Bila bi tragedija ali grešiš u razlogu izostavljanja ... Dražen Petrović je tada postavio iz nekog razlgoa Dudi ultimatum, jer nije hteo da igra sa Saletom u ekipi, i zbog toga je Sale propustio EP u Zagrebu, pošto je Dražen bio najbolji irač Evrope tada i morao je igrati ... Tada je Sale i otišao u vojsku čini mi se ...
Niko nema potvrdu o tome da je to Drazne trazio, cak ni u naznakama.
A Ivkovicevo objasnjenje je bilo da mu profil igraca kao Djordjevic ne odgovara.
(Ne znam da li se secas, ali u mecu za trece mesto na EP 1987. u Grckoj bio je najzasluzniji za nasu pobedu).
Tako da.........bilo sta da je od ovoga u pitanju nikako ne govori dobro o licnosti Ivkovica.
Ili je dozvolio da ga ucene(svejedno o kojem igracu je rec), ili je bio nestrucan.
A zašto voditi matorog igrača na kog nećeš moći da računaš u narednim godinama jer nema prostora za napredak, a ne voditi klinca da steče rerezentativno iskustvo i na kog ćeš moći da se osloniš na narednim takmičenjima ...
Ne verujem da bi Kecman revolucionarno promenio igru u odnosu na Bjelicu, dok je Bjelici ovo dragoceno iskustvo koje će mu mnogo značiti a samim tim će i repka imati koristi .
Zasto onda ne bilo koje takmicenje da vodime matore igrace?
Ajde onda na svako takmicenje da vodimo kadete, da bi im to koristilo jendog dana?
Valjda na takmicenje vodis najbolje, a na pripreme zoves I talentovane?
Nesto bas ne vidim da ce Bjelica izvuci neke pouke iz igre u reprezentaciji, a razlog je samo nacin i mesto na kojem ga je Ivkovic koristio(potpuni promasaj, po meni naravno).
Možda je i prvo seo sa njima da reši, to ne možemo znati, i onda je video da je sporazum nemoguć te obavesti ojavnost da nije sve idealno ...
Ja ne bih rekao da je seo prvo sa njima.O tome govori ostavka Bojica koj je dao odmah posle njegovog istupa u novinama, sto govori da je to sto je rekao za Bojica bila potpuna novost.