Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma jok neka povede dva igrača koji ne mogu šut sa distance da pogode ali zato "igraju" odbranu. Jedan je dovoljan. Potreban nam je eksplozivan plej koji može da drži ritam dok Teodosić nije u igri. Ako je mogao jedan Raduljica da oživi kod Đorđevića može i jedan Nedović. Mada u realnosti sve što njemu treba je kvalitetan ritam utakmica i pre svega da ga povrede zaobiđu.

Nedovic da bude kvalitetan plej?
Tip sa fizikalijama beka crnca i tehnikom prosecne CETVORKE?
Nedovic od vremena kada je igrao u Zvezdi nije napredovao ni milimetar.
Navedi mi samo jednu kosarkasku osobinu koju je unapredio u poslednjih X godina?
Pored Bogdanovica koji je neverovatno napredovao za tako malo vremena,i koji u odnosu na njega ima mnogo puta vise resenja za svaku situaciju, na koji to nacin Nedovic moze sustinski doprineti ekipi?
Pa Markovic je za sve ove godine popravio sut toliko da bih se ja licno radije uzdao u njegov sut nego u samaranje po lopti Nedovica.

Nedovic da bude kvalitetan plej?
Tip sa fizikalijama beka crnca i tehnikom prosecne CETVORKE?

Kakve crne četvorke? Dečko ima bolju kretnju sa loptom nego bilo ko koga si naveo od onih košarkaša koje bi poveo umesto njega. E Jović kojem lopta klizi iz ruke na nekim utakmicama ili Marković koji samo zna ili da položi loptu u koš ili da je izbije protivniku a o prodoru da ne pričamo. Da ne pričamo o tome koliko obojica imaju smisla za kreiranje napada.

Nedovic od vremena kada je igrao u Zvezdi nije napredovao ni milimetar.
Navedi mi samo jednu kosarkasku osobinu koju je unapredio u poslednjih X godina?

Jesi li ti pratio neke njegove igre u Ljijetuvosu gde je sam rešavao mečeve i gde je imao skoro 3 skoka po meču ili u onom prokletom Santa Kruzu gde pokazao kakvu kontrolu šuta sa poludistance ima, što opet nije imao u Zvezdi itd. To što je opao kasnije u formi je najviše zbog povreda i činjenice da nije imao prilike da igra u NBA-u a opet na pojedinim utakmicama pa bile one i predsezonske je znao da pokaže dobre partije. Jedino gde zaista manjka jeste odbrana.

Pored Bogdanovica koji je neverovatno napredovao za tako malo vremena,i koji u odnosu na njega ima mnogo puta vise resenja za svaku situaciju, na koji to nacin Nedovic moze sustinski doprineti ekipi

Prodor, brži prenos lopte u tranziciji, veća agresivnost u napadu, može i za tri i za dva da pogodi sa distance, ako je popravi u odbrani možda napokon dobijemo nekoga ko će da čuva tuđe plejeve a ne da gledamo kako vozaju Teodosića kao malog majmuna.

Pa Markovic je za sve ove godine popravio sut toliko da bih se ja licno radije uzdao u njegov sut nego u samaranje po lopti Nedovica.

Marković i šut? Reci mi brate koliko ti dugo pratiš karijeru Markovića kada kažeš da je on popravio šut? Čovek nije u stanju da pogodi dve trojke u nizu od utakmice Hemofarm - Vršac pre ne znam ni ja koliko godina.

Poslednja izmena:
Ja sam svoje misljenje o Nedovicu izrekao jos davno.
Kada bi njegova kosarkaska tehnika dosla do nivoa da moze bar 50% da prati njegove fizikalije, on bi bio najbolji beli bek na svetu.
Nazalost, sve ono sto je imao pre pet sest godina on ima i danas, a nista od onoga sto nije imao tada nema danas.
S jednom razlikom, da mu je boravak u GS "pomogao" da sada mnogo cesce nego ranije pravi korake u polazu, tako karakteristicne za NBA igrace.

Istina je da on ima jednu od najbrzih kretnji sa loptom, koja se uopste mzoe videti u "amaterskoj" kosarci, ali je problem sto njegova takva kretnja zavrsi neslavno pored svakog iole dobrog odbrambenog igraca,bilo kradjom ili nespretnoscu.
Takodje, njegov sut je izuzetno DOBAR obzirom na to koliko malo radi na njemu i koliko je velika nesrazmera izmedju izradjenog skok suta i amaterskog samaranja i guranja lopte u samoj fazi suta(izbacaju), sto doprinosi nesigurnosti istog.
Takodje, kako je sutirao pre pet sest godina isto to i na isti nacin radi i danas......

U prevodu, bacio je pet godina u bunar, ne napredujuci ni u jednom kosarkaskom elementu.
ZASTO?

I sad on kao takav treba da bude PLEJ?
Ni minimalne zahteve za to ne moze da ispuni, a na mestu dvojke svoje mesto je vec cementirao Bogdanovic

Ja sam svoje misljenje o Nedovicu izrekao jos davno.
Kada bi njegova kosarkaska tehnika dosla do nivoa da moze bar 50% da prati njegove fizikalije, on bi bio najbolji beli bek na svetu.
Nazalost, sve ono sto je imao pre pet sest godina on ima i danas, a nista od onoga sto nije imao tada nema danas.
S jednom razlikom, da mu je boravak u GS "pomogao" da sada mnogo cesce nego ranije pravi korake u polazu, tako karakteristicne za NBA igrace.

Njegova tehnika i sa 25% je bolja od onih koje si ti naveo kao zamene na poziciji pleja ali to dovoljno govori o tvom nepoznavanju materije. Nisi ti njega ni gledao pre 5-6 godina pa bi video razliku u njegovoj igri i kako su povrede uticale na istu. Ma naravno da pravi korake ali iza protivničkih igrača, dok se oni okrenu a on je već kod koša. Ko to još beše može u našoj ekipi od plejeva?

Istina je da on ima jednu od najbrzih kretnji sa loptom, koja se uopste mzoe videti u "amaterskoj" kosarci, ali je problem sto njegova takva kretnja zavrsi neslavno pored svakog iole dobrog odbrambenog igraca,bilo kradjom ili nespretnoscu.

Misliš u jednoj od retkih situacija dok ne kuca na koš ili polaže loptu ili odskoči tik ispred igrača za šut za dvojku? Ko to još beše može od plejeva od onih šti si ti naveo? A ovo što si naveo i Jović i Marković često znaju da izvedu pogotovo kada oni treba napad da kreiraju ili ne do Bog da ga reše.

Takodje, njegov sut je izuzetno DOBAR obzirom na to koliko malo radi na njemu i koliko je velika nesrazmera izmedju izradjenog skok suta i amaterskog samaranja i guranja lopte u samoj fazi suta(izbacaju), sto doprinosi nesigurnosti istog.
Takodje, kako je sutirao pre pet sest godina isto to i na isti nacin radi i danas......

Šaramanje lopte? Vidim da imaš hawk eye kada vidiš toliko kontakata između njegovih ruku i lopte ali sve što ja vidim je kako lopta prolazi kroz obruč.

U prevodu, bacio je pet godina u bunar, ne napredujuci ni u jednom kosarkaskom elementu.
ZASTO?

U prevodu nisi ga ni gledao pre 5 godina.

I sad on kao takav treba da bude PLEJ?
Ni minimalne zahteve za to ne moze da ispuni, a na mestu dvojke svoje mesto je vec cementirao Bogdanovic

Ma jok Marković i Jović ispunjavaju sve zahteve ili još bolje ajde da dovedemo Vuka Radivojevića njega znaju barem da ukenjaju neke trojke za razliku od ove dvojice uzgred Nedović je plej a ne bek-šuter ali dobro nisi ga gledao unazad 5 godina pa ti se neke stvari pričinjavaju.

Nedovic NIJE PLEJ, i NIKADA to nece biti.....
Time se svaka nasa dalja rasprava zavrsava jer u samom startu tvoja premisa je skroz pogresna, d ane pircam o tome sto je jasno svakome ko je uzeo nekad lotpu u ruke po pitanju tehnikme izbacaja i tehnike sa loptom.
I da, gledao sam ga za poslednjih 5 godina i jedino sto sam video je da je NAZADOVAO u odnosu na igru u Zvezdi sa Pesicem..

Nedovic NIJE PLEJ, i NIKADA to nece biti.....
Time se svaka nasa dalja rasprava zavrsava jer u samom startu tvoja premisa je skroz pogresna, d ane pircam o tome sto je jasno svakome ko je uzeo nekad lotpu u ruke po pitanju tehnikme izbacaja i tehnike sa loptom.

Rasprave nikada nije ni bilo jer je za raspravu potrebna argumentacija koju nemaš. Druže nisi ti video lopte osim na malom ekranu a i nemoj da uzimaš loptu u ruke molim te, naježim se kada vidim ko sve posle par odgledanih utakmica misli da zna šta znači reč "tehnika". Nedović je plej a ne bek - šuter .

I da, gledao sam ga za poslednjih 5 godina i jedino sto sam video je da je NAZADOVAO u odnosu na igru u Zvezdi sa Pesicem..

U prevodu nisi ga ni gledao u prethodnih 5-6 godina.

Poslednja izmena:
Rasprave nikada nije ni bilo jer je za raspravu potrebna argumentacija koju nemaš. Druže nisi ti video lopte osim na malom ekranu a i nemoj da uzimaš loptu u ruke molim te, naježim se kada vidim ko sve posle par odgledanih utakmica misli da zna šta znači reč "tehnika". Nedović je plej a ne bek - šuter .

U prevodu nisi ga ni gledao u prethodnih 5-6 godina.

Ma sve si u pravu........
Nedovic plej?

Odavno nisam cuo bolji vic.........
Jos ako unapredi tehniku postace plej skoro kao Milicic........:per:

Ma sve si u pravu........
Nedovic plej?

Odavno nisam cuo bolji vic.........
Jos ako unapredi tehniku postace plej skoro kao Milicic........:per:

Hoćeš dobar vic? :D Pročitaj sve ovo što si do sada napisao ima da se upišaš od smeha kao i ja što sam. :D . E moj "druže košarkaški" da je on imao moždani kapacitet mogao je i pleja da igra:

Jbg sudbina je rekla drugačije.

Evo dobio sma malkice vremena da ti plasticnije objasnim, mozda nesto i naucis, ko zna?

Kada u neku ekipu dodjes na pola sezone, onda nisi dosao da bi popunio broj nego da kvalitativno podignes nivo igre ekipe.
Ako je taj postulat tacan, a jeste, zbog cega taj "veliki" Nedovic igra u toj Valensiji u proseku samo 16 minuta, manje od jednog Van Rosoma, manje od Pau Ribasa, u rangu jednog 33-godisnjeg Martineza?
Za tih 16 minuta napravi koeficijent korisnosti od 6, na nivou gorespomenutog Martineza.
Procenat dvojki je na visokih 48% iz razloga sto on ili sutira trojke ili ulazi pod kos.
Trojke su na zadovoljavajucih 35% ,sasvim prosecno za "velikog" Nedovica.
Asistencije 2,1?
Stefan Markovic ima bolji prosek......Skokovi prakticno 0, jer to nije mnogo manje od 1,5 koliko ih on ima.
Napravljeni faulovi 2,2 za tih 16 minuta, sto jasno govori da ne igra dobro odbranu.

Slobodna bacanja ma mizernih 73%......Zasto?

Evo na klipu koji pokazuje njegove najbolje poteze sa EP 2013 na 1.29 lezi odgovor.
Zamrzni sliku u trenutku kada Nedovic podize loptu u sut sa bacanja, i videces da mu ona potpuno lezi na dlanu, umesto na prstima, cime drasticno kvari fiziku suta te odatle njegova nekonstantnost.
Ako pazljivije pogledas njegove pogotke za tri poena, sa istog klipa(lepo se vidi bas odmah posle tih bacanja na 1.29) primecuje se ista mehanika suta(prvo loptu gurne dlanom a onda usmeri prstima).
To nosi sa sobom od samog pocetka, i nimalo se nije potrudio da to ispravi,a sasvim sam siguran da su mu svi treneri to sugerisali.

Na istom klipu se vidi pun doprinos njegove brzine i snage igri, ogledan u brzini, kradjama lopte i kontrama.
U celom klipu se na samo dva mesta vidi njegova tehnika vodjenja lopte u samoj igri sa protivnikom pored njega.
Prvi put je to ona akcija od kosa do kosa, gde uisitnu zadivljuje brzina, i drugi put slicna akcija koja je realno bila cist faul u napadu(ne zelim da raspravljam da li je ili nije poenta je nesto drugo) koja plasticno pokazuje nesrazmeru njegove brzine i tehnike, i ogleda se u nemogucnosti kvalitetne promene smera u samom driblingu.

Mene on u nekim trenucima podseca na priucenog kosarkasa, koji ima neverovatnu fizikui i cija je tehnika potpuno zanemarena.
Secam se Dragutina Topica( trazio sam po yt nema) koji je jednu sezonu pokusao da igra kosarku.
Pa je to bilo monstruozno za videti, kako skace za loptom, zakucava, kako je gibak i brz u odnosu na druge.
Al, tehnika je ono sto ga je razdvajalo od pravih kosarkasa.
Sasvim slicno je i sa Nedovicem.
Kad samo vidim kako kada krene u kontru da sebi for loptom, prosto mi smesno, jer se tacno vidi ono sto ce vam svaki trener na svetu reci:
Igrac ima dobru, iliti bolje reci zadovoljavajuce dobru tehniku vodjenja lopte, kada je sa loptom isto onoliko brz kao bez nje.

Poslednja izmena:
Sto se tice Milicica slazem se potpuno........
Jos da kazem da je meni licno( kaze se o ukusima se na raspravlja) najbolji PLEJ svih vremena sa ovih prostora Kresimir Cosic
Imao sma tu srecu da ga kao klinac gledam u tom poslednjem delu njegove karijere, kada je u Zadru te Ciboni igrao sve, a najvise bas pleja, sutirao trojke, zakucavao u igri iza ledja.
Cudo, neverovatan igrac koji je od kosarke pravio poeziju.

ako se ne varam Nedovic je kod Pesica dobijao sansu tek na kasicicu, a sezonu pre toga je odigrao veoma dobro

Generalno o tom vremenu i pricam.
Kod Pesica je poslednje sezone sva prava i kao plej i kao bek suter i kao sve u ekipi imao Bjelica.
Ne mislim bas da svaki put moram pre komentara da izguglam ili pogledam hronologiju, posebno kada i nije toliko vazna u svetlu cinjenice da on za poslednjih X godina nije nimalo napredovao.

Čitam nešto po netu i naletim na ovaj, po meni solidno napisan tekst.
http://www.b92.net/sport/teme/ozmo.php?yyyy=2015&mm=03&nav_id=972639

Realno, najveći problem je što Raduljica ne igra već par meseci. Ne znam šta se dešava po tom pitanju, ali to jeste veliki problem. Daleko veći od toga da li će Nedović biti treći plej ili treći bek.

Po nekim mojim saznanjima,Raduljica je imao pregovore oko dolaska u Zvezdu pre otprilike nešto više od mesec dana.
Ne znam šta se u međuvremenu izdešavalo.

А мени је ово најлепша вест ових дана ( и следећих година и година бих волео да буде тако...)
...... - Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић демантовао је информације о ангажовању странаца у националном тиму, које су се појавиле у појединим медијима.
Он је нагласио да се његов став о странцима у репрезентацији Србије "одавно зна".
"Много пута сам јасно рекао да ме ангажовање страних играча у националном тиму не интересује и то ћу сада поновити последњи пут. Више нећу реаговати на овакве таблоидне вести које се пласирају због интереса појединих менаџерских агенција", рекао је Ђорђевић.....

Evo da sebi dam ulogu selektora i koga bi ja pozvao u reprezentaciju, po trenutnoj formi i za koga mislim da zasluzuje

5. Marjanovic, Milutinov, Raduljica
4. Erceg, Macvan
3. Bjelica, Kalinic
2. Bogdanovic, Nedovic
1. Teodosic, Markovic, Micic

Reprezentacija ce verovatno ovako i da izgleda, uz jednu eventualno dve izmene. Po mom misljenju Luka Mitrovic ne zasluzuje jer veoma slabo igra ovaj top 16 i dosta oscilira u igri, nema konstantnost. Jokic je ove sezone dosta vise pokazao od njega, ali mu ne dajem neke sanse da bude pozvan

Mislim da ce zvati Milutinova iz razloga sto Raduljica nema klub i ne igra, ali ce i on biti pozvan da bude teski centar

Jokić jeste talentovan, ali je i igrač sa veštački nagruvanom statistikom koji je daleko od ozbiljne košarke kao od kumove slame. Taj isti Luka Mitrović ga izdominira na svakoj utakmici, pa čak i neki dan, iako je u osetnom padu forme. Mega pravi poluproizvode, sa kojima po dolasku u ozbiljan klub treba dosta rada.

Bjelica će igrati četvorku tako da su na tij poziciji neprikosnoveni on i Erceg.
Mačvan ne može da igra protiv ozbiljne četvorke. Isto kao ni Mitrović.
Problematična nam je trojka

a zasto je problem trojka?

tog Kalinica svi podcenjuju, a on na svakom prvenstvu iznenadi

i sut je cak dosta popravio

- - - - - - - - - -

Evo da sebi dam ulogu selektora i koga bi ja pozvao u reprezentaciju, po trenutnoj formi i za koga mislim da zasluzuje

5. Marjanovic, Milutinov, Raduljica
4. Erceg, Macvan
3. Bjelica, Kalinic
2. Bogdanovic, Nedovic
1. Teodosic, Markovic, Micic

Reprezentacija ce verovatno ovako i da izgleda, uz jednu eventualno dve izmene. Po mom misljenju Luka Mitrovic ne zasluzuje jer veoma slabo igra ovaj top 16 i dosta oscilira u igri, nema konstantnost. Jokic je ove sezone dosta vise pokazao od njega, ali mu ne dajem neke sanse da bude pozvan

Mislim da ce zvati Milutinova iz razloga sto Raduljica nema klub i ne igra, ali ce i on biti pozvan da bude teski centar

ako gledas po trenutnoj formi, zasto u sastavu nema Muslija, a ima Milutinova, Raduljice i Macvana?

Poslednja izmena:
Vidim da niko ne primećuje jednu stvar, a to je da je vrlo verovatno da će se Đorđević pouzdati u većinu igrača sa prošlog SP. Sa izuzetkom onih koji su tamo bili samo jer je morao neko, a nisu imali ulogu, poput Katića ili Simonovića. Jović se zapostavlja u svakoj kombinaciji, ali ja sam potpuno siguran da će on biti prvi na umu Đorđeviću, i da zna da se u njega može pouzdati, jer je taj bio i kad se osvajalo srebro.

Tim koji dobija, ne menja se, prosta logika.

Naravno, mnogi će biti pozvani na pripreme, i svi će imati priliku da se nametnu, ali ona baza koja je aktivno osvajala srebro će sigurno imati prednost u odnosu na ostale.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back