Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tih godina je Dražen Petrović bio jedna od najvećih, ako ne i najveća evropska zvezda, a Đorđević golobradi klinac koji je uleteo u reprezentaciju kao dvanaesti pred sam polazak jer se mentolčina Nebojša Ilić tek pred put u Atinu setio da mu za to treba pasoš... :dash:
Taj detalj oko pasoša dovoljno govori koliko je Ćosić bio naivan trener i koliko je verovao igračima, te su na EP otišli kao najnedisciplinovanija i najnespremnija ekipa. Nekako su se provlačili do te Španije za treće mesto gde se ne zna ko je bio gori, do te mere da je Ćosić MORAO da ubaci Đorđevića u drugom poluvremenu, jer nije imao izbora... i KOCKANJE se isplatilo.
Ćosića su smenili rezultati : EP '85 sedmi, Univerzijada '85 peti, SP '86 treći, EP '87 treći. Nakon tri godine bez očekivanih rezultata, s obzirom na kvalitet i potencijal reprezentacije, dolazi Duda koji osvaja na tim istim osnovama glatko Univerzijadu, samo uvodeći čvrstu ruku. O rezultatima u narednih osam godina ne vredi ni pričati (samo tri poraza!!! :eek:), ali, tu će već prim.dr. košarke Kosta da vam objasni kako bi to svaki forumaš bez problema ponovio... sve ono što Ćosić nije umeo.
E, baš zbog te čvrste ruke nikada u reprezentaciji, dok je Dude, neće biti svojeglavih mentola. :super:

ma jok, njega je smenio intergalakticki Dudin lobi i masoni :lol:
to sto smo kasnije nanizali 3 zlata je puka slucajnost :mrgreen:

Trebao ti je ceo dan(od prvog pominjanja ove price) da smislis dovoljno "dobar" izgovor?:rotf::rotf::rotf::rotf: :rotf::rotf::rotf::rotf:

Ako je samo jednom odbio, onda u redu, izvinjavam se..........Jednom k`o nijednom.......:dash::dash::dash::dash: :dash::dash::dash::dash:

A i stolica mu je sama ispala iz ruke.........:rotf::rotf::rotf:

A Ivkovic nije video kada je Krsticu stolica ispala......:rotf::rotf::rotf:

Ja sa tobom prekidam bilo kakvu diskusiju.
Ti si klasican primer fotelja strucnjaka

Fotelja stručnjaci

Neverovatni poznavaoci fudbala, košarke, kriketa, ping-ponga, boćanja, pljuvanja u dalj, uvek znaju sve bolje od trenera, sportista i ostalih stručnjaka, obično komentarišu svaku odluku nekog tupadžije koji je postavljen na to mesto naravno preko veze i nema pojma da radi posao za koji je plaćen, uvek su u pravu, najčešće su to oni isti internet pljuvači koji jedva dočekaju neki neuspeh da bi mogli da pokažu širokom auditorijumu (još desetorici mentola sa određenog foruma) koliko su obdareni 'pameću'.... Ako ne daj bože tim za koji navijaju pobedi onda znaju razlog zašto taj tim nije pobedio ubedljivije.... Najčešće je to neki isfrustrirani debeljko koji je sa svojih četrdeset godina još uvek u cvetu mladosti i budućnost je pred njim, a to što još živi sa mamom i tatom, neće da ga prime čak ni u gradsku čistoću, nema veze, sve je to zato što on nema dobru vezu u nekom od još lepših ministarstava....

i sa takvima ne vredi diskutovati, posto takvi likovi vode samo monologe, a dijalog im se svodi samo na kontriranje i vredjanje sagovornika.
Nije ni cudo sto te svi ovde podjebavaju

Poslednja izmena:
dudino-veliko-izvinje.jpg

:lol:

Bas me zanima kako je to Duda izvredjao Cosica?

Na ostale komentare usput ne vredi ni da odgovaram jer vrve od gluposti.Cak i od crnog, mada mi on nikada nije delovao kao bolid.
Ali sta ces, izgleda da ljudi umeju da sakriju svoje pravo lice.......

Ivkovic je ISTO onako kako je smestio Slavnicu, smestio i Cosicu.........S tim sto mu je za Cosica trebalo jos malo vise, jer on kao trener sem privilegije rodjenjem da bude Pivin brat nije imao nista........Nikada nijednog stvorenog igraca, uvek sa timovima koje je neko drugi napravio(Zeravica, Corkovic).
Pa je na savezu doslo do tzv. medjurepublicke rasprave(secaju se stariji vrlo dobro tog "republickog kljuca" sveprisutnog u SFRJ tada), te lobiranja(kao drugi naziv za ucene i podmetanja) kojima je skinuo Cosica sa mesta selektora......
Prica o tome da su Cosica smenili rezultati , moze da potekne samo od nekoga ko nema blage veze sa kosarkom.
Cosic je detaljno izvrsio smenu generacija, na najbolji moguci nacin, i imao je nesrecu da na SP izgubi utakmicu koja se gubi jednom u 100 godina.Pokusali su jos tada da ga smene, ali je Cosic suvise veliki zalogaj za njih bio tada.....Cim je izgubio zlato na EP u Grckoj skocili su jastrebovi....
Ali je to bilo dovoljno slepcima na celu sa ivkovicem , da ga ekspresno oteraju, a sve sa ciljem gospodarenja savezom, i stvaranja mogucnosti za dobre ugovore napolju.....

Uostalom, cela prica oko Ivkovica se moze svesti SAMO na epizodu sa Drazenom Petrovicam, kao paradigmom Ivkovicevog morala i trenerskog znanja.
On je tada bio mnogo manje ime od Drazena i cutao je kao pic.ka.........Sada je vece ime od Milicica recimo, pa se trudi svaki dan da na njemu i slicnima silji kur.ac.
To dovoljno govori o njegovim ljudskim kvalitetima.......Tacka......Ili bi ,kao zarez mogli dodati njegov" patriotizam" da radi dzabe, ali samo kad je milioner Djilas predsednik saveza(on za Kapicica nece da bude patriota:rotf::rotf::rotf:).
Ili mozda "izuzetnu" pedagosku crtu kojom ja na konferenciji za novinare izjavio kako je Krstic "ispustio stolicu", te da on nije najbolje video dogadjaj:rotf::rotf::rotf:

Nego......Strucnjaci, vi koji volite da pljujete ovde bez argumenata i da se po vasim recima sprdate sa mnom: Ostalo je jos 100 evra koje ja ulazem u svoje neznanje.
Ima li ko da ulozi u svoje veliko znanje?

PS:Ja sve svoje komentare potpisujem ovim nikom.Nikada nijednog retka na net-u nisam napisao drugim nikom, niti cu ikada.....

Poslednja izmena:
Ja sa tobom prekidam bilo kakvu diskusiju.
Ti si klasican primer fotelja strucnjaka

i sa takvima ne vredi diskutovati, posto takvi likovi vode samo monologe, a dijalog im se svodi samo na kontriranje i vredjanje sagovornika.
Nije ni cudo sto te svi ovde podjebavaju

Ocigledno imas problem sa argumentovnaom diskusijom.....
Cuj, jedan je odbio jednom , a drugi dva puta?
Jedan je ubio samo jednog coveka i pokajao se, pa mu treba oprostiti, a drugi je ubio dvojicu, i njega treba streljati?
To su ti argumenti?
Gluplji odavno nisam cuo.....

Hmmmm iskreno mislim da nije dobro to sto 80% igraca koje je Duda zvao prakticno nigde ne igraju osim u reprezrentaciji.
Realno morao je da pozove jednog iskusnog igraca na bekovskim pozicijama tipa Rakocevic koji je morao da bude pozvan (bio bi odlican tandem sa Teodosicem) ili eventualno Jaric koji igra sasvim solidno u Sijeni.
Takodje me buni sto nema Ercega koji ima vecu minutazu i ulogu u timu od Keselja, a Keselja je zvao a njega nema ni na sirem spisku.
Takodje ove iz NBA nije cak ni pitao da li bi mozda igrali na EP.

Iskreno nisam bas neki optimista a isto tako nisam ni pesimista, iskreno ne verujem da cemo do medalje ali verujem da se necemo ni obrukati, takodje jos kad uzmemo u obzir da su igraci kao sto su Novicki, Gasol, Parker potvrdili da ce igrati na ovom EP mislim da bi plasman na OI bio odlican uspeh.

Takodje imamo i tesku grupu , tu su Francuzi sa dosta NBA igraca predvodjeni Toni Parkerom (imaju dosta dobrih igraca i u Evropi kao Zelabal ili De Kolo recimo) , recimo tu su Italijani i bice stvarno zajebano ako dodju u najjacem sastavu (Barnjani, Belineli, Galinali, Tomas Res, Roka Mejson..), pa Nemacka sa Dirkom Novickim koja ce biti ozbiljan konkurent iako ih mnogi potcenjuju, pa tu je i neugodni Izreal i Letonija ruska skola kosarke.
Bice tesko svakako.

Nije toliki problem to što nisu pozvani konkretno Jarić, Darko i Rakoč. Problem je što među ovima koji jesu pozvani nema nijednog beka koji će povesti tim do pobede kad zagusti, niti ima centra koji će nositi trojicu na leđima 40 minuta. Ono što radi Teodosić nije liderstvo u završnici već puko ispucavanje, a Krstić je centar koji igra iz senke, i nikako nije prevaga u reketu. Tim nam se sastoji od pomoćnika i fizikalaca.

Ja verujem u Dudine sposobnosti, ali realno gledano slabi su nam igrači za ozbiljan podvig. Uken*jalo nas je jednom kad nas nisu poznavali, progurali smo se do negde na mišiće i agresivnost drugi put, nadam se samo da će neko imati inspiraciju ovog puta i prevazići svoje sposobnosti. Nadam se, ne očekujem

Na ostale komentare usput ne vredi ni da odgovaram jer vrve od gluposti.Cak i od crnog, mada mi on nikada nije delovao kao bolid.
Ali sta ces, izgleda da ljudi umeju da sakriju svoje pravo lice.......

Ima li ijedan tvoj neistomišljenik da do sada nije bio jajara, moron, idiot, sada i bolid...m? :mrgreen:
Shvataš li ti koliko te to diskvalifikuje kao sagovornika, sve i da si doktor košarke?

Ivkovic je ISTO onako kako je smestio Slavnicu, smestio i Cosicu.........S tim sto mu je za Cosica trebalo jos malo vise, jer on kao trener sem privilegije rodjenjem da bude Pivin brat nije imao nista........

Deder ti neki link za ovu monumentalnu glupost... neki zapis gde je NEKO NEKAD izjavio nešto u ovom pravcu... makar i insinuacije kao ove što si ti odvalio? :ceka:
Ili prosto dopiši u forumski portfolio 'forumska paranoja'. :lol:

Nikada nijednog stvorenog igraca, uvek sa timovima koje je neko drugi napravio(Zeravica, Corkovic).

Pa ko je napravio selekciju srebrnih iz Poljske, košarkaška neznalice?... :dash:

Pa je na savezu doslo do tzv. medjurepublicke rasprave(secaju se stariji vrlo dobro tog "republickog kljuca" sveprisutnog u SFRJ tada), te lobiranja(kao drugi naziv za ucene i podmetanja) kojima je skinuo Cosica sa mesta selektora......

Imena, Kosta, imena... činjenice, a ne delirium tremens. :lol:
Da se razumemo, mnogo te uvažavam kao sagovornika :mrgreen:, ali mi ipak treba nešto više od tvoje časne stručne reči... :lol:

Prica o tome da su Cosica smenili rezultati , moze da potekne samo od nekoga ko nema blage veze sa kosarkom.
Cosic je detaljno izvrsio smenu generacija, na najbolji moguci nacin, i imao je nesrecu da na SP izgubi utakmicu koja se gubi jednom u 100 godina.Pokusali su jos tada da ga smene, ali je Cosic suvise veliki zalogaj za njih bio tada.....Cim je izgubio zlato na EP u Grckoj skocili su jastrebovi....
Ali je to bilo dovoljno slepcima na celu sa ivkovicem , da ga ekspresno oteraju, a sve sa ciljem gospodarenja savezom, i stvaranja mogucnosti za dobre ugovore napolju.....

Tri godine, eeeej, tri godine je imao da osvoji išta više od bronze sa ekipom koja je imala kvalitet i potencijal kao retko koja u našoj košarkaškoj istoriji. Niko nikada nije osporio njegov kvalitet i znanje, već je smenjen ISKLJUČIVO zbog činjenice da nije imao čvrstu ruku nad igračima... Realno, samo su na suvi individualni kvalitet došli do bronze.
Dobio je šansu na PET takmičenja za TRI godine... malo li je? A onda je Ivković samo red uveo među njih, i... voala! Rezultati... i to fascinantni. TRI FUCKIN' PORAZA ZA OSAM GODINA. Dubok naklon, neznalice.
Dakle, SAMO TO je falilo Ćosiću. A to pravi razliku. Medalje.

Uostalom, cela prica oko Ivkovica se moze svesti SAMO na epizodu sa Drazenom Petrovicam, kao paradigmom Ivkovicevog morala i trenerskog znanja.
On je tada bio mnogo manje ime od Drazena i cutao je kao pic.ka.........Sada je vece ime od Milicica recimo, pa se trudi svaki dan da na njemu i slicnima silji kur.ac.
To dovoljno govori o njegovim ljudskim kvalitetima.......Tacka......Ili bi ,kao zarez mogli dodati njegov" patriotizam" da radi dzabe, ali samo kad je milioner Djilas predsednik saveza(on za Kapicica nece da bude patriota:rotf::rotf::rotf:).
Ili mozda "izuzetnu" pedagosku crtu kojom ja na konferenciji za novinare izjavio kako je Krstic "ispustio stolicu", te da on nije najbolje video dogadjaj:rotf::rotf::rotf:

Sve, ali baš sve ćeš provući, samo nećeš rezultate i medalje. :thumbdown: Takvog znalca bi iole ozbiljnija država zlatom obasula. Neka ih i šamara svaki dan... ako će oni to istolerisati i osvojiti zlato, zabole me za tvoje 'paradigme'. :super:

Nego......Strucnjaci, vi koji volite da pljujete ovde bez argumenata i da se po vasim recima sprdate sa mnom: Ostalo je jos 100 evra koje ja ulazem u svoje neznanje.
Ima li ko da ulozi u svoje veliko znanje?

I videlo se od početka da si jedan od onih eksperata iz lokalnog 'Mozzart'-a... :think:
Kad bi osvojili medalju ti im to ne bi priznao jer nisu imali zadovoljavajući procenat slobodnih po tvojim kriterijumima, ili su možda igrali zonu, ili su možda pobedili na produžetke, a možda je i Duda tražio previše tajmauta a Teodosić negde majku opsovao lopti što u obruč nije ušla...
Uostalom, videti pod KKP sezona 2010/11, korisnik kosta1703 kako se debakl pukim negiranjem pretvara u veličanstvenu pobedu: 'videćete vi da ću ja jednom biti u pravu'. :super:
Štobreko Delboj, this time next year... :lol:

PS:Ja sve svoje komentare potpisujem ovim nikom.Nikada nijednog retka na net-u nisam napisao drugim nikom, niti cu ikada.....

Čisto sumnjam da postoje dvojica onakvih poznavalaca materije. :mrgreen:
To naše ekspertsko nebo ne bi podnelo... :lol:

I videlo se od početka da si jedan od onih eksperata iz lokalnog 'Mozzart'-a... :think:
Kad bi osvojili medalju ti im to ne bi priznao jer nisu imali zadovoljavajući procenat slobodnih po tvojim kriterijumima, ili su možda igrali zonu, ili su možda pobedili na produžetke, a možda je i Duda tražio previše tajmauta a Teodosić negde majku opsovao lopti što u obruč nije ušla...
Uostalom, videti pod KKP sezona 2010/11, korisnik kosta1703 kako se debakl pukim negiranjem pretvara u veličanstvenu pobedu: 'videćete vi da ću ja jednom biti u pravu'. :super:
Štobreko Delboj, this time next year... :lol:

Čisto sumnjam da postoje dvojica onakvih poznavalaca materije. :mrgreen:
To naše ekspertsko nebo ne bi podnelo... :lol:

Nisam detaljno citao tvoje nebuloze, jer nemam ja stomak za to.......
Strucnjace, imas li ti 100 evra da potkrepis svoje kosarkasko znanje, i da se jos dodatno sprdas sa mnom, kako ti i takvi kao ti volite da kazete?
Ili bi samo da dzabe palamudis ovde?

Nisam detaljno citao tvoje nebuloze, jer nemam ja stomak za to.......

Jesi, jesi, samo čitaš i kiptiš od besa jer im ni pera ne možeš odbiti, a da ne budeš spaljen argumentima... :mrgreen:
Pa si smislio tu neku kvazivisinu sa koje vičeš 'lalalalala...' sa prstima u ušima čim te išamaram faktima.

Strucnjace, imas li ti 100 evra da potkrepis svoje kosarkasko znanje, i da se jos dodatno sprdas sa mnom, kako ti i takvi kao ti volite da kazete?
Ili bi samo da dzabe palamudis ovde?

Dovoljno mi je da se ovako sprdam sa tobom. :lol: A da celu priču banalizujem nekim virtuelnim opkladama u kojima niko nikada neće dobiti pare... ne želim. Ko hoće tako da se zamajava sa tobom, nek' izvoli... predlog ti je u skladu sa poznavanjem materije, i već rekoh da sam na osnovu tog predloga i uvideo gde si stekao to golemo, rekao bih enciklopedijsko znanje.

Ili, još bolje ovako: postavi link za neku od ovih delirium tremens tvrdnji koje si izneo o skoro pa masonskim zaverama, može i link gde postoji i najmanji citat insinuacija o kojim ti ovde gromoglasno prdiš a koje se tiču onih zavera na relaciji Ivković-Ćosić iz usta bilo kog iole košarkaškog čoveka, a ja ću te onda uzeti za ozbiljnog sagovornika i prihvatiću opkladu.
Može?

Ako nemaš, ne traži tretman veći od običnog Mozzart selektora kakvog svaki sokak ima i kladioničarskog gurua košarke... jer mi je i Miša Tumbas onda razumniji sagovornik od tebe.
Barem je trezan. :lol:

Off topic, sto se Cosica tice, mislim da sam negde citao da je na EP 1985. godine igrao bukvalno bez klasicnog centra, jer je mislio da je dovoljno povesti sedmoricu igraca Cibone, pa da osvojimo prvenstvo. I budemo sedmi... I nije tacno da je on svo to vreme vodio tu fenomenalnu generaciju, on ju je vodio samo na EP 1987, kada su debitovali Kukoc, Radja, Djordjevic (i Divac godinu dana ranije), koje je Pesic prethodno selektirao i vodio u Bormio.

A da je bio neozbiljan u tim pripremama, potvrdio je i Zoran Radovic, evo clanka iz 2005. godine sa B92 (tu je i taj detalj za Nebojsu Ilica)

http://www.b92.net/sport/eurobasket2005/secanja_na_medalje.php

Stoga, nije ni cudo sto je bio smenjen sa mesta selektora.

On topic, cim je dosao Duda, stigla je ozbiljnost u radu, a sa njom i zetva medalja.
Sad, sto je rekao jos 1_5ak, ne valja sto 80% reprezentativaca ne igra nigde ili igra vrlo malo, ali koliko se secam, ni prosle sezone situacija nije bila mnogo bolja, a momci sada imaju jos jednu sezonu igranja u reprezentaciji zajedno iza sebe, sto ce biti prednost

To što neko ima 100 evra za bacanje ne znači da je njegovo mišljenje više vredno. Ti si rekao svoje, drugi su rekli svoje, sa opkladom il bez, videće se ko je u pravu, ne ciganiši se

Ma , znam ja sta njih najvise boli...
Oni vole da se "sprdaju" za dzabe.....
Nije samo poenta u 100 evra, nego u visegodisnjem podsecanju na tih 100 evra, i njihovu "strucnost".......
Sve moj do mojega..........
Svi junaci nikom ponikose i u crnu zemlju propadose.........
A eto, ja stavljam 100 evra na svoje ogromno neznanje.a oni ne smeju na svoje znanje.
Sta ces.......Dovoljno im je da dzabe lupetaju gluposti.......

Kada na kraju EP , nasa reprezentacija UZME medalju, ja cu i dalje biti ovde, gledajuci licemere poput njih kako bezrazlozno likuju(NE NAVIJAJU za nas, nego likuju, sto je razlika jer i ja cu mada sam prognozirao drugacije navijati za nase) iako nisu smeli trecinu prosecne plate da stave na jednu opkladu..........
A ako ne uzmu medalju, kao sto je nece ni uzeti, onda ce nestati na 15-20 dana, i praviti se da se nista nije dogodilo, kao sto to rade sada za tekstom oko otkaza Krstica.............
Ima u nasem narodu izraz za takve ljude.
Znaju oni dobro koji.....

Off topic, sto se Cosica tice, mislim da sam negde citao da je na EP 1985. godine igrao bukvalno bez klasicnog centra, jer je mislio da je dovoljno povesti sedmoricu igraca Cibone, pa da osvojimo prvenstvo. I budemo sedmi... I nije tacno da je on svo to vreme vodio tu fenomenalnu generaciju, on ju je vodio samo na EP 1987, kada su debitovali Kukoc, Radja, Djordjevic (i Divac godinu dana ranije), koje je Pesic prethodno selektirao i vodio u Bormio.

A da je bio neozbiljan u tim pripremama, potvrdio je i Zoran Radovic, evo clanka iz 2005. godine sa B92 (tu je i taj detalj za Nebojsu Ilica)

http://www.b92.net/sport/eurobasket2005/secanja_na_medalje.php

Stoga, nije ni cudo sto je bio smenjen sa mesta selektora.

On topic, cim je dosao Duda, stigla je ozbiljnost u radu, a sa njom i zetva medalja.
Sad, sto je rekao jos 1_5ak, ne valja sto 80% reprezentativaca ne igra nigde ili igra vrlo malo, ali koliko se secam, ni prosle sezone situacija nije bila mnogo bolja, a momci sada imaju jos jednu sezonu igranja u reprezentaciji zajedno iza sebe, sto ce biti prednost

Te naknadne pameti je bilo puno na ovim prostorima.....
Evidentna je istina da je Ivkovic preuzeo gotovu ekipu, najtalentovaniju ekipu u nasoj istoriji.
Isto tako kao sto je to uradio smenjivanjem Slavnica, kada je takodje preuzeo gotov i selektovan tim....
Osvrnucu se samo na jedan deo tog intervjua gde Radovic kaze:

Posle tri godine rada sa nacionalnom reprezentacijom Stručni savez Košarkaškog saveza Jugoslavije je doneo odluku da se zahvali Ćosiću i procenio je da je najbolje da A tim preuzme Dušan Ivković, jer je imao znanje, čvrstinu i iskustvo.
Iskustvo?Sa 43 godine?Mozda je u pravu. Bio je iskusan brat od sjajnog strucnjaka , Pive Ivkovica.
Znanje?Jer je tim selektovan od strane Zeravice prvo, doveo do titule u nacionalnom prvenstvu, i posle toga do Kupa Radivoja Koraca?
Jer je do angazmana u reprezentaciji radio po vukoje.binama koje su zbogkosarkaskog buma placale preko svake mere?
Jer je njegovim odlaskom iz Arisa Aris poceo da osvaja trofeje?
Je rje njegovim odlaskom iz CSKA isti pocoe da osvaja Evroligu?
Inace, svaka mu cast sto je tim sa neogranicenim budzetom 1997. doveo do Evrolige.....Ne moze se bas ni svkai put popu.siti.....
Cvrstinu?To je verovatno ona cvrstina koja je omogucila Drazenu Petrovicu da ucenom izbaci Djordjevica iz reprezentacije....Ako je ta cvrstina u pitanju, onda ok...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back