Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko vidim ovde je neka prepirka oko pozicije centra i krila

Na proslom SP Djordjevic je vodio sa sobom cak 5 centara (Raduljica, Krstic, Katic, Stimac, Bircevic) tako da bi mogao opet nesto slicno da uradi, i da svima vama ispuni zelje :D

Ako uzmemo u obzir da se Krstic penzionisao, lako se moze desiti da nam centri u reprezentaciji budu Raduljica, Macvan, Mitrovic, Erceg i Marjanovic

Po meni ovo je najrealniji izbor centara trenutno. Jokic je dobar ali je jos mlad, pa kontam da ga nece biti u sastavu

E da, da ne zaboravimo i Milutinova, koji je ove sezone zaista izrastao u dobrog igraca

Kako god zaista imamo sirok repertoar kvalitetnih igraca, bolje slatke muke nego muke da nemas nikog da pozoves

Poslednja izmena:
Osnovna košarkaška podela je na unutrašnje i spoljašnje igrače, gde se ponekad, pomalo zastarelo, unutrašnji zovu "centrima", a spoljašnji "bekovima". Možda je to zastarelo i nepotrebno, ali nismo ni mi ovde najmoderniji košarkaški seminar.
Jedini "problem" je da minimalno našteluješ mozak da prihvata malo drugačiji obuhvat pojma "centar", i ništa više. Običan jezički problemčić, a ne košarkaški, insistiraš na suvišnim stvarima, a i sam si ponekad ovde lupao ko je na kojoj poziciji.

Ti , prijatelju, brkaš pojam centar i krilni centar(5 ili 4).
Ni Birčević, ni Mačvan, ni Mitrović, ni Erceg nisu centri.

Prijatelju, ja dobro znam razliku izmedju centra i krilnog centra, ali u danasnjoj kosarci ta razlika se sve vise minimizuje, imas gomilu centara koji su all-round igraci, igraju i pod kosem a idu i spolja na sut

Razlika izmedju te dve pozicije se sve vise gubi

Kao sto kaze kolega Keeper, sve su to centri

Vidim svi se raspisase oko pozicije krilnog centra koga ce pozvati i slicno, a niko da kaze nesto oko bekova

Mislim da su Teodosic, Bogdanovic i Nedovic 100% sigurni, ostaje sad da se vidi ko ce popuniti jos to jedno mesto

Nadam se da ce to biti Micic, mada znajuci nase selektore nista ne moze da prodje bez destruktivaca kao sto su Stefan Markovic i Jovic

Takodje za poziciju 3 znamo da je Bjelica maltene bog i batina, a drugi na toj poziciji ce verovatno biti Kalinic, mada se on meni uopste ne svidja kao igrac. Nekako nema talenat, vec sve nesto na silu, tako mi deluje

Vidim svi se raspisase oko pozicije krilnog centra koga ce pozvati i slicno, a niko da kaze nesto oko bekova

Mislim da su Teodosic, Bogdanovic i Nedovic 100% sigurni, ostaje sad da se vidi ko ce popuniti jos to jedno mesto

Nadam se da ce to biti Micic, mada znajuci nase selektore nista ne moze da prodje bez destruktivaca kao sto su Stefan Markovic i Jovic

Takodje za poziciju 3 znamo da je Bjelica maltene bog i batina, a drugi na toj poziciji ce verovatno biti Kalinic, mada se on meni uopste ne svidja kao igrac. Nekako nema talenat, vec sve nesto na silu, tako mi deluje

U principu si u pravu za Kalinića ali opet on je vrlo zahvalan fizikalac, zna svoj posao i ne filozofira i ne izvodi besne gliste nego ako se kaže Kalina uleći i kucaj preko centra pa makar poginuo on će to i da uradi. Voleo bih da vidim Dangubića u ekipi ali to bi onda značilo da bi Kalina otpao ili eventualno da povedemo 4 beka i tri krila što se verovatno neće dogoditi. Kontam da će ekipa za prvenstvo (ako sve bude kako treba) biti Centri: Raduljica, Marjanović, Erceg, Mačvan i Mitrović; Krila: Bjelica i Kalinić i Bekovi: Teodosić, Bogdanović, Nedović, Milosavljević i Marković.

Ako se ja dobro secam Nedovic je bas odlicno odigrao proslo EP, bio jedan od boljih u timu, setimo se njegove partije protiv Italijana recimo

Decko se zaebo ranim odlaskom u NBA, evo sad u Valensiji dosao novi trener koji ga ne voli, tako da ni sad ne igra nesto mnogo. Nema srece...

- - - - - - - - - -

U principu si u pravu za Kalinića ali opet on je vrlo zahvalan fizikalac, zna svoj posao i ne filozofira i ne izvodi besne gliste nego ako se kaže Kalina uleći i kucaj preko centra pa makar poginuo on će to i da uradi. Voleo bih da vidim Dangubića u ekipi ali to bi onda značilo da bi Kalina otpao ili eventualno da povedemo 4 beka i tri krila što se verovatno neće dogoditi. Kontam da će ekipa za prvenstvo (ako sve bude kako treba) biti Centri: Raduljica, Marjanović, Erceg, Mačvan i Mitrović; Krila: Bjelica i Kalinić i Bekovi: Teodosić, Bogdanović, Nedović, Milosavljević i Marković.

Sto je najgore mi osim Kalinica nemamo koga drugog za tu poziciju. Lucic ne igra nista posebno, za Savanovica ne verujem da ce uopste biti pozvan, tako da ostaje samo Kalinic

Па то би било то.Нај састав.Наравно има још по неки за шири списак,па како се докаже и ту.

Da li je neko pratio Nedoviceve partije u Valensiji?

Mene je duboko razocarao na evropskom prvenstvu pre dve godine. Niti ima sut niti osecaj za asistenciju. Takodje mi je delovao kao da je m*da zaboravio na aerodromu pre polaska.

Odlicne fizikalije ali dzaba kad nema sa cim da ih uklopi...

http://www.fiba.com/pages/eng/fc/gamecent/p/pid/6043465/playerview.html - ovde su ti podaci sa trenutnom statistikom iz ACB-a . Koliko sam imao uvid u par utakmica igra promenljivo jer sve zavisi od trenera koliku mu minutažu daje i od toga šta se traži od njega. Šut za tri mora da popravi, tu mu je procenat opao od kada se vratio u Evropu. Potrebno mu je jedno prvenstvo da se malo protrese ali realno dečko ima i muda i talenat. Malo i Sale da ga pogura i to će biti to.

Ako se ja dobro secam Nedovic je bas odlicno odigrao proslo EP, bio jedan od boljih u timu, setimo se njegove partije protiv Italijana recimo

Decko se zaebo ranim odlaskom u NBA, evo sad u Valensiji dosao novi trener koji ga ne voli, tako da ni sad ne igra nesto mnogo. Nema srece...

Biće nešto od svega samo da dobro odigra na prvenstvu pa da ode u neki drugi klub.

Sto je najgore mi osim Kalinica nemamo koga drugog za tu poziciju. Lucic ne igra nista posebno, za Savanovica ne verujem da ce uopste biti pozvan, tako da ostaje samo Kalinic

Možda Dangubu da povede da mu dupe vidi puta :D . Još jedino mi Kešelj i Simonović još padaju na pamet, obojica imaju solidnu statistiku ali u ABA i LNB ligi, da je ACB pa bi bila druga priča.

Bolje voditi pristojnog beka viška da pomogne na trojci, nego Dangubića, Kešelja ili Simonovića...

Ja sam se nadao Lučiću, ali sve i da on igra ne znam kako, ne verujem da bi igrao za reprezentaciju. Od Partizana vuče problem s leđima (diskus hernija), sam za sebe govori da je invalid, i igra samo koliko mora.

Bolje voditi pristojnog beka viška da pomogne na trojci, nego Dangubića, Kešelja ili Simonovića...

Ja sam se nadao Lučiću, ali sve i da on igra ne znam kako, ne verujem da bi igrao za reprezentaciju. Od Partizana vuče problem s leđima (diskus hernija), sam za sebe govori da je invalid, i igra samo koliko mora.

Ovo boldovano je apsolutno tacno. Ne znam da li sam ja ovo pisao po forumu pa si tu procitao ili i ti imas insajderske informacije...nebitno uglavnom informacija je 100% tacna. Luci je cilj da potpise jos jedan masan ugovor, da otvori restoran u BG-u i da pusi skank iz Jajinaca :lol:

Sto se Dangube tice po meni ne zasluzuje ni na siri spisak.

Kog pristojnog beka viška? Treba neko ko ima visinu, može da pogodi trojku i da uzme skok.

Ja mislim da Nedovic nece ni ici na prvenstvo Evrope.
Djoerdjevic je trazio beka sutera , koji ce rasteretiti Teodosica u napadu sutem i kretnjom, i to je na svetskom prvenstvu nasao u Bogdanovicu, koji ce biti maksimalno forsiran.
Ne vidim da Nedovic igra odbranu bolje od Markovica, Jovica, te mislim da cak i ako ode na prvrenstvo najvise ce mahati peskirima.
Da ne pricam kako se iz aviona vii da on uopste ne radi na sebi i popravljanju nedostataka.

Ja mislim da Nedovic nece ni ici na prvenstvo Evrope.
Djoerdjevic je trazio beka sutera , koji ce rasteretiti Teodosica u napadu sutem i kretnjom, i to je na svetskom prvenstvu nasao u Bogdanovicu, koji ce biti maksimalno forsiran.
Ne vidim da Nedovic igra odbranu bolje od Markovica, Jovica, te mislim da cak i ako ode na prvrenstvo najvise ce mahati peskirima.
Da ne pricam kako se iz aviona vii da on uopste ne radi na sebi i popravljanju nedostataka.

Ma jok neka povede dva igrača koji ne mogu šut sa distance da pogode ali zato "igraju" odbranu. Jedan je dovoljan. Potreban nam je eksplozivan plej koji može da drži ritam dok Teodosić nije u igri. Ako je mogao jedan Raduljica da oživi kod Đorđevića može i jedan Nedović. Mada u realnosti sve što njemu treba je kvalitetan ritam utakmica i pre svega da ga povrede zaobiđu.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back