Transcendental
Buduća legenda
- Poruka
- 29.508
dokaz za gorenavedene tvrdnje ili samo bljujesh vatru u prazno?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

dokaz za gorenavedene tvrdnje ili samo bljujesh vatru u prazno?
http://www.tportal.hr/sport/kosarka...-Zbog-Drazena-nisam-bio-u-reprezentaciji.htmlIako je zahvaljujuci njemu nasa reprezentacija na EP1987. uzela bronzanu medalju, jer je bio najbolji na terenu u drugom poluvremenu, i prakticno sam prelomio mec, Djordjevica nije bilo u reprezentativnim selekcijama.razlog za to je sto je to Drazen Petrovic zahtevao, sto je javna tajna............(uostalom i djordjevic je o tome govorio vise puta)......
Saša Đorđević: Zbog Dražena nisam bio u reprezentaciji
Jedan od najboljih europskih playmakera svih vremena konačno je progovorio o svom sukobu s Draženom Petrovićem, optužujući ga i javno da mu je zatvorio vrata reprezentacije ondašnje Jugoslavije
Navodno je Dražen jednom prilikom, tijekom verbalne svađe s Đorđevićem, tada igraču Partizana, rekao da više neće igrati za nacionalnu momčad, a ondašnjem izborniku Dušanu Ivkoviću kazao 'ili on ili ja'.
'Ja tako mislim, a ne znam je li me nije uzeo zbog toga, ali mi je Dražen u lice rekao pred kraj sezone, u play-offu: 'Mali, zapamtit ćeš kad si igrao u reprezentaciji.' Ja sam ga sočno izvrijeđao, ali nisam shvaćao je li to u njegovoj moći', svjedoči o tom vremenima Saša Đorđević.

Dovoljna satisfakcija.

e pa meni nije, mislim kad se već ovako frlja s kvotama
moram da iskoristim
Kosta, znači rekao si 200 evra da je plafon opklada?!
može onda toliko, upiši me u tefter
ne znam, Kami, je l' bi i ti nešto da secuješ?![]()

Da sta?![]()
pa kažeš da nema šanse da uzmemo medalju, pa pitam je l' bi i ti da se kladiš kao i Kosta![]()

e pa meni nije, mislim kad se već ovako frlja s kvotama
moram da iskoristim
Kosta, znači rekao si 200 evra da je plafon opklada?!
može onda toliko, upiši me u tefter
ne znam, Kami, je l' bi i ti nešto da secuješ?![]()
Kosta, kvota 2 je ogromna za igru Srbija uzima medalju, veruj mi![]()

Ja sam malkice stariji(ne znam koliko ti imas godina), pa se secam , da je Cosic sa pomocnim trenerom Slavnicem selektovao reprezentaciju sa Divcem, Kukocem i komp.....i ubacio ih u vatru vec 1986.godine, te je posle toga tu ekipu vodio i 1987.g na EP u Grckoj...........Posle tog prvenstva Ivkovic i komp. su minirali Cosica , sve sa ciljem da Ivkovic dodje na mesto selektora......Cosic kao gospodin covek, je na prvi pomen ruznih reci izgovorenih od strane ivkovica, dao ostavku i otisao......
Iako je zahvaljujuci njemu nasa reprezentacija na EP1987. uzela bronzanu medalju, jer je bio najbolji na terenu u drugom poluvremenu, i prakticno sam prelomio mec, Djordjevica nije bilo u reprezentativnim selekcijama.razlog za to je sto je to Drazen Petrovic zahtevao, sto je javna tajna............(uostalom i djordjevic je o tome govorio vise puta)......
Ta epizoda govori o dve karakteristike Ivkovica: Licemerju, jer nekome dozvoljava da ga javno gu.zi kako stigne, a sve zarad sopstvenog interesa i patoloske zelje da izadje iz senke svog starijeg brata, koji je trenercina za njega, i koji je za razliku od Ivkovica uvek bio gospodin covek, i naravno bezobrazluka da misli da na ovim prostorima kosarkaska javnost ima kratko pamcenje.......

), ali, tu će već prim.dr. košarke Kosta da vam objasni kako bi to svaki forumaš bez problema ponovio... sve ono što Ćosić nije umeo.
to je Partizan Vujoševića i Danilovića, za koji navija svaki skorojević ne bi li bio "urbaniji", samo zato što misli da će tako pobeći sa sela iz kojeg je stigao, a gde svi i dalje navijaju za Zvezdu.

Nego..........Nikako da navatam nekog od vas strucnjaka , da se kladimo?
Samo ste jaki na recima, i to uglavnom POSLE utakmica?

A glavna ideja mu je bila da sa svojim lobijem otera Cosica sa mesta selektora, pa preuzme gotov i selektovan tim?
I da mu u tom timu Drazen Petrovic bira ekipu(pitajte Djordjevica o tome)?

Morao sam da kopiram ovo sa b92.
Covek je jednostavno pogodio srz svega..
@Deki
Današnji navijači Partizana pravim partizanovcima su gori od onovremenih navijača Zvezde. Nekada je za crveno-bele navijao maltene svako ko nije pratio sport, dok se Partizan "voleo", jer to je bio tim sa srcem. Jesmo relativno retko osvajali titulu (u odnosu na današnju dominaciju), ali smo imali srce i dušu, uostalom, ta želja za dominacijom je odlika kompleksaša. Ne mogu da ti opišem koliko su mi draži razni Kerkez, Miško Marić, Boban Petrović i slični od Božića, Milojevića, Pekovića i ostalih drvoseča i siledžija. Jednostavno, ovaj današnji Partizan nema veze sa Kićinim i Prajinim, to je Partizan Vujoševića i Danilovića, za koji navija svaki skorojević ne bi li bio "urbaniji", samo zato što misli da će tako pobeći sa sela iz kojeg je stigao, a gde svi i dalje navijaju za Zvezdu. I eto, sad smo urbani, moderni, ali su nam najbolji igrači stranci Veseli, Džerels, Džavai, ili lane Bo, Marić, Veseli, Roberts... Od domaćih igrača svetske klase stvoriii smo - koga? Može li neki od tih naših današnjih proizvoda da se poredi sa nekadašnjim asovima Partizana? Samo u očima tih ostrašćenih skorojevića. Objektivno, krizu rezultata nacionalnog tima dosta je uslovio upravo Partizan, koji je promenio politiku stvaranja igrača zarad trofeja u drugorazrednim ligama. Valjda je tako moralo u ovo smutno doba besparice, ali to ne znači da polovnjaci kao Tripković, Tepić i Perović, kojih se Partizan jedva otarasio, treba da imaju zagarantovano mesto u nacionalnom timu, ili da Krstić, koji je u NBA bio puki epizodista, treba da bude startni centar. Imamo manju bazu, manje je igrača ekstra klase, a šta mi radimo s njima: kako smo tretirali tog Darka Miličića? jesmo li pokušali da unapredimo njegov veliki talenat onako kako su to činili Španci sa Gasolom, ili smo jedva čekali da ga oteramo? Koliko se ja sećam, sudije su ga ovde stalno sekle, njegov tim tužio, novinari ismejavali... Šta smo činili sa Rakočevićem? Negovali ga kao Španci Navara? Ne žale za njima samo navijači Zvezde, već i mi stari partizanovci koji toliko dugo čekamo da se pojavi neki igrač svetskog formata u našoj košarci, sa setom se prisećajuću vremena kad je takve baš Partizan pronalazio. A sudeći po ovom izboru, Dudi bi i neki "novi Dražen" promakao, jer ne igra timski i kvari atmosferu. A kakve su samo ispade selektori (uključujući i Dudu) tolerisali i pokojnom Draženu, i Divcu, i Daniloviću, i to mnogo ranije nego što su postali legende. Puno toga smrdi u ovakvom Ivkovićevom izboru, pa zato mnogi i sumnjaju u floskule tipa "atmosfera u timu", "igranje srcem".
(Stara dobra vremena, 16. jun 2011 12:36)