Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila bi tragedija ali grešiš u razlogu izostavljanja ... Dražen Petrović je tada postavio iz nekog razlgoa Dudi ultimatum, jer nije hteo da igra sa Saletom u ekipi, i zbog toga je Sale propustio EP u Zagrebu, pošto je Dražen bio najbolji irač Evrope tada i morao je igrati ... Tada je Sale i otišao u vojsku čini mi se ...

Niko nema potvrdu o tome da je to Drazne trazio, cak ni u naznakama.
A Ivkovicevo objasnjenje je bilo da mu profil igraca kao Djordjevic ne odgovara.
(Ne znam da li se secas, ali u mecu za trece mesto na EP 1987. u Grckoj bio je najzasluzniji za nasu pobedu).
Tako da.........bilo sta da je od ovoga u pitanju nikako ne govori dobro o licnosti Ivkovica.
Ili je dozvolio da ga ucene(svejedno o kojem igracu je rec), ili je bio nestrucan.

A zašto voditi matorog igrača na kog nećeš moći da računaš u narednim godinama jer nema prostora za napredak, a ne voditi klinca da steče rerezentativno iskustvo i na kog ćeš moći da se osloniš na narednim takmičenjima ...

Ne verujem da bi Kecman revolucionarno promenio igru u odnosu na Bjelicu, dok je Bjelici ovo dragoceno iskustvo koje će mu mnogo značiti a samim tim će i repka imati koristi .

Zasto onda ne bilo koje takmicenje da vodime matore igrace?
Ajde onda na svako takmicenje da vodimo kadete, da bi im to koristilo jendog dana?
Valjda na takmicenje vodis najbolje, a na pripreme zoves I talentovane?
Nesto bas ne vidim da ce Bjelica izvuci neke pouke iz igre u reprezentaciji, a razlog je samo nacin i mesto na kojem ga je Ivkovic koristio(potpuni promasaj, po meni naravno).

Možda je i prvo seo sa njima da reši, to ne možemo znati, i onda je video da je sporazum nemoguć te obavesti ojavnost da nije sve idealno ...

Ja ne bih rekao da je seo prvo sa njima.O tome govori ostavka Bojica koj je dao odmah posle njegovog istupa u novinama, sto govori da je to sto je rekao za Bojica bila potpuna novost.

Ako Duda Ivkovic izmislja price o problemima i neradu u kosarkaskom savezu..

Zasto po kosarkaskom savezu pljuje jedan Divac?

Zasto to radi jedan Zarko Paspalj?

Zasto jedan Bodiroga kaze da je tu da pomogne,ali da u ovakvom savezu nece ozbiljnije da se angazuje?

Zasto kompletna kosarkaska javnost naziva Kapicica covekom koji se ne mesa u svoj posao?

Zasto se taj isti Kapicic u pregovorima oko bodovanja za EL i sramne kradje Partizanu jedne godine u EL koju je zaradio na terenu,potpuno svrstao na stranu jednog kluba,njegovog maticnog,KKCZ?

Sta je to za vreme svog vodjenja saveza Kapicic uradio korisno za kosarku u Srbiji?

Potpuno se slazem.
Jaric ima allstar kvalitet, kao igrac podjednako dobar na svakoj strani terena i u svakoj statistickoj kategoriji.
Problem je nedostatak srece u izboru kluba,kao i same igre Jarica koja nije spektakularna.
A NBA liga je pre svega spektakl, i tu Jaric nije imao sta da trazi...
Gledajuci njegovu statistiku, i MOGUCU statistiku, da je igrao 35+ minuta jasno je vidljivo da bi njegova statistika bila na 10-12 poena, 5-7 skokova, isto toliko asistencija, 2-3 ukradene lopte.....
A takva statistika je statistika najboljih igraca u Evropi.
Zelim mu svu srecu u Realu, i mislim da za njega ima jos nade.
Sad je resio sve "decije"" bolesti, i mislim da je njegov prelazak u Real iskljucivo inspirisan sportskim motivima i dokazivanju da jos uvek moze mnogo.
A ko ce to bolje izvuci iz njega od Mesine?

Evo i dokaza.........

Košarkaši Estudijantesa pobedili su Real u gradskom derbiju sa 82:80 posle velike drame i produžetka u uvodnom meču 15. kola ACB lige.

U regularnom delu Pančo Hasen je sa 9m pogodio trojku za produžetak sekundu pre kraja, a Danijel Klark je na šest sekundi do kraja produžetka pogodio za 81.80. Jarić je prethodno pogodio samo jedno od dva bacanja, a potom je napravio i faul u napadu. Ipak, debi je srpski internacionalac odigrao odlično – 12 poena, 8 skokova i 5 asistencija, a Veličković je takođe dao 12.

Marko Jarić je na terenu proveo 42 minuta, za dva je šutirao 4-4, za tri 0-3, a sa linije penala 4-6, uz ukupni indeks korisnosti 21.

Niko nema potvrdu o tome da je to Drazne trazio, cak ni u naznakama.
A Ivkovicevo objasnjenje je bilo da mu profil igraca kao Djordjevic ne odgovara.
(Ne znam da li se secas, ali u mecu za trece mesto na EP 1987. u Grckoj bio je najzasluzniji za nasu pobedu).
Tako da.........bilo sta da je od ovoga u pitanju nikako ne govori dobro o licnosti Ivkovica.
Ili je dozvolio da ga ucene(svejedno o kojem igracu je rec), ili je bio nestrucan.
To je Đorđević govorio u nekoliko intervjua, a Sale mi ne deluje kao neki lažov ... Isto tako onda nema ni potvrde da je Radman jeo bananu, pa onda njegovo izbacivanje možemo obrazložiti kao Pešićev hir, nestručnost ili bahatost, ili kumovskim vezama da Smiljanić dobije medalju a ne Radman ...

Zasto onda ne bilo koje takmicenje da vodime matore igrace?
Ajde onda na svako takmicenje da vodimo kadete, da bi im to koristilo jendog dana?
Valjda na takmicenje vodis najbolje, a na pripreme zoves I talentovane?
Nesto bas ne vidim da ce Bjelica izvuci neke pouke iz igre u reprezentaciji, a razlog je samo nacin i mesto na kojem ga je Ivkovic koristio(potpuni promasaj, po meni naravno).
A ko je rekao da vodimo kadete? Bjelica ima 21 godinu i ako ga sad ne ubaci u tim kad će? Kad Kecman završi karijeru ili kad Bjelica bude imao 26-27 pa bude dovoljno iskusan da igra u repki ...

Divac je sa 21 bio pvi centar repke, Danilović je sa 18 uleteo u možda i najbolju evro repku ikada, i misliš li da Danilović nije izvukao neke pouke tada pošto je nestručni Ivković bio selektor, i koristio ga kako ne treba ...

I takođe ne vidim kako je to Kecman bolji od Bjelice ... Kecman je dobre partije pružao samo u Partizanu, dok se u Evropi i nije naigrao, te mi ne deluje kao igrač koji će da napravi razliku ... Malo mi je suludo voditi njega od 23 godine, a igrao je u proseku 1 minut u Panatenaikosu, a ostaviti irgača od 21 koji je puno napredovao te sezone i kome repka može 10x više da korisit nego Kecmanu, a pritom Kecman nije ništa bolji od njega ...

Ja ne bih rekao da je seo prvo sa njima.O tome govori ostavka Bojica koj je dao odmah posle njegovog istupa u novinama, sto govori da je to sto je rekao za Bojica bila potpuna novost.
A što bi verovali Bojiću a ne Ivkoviću? Jel Bojić dao neki argument da Ivković greši i da u savezu cvetaju ruže? I zašto je dao ostavku ako Duda nije u pravu i savez radi perfektno?

Poslednja izmena:
Evo i dokaza.........

Košarkaši Estudijantesa pobedili su Real u gradskom derbiju sa 82:80 posle velike drame i produžetka u uvodnom meču 15. kola ACB lige.

U regularnom delu Pančo Hasen je sa 9m pogodio trojku za produžetak sekundu pre kraja, a Danijel Klark je na šest sekundi do kraja produžetka pogodio za 81.80. Jarić je prethodno pogodio samo jedno od dva bacanja, a potom je napravio i faul u napadu. Ipak, debi je srpski internacionalac odigrao odlično – 12 poena, 8 skokova i 5 asistencija, a Veličković je takođe dao 12.

Marko Jarić je na terenu proveo 42 minuta, za dva je šutirao 4-4, za tri 0-3, a sa linije penala 4-6, uz ukupni indeks korisnosti 21.
Jeste Jarić sjebbo meč, ali pokazao je da u Evropi može da igra odlično i da nije zaboravio da igra ... Pre je bi najbolji plej Evrope, i šteta što u glavi nije bio na tom nivou, sada bi imao daleko bolju karijeru ...

I da, da je Ivković vodio tekmu kao Mesina juče (i ovih par poslednjih) verujem da bi ga prozvao najgorim trenerom na svetu ... Ili Obradović ...

Jeste Jarić sjebbo meč, ali pokazao je da u Evropi može da igra odlično i da nije zaboravio da igra ... Pre je bi najbolji plej Evrope, i šteta što u glavi nije bio na tom nivou, sada bi imao daleko bolju karijeru ...

I da, da je Ivković vodio tekmu kao Mesina juče (i ovih par poslednjih) verujem da bi ga prozvao najgorim trenerom na svetu ... Ili Obradović ...

Ja nisam ni apostrofirao greske Jarica........Ja sam apostrofirao statistiku koju je imao, a koja je sjajna.........
a greske koje je Jaric napravio vise s emogu pripisati Mesini, jer je dozvolio da mu igrac koji nema takmicarsku utakmicu skoro osam meseci, igra ceo mec, i uzima na sebe odlucujuce lopte.......
Sto se tice trojke date za produzetak, ne mislim da to greska Mesine.......
Postoje dva razlicita pristupa mecu: Praviti faul, igrati penal zavrsnicu, ili braniti trojku...Po mom rezonu, lakse je braniti trojku.ali eto, tip ubaci sa devet metara.......

To je Đorđević govorio u nekoliko intervjua, a Sale mi ne deluje kao neki lažov ... Isto tako onda nema ni potvrde da je Radman jeo bananu, pa onda njegovo izbacivanje možemo obrazložiti kao Pešićev hir, nestručnost ili bahatost, ili kumovskim vezama da Smiljanić dobije medalju a ne Radman ...
Daleko od toga da ja en verujem Djordjevicu, ali se BOJIM da je to djordjevic mogao cuti jedino od Ivkovica, kao NJEGOVO opravdanje sto ga ne zove..........Ja mozda i gresim oko toga, ali mi se ovo cini verovatnije.

A ko je rekao da vodimo kadete? Bjelica ima 21 godinu i ako ga sad ne ubaci u tim kad će? Kad Kecman završi karijeru ili kad Bjelica bude imao 26-27 pa bude dovoljno iskusan da igra u repki ...

Divac je sa 21 bio pvi centar repke, Danilović je sa 18 uleteo u možda i najbolju evro repku ikada, i misliš li da Danilović nije izvukao neke pouke tada pošto je nestručni Ivković bio selektor, i koristio ga kako ne treba ...

I takođe ne vidim kako je to Kecman bolji od Bjelice ... Kecman je dobre partije pružao samo u Partizanu, dok se u Evropi i nije naigrao, te mi ne deluje kao igrač koji će da napravi razliku ... Malo mi je suludo voditi njega od 23 godine, a igrao je u proseku 1 minut u Panatenaikosu, a ostaviti irgača od 21 koji je puno napredovao te sezone i kome repka može 10x više da korisit nego Kecmanu, a pritom Kecman nije ništa bolji od njega ...
Kecman je i danas u svakom segmentu bolji igrac od Bjelice.I tu se svaka dalja rasprava zavrsava........Ne mozes cak reci ni onu staru, da 12 najboljih nije najbolji tim, jer je bas Kecman poznat kao timski igrac.
A razlog zasto je Kecman i dalje bolji od Bjelice je teznja Ivkovica i sada njegovog pomocnika Petrovica da guraju Bjelicu na poziciju tri ili cetiri.ako se to nastavi jos malo vremena, bacice uludo sav bjelicin raskosan talenat.On mora, kako je Pesic to lepo istakao vodeci Zvezdu da igra na poziciji jedan ili dva.Tek sa tih pozicija postaje igrac ogromnih mogucnosti.

A što bi verovali Bojiću a ne Ivkoviću? Jel Bojić dao neki argument da Ivković greši i da u savezu cvetaju ruže? I zašto je dao ostavku ako Duda nije u pravu i savez radi perfektno?
Ne verujem ja Bojicu, isto onako kako ne verujem Ivkovicu.
Samo je cudno........Da je Bojic ZNAO za sve kritike, a onda podneo ostavku POSLE Ivkovicevog istupa u javnosti?
A bojiceva ostavka je cin nekoga ko shvata s kim se bori, i koji nema snage za tu borbu.
Na drugoj strani Kapicic misli da moze......Sumnjam u to, ali videcemo.....
Ogromne se pare vrte u savezu.Ne samo kroz prodaju igraca.I Ivkovic je resio da stavi sape na to..I tak napad je samo u tu svrhu.... Videcemo sta ce biti

Hocu samo da kazem da Bjelica mora jos mnogooooooo da uci i da je nezahvalno porediti ga sa Kecmanom. Moze biti odlican igrac ali naravno morace mnogo da radi i veoma je bitno sa kim radi. Jedan je Dule Vujosevic. Sto se tice mladih igraca nikada nije pogresio i zato mislim da bi Bjelica trebalo da radi sa Duletom. E, ako Dule ne uspe da od njega napravi vrhunskog igraca onda nije talenat. Desavanja u savezu... pa to nije od juce, vec godinama imamo problem sa ljudima koji vode savez, nesto tu ne valja. Niko od njih nije stao u zastitu interesa Partizana, naseg najboljeg kluba koji nas vec godinama predstvlja u Evropi( i to kako), a bilo je mnogo slucajeva kada je savez trebao stati iza Partizana.

ja iako sam Partizanovac iskreno mislim da je Dule malo precenjen kao trener, po meni on je vise motivator i dobar psiholog nego neki veliki kosarkaski znalac (kao recimo Zeljko Obradovic il Pesic)
Takodje malo mi nije na mestu ona recenica "ako Dule od njega ne napravi igraca onda stvarno nije talenat" jel ja zaista ne znam od koga je to Dule stvorio vrhunskog igraca ?
Mozda od Tepica il od Tripkovica, mislim ako su to vrhunski igraci ja cu onda da pojedem ovu tastaturu.
Po meni poslednji vrhunski igraci koji su napustili Partizan su Milos Vujanic i Nenad Krstic, inace bilo je tu jos nekoliko vrhunskih igraca kao recimo Milojevic, Pekovic il sad Maric, ali oni dominiraju zahvaljujuci uglavnom svojoj visini i snazi, mislim tesko Pekovicu il Maricu nanizati 20 poena i 10 skokova kad maltene ne moze ni da im pridje ko Sek fazon

E da juce je i Petar Popovic bio odlican protiv Reala, po meni ni njega nikako ne bi trebalo otpisivati, mislim da bi se odlicno uklopio sa Krsticem i Maricem na centarskoj liniji.

ja iako sam Partizanovac iskreno mislim da je Dule malo precenjen kao trener, po meni on je vise motivator i dobar psiholog nego neki veliki kosarkaski znalac (kao recimo Zeljko Obradovic il Pesic)
Takodje malo mi nije na mestu ona recenica "ako Dule od njega ne napravi igraca onda stvarno nije talenat" jel ja zaista ne znam od koga je to Dule stvorio vrhunskog igraca ?
Mozda od Tepica il od Tripkovica, mislim ako su to vrhunski igraci ja cu onda da pojedem ovu tastaturu.
Po meni poslednji vrhunski igraci koji su napustili Partizan su Milos Vujanic i Nenad Krstic, inace bilo je tu jos nekoliko vrhunskih igraca kao recimo Milojevic, Pekovic il sad Maric, ali oni dominiraju zahvaljujuci uglavnom svojoj visini i snazi, mislim tesko Pekovicu il Maricu nanizati 20 poena i 10 skokova kad maltene ne moze ni da im pridje ko Sek fazon

E da juce je i Petar Popovic bio odlican protiv Reala, po meni ni njega nikako ne bi trebalo otpisivati, mislim da bi se odlicno uklopio sa Krsticem i Maricem na centarskoj liniji.

Kojim bre Maricem???
Ti izrazavas svoje zelje ili realne mogucnosti da Maric zaigra za Srbiju?
Okanite se price o Maricu...imate izjavu Baumana,generalnog sekretara FIBE da Maric nema gotovo nikakvih sansi da zaigra za Srbiju.

Daju koseve na visinu i snagu? Po tome bi Vranes trebao da bude jedan od najacih igraca na svetu. A jos si protiv Unikahe mogao videti kakav levi ulaz ima.
Navescu ti 10 centara koji su fizicki jaci i od Marica i od Pekovica ,a mnogo su slabiji igraci. Da li je po tebi Skorcijanitis bolji igrac od Pekovica? A ima vise od 170 kg.
Ili dalibor Bagaric iz Cibone. Covek visok 216,tezak preko 130 kg,pa ne vidim da igra i 5% ono sto igra Maric na primer.

Nemoj potcenjivati kosarkasku inteligenciju i znanje Aleksa Marica. U vecini kosarkaskih elemenata on je bolji igrac od Pekovica. Konjoglavi je definitivno napadacki malo raznovrsniji,samo zato sto ima jacu igru ledjima i zato sto je malo brzi od Marica. Sve ostalo je na strani Aleksa.

Kecman je i danas u svakom segmentu bolji igrac od Bjelice.I tu se svaka dalja rasprava zavrsava........Ne mozes cak reci ni onu staru, da 12 najboljih nije najbolji tim, jer je bas Kecman poznat kao timski igrac.
Gle, nije to neki aksiom pa da se tu rasprava završava pre negoli je počela, nego je tvoj lični stav da je Kecman bolji od Bjelice, ali ne možeš tako bez argumenata tvrditi to i reći da je rasprava završena ...

Mene Kecman jednostavno nije ubedio da je kvalitet za repku, jer osim Partizana, gde opet nije bio glavni igrač, niti pokazao kvalitet kojim može u repku, on u Evopri nije uradio bukvalno ništa, i osim tih solidnih par godina kod nas, ne vidim po čemu on zaslužuje poziv u repku ... I to na uštrb mladih i talentovanih igrača ...

Nije on Stojaković ili Vujanić pa da ga Duda vodi umesto Bjelice ...

A razlog zasto je Kecman i dalje bolji od Bjelice je teznja Ivkovica i sada njegovog pomocnika Petrovica da guraju Bjelicu na poziciju tri ili cetiri.ako se to nastavi jos malo vremena, bacice uludo sav bjelicin raskosan talenat.On mora, kako je Pesic to lepo istakao vodeci Zvezdu da igra na poziciji jedan ili dva.Tek sa tih pozicija postaje igrac ogromnih mogucnosti.
To nisu razlozi zašto je Kecman bolji, niti si uporedio njihove kvalitete, nego si dao svoje mišljenje da Bjelica ne valja na pozicijama 3-4 ...

Vidiš, ja sam skoro čitao njegov intervju (časopis Sport United br 5), gde Bjelica kaže da voli i može da igra sve pozicije, te da mu kao pleju visina pomaže u napadu ali mu smeta u odbrani ...

A bojiceva ostavka je cin nekoga ko shvata s kim se bori, i koji nema snage za tu borbu.
Na drugoj strani Kapicic misli da moze......Sumnjam u to, ali videcemo.....
Ogromne se pare vrte u savezu.Ne samo kroz prodaju igraca.I Ivkovic je resio da stavi sape na to..I tak napad je samo u tu svrhu.... Videcemo sta ce biti
Ako predsednik nema snage za borbu, onda nije ni bio kadar da bude na toj poziciji ...

Ivković je dobro zbrinut čovek, koji je radio u najvećim evropskim klubovima, i ne verujem da njemu taj procenat značajno poboljšava finansijsku situaciju, a ni on sam nije nekakva raspikuća, već je skroman i pošten čovek ...

Gle, nije to neki aksiom pa da se tu rasprava završava pre negoli je počela, nego je tvoj lični stav da je Kecman bolji od Bjelice, ali ne možeš tako bez argumenata tvrditi to i reći da je rasprava završena ...

Moram da se ispravim, jer sam napisao nesto sto nisam mislio , na taj nacin, a protumaceno je drugacije.
Kecman je u svakom segmentu igre bolji od Bjelice, UKOLIKO se Bjelica koristi na pozicijama tri ili cetiri, kako je to radio Ivkovic.
Slicnog kvaliteta suta, sa vise mase za borbu pod kosem, boljeg pregleda igre, bolje odbrane, jaceg ulaza.Naravno nesto je nizi, i sporiji, ali to nadoknadjuje boljim postavljanjem.
Zahvalniji timski igrac.
E sad....To se sve situacija u kojoj je Bjelica trojka ili cetvorka.Ako se on koristi kako ga je koristio Pesic, stvar se drasticno menja.
Ja sam u trenutku kada je izabran Bjelica zamislio(kao da je vazno sto sam ja zamislio, ali ajde vodimo raspravu an forumu) nasu zonu u odbrani sa njim i Markovicem na bekovima, Tepicem na trojci te Velickovicem i Krsticem pod kosem.
Izuzetno mi se svidela ta mogucnost, visoke, brze i pokretne zone.
Takodje mi se izuzetno dopala mogucnost napada u kojoj Bjelica napada sa pozicije jedan ili dva.Odnosom brzine-visine-dugih ruku, te sasvim dovoljne mase za protivnicke bekove da ih moze probiti u prvoj liniji, cinilo mi se kao jedna izuzetna napadacka opcija.
Bjelica UVEK moze postati dobra, cak i izuzetno dobra trojka ili cak cetvorka.Ali i pored ogromnog talenta nikad nece biti onaj mali teg na vagi koji ce doneti ekstra kvalitet, ako bude igrao na tim pozicijama.
Medjutim, ako se bude forsirao na dvojci ili jedinici, MOZE postati bas taj, koji ce presudno uticati na nase moguce uspehe.
Stoga sam razocaran nacinom na koji je koristen.Ako ga je Ivkovic SAMO za to poveo da bi igrao na trojci ili cetvorci, onda bolje da je vodio Kecmana.
To sto je bio nas najbolji skakac u reprezentaciji vise govori o timskom skoku i gradjenju kosa.I sa pozicije dva bi isto tako bio skakacki uspesan, ali jos mnogo opasniji u kontrama.
Ako predsednik nema snage za borbu, onda nije ni bio kadar da bude na toj poziciji ...

Ivković je dobro zbrinut čovek, koji je radio u najvećim evropskim klubovima, i ne verujem da njemu taj procenat značajno poboljšava finansijsku situaciju, a ni on sam nije nekakva raspikuća, već je skroman i pošten čovek
Nije bas tako.Bojic i Kapicic su u veoma tesko vreme za kosarku kod nas, posle brojnih neuspeha uspeli da potpisu izuzetno povoljan sponzorski ugovor.
Zatim su napustili visegodisnje reketiranje klubova kroz placanje licenci za trenera, na taj nacin sto su morali da odslusaju mnogobrojne seminare na kojima su predavali stalno isti treneri, pricajuci stalno iste price, i uzimajuci pare za to.
Takodje su propisno redukovali broj kosarkaskih kampova koji su navodno bili pod patronatom kosarkaskog saveza, a ustvari su bile fabrike novca za mnoge.Tu je uveden red, pa ako vec koristis ime kosarkaskog saveza, onda to mogu da ucine samo oni koji to plate SAVEZU( a ne u neciji dzep), i oni koji su za to strucni.
O Ivkovicevim osobinama ovde ne bih pricao........Nije vazno.Svako misli onako kako mu se cini, i kako vidi.
Kako vidim ovde provejava misljenje da je Ivkovic dosao zbog patriotizma, zbog toga da pomogne, da da sebe, da se posveti ovoj ekipi.......Ako je sve to tako, zato mu je onda plata na pocetju saradnje bila oko 250 000 evra godisnje?
Reci cete da je to mogao da dobije u bilo kom klubu.
Istina, mogao je.
Mozda i vise, mnogo vise, ali uz to ide i odgovornost.
A ovde je bez ikakve kontrole i bez ikakve odgovornosti........
A u to vreme kada je savez grcao u dugovima to je bio veliki novac za nas savez.......
Da se ne zaboravi da su taj novac obezbedili Bojic i Kapicic.Svojim radom.

Real je pobedom nad Fuenlabradom (88:72) prekinuo niz od tri poraza, a najzaslužniji za to su bili srpski internacionalci Novica Veličković i Marko Jarić. Veličković je bio najefikasniji pojedinac kod domaćina sa 18 poena i indeksom 23, a isti indeks imao je i Jarić koji je pored 14 poena imao šest asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte.z:lol:

Moram da se ispravim, jer sam napisao nesto sto nisam mislio , na taj nacin, a protumaceno je drugacije.
Kecman je u svakom segmentu igre bolji od Bjelice, UKOLIKO se Bjelica koristi na pozicijama tri ili cetiri, kako je to radio Ivkovic.
Slicnog kvaliteta suta, sa vise mase za borbu pod kosem, boljeg pregleda igre, bolje odbrane, jaceg ulaza.Naravno nesto je nizi, i sporiji, ali to nadoknadjuje boljim postavljanjem.
Zahvalniji timski igrac.
OK, to je već neka rasprava, a ne da odma postavimo nešto kao neoborivu teoriju :D ...

Iskreno, mene Kecman nije ubedio da je bolji od Bejlice, ni generalno, a ni kad Bjelica igra trojku ... Za kvalitet šuta možemo jedino konsultovati statistiku i time utvrditi ko je bolji, ovo ostalo je više subjektivan utisak, jer meni se čini da Bjelica ima bolji pregled i jači ulaz (zbog visine), dok Kecman deluje agilnije ... No, ipak je rano upoređivati njih dvojcu, jer je velika razlika u godinama, Bjelica još uvek nije igrao van zemlje (ozbiljnu ligu), dok se Kecman tu nije pokazao ... Kod Bjelice ima još dosta prostora za napredak, dok je Kecman svoj zenit dostigao (a i sa tim zenitom je tek 3-4 opcija u Partizanu, a nekad ni to) ...

Ja sam u trenutku kada je izabran Bjelica zamislio(kao da je vazno sto sam ja zamislio, ali ajde vodimo raspravu an forumu) nasu zonu u odbrani sa njim i Markovicem na bekovima, Tepicem na trojci te Velickovicem i Krsticem pod kosem.
Izuzetno mi se svidela ta mogucnost, visoke, brze i pokretne zone.
I meni se više sviđa ta opcija, samo što bih ja u odbrani Bjelicu kao trojku, a Paunića i Markovića kao bekove, jer je Paunić dosta borbeniji i srčaniji od Tepića ... Na četvorci bi i Mačvan bio odlično rešenje ...

Kad smo već kod njih, večeras su imali dobru statistiku u ULEB-u ... U Hemofarmu Marković (14p, 4sk, 5ul, 6as), Mačvan i Marjanović (po 14p i 6sk) bili najbolji, dok u Zvezdi Bjelica imao dabl-dabl sa 12p i 11 sk. ...

Bjelica UVEK moze postati dobra, cak i izuzetno dobra trojka ili cak cetvorka.Ali i pored ogromnog talenta nikad nece biti onaj mali teg na vagi koji ce doneti ekstra kvalitet, ako bude igrao na tim pozicijama.
Medjutim, ako se bude forsirao na dvojci ili jedinici, MOZE postati bas taj, koji ce presudno uticati na nase moguce uspehe.
Stoga sam razocaran nacinom na koji je koristen.Ako ga je Ivkovic SAMO za to poveo da bi igrao na trojci ili cetvorci, onda bolje da je vodio Kecmana.
Ne možemo nikako predvideti dal će Bjelica postati teg na vagi, jer možda baš na trojci ili četvorci eksplodira, a možda bude i obratno ... Rekoh već, da sam čitao intervju u kom kaže da sve voli da igra ...

Ja mislim da je super što ga je Duda vodio da igra trojku, a da u Zvezdi npr. igra organizatora, jer to ne može da mu šteti nego ćeš dobiti vrsnog univerzalca koji ti može koristiti na svakoj poziciji i time popunjavati rupe u slučaju povreda npr. ... Možda neće biti kvalitet Bodiroge i Kukoča, ali bolje je da dečko bude kadar da igra 'sve' pozicije, nego ga ograničiti na jednu a ima mogućnosti za više ...

OK, to je već neka rasprava, a ne da odma postavimo nešto kao neoborivu teoriju :D ...

Iskreno, mene Kecman nije ubedio da je bolji od Bejlice, ni generalno, a ni kad Bjelica igra trojku ... Za kvalitet šuta možemo jedino konsultovati statistiku i time utvrditi ko je bolji, ovo ostalo je više subjektivan utisak, jer meni se čini da Bjelica ima bolji pregled i jači ulaz (zbog visine), dok Kecman deluje agilnije ... No, ipak je rano upoređivati njih dvojcu, jer je velika razlika u godinama, Bjelica još uvek nije igrao van zemlje (ozbiljnu ligu), dok se Kecman tu nije pokazao ... Kod Bjelice ima još dosta prostora za napredak, dok je Kecman svoj zenit dostigao (a i sa tim zenitom je tek 3-4 opcija u Partizanu, a nekad ni to) ...

I meni se više sviđa ta opcija, samo što bih ja u odbrani Bjelicu kao trojku, a Paunića i Markovića kao bekove, jer je Paunić dosta borbeniji i srčaniji od Tepića ... Na četvorci bi i Mačvan bio odlično rešenje ...

Kad smo već kod njih, večeras su imali dobru statistiku u ULEB-u ... U Hemofarmu Marković (14p, 4sk, 5ul, 6as), Mačvan i Marjanović (po 14p i 6sk) bili najbolji, dok u Zvezdi Bjelica imao dabl-dabl sa 12p i 11 sk. ...

Ne možemo nikako predvideti dal će Bjelica postati teg na vagi, jer možda baš na trojci ili četvorci eksplodira, a možda bude i obratno ... Rekoh već, da sam čitao intervju u kom kaže da sve voli da igra ...

Ja mislim da je super što ga je Duda vodio da igra trojku, a da u Zvezdi npr. igra organizatora, jer to ne može da mu šteti nego ćeš dobiti vrsnog univerzalca koji ti može koristiti na svakoj poziciji i time popunjavati rupe u slučaju povreda npr. ... Možda neće biti kvalitet Bodiroge i Kukoča, ali bolje je da dečko bude kadar da igra 'sve' pozicije, nego ga ograničiti na jednu a ima mogućnosti za više ...

Uopste se ne slazem da Macvan moze da igra bilo kakvu bitnu ulogu u reprezentaciji.Suvise trom i spor, sa sasvim prosecnom ledjnom tehnikom, te isto takvog suta.
Sve u svemu veoma prosecan i limitiran igrac, bez neke mogucnosti napretka.
Kako kazu kod nas:Klasican klupski igrac.
Sto se Bjelice tice, takodje mislim da on NE MOZE eksplodirati na cetvorci, jer za cevorku nema dovoljno mase, ni kvalitetnog postavljanja.Ako to popravi onda ce to bojim se biti naustrb brzine,koordinacije pokreta i suta, tako da opet postoji problem.
Takodje igranjem na poziciji jedan ili dva on stice mogucnost igra na SVIM pozicijama, jer kako sam bas sinoc vodeo protiv FMP-a, u neki rotacijama ga ostavljaju da igra peticu, protiv zone protivnika, racunajuci na njegovu brrzinu te kvalitetan pas sa pozicije posta.
Ako bude igrao samo pozicije tri ili cetiri, vrlo brzo ce potpuno izgubiti mogucnost igre na pleju ili dvojci.
Sto se trojke tice, on mora mnogo da radi na lkvalitetnom sutu i snazi ulaza.Nijedan od ta dva elementa nije ni prosecan trenutno(dobro, ajde da kazemo da sut jeste prosecan, ali ulaz zbog nedostatka snage nije, obzirom na poziciju tri sa koje napada protivnika, gde ga cuvaju dovoljno visoki igraci, slicne brzine, ali mnogo snazniji od njega).
O mogucoj ledjnoj tehnici Bjelice svakako ne vredi ni pricati, za sada.

Izgleda da vise nije vazno kao vest, za nase internet portale.
Mada mislim da bi trebalo, jer sa ovakvom igrom Jaric sigurno zasluzuje mesto u reprezentaciji.
Sinoc u mecu ACB lige Jaric:
27 minuta ,13 poena , 3 skoka, 5 asistencija.......4/5 za dva, 0/1 za tri, 5/6 za jedan

i jedna jako glupo izgubljena lopta, bar u poslednjih 15 min koje sam ja gledao
ali to na stranu, igra vrlo dobro, on i Novica su na 65-65 podigli nivo igre Reala u odbrani i to je prelomilo mec
da li ce biti u reprezentaciji zavisi od Dude i njega...

navedi jednu utakmicu kad se Tepic nije borio, evo i u PAOu protiv Poljaka se baca po parketu za loptom da ne spominjem stalno Partizan

navedi jednu utakmicu kad se Tepic nije borio, evo i u PAOu protiv Poljaka se baca po parketu za loptom da ne spominjem stalno Partizan
Neću navoditi jer nisam ni rekao da se Tepić ne bori, nego mi Paunić deluje borbenije i agilnije od Milenka ... Kad već pominjemo Tepićevu borbenost, ja se odmah setim tekme sa Huventudom kad mu je Rudi Fernandez ukrao loptu, a Tepić ga stigao i opalio mu sjajnu bandžu ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back