Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije Djordjevic kao neki kosarkaski trener napravio rezultat, Sale je pre svega napravio fantasticnu atmosferu u timu i oko tima.
Prevashodno je dosta pricao sa igracima i psiholoski ih pripremao, a drugi su radili na pripremi utakmica, cak i neki koji nisu bili deo strucnog staba, ovo se odnosi na osminu finala, QF and semifinal.

kota, necu mnogo toga da dodam, ali ne mogu a da ne primetim kako si pre SPa ocrnjavao ovde Djordjevica, a sad stalno istices kako smo vicesampioni sveta, hvalis Djordjevica itd..

Posto vidim da imas problema sa citanjem, pa citiras ili podsecas samo na ono sto tebi odgovara, savetovao bih ti da se vratis na stranicu foruma, kada je Djordjevic postao kandidat za selektora(pa se ovde raspravljalo da li on Kokoskov, Obradovic), pa da vidis sta sam ja rekao za Djordjevica.
A kritikovao sam ga zbog igraca koje je pozivao, i sada stojim iza gledista da Katicu,Jovicu,Bircevicu,Stimcu nije bilo mesto u reprezentaciji,te da je bilo igraca koji su trebali da obuku dres pre njih.
Uostalom Jovica ne znam da li je poznavao i neko iz njegove sire familije pre nego je postao kandidat za reprezentaciju..

PS: Nemam bas nikakav problem sa tim da priznam da sam pogresio.
Bicu najsretniji na svetu da priznam da sma pogresio po pitanju Bogdanovica, jer je veoma blizu tome da postane velika zvezda(jos uvke to nije, mozda ce vec na ovom EP).

Poslednja izmena:
Ја само да прокоментаришем добру игру Мачвана задњих месеци.
Морао би бити на списку репрезентације.Против тих неких "конкурената" за исту или сличну позицију показао је више од њих.Рецимо Митровић или Јокић.
Наравно има још и да се игра,па да се види какав ће ко бити у тренутку када треба репрезентацији.

Po trenutnoj formi Macvan ispred Jokica i Mitrovica sigurno. Jokic sa boljim trenerom moze biti strasan igrac. Da nabaci koji misic i bice od njega igracina. Mitrovic toplo-hladno, sa dosta padova u igri. Dok je Macvan igrac sa strasnim smislom za igru ali sa losom konstitucijom. Da on ima Mitroviceve fizikalije bio bi nezaustavljiv. Trenutno i pored toga igrac koji moze da ponese ekipu na svojim ledjima kada zagusti za razliku od ove dvojice pomenutih.

Od kada je za neki tim,posebno za reprezentaciju, bilo vazno da li je neko u duelu bolji od protivnika?
Razlicite koncepcije ekipa, razlicite uloge u timu, razlicito postavljene taktike su ono sto najcesce odluci bilo koji duel u okviru meca dve ekipe......

cuj, Macvan..............sta da igra u reprezentaciji?
Cetvorku?
koje su to karakteristike kosarkaske CETVORKE u kojima je on neprikosnoven na kod nas?
Peticu?
Isto pitanje.
Trojku?
Jel` se zaje.bavate?

Reprezentacija je skup igraca koji su po nekoj kosarkaskoj osobini najbolji ili veoma blizu najboljih.
skup kosarkasa koji su najblizi selektorovoj zamisli o nacinu igre reprezentacije(Djordjevic je posle SP jasno rekao da ce se u reprezentaciji puno raditi na "fizici", jer je to ono sot nam fali)..

I po jednom i po drugom Macvan nema sta da trazi u reprezentaciji.

Poziv u reprezentaciju ne znači nužno da su pozvani najbolji, već one koje selektor želi. Što se mene tiče, Đorđević ne mora zvati Mačvana, ali uopšte, kao što ga nije ni letos zvao.
A ja sam se samo osvrnuo na priče koje smo čitali jesenas, kako je Mitrović bolji igrač od Mačvana, ili kako Mačvan dominira u raspalom Partizanu, što ne znači ništa.
Srećom, tu je teren pa smo videli ko je bolji na njemu.

[/U]Od kada je za neki tim,posebno za reprezentaciju, bilo vazno da li je neko u duelu bolji od protivnika?
Razlicite koncepcije ekipa, razlicite uloge u timu, razlicito postavljene taktike su ono sto najcesce odluci bilo koji duel u okviru meca dve ekipe......

cuj, Macvan..............sta da igra u reprezentaciji?
Cetvorku?
koje su to karakteristike kosarkaske CETVORKE u kojima je on neprikosnoven na kod nas?
Peticu?
Isto pitanje.
Trojku?
Jel` se zaje.bavate?

Reprezentacija je skup igraca koji su po nekoj kosarkaskoj osobini najbolji ili veoma blizu najboljih.
skup kosarkasa koji su najblizi selektorovoj zamisli o nacinu igre reprezentacije(Djordjevic je posle SP jasno rekao da ce se u reprezentaciji puno raditi na "fizici", jer je to ono sot nam fali)..

I po jednom i po drugom Macvan nema sta da trazi u reprezentaciji.

Не,него се бира гори:roll:
Ја нисам рекао да су пресудне те утакмице,али наравно да је важно видети на делу једног против другог.
И ваљда су "различите концепције екипа" и када се ради о репрезентацијама ? Значи да би и рецимо Мачван(апсолутно се слажем да не мора бити позван
у репрезентацију-ако има бољи...тренутно он јесте ЗА репрезентацију )био користан против "неке екипе".
Али ,наравно не саставља се репрезентација по томе ко су нам (или ће бити до финала,дај Боже:D ) противници,већ по овоме што си ти написао.
И ту се уклапа тај Мачван...Баш због тога што може бити и 4 и 5...

Bjelica je broj 1 i tu nema rasprave. Ali Erceg je valjda odbio da igra i dobio minus kod Saleta a Savan otpisan zbog godina. Šteta za obojicu ali mi se ne pitamo. Jokić je nebrušeni dijamant i tek treba da postane igrač ali mora da ima boljeg trenera tj. treba mu neko da ga usmeri na pravi put. Mačvan je taj put prošao i prekaljen je igrač ali fizikalije ga zezaju. I pored toga sa sadašnjom formom ima prednost nad Jokićem.

Jokić kad zaigra u ozbiljnijem klubu od Mege, možemo da pričamo o nečem. Super je to sa talentom i sve, ali Mega je Mega, tamo bi i Boris Dalo imao 15 indeksa po utakmici da Miško tako naredi. Čak štaviše, Mitrović je bolji od Jokića, jer je taj bar osetio šta je jaka utakmica, jak ritam, i ostalo, a nema ništa manji kliker za igru od Jokića. A i razigra se dobro preko njega u svakom direktnom duelu.

Erceg je najbolja streč-četvorka u Evropi, a Bjelica najbolji all-around igrač u Evropi, ne samo četvorka, normalno da su oni neprikosnoveni.

Bjelica je broj 1 i tu nema rasprave. Ali Erceg je valjda odbio da igra i dobio minus kod Saleta a Savan otpisan zbog godina. Šteta za obojicu ali mi se ne pitamo. Jokić je nebrušeni dijamant i tek treba da postane igrač ali mora da ima boljeg trenera tj. treba mu neko da ga usmeri na pravi put. Mačvan je taj put prošao i prekaljen je igrač ali fizikalije ga zezaju. I pored toga sa sadašnjom formom ima prednost nad Jokićem.

Mačvan je igrao i u Makabiju i u Galati i odigrao je za nulu. Jokić je najbolji igrač ABA lige (bar po statistici) u poslednja dva meseca. Uz to trebalo bi mu pružiti šansu.
A čini mi se da je i Mačvan odbijao da igra za reprezentaciju.

Poslednja izmena:
Pored Bjelice, Ercega pa čak i Savanovića Mačvan nema šta da traži. I Jokić ima prednost nad njim. Brži, jači,skočniji, bolji šut...
A o Mačvanu na petici!!?? Smešno..

Od Mitrovića jeste bolji što i nije teško.

Већ су ти објаснили колеге,баш оно што сам ја мислио(да не понављам)...
А за Мачвана на 5-ици сам мислио више као "...у неком тренутку изнуђено решење..."Рецимо Бјелица може све да игра.Осим центра.Или ако више волиш Мачван-
"тешка четворка"...

Већ су ти објаснили колеге,баш оно што сам ја мислио(да не понављам)...
А за Мачвана на 5-ици сам мислио више као "...у неком тренутку изнуђено решење..."Рецимо Бјелица може све да игра.Осим центра.Или ако више волиш Мачван-
"тешка четворка"...

Uz Bjelicu, Ercega, Savanovića i Jokića Mačvan može da igra jedino ako ovi , ne daj bože, pomru.
U svim ostalim varijantama Mačvan može da napasa ovce...

Musli je ziv primer kako Mega nije nikakvo merilo.. zato bi sacekao jos ja sa Jokicem...

jedno je nabijati statistiku protiv Zadra, Solnoka, Metalca, Igokee, a drugo nabijati statistiku u Evroligi, EPu i SPu

sto se tice cetvorki ja bih pozvao Bjelicu, Ercega i eventualno Mitrovica... i Macvana bih uzeo u razmatranje

Uz Bjelicu, Ercega, Savanovića i Jokića Mačvan može da igra jedino ako ovi , ne daj bože, pomru.
U svim ostalim varijantama Mačvan može da napasa ovce...

Идемо у круг;)
Бјелица уопште није класична четворка-тако да није "конкуренција"позицији Мачвана,Ерцег може да игра(ако хоће),Савановић је већ показао све своје и мислим да је завршио своје у репрезентацији,Јокић уопште није показао више од Мачвана до сада...Тако да:ако је по квалитету-ето Мачвана у репрезентацији !
Дај Боже да су сви живи и здрави,и ти и ја исто тако...
Знам зашто мрзиш Мачвана,али не разумем ...причамо о репрезентацији...:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back