Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Phoenix Suns' Dragic, Bogdanovic shining on a global stage
"He was very efficient and got his spots and got the shots he wants to shoot," said Suns General Manager Ryan McDonough, who attended the game in Madrid. "He scored on spot-up shots, off the dribble and going to the basket. I'm impressed with his playmaking. He's got long arms. He's strong and he has a feel for the game. He can make a lot of plays other guys can't make."
"Bogdan has an edge to him," McDonough said. "I mean that in a good way. It's a competitive edge. He's pretty tough. He's confident. He doesn't back down from anybody."

Lepo je što ga Sansi prate i u Madridu, a 2 sezone u Feneru su prava priprema za sledeći stepenik.

Sta kaze nasa statistika?

Pobeda i u grupi i u zavrsnici:
EP 1987 (Spanija)
EP 1989 (Grcka)
SP 1990 (SSSR)
EP 1995 (Grcka i Litvanija)
SP 1998 (Grcka i Rusija)
EP 1999 (Francuska)

Poraz u grupi i pobeda u zavrsnici:
EP 1997 (Italija)
EP 2003 (Rusija)

Pobeda u grupi i poraz u zavrsnici:
OI 1988 (SSSR)
EP 2009 (Spanija)

Poraz i u grupi i u zavrsnici:
EP 1987 (Grcka)

Браво за ове момке и селектора који сада јесу у репрезентацији.Џабе да кукамо за ове који нису (и који нису ни хтели).
Не знам одакле идеја да неко не може победити некога два пута ?.(осим оног разлога"...шта сам вам рекао,Ђорђевић је лош тренер..."
Поготову ако има добар тим.Бразил га има.
Навијам свим срцем ,наравно,али сам умерени оптимиста.

Nisam kosarkaski trener ali mislim da smo prvu utakmicu protiv Brazila izgubili zato sto smo forsirali igru na centre i pod obrucem

Budimo realni, Brazil je na centarskim pozicijama jaci od nas, a tu mislim i na fizicku snagu

E sad, ako je Sale naucio lekciju (valjda jeste) u narednom mecu napad ce bazirati pre svega na sut, jer ako igra opet na centre ispusicemo ga ponovo

Centarska linija NE VREDI NISTA bez kvalitetnih pasova spoljne linije prema njima.
Tu lezi kljuc pobede, u jakom pritisku na liniju dodavanja.
Spliter ne ume sam da iskreira akciju za kos, Varezau treba zatvoriti ofanzivni skok, a Nenea spreciti da primi loptu.
Po meni treba ostaviti centre Brazila da igraju pod kosem koliko god mogu.
Splitera faulirati kad je blizu kosa, pustiti sut sa poludistance,Varezaa graditi bez faula, pustiti njegove horog suteve, a Nenea braniti rukama i nogama bez pomoci sa strane, pa koliko da da(ubaciti Katica da ga isprovocira).
Ne mogu centri sami dobiti mec, a maksimalno spreciti povratne pasove na trojku.
U napadu opteretiti Nenea, jer je on realno jedina pretnja koja se tesko brani.

I mislim da cemo dobiti rutinski.
Mozda ne 20 razlike kao protiv Grcke, ali ne verujem u tesnu zavrsnicu.

Centarska linija NE VREDI NISTA bez kvalitetnih pasova spoljne linije prema njima.
Tu lezi kljuc pobede, u jakom pritisku na liniju dodavanja.
Spliter ne ume sam da iskreira akciju za kos, Varezau treba zatvoriti ofanzivni skok, a Nenea spreciti da primi loptu.
Po meni treba ostaviti centre Brazila da igraju pod kosem koliko god mogu.
Splitera faulirati kad je blizu kosa, pustiti sut sa poludistance,Varezaa graditi bez faula, pustiti njegove horog suteve, a Nenea braniti rukama i nogama bez pomoci sa strane, pa koliko da da(ubaciti Katica da ga isprovocira).
Ne mogu centri sami dobiti mec, a maksimalno spreciti povratne pasove na trojku.
U napadu opteretiti Nenea, jer je on realno jedina pretnja koja se tesko brani.

I mislim da cemo dobiti rutinski.
Mozda ne 20 razlike kao protiv Grcke, ali ne verujem u tesnu zavrsnicu.

Po tebi, Đorđević, od jednog neiskusnog trenera, postade Greg Popović u najmanju ruku. ;)

- - - - - - - - - -

Nadam se da cemo ovaj put malo bolje iskoristiti cinjenicu da su njihovi centri losi izvodjaci slobodnih bacanja. Dakle nema lakih poena, na slobodna majstore pa pogodi ako mozes :)

A mi imamo 10 faulova Katića i Štimca na raspolaganju. :mrgreen:

Ovo DEFINITIVNO nije najjači sastav Srbije ali dobro, što povrede,što subjektivan izbor Đorđevića onemogućili su da nabolji predstavljaju Srbiju.
Sa ovim sastavom, ovo je ODLIČAN skor.
Izgubili smo sa malom razlikom od Francuza i Brazila.
Protiv snažne Španije se nije moglo mnogo bolje.
Ostalo je uglavnom dobijeno.

S obzirom da su igrači poput Simonovića,Štimca i još nekih igrali važne role u timu, ovo je odlično.

Da su nam tu još i Nedović,pa ovaj šuter iz Partizana,nije Bogdanovič,zaboravih kako se zove?, igrao protiv Fenera fenomenalno u Evroligi.
Pa Micić,Dangubić i još neki igrači, ovo je veoma dobro.

- - - - - - - - - -

Da se razumemo,Simonović i Štimac su veoma dobri igrači ali nisu najbolje što je Srbija mogla da prikaže u Španiji u ovom momentu.

Potrebno su dve stvari, da nam krene sut, i da njihovi centri naprave faulove, i dobijamo ih rutunski.
sumnjao sam u Djordjevica, ali sa Grcima je bio dobar, pravovremene izmene, dobra taktika-nasao je slabe strane Grka, dobro je prpremio igrace i utakmicu, nadam se da ce i danas da bude na nivo.

Mi i ameri smo dve reprezentacije koje su dosli sa drugim (mozda i trecim ) timom, a dobro guraju

Krene sut?
To je poslednja kategorija koja je u ovom mecu potrebna.
AKO imas dobre kretnje u napadu.....
AKO imas dobar protok lopte u napadu
AKO imas pravi izbor igraca koji trazi sut......

Onda ce sut sigurno da "krene"........
AKO nemas nista od gorenavedenog, onda imas lose igrace, ili los izbor sutera(kao kad je pre neki mec Markovic trcao tri cetiri puta oko blokova da ON sutne.Pa kako onda da "HOCE" sut?)
Elem, Djordjevic je ovu ekipu birao, jer je on u njoj nesto video.
Iz aviona se vidi da brazilskim centrima ne ttreba dati da loptu prime na metar od kosa, jer onda sem faula nema druge odbrane.
U slucaju Splitera to moze da odradi Krstic.
U slucaju Nenea, to ce morati neko drugi, najverovatnije Raduljica.
Spliter za razliku od Nenea obozava da ima nekog na ledjima, na laktu, i da ga okrene.Nene voli da ima vise prostora
Varezaa treba drzati daleko od ofanzivnog skoka, i uz nekog brzeg igraca(Bjelica,Simonovic) ja mislim da je bolje cuvati ga ispred njega, po cenu nekog lob pasa.
Za ostalo Djordjevic ima na raspolaganju pitbulove Markovica i Jovica..

"Zabraniti" pomoc bekova centrima, i to je to......
Ako napravimo dobar pritisak na njihove bekove, ja uistinu ne vidim kako je moguce da mi izgubimo mec.

Poceti opet bez Bogdanovica, da se ne us.ere na pocetku........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back