Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daće Bog ;)

srbija-usa-indijanopolis-2002-mondo-27.jpg

Da se vratimo pricama o kosarci, a ne tupavom i besmislenom navijanju koja o samoj igri zna jedino da je lopta okrugla.

Dakle, u napadu treba lopta da bude kod Tea, i da mu prave sto vise blokova, Ameri cesto znaju da se zbune u odbrani u situacijama gde jedan igrac ide na pik, pa odmah posle ide blok u drugu stranu dok igrac sa loptom naglo menja pravac, a to kod nas od igraca sa loptom jedino Teo zna da radi na nekom dobrom nivou. U principu, to ce da uproste tako sto ce onda da preuzimaju sve i svasta, ali onda Raduljica moze da ostaje 1 na 1 sa niskim igracem dole, pa i on treba da bude dobar u napadu.

Da se vratimo pricama o kosarci, a ne tupavom i besmislenom navijanju koja o samoj igri zna jedino da je lopta okrugla.

Dakle, u napadu treba lopta da bude kod Tea, i da mu prave sto vise blokova, Ameri cesto znaju da se zbune u odbrani u situacijama gde jedan igrac ide na pik, pa odmah posle ide blok u drugu stranu dok igrac sa loptom naglo menja pravac, a to kod nas od igraca sa loptom jedino Teo zna da radi na nekom dobrom nivou. U principu, to ce da uproste tako sto ce onda da preuzimaju sve i svasta, ali onda Raduljica moze da ostaje 1 na 1 sa niskim igracem dole, pa i on treba da bude dobar u napadu.

Potpuno pogresno........
sutra lopta NE TREBA da bude kod Tea...........Do njega treba da dodje smao kada se finalizuje akcija.za sut, , prodor, ili asdistenciju.
Teodosic je spor u odnosu na protivnike s druge strane, i jedini nacin da on kvalitetno distribuira lotpu je da je dobije sam..........
a jeidno je moze dobiti sam preko postavljenog bloka, dok neko drugi vodi loptu.
Teodosic sutra treba da bude dvojka, a loptu d aprevodi Markovic ili Bjelica.
gledam njihovu ekipu, i ne dleuje mi nijedan dovoljno opasan za bjelicino prevodjenje lopte.
Ono sto je jos vaznije od tog prevodjenja lopte je STALNA KRETNJA...Das loptu, ide su blok, ili oko bloka..........
Amerikanci ce sigurno pokusati udvajanje pritiskom na loptu pri prevodjenju(zona pres), na sta je jedini kvalitetan i dobar odgovor covek na centru terena koji ce brzo da distribuira lopte.
Problem za nas te zone pres je u tome , sto kada je probijes na centru, MORAS da ides na brz kraj napada, jer si stvorio visak na terenu.
Ako to ne uradis odmah , nekoliko puta, oni ce stalno igrati zonu pres, jer vide da nece biti kaznjeni zbog toga.
Druga najvaznija stvar koju treba uraditi, je spreciti ofanzivni skok.
To uopste nije toliko tesko koliko se cini, ako se tome pridje timski, sa gradjenjem kosa.
Dzabe njima skokovi od 5 metara kada ne mogu da skoce prema lopti........
U napadu uglavnom odigraju pik, sa odlicnim Dejvisom , i smotanim Kazinsom, dok Farid ceka na ofanzivni skok iza ledja, ili soliraju.........Ostaviti Dejvisa bez pomoci, ne dati povratni pas na trojku i civati ofanzivni skok.....Ne bih rekao da je on toliki kvalitet da nas sam dobije.

Sve je lepo napisano, pitanje je koliko smo mocni da to ostvarimo..........Opet mi se po glavi mota nedostajuca cetvorka, i ako na nag.uze 20+ razlike, bas ce mi biti krivo zbog toga.
Ja se iskreno nadam tesnoj zavrsnici..............
PS: dve crvene na nas i vise poena(kvota 10,7).........Taman da se sa dve glave evra proslavi pobeda..........:per:

kosta, ne znam, kratka nam je klupa, oni su strašno atletski jaki... Nek naši budu disciplinovani i borbeni pa kako bude. Ovo je stvarno fantastično što su uradili.
Mada, bila nam je i "livada" ;)

Kad nesto ne moze da bude kako treba do kraja........j.b.g nikad da se sve pogodi........Tamo 1996. pre finala OI nam se Savic povredi, onda sviraju glupsonsku petu Divuc, i j.b.g...........Sad nam opet fali jedna krstena cetvorka.........Ali dobro.............Od nas zavisi.

Snaga klade valja, ali um caruje.............
Ako je neko ogledalo ove izreke tokom cele karijere onda je to Djordjevic..........
Imam osecaj da ce to pokazati i sutra...........

Odbrana je ključ... treba da im roknemo zonu i da damo 1000% snage, energije i srca...

- - - - - - - - - -

Srbija da pobedi NBA asove?pa to ni u snu :lol:

Pobijedili smo i jaču ekipu (po imenima)... mada i mi smo tad bili jači...

e jeste glasali za nase u najboljoj petorci prvenstva? koja smo mi internet sila kada su sva petorica iz nase reprezentacije :mrgreen:

10659339_763611660361847_3655427262888575564_n.jpg

- - - - - - - - - -

drzati ih na 80 koseva i sve je moguce... znaci manje od 20 poena po cetvrtini da primimo

samo da se ne useremo i ne predamo prerano kao Slovenija na primer

:lol:
Prs'o si.Amere to da zbuni?Ne znam da li si gledao Warriorse kako igraju?Svaki treći napad im počinje tako,a blok i promena bloka se postavljaju za Karija,Tompsona,Iguadalu,Kroforda...svejedno,pošto se svaki od njih dobro snađe u takvoj situaciji.Prva dvojica navedenih su u američkom sastavu...

Po meni najviše pažnje treba da se posveti defanzivnom skoku i to da se fokusiraju bekovi na isti. Mi koristi od istrčavanja kontri nemamo, nego lepo pri svakom šutu amera centri zagrade a bekovi u reket da pokupe loptu. U napadu treba iskoristiti njihovu defanzivnu nedisciplinu i forsirati duge napade uz mnogo povratnih pasova i kretnje bez lopte. Tu nam je velika mana nekvalitet centarskih zamena, a ni Raduljica ni Krle nisu 'dodavači' ni blizu Divčevih sposobnosti. Spuštanje bekova na niski post je ideja koju treba probati, Teo, Bjelica i Bogdan su odlični u tome. Samo koncentrisano i pametno, izvlačimo fajlove, pucamo slobodnjake i seckamo igru do iznemoglosti.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back