Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nece ovo nista pomutiti......
Ovo je ekipa cija je prosecna starost 22 godine,sto je za kosarku vrlo neiskusna ekipa......imali su sinoc vrlo tezak mec i ocigledno je da smo pre svega fizicki ispraznjeni usli u utakmicu veceras,,,,,,,igrali smo protiv ekipe koja je zvanicno najbolja ekipa sveta,kod koje kostur ekipe igra vec 10 godina i vise zajedno.........

I onda dodje covek koji je samo pre nekoliko dana tvrdio da je ovo ogranicena ekipa i tvrdi kako su oni u stvari najbolji,ali to nisu postali zbog Ivkovica....
Verovatno bi bilo drugacije da je ekipu vodio njegov ljubimac Moka Slavnic,koji u zivotu kao trener nije bio ni blizu bilo kakvog trofeja,ali "strucnjak" tvrdi kako je on bolji trener od npr. Zeljka Obradovica koji je kao trener osvojio sve sto se moglo osvojiti i koji je najbolji evropski trener u istoriji...

+1 :ok:

Pa ti se razumes i u kosarku :per:
Jebbiga, kad smo već zemlja košarke, i kad sam odrastao uz one zlatne medalje i potpunu dominaciju naših majstora, bilo bi sramota da se ne razumem :D ...

Ko se neće razumeti u sport kod nas kad svake godine bude neka zlatna medalja, dal u basketu, odbojci ili vaterpolu ... Jedino je rukomet sramota sa samo dve-tri bronze osvojene ...

Čestitke na osvojenoj srebrnoj medalji! :ok: Ovo je ogroman uspjeh, ne samo zbog mredalje, već i zbog činjenice da ste izbacili novu, mladu generaciju koja već stvara pobjednički mentalitet. Vi tu nešto pričate protiv svojih trenera, ja to ne mogu vjerovati. :eek:Imate stručnjake za koje bi mi ubili, donosili su vam zlata u seniorskoj i svim omladinskim konkurencijama, a i na klupskoj razini su potvrđivali vrijednost.:worth:

Ovo prvenstvo jedno od najslabijih...previše igrača je falilo, najviše su patili Grci,Rusi, Slovenci, da o Nijemcima i Litvancima ne pričamo. Španjolci se bez prvog pleja praktički prošetali do titule. Vi ste imali dosta sreće (uvijek je moraš imati) što ste išli na slabe Ruse, a onda i na ranjene i umorne Slovence.

Moji Hrvati po običaju razočaravajuće:(. Ovo prvenstvo nam nije donijelo praktički ništa (osim SP), niti smo igrali dobro (izgubili i 6 četvrtfinale zaredom:eek:), niti smo podmladili ekipu i dali šansu talentima (Prostran, Zubčić, Delaš, Bogdanović, Tomić, Stipčević, Barać, Perić, Rančić) umjesto starih i limitiranih igrača (Kus, Stojić, Nicević, Prkačin). Posebno su razočarali Planinić i Vujčić koji su igrali katastrofalno, a Popovićeva tehnička koja je gurnula Slovence u polufinale je dokaz koji smo luzeri. Da imate takve "stručnjake" kao mi puno bolje bi znali cijeniti svoje.(taktika: plej pumpa 15 sekundi i kreće ui samoubilački prodor 1 na 5:dash:)

Sretno svim ekipama sa prostora bivše Yuge na idućem SP-u, Slovenci sa Smodišom, Dragičem, B. Udrihom i Bećirovićem ili Vujačićem da rastereti Lakoviča, su ekipa za medalju, vi možete među 5, mi eventualno među 8).

Naravno nikog ne treba terati jel znas kako kazu " ko se silom u crkvu tera taj se Bogu ne moli" ali ja mislim da ce ovaj uspeh dati podstrek svim nasim igracima i mladjim i starijim kako bi igrali sto bolje i izborili se za mesto u timu, tako da sigurno imace sad drugaciji pristup, a vrlo je vazno ne zatvarati im vrata..............vec da na sledecem Svetskom prvenstvu igraju ne ni najveca imena, ne ni mladi igraci vec onih 12 koji su objektivno imali najbolje sezone u svojim klubovima i koji su u konstantnoj formi (bez obzira kako se zovu i prezivaju i koliko godina imaju)

Car Zg:
Sretno svim ekipama sa prostora bivše Yuge na idućem SP-u, Slovenci sa Smodišom, Dragičem, B. Udrihom i Bećirovićem ili Vujačićem da rastereti Lakoviča, su ekipa za medalju, vi možete među 5, mi eventualno među 8).

Ma jok. Polufinale je praktično već rezervisano za Amerikance, Argentince, i Špance, dok ćemo se za četvrto mesto boriti mi, zatim Brazilci, Rusi, Grci, Litvanci, Slovenci, i eventualno Nemci i Turci. Od vas nema ništa ako nešto pod hitno ne promenite, ili na klupi, ili u sastavu, ili oboje.

Sve ovo se naravno odnosi na pretpostavku da će svi oni doći u najjačim sastavima, i da neće biti nekih situacija tipa da se Argentinci i Španci sastanu već u četvrtini finala. A takvih situacija će verovatno biti.

Ma jok. Polufinale je praktično već rezervisano za Amerikance, Argentince, i Špance, dok ćemo se za četvrto mesto boriti mi, zatim Brazilci, Rusi, Grci, Litvanci, Slovenci, i eventualno Nemci i Turci. Od vas nema ništa ako nešto pod hitno ne promenite, ili na klupi, ili u sastavu, ili oboje.

Sve ovo se naravno odnosi na pretpostavku da će svi oni doći u najjačim sastavima, i da neće biti nekih situacija tipa da se Argentinci i Španci sastanu već u četvrtini finala. A takvih situacija će verovatno biti.

Ameri su ubedljivo iznad svih... Cekam svetsko samo zbog njih samo da vidim kako ce ove godine igrati ista ekipa koja se vec uigrala a u njoj igraju superstarovi...
Realno trenutno Ameri prvi, dve klase ispod Spanci drugi...

Nisu uopste Ameri iznad svih, cak sta vise mislim da su Spanci bolji kao tim, doduse videlo se i u Pekingu da im je Kobe bio srce tima, i da bi bez njega tesko dosli do zlata.

Doduse sacekacemo pa videcemo ko ce u kakvom sastavu ici na SP, ima jos dosta do toga.
Samo ne treba ovo finale da nas previse zavara tako da kazem, i da moramo da budemo svesni da moramo a posaljemo jaci tim ukoliko i na SP ocemo neku od medalja.

Inace po meni najprijatnije iznenadjenje bi mogao da bude Brazil koji je sad postao sampion Juzne Amerike i koji ima bas jak sastav ( Leo Barbosa, Nene Hilario, Varejao, Spliter, Huertas) mislim tto su sve igraci koji igraju u NBA ili u najjacim evropskim klubovima i to IGRAJU u pravom smislu te reci ne greju klupu.

Nisu uopste Ameri iznad svih, cak sta vise mislim da su Spanci bolji kao tim, doduse videlo se i u Pekingu da im je Kobe bio srce tima, i da bi bez njega tesko dosli do zlata.

Doduse sacekacemo pa videcemo ko ce u kakvom sastavu ici na SP, ima jos dosta do toga.
Samo ne treba ovo finale da nas previse zavara tako da kazem, i da moramo da budemo svesni da moramo a posaljemo jaci tim ukoliko i na SP ocemo neku od medalja.

Inace po meni najprijatnije iznenadjenje bi mogao da bude Brazil koji je sad postao sampion Juzne Amerike i koji ima bas jak sastav ( Leo Barbosa, Nene Hilario, Varejao, Spliter, Huertas) mislim tto su sve igraci koji igraju u NBA ili u najjacim evropskim klubovima i to IGRAJU u pravom smislu te reci ne greju klupu.

HAAHAHA, Brazilci... Isto su jaki koliko i Francuzi...

A sta kao Francuzima nesto fali ?

Inace Brazil je sad dosta jak postali su i sampioni Juzne Amerike dobili su i Argentinu (jes da Argentini nisu igrali nekoliko kljucnih igraca ali opet) (doduse tako su se pre 2002-e svi smejali kad Argentinu pomenes, pa dodjose niotkuda i postadose kosarkaska velesila). doduse ja ne verujem da Brazil moze to sve da uradi sto su Argentinci uradili, ali kad pogledas njihov sastav sigurno imaju kvalitet za velika dostignuca.
Tako da nije nerealno ocekivati da zablastaju makar na jednom velikom prvenstvu, eto mozda u Turskoj sledece godine, videcemo.

Inace ja se samo nadam da ce NBA prestati da zajebava igrace i da ce im dati da igraju za svoje reprezrentacije, jel zaista u interesu svih nas i u interesu kosarke uopste je da svi timovi igraju u svojim najjacim sastavima, pa onda da vidimo..........

Poslednja izmena:
No, sad kad je stavljena tačka na ovo, jedno veliko HVALA ovim klincima i posebno doktoru Dudi, ne zbog medalje toliko, nego zbog toga što su dokazali da je ovo i dalje zemlja košarke, i da ovi klinci nisu slučajno osvajali sve živo i neživo u mlađim kategorijama nego zbog toga što su najtalentovaniji ...

Ova generacija me podseća upravo na ovu špansku, jer su i oni tako uveli igrače koji su bili najjači u juniorima (Rejes, Gasol, Navaro, Raul Lopez....), postepeno sticali iskustvo, osvojili par bronzanih i srebrnih medalja, te onda to sve naplatili na SP i sada u Poljskoj ... Još su i imali sreće da je evropska košarksa sada slabija nego ranije (da ne kažem raspad), tako da ne sumnjam da će i ovi naši gaziti sve redom za 2-3-4 godine ...

Ovoj selekciji fali samo zamena za Popovića, i Musli da igra umesto Perovića ili Raduljice ... Zaboravih i Labovića koji je bio i možda najbolji igrač te generacije koja nije zvaničan meč izgubila čini mi se, i koji se u tandemu sa Teodosićem sprdao sa svojim vršnjacima ...

Znači - Teodosić, Tepić, Novica, Krstić, Mačvan, Musli, Labović, Bjelica, Marković i Paunić bi trebalo da čine okosnicu repke narednih godina, a kad bi im dodali zdravog Miličića (u glavi naravno) i zdravog Stojakovića zbog iskustva, dajem kuću u zalog da uzimamo medalju na SP sledeće godine ...

Naravno, doktor Duda da ostane na klupi i da je sledeće godine zameni prestolom kako mu i dolikuje i kako je navikao :D ...

himna.jpg

Inace Brazil je sad dosta jak (doduse tako su se pre 2002-e svi smejali kad Argentinu pomenes, pa dodjose niotkuda i postadose kosarkaska velesila).
Smejali su se oni koji nisu pratili košarku, jer je Argentina još 1998-e napravila selekciju tih igrača i planirali su medalje, a svi znamo da smo ih mi jedva dobili u četvrt-finalu tog prvenstva zahvaljujući Đorđeviću ....

Inace Brazil je sad dosta jak postali su i sampioni Juzne Amerike dobili su i Argentinu (jes da Argentini nisu igrali nekoliko kljucnih igraca ali opet) (doduse tako su se pre 2002-e svi smejali kad Argentinu pomenes, pa dodjose niotkuda i postadose kosarkaska velesila). doduse ja ne verujem da Brazil moze to sve da uradi sto su Argentinci uradili, ali kad pogledas njihov sastav sigurno imaju kvalitet za velika dostignuca.
Tako da nije nerealno ocekivati da zablastaju makar na jednom velikom prvenstvu, eto mozda u Turskoj sledece godine, videcemo.

Inace ja se samo nadam da ce NBA prestati da zajebava igrace i da ce im dati da igraju za svoje reprezrentacije, jel zaista u interesu svih nas i u interesu kosarke uopste je da svi timovi igraju u svojim najjacim sastavima, pa onda da vidimo..........

A jaki su Francuzi??? Pa dobro mozda tebi... Rezultati govore. Izgubili su zato sto nemaju timsku igru nisu uigrani, gledao sam brazilce protiv argentine i veruj mi nisu nista bolji od Francuza...

A Ameri su glavni za osvajanje svetskog naravno ako ostane Kobi u ekipi i ne bude igrao Iverson, to je odlicna zamena. Voleo bih da vidim kako igraju njih dvojica u istoj postavi, cisto da vidim sta ce se desi, ali sumnjam da bi to islo

Smejali su se oni koji nisu pratili košarku, jer je Argentina još 1998-e napravila selekciju tih igrača i planirali su medalje, a svi znamo da smo ih mi jedva dobili u četvrt-finalu tog prvenstva zahvaljujući Đorđeviću ....

Drugo je Argentina koja je tada bila totalna nepoznanica, brazilce znaju svi i oni nisu nepoznati igraci... Dosta ih igra u nba na ne tako zapazenim mestima, ali dobro, svaka cast skidam kapu...

Secam se da smo jedva dobili Argentince 98-e, realno jesu bili onako tvrdi ali realno niko nije na njih ozbiljno racunao pre SP u Indijanapolisu.

Inace ja ne pricam o problemima Francuza vec samo sam spomenuo njihov igracki kvalitet koji poseduju i koji je neosporan, mislim kad bi se njihovom timu jos prikljucili povredjeni Mikel Pietrus, Zelabal i jos neki igraci i kad bi bili malo uigraniji kao ekipa, mogli bi bukvalno svakog da pobede.

Inace Brazil nikada nije imao Bog zna kakvu igru to je cinjenica, ali zaista imaju jak respektabilan tim, koji bi mogao da pomrsi racune mnogima (ukoliko ih zaobidju problemi sa otkazima, povredama...itd)

Inace po meni medalju na SP mozemo da uzmemo samo ako na svakoj poziciji pridodamo po jos jednog dobrog igraca, recimo da Teodosica uparimo u bekovsku liniju sa Rakocevicem i Vujanicem, recimo Stojakovica na poziciju 3 (ili makar Sasu Pavlovica) posto uopste nemamo "trojku" u timu.
Recimo Radmanovic da zameni Novicu na poziciji 4 jel je dosta eksplozivniji i skocniji + ima i bolji sut sa distance, pa recimo kao resenje na poziciji 4 tu su jos Erceg ,Vanja Plisnic (koji igra dosta dobro u Rusiji) Labovic i na poziciji 5 recimo Bobija Marjanovica bi tu pridodao uz Krstica.
Po meni samo ukoliko dodjemo u najjacem sastavu ili eto bar priblizno najjacem mozemo da pariramo glavnim favoritima.

Doduse znam da su mnogi tako pricali i za ovo Evropsko, naravno srecan sam zbog uspeha Srbije i ne zelim da osporavam uspeh ni slucajno ali cinjenica je da smo imali i puno puno srece da dodjemo do ovog finala, da recimo u 1/4 finalu igramo sa najlaksim mogucim protivnikom, i da u 1/2 finalu igramo sa vec umornom i desetkovanom Slovenijom.
Mislim celo prvenstvo okolnosti su se namestale tako kako smo mogli samo da pozelimo.
Doduse sreca prati hrabre, a nasi su zaista pokazali srcanost, zelju i borbu.

Tako da pitanje je da li i na SP mozemo da se uzdamo kad sad samo u mladost, borbenost i zelju za dokazivanjem ili tu jos mora da pridodamo i iskustvo i dodatni kvalitet.

Poslednja izmena:
Nikako mi "ne odgovara" ova pobjeda Shpanaca ali su zaista odigrali odlicno. No, oni me ne zanimaju. Okrecem se Srpskim igracima koji su napravili fantastican uspjeh i kako smo svi zakljucili, nije niko OVO ocekivao. Oni i cio strucni stab zasluzuju sve cestitke i smatram da su suvisne bilo kakve price o onima koji nijesu mogli ili htjeli nositi dres Srbije, jer smatram da podcenjujete rad, borbenost, zelju i na kraju krajeva USPJEH koji su postigli ovi momci. Svi mi dobro znamo da se ne radi samo o srebru vec i o direktnom ucesniku SP. Malo li je? No, "mi" uvijek volimo da pametujemo a "pametovanju" nema mjesta jer su momci dali i vise nego sto su mogli. Greota je ubijati ih u pojam pomunjuci one igrace koje smo pminjali a ja licno se ne zelim "sjetiti" nijednog od njih. Nijesu to zasluzili ovi mladici. Jos jednom, sve cestitke svima njima i naravno svima vama, postovani Srbi.

Poslednja izmena:
Sve čestitke i od mene. Za svetski šampionat naredne godine da bismo došli do polufinala moraćemo da se pojačamo sa još par jakih NBA imena...

I da opet zavrsimo kao sto smo zavrsavala zadnjih 6-7 godina sa TIM ISTIM "ZVEZDAMA"...... NE HVALA!!!!! Ova generacija treba da ostane pa makar ni grupnu fazu ne prosli jer su se ljudi odazvali kada je Srbiji bilo najteze......

ps Siguran sam da se Duda oprostio bivskih "zvezda" ..... Hvala Bogu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back