bezveze kada imamo toliko mlađih krilnih centara koji mogu da popune tu poziciju a nemamo adekvatnu zamenu za krilo osim možda Simonovića, da ne pominjem Dangubića, koji još nije zreo za EP.

Poslednja izmena:
Bjelica je pleja igrao u Zvezdi ali je trojku igrao na Univerzijadi kao i u Poljskoj pa i u Laboralu sporadično. Jedino gde je konstantnije igrao krilnog centra je u reprezentaciji prošle godine zbog toga što je Đorđević poveo Birčevića, Katića i Štimca. Ove godine ga je Žoč isto puno forsirao na krilnog centra pa je delio i asistencije, krao lopte, predvodio kontranapade, više se kretao kao krilo nego krilni centar. Ove godine imamo više opcija za krilnog centra pa je bolje iskoristiti njegove kvalitete nego ostaviti praznu poziciju za mahača peškirom. A petorka Evrolige ove godine je izabrana konkretno kako i treba, na svakoj poziciji je igrač koji i igra ili može da igra na toj poziciji kao što je u slučaju Bjelice.

Ja ne znam kako da ti objasnim da izbor za prvu petorku ne funkcioniše po principu šta bi ko mogao da odigra, već kako je neko stvarno odigrao na svojoj poziciji u datoj sezoni.

Bjelica je korisniji na četvorci iz dosta razloga. Brži je i tehnički jači od 90% četvorki, stoga je veoma produktivan u igri 1 na 1 ili iz pika. Takođe, veliki doprinos pruža utrčavanjima i skokom iz drugog plana, opet zahvaljujući brzini i okretnosti.

Na trojci, Bjelica nema prednost u brzini, samim tim ni u igri 1 na 1. Takođe, njegova post igra nije na nekom nivou da bi mogao da koristi visinsku prednost. S druge strane, praviti od njega spotap šutera bi takođe bila tragedija.

Tako da stvarno ne vidim na koji način bi on mogao više da pruži na trojci nego na četvorci.

Ja ne znam kako da ti objasnim da izbor za prvu petorku ne funkcioniše po principu šta bi ko mogao da odigra, već kako je neko stvarno odigrao na svojoj poziciji u datoj sezoni.

Onda sam ja pogrešio i Bjelica je igrao krilo u Feneru ove sezone u Evroligi.

Bjelica je korisniji na četvorci iz dosta razloga. Brži je i tehnički jači od 90% četvorki, stoga je veoma produktivan u igri 1 na 1 ili iz pika. Takođe, veliki doprinos pruža utrčavanjima i skokom iz drugog plana, opet zahvaljujući brzini i okretnosti.
Na trojci, Bjelica nema prednost u brzini, samim tim ni u igri 1 na 1. Takođe, njegova post igra nije na nekom nivou da bi mogao da koristi visinsku prednost. S druge strane, praviti od njega spotap šutera bi takođe bila tragedija.

Brži jeste od većine četvorki ali tehnički gledano zavisi šta će mu biti uloga, da li da širi igru i pokuša prodorima i šutem kao što je radio i u Feneru ili da čuva obruč i uskače iz drugog plana i igra iz pika. Sam si rekao da nema neku post igru. zato i ne igra isključivo krilnog centra nego se više kreće po terenu kao krilo. Ima on brzinu za krilo ali ima i visinu kojom može da nadvisi ostala krila i reši situaciju do samog obruča. Poenta je koliko se to zahteva od njega. Jedan Bodiroga je bio sporiji i od njega pa je koristio svoju visinsku prednost da dođe do obruča vrlo često.

Tako da stvarno ne vidim na koji način bi on mogao više da pruži na trojci nego na četvorci.

Brzinom, tehnikom, šutem ,snagom, prodorom, pregledom ... glavni je problem što su ga toliko forsirali na krilnog centra da se odomaćio na toj poziciji tako da će ga verovatno i ostaviti tu u reprezentaciji ali ako ode u Minesotu sigurno ide na krila.

Poslednja izmena:
Ma nije ni bitno u ostalom. Većina ostalih ekipa isto ima niska krila oko dva metra tako da će verovatno bekovi da popune tu poziciju ili će Đorđević voditi Simonovića a Bjelicu će ostaviti na krilnom centru. Sećam se EP-a u Poljskoj kada je Nahbar igrao na krilu, raznosio je većinu ostalih igrača na toj poziciji.

Moja ekipa:

1. Milos Teodosic 195
1. Stefan Markovic 199
1. Nemanja Nedovic 193
2. Bogdan Bogdanovic 198
2. Dragan Milosavljevic 198
3. Nikola Kalinic 203
3. Marko Keselj 206
4. Nemanja Bjelica 209
4. Zoran Erceg 210
5. Boban Marjanovic 222
5. Ognjen Kuzmic 213
5. Miroslav Raduljica 213

Mozete sada da govorite sta god hocete ali po meni je ovo trenutno definitivno najjaci sastav koji moze do medalje.
Ova ekipa ima dovoljno kreativce kao i dovoljno radnike. Takodje ima i visinu, fizicki i dovoljno sutera.
Marjanovic i Raduljica ce ispod kosa da odrade svoje a Kuzmic je odlican za ulogu radnika, skok i kontar napadi posto je "pojava" u reketu.
Ovako definitivno idemo do medalje zivi bili pa videli......

Moja ekipa:

1. Milos Teodosic 195
1. Stefan Markovic 199
1. Nemanja Nedovic 193
2. Bogdan Bogdanovic 198
2. Dragan Milosavljevic 198
3. Nikola Kalinic 203
3. Marko Keselj 206
4. Nemanja Bjelica 209
4. Zoran Erceg 210
5. Boban Marjanovic 222
5. Ognjen Kuzmic 213
5. Miroslav Raduljica 213

Mozete sada da govorite sta god hocete ali po meni je ovo trenutno definitivno najjaci sastav koji moze do medalje.
Ova ekipa ima dovoljno kreativce kao i dovoljno radnike. Takodje ima i visinu, fizicki i dovoljno sutera.
Marjanovic i Raduljica ce ispod kosa da odrade svoje a Kuzmic je odlican za ulogu radnika, skok i kontar napadi posto je "pojava" u reketu.
Ovako definitivno idemo do medalje zivi bili pa videli......

Pazi po imenima ova ekipa može zlato da uzme. Poenta je što neki igrači nisu dugo igrali kao Raduljica i da li će se određeni igrači odazvati kao Erceg, da ne pominjem povrede koje su se odigrale u zadnje vreme kao što je povreda Marjanovića. Da su svi zdravi i uigrani ova ekipa bi realno imala najveće šanse. Imaju i mladosti i iskustva. Videćemo šta će sve biti.

Selektor Aleksandar Đorđević skratio je spisak kandidata za pripreme A reprezentacije Srbije za učešće na Evropskom šampionatu. Pripreme počinju 15. jula, okupljanjem igrača i stručnog štaba u beogradskom hotelu Zira, a prvenstvo se održava od 5. do 20. septembra ove godine. Srbija će prvu fazu takmičenja igrati u Berlinu, a protivnici naše reprezentacije u grupi biće Španija, Nemačka, Island, Turska i Italija.

Sa prvobitnog spiska otpali su najbolji igrač Partizana Milan Mačvan, najkorisniji igrač Jadranske lige i KLS Nikola Jokić, ali i Rade Zagorac, Vasilije Micić, Stefan Birčević i Đorđe Majstorović.

SKRAĆENI SPISAK REPREZENTACIJE SRBIJE:

Miloš Teodosić – CSKA
Stefan Marković – Unikaha
Stefan Jović – Crvena zvezda
Nemanja Nedović – Valensija
Bogdan Bogdanović – Fenerbahče
Dragan Milosavljević– Partizan
Nikola Kalinić – Crvena zvezda
Marko Simonović – Po Ortez
Marko Kešelj – Mega leks
Nemanja Dangubić – Crvena zvezda
Nemanja Bjelica – Fenerbahče
Luka Mitrović– Crvena zvezda
Zoran Erceg– Galatasaraj
Vladimir Štimac – Bajern
Miroslav Raduljica – Nema angažman
Boban Marjanović – Crvena zvezda
Ognjen Kuzmić – Golden stejt
Nikola Milutinov – Partizan

Mozzart

Đorđević ne voli iz nekog razloga Mačvana (košarkaški, naravno :lol:), pre godinu dana ga uopšte nije zvao i pričao je da mu je nedefinisan igrač. Možda su se dogovorili da odma otpadne, ionako bi Bjelica i Erceg morali biti zacementirani na 4. Neko drugi može da se uglavi samo ako Đorđević bude vodio 3 četvorke. A za Jokića već rekoh da se ne čudite ako ne bude učestvovao, on je menadžerski projekat. Zalizanom je važnije da on ide negde u USA da se sprema, nego da rmbači po planinama i na kraju svakako otpadne.

Kakva je to situacija na trojci, Kalenić, Simonović, Kešelj, pa i Dangubić kao 2-3. Kaleniću mesto zacementirano, a ja bih poveo sve moguće bekove umesto ovih. :lol:

Ovi Djordjevicevi fazoni sa kracenjem spiska pre nego sto su i pocele pripreme nisu interesantni, ako ima nesto protiv Macvana, onda nije ni trebalo da ga stavlja na spisak.
Ako ga je stavio iz razloga sto nije bio siguran u njegovu formu, on se pokazao u finalu kao jedini konstantan u KKP.
U svakom slucaju, ako Mitrovic nastavlja pripreme, onda ne vidim zasto ne bi i Macvan koji mu je u proseku ubacivao po 20 poena.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back