Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljivo da neko moze da kaze da ce svetsko prvenstvo biti teze ili kvalitetnji od EP...

Mislim da u poslednjih godina,smo losije prolazili na SP i Olimpijadi nego na EP...
Realno,ovaj tim ako bude obezbedjen od povreda i dodje sa istim sastavom sledece godine na SP,moze do 1/4 finala bez problema...

Videli smo ove godine koliki rezervoar imaju druge reprezentacije na osnovu na nas.Litvancima oduzmes 3 igraca i ne stignu do 1/4 finala,Nemci bez Novickog nema ih na mapi,tako i za engleze,,Rusija isto mada vec od sad tvrdim,Rusija i sa Kirilenkom Holdenom i Kriapom je slabija od ove nase reprezentacije...

Na svetskom planu,jedino su amerikanci iznad svih i to ubedljivo.Argentinci su dostigli njihov vrh 2004 sa zlatom,2006 su ostali bez medalje ... Njihov sastav pocinje da stari i uskoro im je kraj... Brazilce,opet tvrdim,bijemo,i sa Barbosom,i sa Spliterom i Hilarijom...
Ja sam vise za 12 kvalitetna kosarkasa,sa raznim talentima,nego 3 zvezde ekstra klase i 9 kloshara uz njih...

Ovaj nas tim,ce sledece godine biti sigurno jos jaci,Tepic,Tirpkovic i Velickovic ce iskusiti takmicenje u stranim prvenstvima,svi ce se vratiti sa godinu dana iskustva vise,i verovatno mnogo vise napredovati za 12 meseci nego sto bi mogli jedan Turkoglu ili Ginobili...
Voleo bi da se Teodosic malo vise probije u Olimpiakosu i dobije vecu minutazu,koliko je to izvodljivo ne znam,ali mislim da to decko zasluzuje na osnovu svojih kosarkasih kvaliteta,i to bi mu mnogo pomoglo da napreduje...

To sto je sigurno,je sto mnogim generacijama se broje sada godine,a ovoj nasoj vreme tek dolazi...

za ovo zeleni bambi :lol:

Sutra oderemo janeze, prekosutra one cigane, i onda lepo Dudi spomenik dići ...

Što se tiče ove rasprave oko znanja/neznanja Ivkovića i Obradovića, tj. njihovog privatizovanja repke i saveza, njihovim muljažama i pizzdarijama, ja sam im beskrajno zahvalan, jer one silne medalje koje su nam doneli nemaju cenu ...

Da se podsetimo, Duda i Željko su nam doneli 2 svetska zlata, 4 evropska, i dva srebra sa olimpijskih igara ... Ako tome dodamo i one silne klupske trofeje, svka priča je suvišna ...

Ako su oni neznalice i prosečni treneri, kakvi su onda ostalih 90% koji sanjaju da imaju bar 10% njihovog uspeha ...

Mirsad Turkdžan, burazer Emine Jahović.

ja ne mogu da verujem da smo mi takvog igraca propustili..Kao klinac ('93, '94) bio je na probama u beogradskih klubovima, tada jos kao Mirsad Jahovic, ne znam sto nije prosao mada verovatno pretpostavljam..ratno stanje, on musliman..
Posle otisao u Tursku, postao Turkdzan i jbga najbolji skakac Evrolige svih vremena.

Kako god da se zove, on je iz Pazara, a Pazar je Srbija kolko ja znam? Nasi su se tu zajebali gadno, verujem da bi igrao za Srbiju, kao Toskic u rukometu

ja ne mogu da verujem da smo mi takvog igraca propustili..Kao klinac ('93, '94) bio je na probama u beogradskih klubovima, tada jos kao Mirsad Jahovic, ne znam sto nije prosao mada verovatno pretpostavljam..ratno stanje, on musliman..
Posle otisao u Tursku, postao Turkdzan i jbga najbolji skakac Evrolige svih vremena.

Kako god da se zove, on je iz Pazara, a Pazar je Srbija kolko ja znam? Nasi su se tu zajebali gadno, verujem da bi igrao za Srbiju, kao Toskic u rukometu

Naravno da bi igrao za Srbiju.Secam se da je na jednom evropskom prvenstvu dok je bio u hotelu sa turskom reprezentacijom setao u dresu nase reprezentacije.Kada su ga videli oni iz turskog kosarkaskog saveza popizdeli su.Mirsad je u veoma dobrim odnosima sa nasim kosarkasima posebno sa onom starijom ekipom(Divac,Bodiroga,Djordjevic).

Ma jasno...Tako smo mogli i Pekovica da uzmemo...iako je crnogorac sa 15 godina je dosao u Partizan, i tu je naucio sve sto zna...
Olako pustamo igrace..

Ali koliki retardi su bili u strucnom stabu Partizana sredinom devedesetih da su pustilu Turkdzana i Vladu Ilijevskog(posle stigao do barselone). O boze

I nije mi bas jasno sta Turkdzan ima sa Turcima iz Male Azije, osim sto je musliman, ali ajde

Ma jasno...Tako smo mogli i Pekovica da uzmemo...iako je crnogorac sa 15 godina je dosao u Partizan, i tu je naucio sve sto zna...
Olako pustamo igrace..

Ali koliki retardi su bili u strucnom stabu Partizana sredinom devedesetih da su pustilu Turkdzana i Vladu Ilijevskog(posle stigao do barselone). O boze

I nije mi bas jasno sta Turkdzan ima sa Turcima iz Male Azije, osim sto je musliman, ali ajde[/QUOTE]

Nista, SEM sto muslimana poreklom sa ovih prostora u Turskoj prema nekim istrazivanjima ima DEVET miliona.....samo u Istambulu oko milion i po......
Komsija mi muzicar, pa je celo ovo leto isao da svira u nekoj kafani u Istambulu.Sreo mnogo njih tamo, neki su vec generacijama u Turskoj..ali skoro SVI odreda znaju svoje poreklo, i veoma cesto i iz koje SRPSKe familije poticu, koj su slavu slavili...........
Pardon, nije bas u temi o kojoj se pise.......

e, stvarno su me Hrvati iznervirali...umesto da budem dobar skoro 500 evrica, ja zavrsim na nuli.........
Mada, sam se nasao u cudnoj ulozi za vreme meca...........Dobiju hrvati, ja dobar 500 evra, i opet nisam mogao da navijam za njih.......sta zivot ucini , to je strasno.........:dash::dash:
Sto se nase reprezentacije tice, mnogo bolje sto su prosli Slovenci.....Mislim da cemo njih da otresemo lagano..............Em nema Dragica, Smodisa, em Lakovic i Lorbek nema sanse da odigraju jos jendu utakmicu na tako visokom nivou za manje od 24 sata.......

Sutra igramo protiv Slovenije,sto ce biti izuzetno tesko utakmica.
Izgubili smo jednom protiv njih,bili su nas dominirali,sut im je bio sjajan ...
To sto je zanimljivo u ovom trenutku,je sto od svih odigranih utakmica,najvece procente su imali bas protiv nas(65% za 2 i 43% za 3).Mozemo reci bez problema da slovenci se dosta oslanjaju na sut.Veceras su recimo protiv hrvata vise sutirali za 3 nego za 2,sto dovoljno govori o njihovoj igri...
Kako stoje stvari,ovo ce biti sasvim drugacija utakmica... Prvenstveno igra se za jedno finale,sto teoretski znaci da ce oba tima dati maksimum.Nece biti prostora za opustanja,tako da ocekujem da ce se nasi momci boriti svih 40 minuta i u slucaju vodjstva Slovenije i dalje vrsiti pritisak,bez odustajanja(!),kao sto je moglo biti drugog dana ovog prvenstva kad smo prvi put izgubili protiv njih.
Drugacija utakmica jer cemo igrati bez znacajnog pritiska posto smo vec ostvarili nas cilj(SP 2010).Takodje nismo logicno favoriti.Ja mislim da ce ova utakmica idealna u smislu da ce momci imati dovoljno motivacije (1/2 finale) da odigraju maksimalno i da ta motivacija nece sigurno biti pod senkom nekakvog pritiska,jer mi teoretski ne trebamo da osecamo neki pritisak.
Drugacija utakmica takodje jer ce slovenci igrati ako se ne varam bez Dragica koji je jedan od njihovih najboljih igraca,da podsetim neke da je Dragic pruzio svoju drugu najbolju partiju na ovom EP protiv nas (16p 4sk 2ul)!!
Usli smo u zavrsnici takmicenja i jednostavno niko vise nije u fizickoj formi kao u tokom 3-4 prve utakmice... Jaka lakovic je takodje odigrao svih 40 minuta sinoc! Erazem Lorbek 39 minuta uz to u zadnjem terminu u 21 cas.
Slovenci ce takodje imati jedan znacajan dan odmora manje od nas! Koji moze da ima posledice sutra.

Teoretski,slovenci su favoriti protiv nas.Savladali su nas vec jednom,pretrpeli jedan jedini poraz i to u produzecima od Spanije i pokazali bolju igru od nase!

Medjutim na osnovu svega sto sam prethodno naveo,mislim da imamo neke okolnosti uz sasvim dovoljan kvalitet da savladamo sutra Sloveniju.
Verujem da imamo oruzje da im napravimo probleme.Verujem takodje da ce ova Slovenija izgubiti na kvalitet i svezinu na odnosu na prethodne Slovenije kad je prvenstvo tek pocelo.
Njihova igra takodje zavisi u jednu ruku i od svezine i forme,za visok procenat suta su potrebni dobri suteri svakako,ali i dosta kretnje i koncentracije,sto nije iskljucivo da im to nedostane sutra protiv nas...

Ja verujem da ce nasi momci odigrati dobru utakmicu i da nece nikome biti lako.Mislim da imamo realne sanse da dobijemo Sloveniju sutra ... Ostaje nam da se svi nadamo da ce nasi momci odigrati koliko najbolje mogu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back