Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
au, Krstic (juce bio solidan prvo poluvreme, drugo skoro da nije ni igrao, inace jako losa utakmica), vrlo dobar toko cele sezone
Bata Kole dosta dobar tokom cele sezone, dobro je ako je najbolji kad je najpotrebnije
Raduljica sve bolji do duse u okvirima nase lige
nema tu mesta za Balvana :lol:

Pored Perovica i Raduljice nema mesta??????
Odavno nisam cuo bolji fazon.

Recimo da nisu igrači za velika dela, ni izbliza.

Popović je već igrao za reprezentaciju, kada je bio u životnoj formi, i bio je očajan - što bi Ameri rekli "choker" (stegne se protiv iole kvalitetnijeg protivnika). Sada ima 31 i ništa posebno ne igra da bi nam mogao pomoći.

Raković - 25 godina a i dalje nije zablistao u nekoj ozbiljnijoj utakmici. Da budemo iskreni, nije ni imao šansu jer je igrao za Atlas, Mega Ishranu, Polet i slične. U mladoj reprezentaciji takođe samo "jedan od momaka". Po meni voditi igrača koji nije igrao Evroligu/NBA a ima preko 23 godine je suludo, taj jednostavno nema iskustva za reprezentaciju.

Pa dobro nisam sad ja mislio da nam oni budu kljucni igraci tu vec cisto ono da mozda jedan od njih bude tamo 11-ti ili 12-ti igrac na klupi.

Recimo ja ni Vanju Plisnica ne bi otpisivao koji je dosta solidan igrac.

Pomenuo bi recimo Duska Savanovica koji igra odlicno u ACB ligi i koji bi morao da bude u reprezrentaciji.

Inace ja recimo ne tvrdim da su sad Plisnic, Rakovic, Popovic pa ni Savanovic sad neke igracine top klase, ali svakako bolje da su oni tu nego tamo neki Paunic, Raduljica, Tripkovic, Macvan il sta ti ja znam.....

E da i obavezno Kecmana zvati na Svetsko prvenstvo ali obavezno

Definitivno ne treba se zanositi kako je onaj tyim u Poljskoj bio jak i kako bi sa tim istim timom mogli do neke od medalja i na Svetskom prvenstvu.

Pa ja to nikad ne bi uradio, jer uvek postoji neki talentovani klinac koji može dosta da nauči igranjem i druženjem sa prekaljenim igračima, pa će to da se vrati u budućnosti. Nijednom dosad nismo imali koristi od "solidnih" igrača na prvenstvima (recimo baš taj Popović, onda Bogavac, Goran Nikolić). Trenerova je poslednja, ali po meni je to vrlo loš potez.

Evo, danas najpopularnijeg košarkaša u Srbiji Kecmana sam uvek mnogo cenio, ali nikad (kao Grobar) nisam bio za to da on igra u reprezentaciji, koliko god slabi bili. Ako već ne očekuješ ništa od prvenstva, bar pusti decu da se igraju :)

Ja sam uvek za to da igraju najbolji bez obzira na godine i klub gde igraju.
Uvek sam za to da se igraci zovu po potrebi reprezrentacije, uostalom to i jeste svrha reprezrentacije da igraju najbolji, reprezrentacija treba da bude kruna u karijeri svakog igraca a ne poligon za ucenje.

Uostalom po toj logici najbolje bi onda bilo da pozovemo sve kadete ili omladince jel eto nek se uce malo i svakako da ce im to koristiti jednog dana, samo ne znam kog dana jel cim bude pocela da im raste brada postace matori i trebace da dodju neki novi golobradi klinci.

Recimo i ja sam Grobar i recimo uvek sam tvrdio da Tepic, Tripkovic i Velickovic nemaju kvalitet za reprezrentaciju (bar ne jos uvek) i da su to dobri igraci samo u okvirima nase lige, dok recimo za Kecmana kazem da mora da igra zato sto bez Stojakovica prakticno i nemamo "trojku" + Kecman je pravi mec viner i uvek daje koseve kad treba (mozda se ne vidi ceo mec ali daj mu loptu u poslednjih 5 sekundi ubada ga 100%), takodje recimo i za Vujanica sam tvrdio da mora da igra u reprezrentaciji jos 2001-2002. dok je jos bio klinac jer je stvarno pokazivao ogroman igracki potencijal.
Recimo da su kojim slucajem Srbi rekao bi i za Veselog i Mekaleba da treba da igraju u reprezrentaciji.

Poslednja izmena:
zemljo otvori se, progutaj me
TNT nemaju kvalitet za reprezentaciju, a Plisnic i Popovic imaju :lol: i oni su najbolje sto imamo:lol:
ti ne da bi trebao da ponavljas peti razred, nego treba u zabaviste da se vratis :lol:
sto se tice Savanovica, on je Dudin orao iz kvalifikacija, ima sjajnu sezonu u ACB, Duda ce ga sigurno zvati na pripreme

Novica ono po meni nema dovoljno dobre fizicke predispozicije da igra na poziciji 4 a fali mu brzina, tehnika i malo bolji sut da bi igrao na nekoj spoljnoj poziciji (pa je ono ni tamo-ni vamo), ali dobro s' obzirom da nemamo Bog zna kakav izbor ono pozvao bi ga makar na klupi da bude.

Tepic ono djene-djene, imamo dosta boljih igraca na bekovskoj liniji (Teodosic, Vujanic, Rakocevic, Jaric, pa cak i Rasic recimo ili Bojan Popovic ili Vule Avdalovic koji su odlicni defanzivci)
Mada po meni igrac mora da zraci nekom harizmom, da ono kad ga vidis sa loptom da sve prsti oko njega (pogotovo plej ili bek) a on mi nekako deluje suvise tunjavo.......sav mi je nesto ono ko mrtvo puvalo.

Tripkovic njega ne bi ni komentarisao, mislim najograniceniji igrac koga sam u zivotu video.
Maltene ne zna ni loptu da tapka pravilno, nit ima tehniku, nit ima brzinu, nit zna darazigrava saigrace, nit je dobar u odbrani nista.............jedino sto mu ide to je sut za 3 (i to uglavnom kad ima vec izgradjenu poziciju)
Stvarno ne znam ko njega smatra nekim extra igracem.................

Novica ono po meni nema dovoljno dobre fizicke predispozicije da igra na poziciji 4 a fali mu brzina, tehnika i malo bolji sut da bi igrao na nekoj spoljnoj poziciji (pa je ono ni tamo-ni vamo), ali dobro s' obzirom da nemamo Bog zna kakav izbor ono pozvao bi ga makar na klupi da bude.

Tepic ono djene-djene, imamo dosta boljih igraca na bekovskoj liniji (Teodosic, Vujanic, Rakocevic, Jaric, pa cak i Rasic recimo ili Bojan Popovic ili Vule Avdalovic koji su odlicni defanzivci)
Mada po meni igrac mora da zraci nekom harizmom, da ono kad ga vidis sa loptom da sve prsti oko njega (pogotovo plej ili bek) a on mi nekako deluje suvise tunjavo.......sav mi je nesto ono ko mrtvo puvalo.

Tripkovic njega ne bi ni komentarisao, mislim najograniceniji igrac koga sam u zivotu video.
Maltene ne zna ni loptu da tapka pravilno, nit ima tehniku, nit ima brzinu, nit zna darazigrava saigrace, nit je dobar u odbrani nista.............jedino sto mu ide to je sut za 3 (i to uglavnom kad ima vec izgradjenu poziciju)
Stvarno ne znam ko njega smatra nekim extra igracem.................

Iz jedne reci moze da se vidi kakav si kosarkaski znalac.......:dash::dash::dash:

Inace ja recimo ne tvrdim da su sad Plisnic, Rakovic, Popovic pa ni Savanovic sad neke igracine top klase, ali svakako bolje da su oni tu nego tamo neki Paunic, Raduljica, Tripkovic, Macvan il sta ti ja znam.....
Neki tamo Mačvan i Raduljica su se naosvajali zlata i zlata u malđim kategorijama i dominirali Evropom ... Mačvan je drugi igrač NLB lige, a Raduljica sedmi ... Malo je suludo zvati gore pobrojane likove od 30-ak godina, koji nisu igrali ozbiljne mečeve, na uštrb dva mlada igrača koji su veliki talenat i koji mogu u budućnosti doneti dosta medalja ...

Tepić, Novica i Tripković imaju neverovatan broj Evroligaških utakmica iza sebe u kojima su prelamali mečeve, vrlo je neozbiljno tvoje kasapljenje njihovih sposobnosti - ovaj loše tapka, ovaj je mrtvo puvalo a ovom fali brzina. Sam sebe diskredituješ u diskusiji, po tebi bi svaki igrač trebao da bude LeBronovih fizikalija da bi igrao.

Evo mogu da ti garantujem da svaki od TNT igrača bi imao daleko bolji učinak u duelu protiv Španaca / Argentinaca od tih "iskusnih" koji sa svojih 30god igraju dobro u Ruskoj ili Poljskoj ligi.

Ako sam dobro shvatio ždrijeb za svjetsko realno je da se Hrvatska (3 ili 4 u grupi) sastane sa Srbijom (1 ili 2 u grupi) u osmini finala.

Mislim da bi to bilo ok, jer ionako nemamo neka očekivanja (Ukić, Planinić na jedinici, Pop dvojka, Tomas dvojka ili trojka, Rozić i Bogdanović fizikalci, bez prave četvorke, mada Banić ponovo u petrorci Eurocupa, Tomić, Lončar, Barać petice).

S kim iz NBA vi računate na predstojećem SP-u?

08.12.2007., 21:04
Kecman je po meni igrač koji je prošle godine možda i najzaslužniji za rezultate Partizana. Koliko je samo odličnih obrana i koliko je ničijih lopti uhvatio u napadu u ključnim trenucima. Ove godine samo potvrđuje taj kvalitet koji je oduvek imao. I po ko zna koji put kažem da je nad tim čovekom učinjena najveća nepravda što nije pozvan u reprezentaciju.
U vezi Kecmana sam imao ovakav stav još tad i dalje verujem da takav igrač treba reprezentaciji makar igrao samo 5 minuta po utakmici.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back