Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Macvan je takodje bolji igrac od Mitrovica

Obzirom da je Mačvan u svojoj generaciji bio najtalentovaniji klinac u Evropi i jedan od najtalentovanijih u svetu, MVP svetskog šampionata 2007. godine i prva petorka evropskog šampionata iste godine. MVP naike hoops summit-a, osvajač zlatnih medalja u svim mlađim kategorijama u kojima je nastupao i nije čudo što je bolji igrač ali opet ne treba potcenjivati igrače koji nemaju toliki pedigre ali pokažuju želju,rad i imaju potencijal kao što je Mitrović. Sve u svemu drago mi je što imamo takva dva igrača na pozicijama krilnog centra.

Ako ćemo realno pričati nijedan od njih dvojice nema NBA potencijal. Jokić je prespor da bi igrao krilo u NBA-u a preslab da bi igrao krilnog centra. Mitrović nema čvrstinu za krilnog centra a ni automatizovan šut za krilo. Njima dvojici je najbolje da se drže Evrope i da budu što bolji igrači ovde i tek kada ovde pokažu neku dominaciju, onda da se otisnu preko bare.

Jao majko kad procitam ovo prespor, preslab...

Ispada da je Dirk Novicki gradjen kao Svarceneger u najboljim danima, a zapravo fizicki izgleda ko bilo koji prosecni kosarkas u nasoj ligi

Cak Jokic fizicki i podseca na Novickog, mislim na gradju tela

Toliko o tome da za cetvorku u NBA treba da budes "zver"...

Jao majko kad procitam ovo prespor, preslab...

Ispada da je Dirk Novicki gradjen kao Svarceneger u najboljim danima, a zapravo fizicki izgleda ko bilo koji prosecni kosarkas u nasoj ligi

Cak Jokic fizicki i podseca na Novickog, mislim na gradju tela

Toliko o tome da za cetvorku u NBA treba da budes "zver"...

Sa tim što je Novicki oko 2.15 i što ga i pored sve te dobre igre smatraju mekanim igračem odnosno fizički slabim. Ono u čemu se Novicki isticao je njegov šut i okretnost za svoju visinu. .

Sačekaću da Đorđević objavi širi spisak pa ću onda da sručim drvlje i kamenje na njega. :lol:
A što se tiče rasprave oko Jokića, Mitrovića i Mačvana, svaki od njih ima svoje vrline i mane i svaki od njih zaslužuje poziv na širi spisak i priliku da se dokaže da zaslužuje mesto druge četvorke.
Nego, Veličković je počeo da kida u plejofu Turske. On je bolji od svih nabrojanih kad je spreman. ;)

Ekipa koju prizeljkujem na EP

Teodosic, Markovic,
Bogdanovic, Nedovic, Milosavljevic
Kalinic, Lucic,
Bjelica, Macvan
Krstic, Raduljica, Marjanovic

E sad, jedno su moje zelje, a drugo realnost, tako da mislim da velike sanse da na kraju budu u 12 imaju Jovic, Stimac i Simonovic, na konto starih zasluga.

Ekipa koju prizeljkujem na EP

Teodosic, Markovic,
Bogdanovic, Nedovic, Milosavljevic
Kalinic, Lucic,
Bjelica, Macvan
Krstic, Raduljica, Marjanovic

E sad, jedno su moje zelje, a drugo realnost, tako da mislim da velike sanse da na kraju budu u 12 imaju Jovic, Stimac i Simonovic, na konto starih zasluga.
Solidan ekipa, samo sto Krstic najverovatnije nece igrati, a Raduljica nema klub vec par meseci.Tako da je realno da Stimara bude u ekipi, mozda i Kuzmic. Za Macvana sam nekako podeljen, nikada mi se nije nesto posebno svidjao kao igrac. Ja bi licno dao prednost Mitrovicu, Jokicu ili eventualno Ercegu ako se opet ne "povredi". S obzirom da je na toj poziciji na SP bio Bircevic, bice "upgrade" ko god bude igrao...

Moje mišljenje je da ne treba očekivati prevelika tumbanja, jer mi Đorđević deluje kao neko ko voli da se drži oprobanog recepta. Najviše me zanima šta će biti sa slučajevima poput Ercega, Mačvana, Veličkovića, odnosno onih koji su u prošlosti često bili "povređeni", pa su sad naprasno ozdravili.

Sve u svemu, treba nastaviti tradiciju i odmah po objavljivanju spiska popljuvati sve živo i prognozirati debakl (vidi pod: Španija 2014) :D

Macvan ima bolju statistiku od Mitrovica, jer realno nema ko u Partizanu da mu 'krade' statistiku

s druge strane ajde ti skupljaj skokove pored Bobija, postizi poene pored Bobija, Vilijamsa, Dzenkinsa, Blazica, Kalinica

Macvan je dobar za ove nase okvire, ali on za razliku od Mitrovica nije igrao protiv najjacih cetvorki u Evropi ove godine

uz to da zaista toliko vredi, ne bi dosao u Partizan kao slobodan igrac

- - - - - - - - - -

Sutra izlazi širi spisak. Poznato je već da je Nedović na njemu, jer se kurči po tviteru :D

mozda saznao da mu riba trudna

Miloš Teodosić, Stefan Jović, Stefan Marković, Vasilije Micić,
Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosaljević, Rade Zagorac,
Nikola Kalinić, Marko Simonović. Marko Kešelj, Nemanja Dangubić,
Nemanja Bjelica, Luka Mitrović, Zoran Erceg, Stefan Birčević, Milan Mačvan,
Đorđe Majstorović, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Nikola Milutinov

CF7JmufVEAAY2Dm.jpg:large

- - - - - - - - - -

Bircevic... Boze moj!

A nema Jelovca

Boze moj pa dali je moguce da JELOVAC nije ni dobijo sancu da se pokaze....

On je za Majstorovica, Stimca i Bircevica IGRACINA

Takodje bi voleo i da vidim Lucica na spisku jer realno bolji je od Simonovica i Keselja.

Ovako mislim da ce da bude ovako:

1. Teodosic, Markovic, Jovic
2. Bogdanovic, Nedovic
3. Kalinic, Zagorac
4. Bjelica, Erceg
5. Marjanovic, Raduljica, Kuzmic

Meni je iznenađenje da je Đorđević uvideo da Mačvan ima definisanu poziciju. :mrgreen:

Šalim se, sve prema očekivanjima. Ne iznenađujte se Birčeviću, Simonoviću... Rekoh ranije da sam siguran da će Đorđević uglavnom ispoštovati srebrne momke, ma kakvi da su. Bar nema Katića. :mrgreen:

Majstorović mi nije iznenađenje, dobro je igrao ABA ligu i zanimljiv je igrač.

Krle se oprostio od reprezentacije to nije iznenađenje što ga nema na spisku.
Majstorović, Dangubić?? Možda je trebao Miljenovića da proba.

ja sam potajno mislio na Majstorovica... meni je ok da se nadje na sirem spisku

al Dangubic je potpuno bespotreban... njegovo pozivanje samo pokazuje koliko smo tanki na trojci

da je sve kako treba oko trojke bi se lomili Micov, Lucic i Kalinic

Meni je iznenađenje da je Đorđević uvideo da Mačvan ima definisanu poziciju. :mrgreen:

Šalim se, sve prema očekivanjima. Ne iznenađujte se Birčeviću, Simonoviću... Rekoh ranije da sam siguran da će Đorđević uglavnom ispoštovati srebrne momke, ma kakvi da su. Bar nema Katića. :mrgreen:

Majstorović mi nije iznenađenje, dobro je igrao ABA ligu i zanimljiv je igrač.

Simonović me ne čudi, imao je dobru sezonu u Ortezu plus što je ekstra mahao peškirom prošlog leta :mrgreen: ali onda je Đorđević mogao da doda još dva mesta za Jelovca i Miljenovića. Realno zaslužili su barem taj širi spisak pa ako se pojave super ako se ne pojave ko ih ****.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back