Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znas,meni se svidja vise izraz Vanje Grbica koji posle izgubljenog finala SP ima facu kao da je poslednji na svetu,a ne drugi.......A psovke Milicica samo pokazuju da je nevaspitani balvan,koji nema ni trunku kucnog vaspitanja....i nista drugo....

Ma ja se potpuno slazem s tobom.......Ali je Vanja Grbic dete koje je za razliku od Milicica IMALO kucno vaspitanje, zivelo u drugacijem vremenu......Nije samo Miliciceva greska sto on to nije imao.......
Ja govorim o ZELJI..........
Mislis da su Kicanovic i Slavnic bili bolji od Milicica u svojim godinama?Tesko.
Ali su Zeravica, Novosel, Nikolic UMELI da postave "tampon" ko ce tu energiju kanalisati na pravi nacin.
Jedno vreme je to bio Cosic, kao igracki autoritet, a posle toga trener I Delibasic, koji je svojim ponasanjem, igrom, rezonima predstavljao "kocnicu" za takve karaktere.
Uostalom, ta nasa generacija se raspala bas odlaskom Delibasica, kao svojevrsnog "tampona".....
Onda je sledecu trofejnu generaciju stvorio Cosic svojim velikim kosarkaskim znanjem i svojim neprikosnovenim autoritetom, i uz njega Slavnic koji je tim klincima "dodao" ono drsko, bezobrazno, tako potrebno za najvise domete.
Ivkovic je kasnije su samo pobrao lovorike.
Miliciceve godine govore o tome da on jos uvek moze da ostavi veliki trag u naosj kosarci.......Po talantu sigurno moze, po voljnom momentu sigurno hoce........Ostalo je samo da se to iskoristi na pravi nacin.

I jos nesto.....tvrdis da bi ova reprezentacija bila najveci kandidat za zlato sa Milicicem....

Na proslom EP si imao i Teodosica i Tepica i Velickovica i Ercega i Aleksandrova i Markovica i + trojicu u koje se ti kunes Jaric,Gurovic i Milicic.....i bilo smo ubedljivo poslednji po plasmanu,najdekadentniji po igri,najgori po ponasanju,......ali smo imali "najveceg strucnjaka" Zorana Moku Slavnica...

Odakle ti ovo da se ja kunem u njih trojicu?
Ja samo smatram da je za Milicica moralo biti mesta u ovoj ekipi, kao i za Jarica.
I GDE sam ja rekao da je Slavnic NAJVECI strucnjak?
Ja sam samo rekao da je Slavnic, i JOS MNOGI treneri bolji od Ivkovica i Obradovica....
To je moje misljenje , i ja naravno imam pravo na njega......a to sto sam rekao je jos uvek mnogo daleko od ovoga sto mi pripisujes.

Ma ja se potpuno slazem s tobom.......Ali je Vanja Grbic dete koje je za razliku od Milicica IMALO kucno vaspitanje, zivelo u drugacijem vremenu......Nije samo Miliciceva greska sto on to nije imao.......
Ja govorim o ZELJI..........
Mislis da su Kicanovic i Slavnic bili bolji od Milicica u svojim godinama?Tesko.
Ali su Zeravica, Novosel, Nikolic UMELI da postave "tampon" ko ce tu energiju kanalisati na pravi nacin.
Jedno vreme je to bio Cosic, kao igracki autoritet, a posle toga trener I Delibasic, koji je svojim ponasanjem, igrom, rezonima predstavljao "kocnicu" za takve karaktere.
Uostalom, ta nasa generacija se raspala bas odlaskom Delibasica, kao svojevrsnog "tampona".....
Onda je sledecu trofejnu generaciju stvorio Cosic svojim velikim kosarkaskim znanjem i svojim neprikosnovenim autoritetom, i uz njega Slavnic koji je tim klincima "dodao" ono drsko, bezobrazno, tako potrebno za najvise domete.
Ivkovic je kasnije su samo pobrao lovorike.
Miliciceve godine govore o tome da on jos uvek moze da ostavi veliki trag u naosj kosarci.......Po talantu sigurno moze, po voljnom momentu sigurno hoce........Ostalo je samo da se to iskoristi na pravi nacin.

O tome sta Milicic MOZE,a sta HOCE ( odnosno NECE) najbolje moze da govori Dzo Dumars koji je svoje ogromno kosarkasko ime zalozio za njega....i sta je dobio na kraju.....

Odakle ti ovo da se ja kunem u njih trojicu?
Ja samo smatram da je za Milicica moralo biti mesta u ovoj ekipi, kao i za Jarica.
I GDE sam ja rekao da je Slavnic NAJVECI strucnjak?
Ja sam samo rekao da je Slavnic, i JOS MNOGI treneri bolji od Ivkovica i Obradovica....
To je moje misljenje , i ja naravno imam pravo na njega......a to sto sam rekao je jos uvek mnogo daleko od ovoga sto mi pripisujes.

Nije mi jasno kako bi ova "prosecna" ekipa sa trenerom neznalicom bila kandidat za zlato sa Milicicem.................a slicna ekipa sa Milicicem,Jaricem i Gurovicem,sa boljim trenerom od Ivkovica, je bila bukvalno bruka EP....

I nikako da mi odgovoris zasto kod Slavnica nije bilo Rakocevica,Pavlovica,Stojakovica ako je citav problem u Ivkovicu i Obradovicu.
Zasto nije bilo Jarica,Stojakovica,Pavlovica kod Sakote 2006., ako je sav problem u Ivkovicu i Obradovicu???

Dobise rusi makedonce. Jedva.71-69..... U penal zavrsnici,s tim sto je makedonskom beku u zadnjoj sekundi izasla lopta iz kosa na polaganju,za izjednacenje....

Sad ako sam ja to dobro izracunao, mi ako budemo 3. ( sto je u ovom trenutku najrealnije) mozemo da igramo samo protiv francuza ili rusa..
Ako francuzi pobede grke,francuzi 1. ( 5-0),rusi 2. ( 3-2) grci 3. (3-2,ali izgubili od rusa)....

Ako grci pobede francuze, grci1. ( 4-1),francuzi 2. (4-1,poraz od grka),rusi 3. ( 3-2 )......

Ali videcemo koliko grci i francuzi zele da budu 1. i igraju u cetvrtfinalu protiv spanaca..

Francuska-Grcka 71-69. Potpuno isti rezultat kao Rusija-Makedonija.....

Zajebancija.....ipak su se grci malo vise potrudili da izgube. Spanulis izjednaci 7 sekundi pred kraj trojkom sa 7 metara....nije se ni nasmesio zbog toga. Ali su se grci ipak potrudili da prime kos do kraja....

Znaci definitivno rusi 2. u ovoj grupi.......jos mi da pobedimo litvance i da budemo 3.

Ruse apsolutno mozemo da dobijemo.....zaustaviti Mozgova u reketu...pre svega ofanzivni skok......protiv makedonaca je imao 10 ofanzivnih i samo 1 defanzivni skok,uz 25 poena......

Što se tiče Miličića koliko mi je poznato dogovorio se sa selektorom da zbog ŽENIDBE ne učestvuje u pripremama letos pa samim tim u nastupu na EP. Ako neko ima neku drugu informaciju slobodan je da je podeli s nama. Što se tiče provizija i plaćanja ta priča me jako zanima, al pretpostavljam da kosta nije zainteresovan javno da piše o tome.

Na sajtu Evropskog prvenstva pise da su Grci drugi, a u nasoj grupi mi smo iza Spanije (iako i oni i mi imamo po 2 dobijene i izgubljene utakmice)

Da, izgleda da se prvo gleda poen kolicnik pa medjusobni susret kao sto je bilo i u pocetnim grupama.
I ja sam mislio da Grci kalkulisu tako da bi izbegli ove 3 iskusnije ekipe i isli na nas.
U stvari... To jos moze da se ostvari ako "napunimo" Litvance, moguce je da su Grci i to "izracunali".

Steta sto nismo dobili Turke, sa drugog mesta bi isli na Ruse s kojima bi se sigurno lakse moglo igrati
nego sa ostalima.

Francuska-Grcka 71-69. Potpuno isti rezultat kao Rusija-Makedonija.....

Zajebancija.....ipak su se grci malo vise potrudili da izgube. Spanulis izjednaci 7 sekundi pred kraj trojkom sa 7 metara....nije se ni nasmesio zbog toga. Ali su se grci ipak potrudili da prime kos do kraja....

Znaci definitivno rusi 2. u ovoj grupi.......jos mi da pobedimo litvance i da budemo 3.

Ruse apsolutno mozemo da dobijemo.....zaustaviti Mozgova u reketu...pre svega ofanzivni skok......protiv makedonaca je imao 10 ofanzivnih i samo 1 defanzivni skok,uz 25 poena......

Rusi su definitivno 3. u grupi, a mi da bismo bili 3. moracemo da dobijemo Litvance sa 10 koseva razlike vise
nego sto Spanci dobiju Poljake(naravno ako ih dobiju).

Jos nesto....iskreno receno, meni se mnogo vise svidja njegovo psovanje sudije posle meca sa Grcima, od izraza lica Tepica recimo.......Milicic pokazuje da mu je stalo, da mu je vazno, da grize, da ce umreti na parketu ako treba........TAKVI postaju veliki igraci(ja NE KAZEM da ce Milicic to biti).....
Onakvi kao Tepic NIKAD ne postaju.

To sto Tepicu na licu ne vidi nista, ne znaci da mu nije stalo. Moguce je da covek sve to prezivljava u sebi.
Milic je sa svojim ponasanjem, pored nevaspitanja, pokazao jedino egoizam.
On je kao veliki talenat, NBA igrac, ili ako to zanemarimo, kao igrac koji sebe smatra boljim od ostalih
trebao da uzme krivicu na sebe zato sto nije bio u stanju da napravi prevagu, a ne da krivi druge(potpuno
je nebitno da li su sudije stvarno bile lose).

Kazes, nece da igraju ..........Ma hoce, samo nece da igraju ZA Ivkovica..I za Obradovica.

Igraci treba da igraju za zemlju i narod, a ne za ovog ili onog selektora ili same sebe.
To bi trebalo da bude prirodno i bezuslovno kao sto je bilo kod prethodnih generacija.
Selektori bi trebali da biraju igrace po tom kriterijumu i sa istim motivom, a ne da gledaju procente ili sta vec.

To sto Tepicu na licu ne vidi nista, ne znaci da mu nije stalo. Moguce je da covek sve to prezivljava u sebi.
Milic je sa svojim ponasanjem, pored nevaspitanja, pokazao jedino egoizam.
On je kao veliki talenat, NBA igrac, ili ako to zanemarimo, kao igrac koji sebe smatra boljim od ostalih
trebao da uzme krivicu na sebe zato sto nije bio u stanju da napravi prevagu, a ne da krivi druge(potpuno
je nebitno da li su sudije stvarno bile lose).

razlika izmedju Milicica i Tepica je u tome sto je Milicic nevaspitani indijanac koji stavlja sebe ispred tima, a Tepic je lepo vaspitan timski igrac
ja bih uvek vise voleo da moju zemlju predstavljaju ljudi kao Tepic nego neki Balvani

Ne znam kako nekom moze da padne takva glupost da se gleda kos kolicnik...za konacni plasman...
Po pravilniku FIBA do zavrsetka poslednje utakmice plasman se odredjuje na osnovu bodova,pa onda kos kolicnika.
Po okoncanju poslednjeg meca plasman se odredjuje na osnovu bodova,a u slucaju istog broja bodova gledaju se medjusobni susreti...
Tako je bilo uvek......tako je i sada....

A za neverne tome....

http://www.eurobasket2009.org/en/ci...ompID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2009.html

ili ti:

1. France 5 5 0 380 334 1,138 10
2. Russia 5 3 2 338 338 1,000 8
3. Greece 5 3 2 380 337 1,128 8
4. Croatia 5 2 3 357 364 0,981 7
5. F.Y.R. of Macedonia 5 1 4 337 396 0,851 6
6. Germany 5 1 4 360 383 0,940 6

Igraci treba da igraju za zemlju i narod, a ne za ovog ili onog selektora ili same sebe.
To bi trebalo da bude prirodno i bezuslovno kao sto je bilo kod prethodnih generacija.
Selektori bi trebali da biraju igrace po tom kriterijumu i sa istim motivom, a ne da gledaju procente ili sta vec.

To je naravno prirodna i bezuslovna stvar, kada i SELEKTOR selektira ekipu prema kvalitetu i mogucnostima.A ne prema........
Ma nije vazno......Neka bude kako vi kazete.......
Otvorio nam se zreb, najbolje sto moze........Sad da vidimo moze li se to iskoristiti da uzmemo medalju, sto bi bilo sjajno za razvoj ovih klinaca......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back