Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljiva izjava Drazena Dalipagica o "neznalici" Ivkovicu:

Vidi se da je uspostavio disciplinu, uostalom, on je poznat po tome. Sećam se kada je sedamdesetih došao na mesto trenera Partizana, odmah se postavio kao veliki autoritet. Mi, igrači, smo ćutali, slušali i na terenu sprovodili svaku njegovu zamisao. Kod Dude je bitno da se poštuju pravila, nije on trener koji tuče igrače ili da na njih viče ko kreten. Da li da napominjem to da ne treba da brinemo kako će taktički pripremiti ekipu - zaključuje Dražen Dalipagić.

http://www.alo.rs/sport/19449/Teo_decko_za_finale

A Dalipagic koliko mi se cini nije pripadnik trenerske mafije da bi hvalio Ivkovica bez razloga....

Jos zanimljivija izjava Karija Pesica o "prosecnom igracu" ( kako neko rece ovde) Novici Velickovicu:

Pešić: Novica je čudo od igrača

Veličković je čudo od igrača.Takvog krilnog centra nema ni jedna selekcija. On je čovek koji pravi ogromnu razliku na terenu. Veličković je glavna spona između bekova i centara, jednostavno je fantastičan.

http://www.sportske.net/vest/kosark...d-igraca-teodosic-i-tepic-su-lideri-7034.html

Sinoc je bila prva utakmica Hrvata koju sam mogao vidjeti. Kazu da je to mozda i najbolja partija koju su pruzili pa se pitam kako su onda odigrali ostale? Jeste onaj Popovic napravio glupost kao i Unkic (nije mu nista trebao onakav gest na kraju) no, sve je bilo zavrseno. Mislim da ce Srbi jako jako tesko pobijediti Slovence. Nezgodni su brate. Ipak mi je drago da su u polufinalu dvije selekcije iz YU, da ce jedna biti u finalu i naravno svim srcem sam za Srbe. Ocekujem da ce to biti oni. Nadam se da me Slovenci nece iskritikovati hehhehee. Ne znam, mladi su Srbi i bojim se da ne pregore u prevelikoj zelji i normalno je da je i imaju.
Drugo poufinale! Ne znam, neka prodju Grci jer nemate pojma kako je naduven ovaj shpanski narod. Nadam se da ce ih Grci tresnuti o patos. To je zemlja najpametnijih, nejljepsih, najboljih u svemu itd itd, mada mi ni Grci bas nijesu najsimpaticniji.

Sinoc je bila prva utakmica Hrvata koju sam mogao vidjeti. Kazu da je to mozda i najbolja partija koju su pruzili pa se pitam kako su onda odigrali ostale? Jeste onaj Popovic napravio glupost kao i Unkic (nije mu nista trebao onakav gest na kraju) no, sve je bilo zavrseno. Mislim da ce Srbi jako jako tesko pobijediti Slovence. Nezgodni su brate. Ipak mi je drago da su u polufinalu dvije selekcije iz YU, da ce jedna biti u finalu i naravno svim srcem sam za Srbe. Ocekujem da ce to biti oni. Nadam se da me Slovenci nece iskritikovati hehhehee. Ne znam, mladi su Srbi i bojim se da ne pregore u prevelikoj zelji i normalno je da je i imaju.
Drugo poufinale! Ne znam, neka prodju Grci jer nemate pojma kako je naduven ovaj shpanski narod. Nadam se da ce ih Grci tresnuti o patos. To je zemlja najpametnijih, nejljepsih, najboljih u svemu itd itd, mada mi ni Grci bas nijesu najsimpaticniji.

Bolje sto nisi gledao hrvate do sad......nisi imao sta da vidis. Igra im je bila kao sinoc u 2. poluvremenu.....Katastrofa.....Vec am pricao da sam se prvi put od kad pratim kosarku smorio gledajuci utakmicu hrvata i rusa.....

A slovenci.....nasa prednost je pre svega njihov umor.....Posle povrede Dragica i otpadanja za igru rovitog Smodisa,kod janeza se sve svodi na Lorbeka i Lakovica......ostalih 6-7 igraca u rotaciji su tu samo da popune broj....

Na Lorbeku mozemo menjati svu trojicu na poziciji 5 ( Krstic,Perovic i Raduljica),opteretiti ga u odbrani i veliki deo posla je odradjen......

ne zaboravi te Nahbara
jeste i on rovit pa ga ne ide sut, zato je juce silovao u prodore i iznudjivao faulove, sa slobodnjaka je smiren, mnogo nezgodno krlo, pogotovo sad kad je Bjelica povredjen bice ga tesko cuvati
Lorbek igra sjajno, bio je neki dezurni pljuvac na KKP temi koji me ispljuva kad sam rekao da je vrhunski centar, medju 5 u Evropi, izgleda da sam pogresio, medju 3 je :D
Slovenci su sad umorniji od nas, fale im Dragic i Smodis, ali opet su kvalitetni i jako iskusni, bice tesko, ali verujem u Dudu i nase kao i do sad, samo da dobro otvorimo utakmicu

Poslednja izmena:
Bolje sto nisi gledao hrvate do sad......nisi imao sta da vidis. Igra im je bila kao sinoc u 2. poluvremenu.....Katastrofa.....Vec am pricao da sam se prvi put od kad pratim kosarku smorio gledajuci utakmicu hrvata i rusa.....

A slovenci.....nasa prednost je pre svega njihov umor.....Posle povrede Dragica i otpadanja za igru rovitog Smodisa,kod janeza se sve svodi na Lorbeka i Lakovica......ostalih 6-7 igraca u rotaciji su tu samo da popune broj....

Na Lorbeku mozemo menjati svu trojicu na poziciji 5 ( Krstic,Perovic i Raduljica),opteretiti ga u odbrani i veliki deo posla je odradjen......

Djabe srb sve te prednosti kad ih nece iskoristiti kako valja, posto su neiskusni a i nesto mi ne deluje da imaju jaku zelju da pobede slo...
Za srb je uvek bilo poznato da dodju do finala ili sl. pa onda na kraju sve po*eru...valjda nece i ovaj put biti tako..

Kod Slovenaca najopasniji je Jaka Lakovic i to znaju i ptice na grani, ali nista manje nisu opasni ni Lorbek i Nahbar. Ovog Nahbara i Lakovica nikako ne ostavljati same na trojci, jer su nas bas trojkama razbili u prvom mecu. Znaci moramo agresivno veceras u odbrani.

+ velika im zelja da pobede bas srbiju....

Evo strofa pesmice sa slo sajta...za motivaciju...:mrgreen:

Gremo v finale
Srbe v kanale

:p

Spanci vode protiv Grka +23, izgleda da je ovde samo pitanje ko ce biti drugi.

Mada i ako se plasiramo u finale to moze da bude mac sa 2 ostrice, jer ce onda na narednom prvenstvu ponovo da se stvori pritisak kako smo medju favoritima, kako moramo do medalje i to, sto ne bi bilo dobro, inace vec sam rekao da i ukoliko osvojimo ovo EP moracemo da posaljemo dosta jaci tim na SP naredne godine ukoliko zelimo da uzmemo neku od medalja.
Najvaznije je da je cilj ostvaren Srbija ce igrati na SP u Turskoj, i recimo mislim da bi bilo pravedno da budemo treci i da se na taj nacin nagradi zelja i borbenost ovog tima (jel ipak ovo je jos juniorski tim maltene a kao drugo ukoliko bi usli u finale sigurno da bi se stvorio pritisak kako i na SP moramo do finala .....itd)

Spanci vode protiv Grka +23, izgleda da je ovde samo pitanje ko ce biti drugi.

Mada i ako se plasiramo u finale to moze da bude mac sa 2 ostrice, jer ce onda na narednom prvenstvu ponovo da se stvori pritisak kako smo medju favoritima, kako moramo do medalje i to, sto ne bi bilo dobro, inace vec sam rekao da i ukoliko osvojimo ovo EP moracemo da posaljemo dosta jaci tim na SP naredne godine ukoliko zelimo da uzmemo neku od medalja.
Najvaznije je da je cilj ostvaren Srbija ce igrati na SP u Turskoj, i recimo mislim da bi bilo pravedno da budemo treci i da se na taj nacin nagradi zelja i borbenost ovog tima (jel ipak ovo je jos juniorski tim maltene a kao drugo ukoliko bi usli u finale sigurno da bi se stvorio pritisak kako i na SP moramo do finala .....itd)

Nadam se da ne mislis na Rakocevica, Jarica, Radmanovica, Stojakovica... koji mogu samo da pokvare atmosferu u ekipi. Pa zar da Teodosic, Tepic, Velickovic i Tripkovic igraju po 5 minuta u mecu. Ovaj mladi tim ima kvalitet i sledece godine ce biti jos bolji, tako da bih poslao isti ovaj sastav u Tursku. Pa na kraju krajeva ovi mladi momci su i izborili ucesce na SP. I sto da budemo treci, znaci vec smo izgubili od Slovenije pre pocetka meca. Napred Srbija!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back