Da ne debatujemo sad o lingvistici, nije vazno......Samo sam hteo da kazem da je verovatno bolji izraz "nikad slabija" ili "slaba" od izraza "nije najstrasnija".Mislim, kad kazes "nije najstrasnija" to podrazumeva da je jos uvek strasna, a ja ni to ne bih rekao.
Ja bih rekao da je bila solidna konkurencija, uprkos otkayu nekih vrhunskih igrača ... Nije da je to sad bilo amatersko prvenstvo, sa dva igrača iz Evrolige i ostalim anonimusima ...
Bila je tu nikad jača Španija, odlični i takođe nikad bolji Slovenci, Grci su isto bili dosta jaki bez obzira na izostanak Dijamantidisa i Papalukasa, a i Francuska je došla čini mi se u punom sastavu ... Turci i Litvanci isto nisu imali loše ekipe kao što rezultat pokazuje, ali eto desio im se krah ...
Sto se generacija tice, opet mislim da nisi u pravu.Generacija sa kojom je Ivkovic osvojio EP 1991 i generacija koja je osvojila EP1995. se razlikuje samo u Bodirogi(koji uzgred jos nije postao nosilac igre u reprezentaciji).Djordjevic, Danilovic, Divac, su vec imali reprezentativne karijere......Tako da......ima jedna generacija i uspesI i ima druga generacija i USPEH.
Nije poenta u tome ko je došao u repku i za koga je bila jača, nego ko je otišao i za koga je bila slabija ... Kukoč, Rađa, Dražen i Zdovc su mogli da igraju u bilo kojoj ekipi na svetu, i ako ti odu takva četiri igrača onda sledeća ekipa nikako ne može biti ista generacija ... 1989 npr. Đorđević nije igrao, a danilović je bio klinac koji je tek upao u ekipu, bez previše značajne uloge, i za mene je to sasvim druga generacija u odnosu na 1995-u, iako su tu bili i Paspalj i Divac i Savić ...
Prvenstvo 2007. je bilo neuporedivo jace od ovog 2009..Pogledaj sam imena koja su tada igrala.........
Slažem se da je bilo jače, ali ne mogu da kažem neuporedivo ...
Jedno pitanje u vezi toga:Zasto odmah pravis neku komparaciju sa Slavnicem?Jeste, Slavnic je bio poslednji.........Lose je vodio ekipu na tom prvenstvu, ali ju je dobro selektirao, sto se pokazalo u narednom Ivkovicevom izboru.
Pravim komparaciju zato što je Moka bio aktuelni selektor ... Da je bio Dule Vujošević, napravi bih komparaciju između Deuleta i Dude ... Nisam mislio generalno na Slavnića kao stručnjaka i poređenje sa Dudom nego poredim uspehe repke kad je vodi Duda i kad je vodi neko drugi (Slavnić, Šakota ili bilo ko da je na tom mestu) ...
Jeste on odlično selektirao ekipu, ali mislim i da su povrede i otkazi drugih igrača znatno uticali na tu selekciju ... Možda on ne bi tako selektirao ekipu da su svi bili zdravi i voljni da igraju, ali dobru je selekciju izvršio ubacivanjem klinaca koji su dominirali mlađim kategorijama ...
A prica o tom poslednjem mestu, je sasvim slicna sa pricom o nasoj srebrnoj medalji, samo sa drugacijim predznakom.Pogodilo se, desilo se..............
Ne može nikako biti ista, jer su repke delovale sasvim drugačije u pristupu igri i atmosferi ... Ova sada je složnija, niko ne odskače, dok si u onoj imao 3 individualca koji kao treba da predstavljaju iskusne, a u stvari nemaju gram liderstva, i 9 njihovih pomagača ...
Najgore od toga je sto sam ovde nebrojeno puta video kako pljujete Slavnica zbog loseg vodjenja ekipe, a odgovorno tvrdim i to sam apostrofirao SVAKI put za vreme prvenstva Ivkovic je nasu ekipu takodje vodio katastrofalno, sa malim i to vrlo malim izuzecima.....
Ivković je odlično odradio ovo prvenstvo, i nebo i zemlja su on Moka što se tiče znanja i vođenja ekipe ... Ti si svaku grešku koja se desi na tekmi pripisivao Dudinom neznanju, dok je svaka dobra stvar bila proizvod sreće/slabe konkurencije/borbenosti itd. itd ....
Jednostavno, previše si subjektivan kad su Duda i Obradović u pitanju, i zato nikad nećeš reći ništa pozitivno za njih, jer ispada da oni nemaju pojma, i da su ona silna zlata i titule kako u klupskoj tako i u reprezentativnoj karijeri osvojili pukom srećom i poznastvima sa raznoraznim sekretarima, predsednicima saveza FIBE itd. ...
Slazem se da on mnogo bolje zna sta se desava u savezu......On preko svojih eksponenata vuce konce u savezu vec dugo vreme, i sad je resio da potpomognut srebrnom medaljom preuzme sve konce u istom, zarad licnih interesa.......
A čime je on to zaslužio taj ogroman uticaj koji mu dozvoljava da ima eksponente u savezu i da ga svi slušaju, te niko ne sme javno da se suprotstavi njegovom privatizovanju saveza? Dal je to zaslužio svojim radom i rezultatima, ili je hipnotisao ljude i poznanstva stvarao nekim pretnjama ili sličnim rabotama ...
Ali ja ne videh da je posle izjave da je savez u rasulu, ijednom recenicom pojasnio sta je time mislio...
Nego je samo pusao u prazno, bez argumenata ocekujuci reakciju na negov "pucanj".....Kao "probni balon", ali se izgleda nije puno njih primilo na to......Nisu bas ljudi u ovoj zemlji bez mozga kako to Ivkovic misli.
Čovek je dao svoje mišljenje, i nije bio dužan da ga detaljiše i javno proziva ... Možda nije hteo da do kraja iznosi prljav veš da bi se kako tako sačuvao ugled (kao što Obradović npr. nije govorio imena igrača koji su orgijali za vreme EP-a), a možda je imao desete razloge ...