Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nista, ovo je bila Spartanska Sahrana. nasi se u BG vracaju na stitu. Bio mi je merak ipak da vidim kako Teo i Kalin rade alley-up.

Mogu misliti kako kami uživa, samo se šutiraju trojke, a to je razlog zašto on toliko voli košarku.

Kami ce uzivati jer je baksuz koji vise voli da ide na zivce vecini forumske populacije, makar to bilo i na svoju stetu, nego da ga zovu na neciju svadbu.

Ma da vam kazem, ovi nasi momci iz Radnickog iz KG-a, Partizana, CZ-a da primaju milione koje prima Hardern, Farid, Dejvis iskidali bi ih na parketu. Hardena bi obrijali, Farida osisali a Dejvisu bi podarili dve obrve. Meni da daju 1 milion uleteo bih sam medju njih petoricu od 2.05 u proseku i zakucao bih. :cool:
Ne zezam se.

No, bez zezanja, momci su premašili debelo očekivanja. Realan domet je bila osmina finala pa ako se tu nešto uradi, uradi, no, ovi se ubedljivo dokotrljaše do finala. Svaka čast, nadam se da će biti dočekani kako dolikuje.

Malo mi i tužno zbog Amerikanaca: naše, koji su izgubili 4 utakmice na prvenstvu će dočekati 50.000 ljudi, a njih mučenike, koji su redom sve razbili 30+ koševa razlike dočekaće mama, tata, baba i šurnjaja. :(

Sta reci posle utakmice.
Ekipa koja je otisla na prvenstvo je napravila ogroman uspeh.
Ja sam opet sasvim siguran da bi sam Djordjevic, da sada moze ponovo da bira tu ekipu izabrao drugacije.
Dobar skup pojedinaca, ali nam kratka klupa, sa nekoliko igraca potpuno kvalitativno neodraslih ovom prvenstvu.
On jednostavno nije mislio da ce morati da se bori sa Amerikancima za zlato, a za to treba bar 10 upotrebljivih igraca.....

Kako je tokom prvrenstva rasla ekipa,tako je rastao i Djordjevic.
Posle prvenstva zasigurno bar duplo bolji trener nego pre njega.
Isto ot se moze reci i za igrace.
Ako je nesto u ovome dobro, to je dobrih 20+ minuta garbage time koje su pruzene Bogdanovicu, sto je veliki ulog za buducnost.

A Amerima poruka......Vidimo se za dve godine u Riju, ponovo u finalu........Sa ovom ekipom, plus Lucic, plus Jokic, plus Micic, plus Nedovic.
Pa cemo se boriti.............

Poslednja izmena:
sale-djordjevic-1.jpg

:heart::heart::heart:

Ma da vam kazem, ovi nasi momci iz Radnickog iz KG-a, Partizana, CZ-a da primaju milione koje prima Hardern, Farid, Dejvis iskidali bi ih na parketu. Hardena bi obrijali, Farida osisali a Dejvisu bi podarili dve obrve. Meni da daju 1 milion uleteo bih sam medju njih petoricu od 2.05 u proseku i zakucao bih. :cool:
Ne zezam se.

Meni da daju milion, kupio bih 15 stanova i živio od kirije... ne bih ništa radeio pod milim Bogom...

Malo mi i tužno zbog Amerikanaca: naše, koji su izgubili 4 utakmice na prvenstvu će dočekati 50.000 ljudi, a njih mučenike, koji su redom sve razbili 30+ koševa razlike dočekaće mama, tata, baba i šurnjaja. :(

Njive mame, tate, babe i surnjaje imaju toliko para od njih da su sada verovatno na Havajima i svrbi ih dupe za SP.

Sta reci posle utakmice.
Ekipa koja je otisla na prvenstvo je napravila ogroman uspeh.
Ja sam opet sasvim siguran da bi sam Djordjevic, da sada moze ponovo da bira tu ekipu izabrao drugacije.
Dobar skup pojedinaca, ali nam kratka klupa, sa nekoliko igraca potpuno kvalitativno neodraslih ovom prvenstvu.
On jednostavno nije mislio da ce morati da se bori sa Amerikancima za zlato, a za to treba bar 10 upotrebljivih igraca.....

Kako je tokom prvrenstva rasla ekipa,tako je rastao i Djordjevic.
Posle prvenstva zasigurno bar duplo bolji trener nego pre njega.
Isto ot se moze reci i za igrace.
Ako je nesto u ovome dobro, to je dobrih 20+ minuta garbage time koje su pruzene Bogdanovicu, sto je veliki ulog za buducnost.

A Amerima poruka......Vidimo se za dve godine u Riju, ponovo u finalu........Sa ovom ekipom, plus Lucic, plus Jokic, plus Micic, plus Nedovic.
Pa cemo se boriti.............

A meni je veceras utisak utakmice Jovic, Kalinic i Katic bas igraci sa klupe. Dobro Kalinic poceo ali nije bas za prvu petorku (u nedostatku nekih igraca).

Iskreno ja mislim da Amerikanci uopste nisu nepobedivi kao sto neki misle , padali su neki njihovi timovi dosta jaci od ovog.
Mislim da bi ih Spanci dobili u finalu jer znaju kako se igra protiv njih i vec su sa dosta jacim timom od ovog igrali egal utakmicu do samog kraja , takodje mislim da i Brazil ima igrace koji bi uz neku organizovanu i dobro spremljenu utakmicu mogli da ih pobede.

Takodje mislim da je danas rezultat malo nerealan , recimo mi smo dali vise poena iz reketa na danasnjoj utakmici (56 a oni 46) , uspeli smo i taj skok da sasvim solidno iskontrolisemo (iako nemamo nekog skakaca i centra koji moze da zatvori reket) , takodje nismo primili ni mnogo poena iz kontra-napada , ali 11/12 trojki za poluvreme je stvarno ono...........takodje mi sut za 3 poena nismo uopste imali na ovoj utakmici , mislim da je bio ispod 20%.

Svaka cast nasim momcima, ali ipak moram da priznam da mi je malo krivo sto nismo otisli tamo sa ipak malo jacim timom , mislim da bi uz pridodat kvalitet nekih igraca i uz ovakav timski duh, pozrtvovanost mogli i do zlatne medalje.

Doduse

Cestitke i Amerikancima ali mislim da je cak i pomalo nepravedno to sto su dosli do titule bez ijedne jake utakmice sa objektivno jakim protivnikom , igrali su sve utakmice protiv desetkovanih i slabijih timova , koji osim mozda par ozbiljnih igraca nemaju nikog i koji objektivno ne mogu da im pariraju (medju koje nazalost i mi spadamo)

Ali dobro , bice dana za megdana sto se kaze ; )

Ali ono sto je sad veoma vazno , ne treba sad ni ovaj uspeh da nas zavara previse, u nasoj kosarci dosta toga treba da se menja i nadam se da ce sad ovaj uspeh malo podstaci neke pozitivne stvari , motivisati nas da jos vise radimo, napredujemo .......itd , jednostavno ne smemo da si dozvolimo sad da kazemo " ah pa smo kosarkaska velesila , lako cemo mi" , jer objektivno po igracima koje imamo , po njihovom renomeu, klubovima gde igraju, po kvalitetu klupske kosarke u nasoj zemlji..itd , daleko smo mi od drugog mesta na svetu i velesile.
Isto tako i na nekim buducim takmicenjima , ne treba sad praviti pritisak i tenziju , kako moramo do finala , moramo do zlatne medalje.......itd, vec i na sledecim turnirima, nek udju rastereceno , nek igraju koliko mogu, pa sta bude nek bude.

Poslednja izmena:
Ma bre ovo je neka druga planeta po svemu.... mislim da ne pominjemo uslove pod kojima su odrastali i radili ovi njihovi,pa ovi nasi.... na kraju smo im par puta i prodali neke fore,onako na mozak, kad vec fizicki ne mozemo nista.... prejaki individualci, nema tu neke lepote,neke uigranosti,suvi kvalitet, odnosno fizicka dominacija i navezban sut i gazi preko belaca, jbg i citav sport je otisao u tom nekom pravcu ,sve je manje onih tankih tehnicara ,mozgova....
Ono sto me raduje jeste cinjenica da smo dobili evropskog sampiona i da smo pocistili 2 kvalitetne ekipe na putu do finala,a da smo bili daleko od najjaceg sastava.....Sale je dobar motivator i dobar takticar,pokazalo se....

Sa ovog sampionata smo dobili Teodosica kao jednog zrelog lidera,koji je racionalan sa loptom, zatim Jovica koji je dobro koristio minute i pokazao da moze da igra u oba smera, Kalinica jos racionalnijeg, covek je ja mislim svaki minut na parketu maksimalno iskoristio, ludog Raduljicu kome fale minuti u klubu i poludistanca inace ima materijala za dobrog centra......

Ekipi je nesumnjivo dosta falio Nedovic,da odmori Tea koji se vidno potrosio, zatim Micov , Erceg , Lucic ,Savanovic (na cetvorci moramo da budemo ozbiljniji), onda Dangubic , i nadam se da od ovog Kuzmica moze da bude nesto
Videcemo vec,ali za razliku od srebra 2009 i 4. mesta sa proslog svetskog,sada vise verujem u nas, jer smo bili dominantni protiv svih sem Amera, igrali kvalitetno i imali ideje u napadu ,raznovrsna igra,a ne forsiranje Tea do besvesti kao kod Dude....
Posto Spanci silaze sa vrha (pitanje je koliko ce njih igrati dalje) , u narednom periodu treba ocekivati klanje sa Francuzima za prestiz u Evropi , i pokusati da skinemo skalp Amerima na nekom planetarnom takmicenju

Ocekivan epilog, objektivno svako ko prati NBA zna da je ovaj tim sastavljen od igraca koji su nosioci igre u svojim klubovima, mladi su i pre pocetka prvenstva napisao sam da ce ubedljivo osvojiti prvenstvo, sto je bilo potpuno ocekivano. Nas rezultat je fenomenalan i svakako da smo prebacili ocekivanja. Iznenadjenje je Spanija za koju sam ocekivao da ce igrati finale. Po kvalitetu otprilike posle Spanije je bilo 7,8 selekcija i nije se znalo koja moze da odskoci, ovoga puta to je bila Srbija.
Djordjevic je sve meceve odlicno pripremio i vodio kroz turnir tim, dozirao tempo igre, rasporedjivao minutazu bas kako treba. Bez obzira sto se ocekivao ubedljiv poraz od SAD, moram da kazem da je moj utisak da ovaj mec uopste nismo pripremili niti smo pokazali elementarno poznavanje individualnih kvaliteta tih igraca. SAD je dovela prakticno najbolje sutere NBA lige, "splash brothers" tj Kari i Tompson iz GSW predstavljaju najbolji tandem trojkasa u ligi, Irving, Harden sve su to brzi igraci koji sami kreiraju sut i minimalan prostor koriste za trojku. Definitivno glavna karakteristika ovog tima su suterske sposobnosti spoljnih igraca. Centri im nisu jaki u igri jedan na jedan, takodje u sastavu nisu imali ubitacne "slasher" igrace pa je bilo jasno da u ovom mecu se pre svega mora igrati izuzetna odbrana na perimetru, presing na spoljnim igracima i da zonska odbrana ne dolazi u obzir.
Oni nisu nista specijalno radili protiv nas vec im je to uobicajen suterski dan u NBA . Da je u timu kao pomocni trener bio i Kokoskov verujem da bi mec izgubili sa manjom razlikom jer je bilo evidentno dosta propusta u skautingu i pripremi ovog meca.

Sada ce me neko nazvati rasistom i slicno, ali jednostavno BELCI NE MOGU PROTIV CRNACA sto se tice kosarke

Ako neko poznaje NBA malo bolje od mene, neka sastavi najjacu americku petorku ali od iskljucivo belih igraca (ni meleza, vec cisto belih)

Ja jedino znam za Kevina Lava da bi bio u toj petorci, neka neko drugi doda posto ne pratim toliko

Srbija bi najjaci americki beli tim tukla lagano, 15-ak razlike ko nista

Sada ce me neko nazvati rasistom i slicno, ali jednostavno BELCI NE MOGU PROTIV CRNACA sto se tice kosarke

Ako neko poznaje NBA malo bolje od mene, neka sastavi najjacu americku petorku ali od iskljucivo belih igraca (ni meleza, vec cisto belih)

Ja jedino znam za Kevina Lava da bi bio u toj petorci, neka neko drugi doda posto ne pratim toliko

Srbija bi najjaci americki beli tim tukla lagano, 15-ak razlike ko nista

Potpisujem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back