Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Planinić - 5 izgubljrnih lopti, šut 1/5, bacanja 1/5, katastrofalna obrana - čovjek je sam izgubio utakmicu:dash::evil:
Da nije igro dobili bi garantirano danas, bez obzira na kralja Parkera i sve one divlje crnce.

Tuga i Žalost

I yebeš ti sistem natjecanja u kojem Hrvatska još ima šanse uć u četvrtfinale, to je smiješno....

Nije to do Hrvata nego jednostavno nemam pojma, to je evropska kosarka i uvek ce postojati ekipe iz bivse juge koje ce uvek biti dobre kako koje godine ali tako ce biti...

Nije to do Hrvata nego jednostavno nemam pojma, to je evropska kosarka i uvek ce postojati ekipe iz bivse juge koje ce uvek biti dobre kako koje godine ali tako ce biti...

Bezvezan mi je sistem natjecanja u kojem odigraš 5 katastrofalnih utakmica (kao Hrvatska) i još (hipotetski naravno) možeš uzet zlato:hahaha:
Vaterpolo ima najbolji sistem...prvi direkt u polufinale, drugi i treći u četvrtfinale, ostali mrš kući...:rtfm:
Mi ako tučemo Švabe (što je upitno iako su ljudi amateri, ali smo i mi) izbjegavamo Španjolce u četvrtfinalu, još su i Litvanci, nama vječno najgori, ispali), a da smo upisali 5 briljantnih pobjeda možda bi i gore prošli u ždrijebu četvrtfinala...recimo Turke smo tukli zadnjih 5 puta valjda, a sad možemo na njih....
Tako smo mi popušili u rukometu na SP 2005., omjer 9/10 pobjeda i peti...:eek:...srce mi se paralo kad su finale igrali Švabe i Poljaci

yebeš to, ispada da ti se ne isplati igrat do četvrtfinala...dobro vama bi bilo bitno da budete prvi ili drugi jer tučete nas (ili Švabe) i Ruse bez problema

Bezvezan mi je sistem natjecanja u kojem odigraš 5 katastrofalnih utakmica (kao Hrvatska) i još (hipotetski naravno) možeš uzet zlato:hahaha:
Vaterpolo ima najbolji sistem...prvi direkt u polufinale, drugi i treći u četvrtfinale, ostali mrš kući...:rtfm:
Mi ako tučemo Švabe (što je upitno iako su ljudi amateri, ali smo i mi) izbjegavamo Španjolce u četvrtfinalu, još su i Litvanci, nama vječno najgori, ispali), a da smo upisali 5 briljantnih pobjeda možda bi i gore prošli u ždrijebu četvrtfinala...recimo Turke smo tukli zadnjih 5 puta valjda, a sad možemo na njih....
Tako smo mi popušili u rukometu na SP 2005., omjer 9/10 pobjeda i peti...:eek:...srce mi se paralo kad su finale igrali Švabe i Poljaci

yebeš to, ispada da ti se ne isplati igrat do četvrtfinala...dobro vama bi bilo bitno da budete prvi ili drugi jer tučete nas (ili Švabe) i Ruse bez problema

Nema kosarke bez Amera niti ce je ikad biti.

Ivković me je razočarao, stvarno... Ovog Perovića ne treba uvoditi ni protiv najgorih reprezantacija, ima 2 i po metra ne može da zakuca, mislim stvarno... Paunić i Marković isto. Nemam reči ! Mačvana ne uvodi ! Stvarno, Duda me je baš, baš razočarao. Trebao je da drži Mačvana, Krstića, Tripkovića, Veličkovića, i tu da igraju još Teodosić i Bjelica.

ljudi moji, kako ruzan mec, pogotovo produzetak
dobise nas Turci, bili su bolji, kvalitetnija su selekcija
nasi su se borili koliko su mogli, na kraju su zabrljali u produzetku i to do koske
posle pobeda Spanije i Slovenije obezbedili smo prolaz u 1/4 finale, tu nam je po prikazanom mesto, ali i najverovatnije kraj (idemo verovatno na Grke ili Gale)

U principu mislim da ne mozemo biti nezadovoljni. Bili smo pravi protivnik timu koji najbolji u nasoj grupi. Falio nam je Tepic i mozda Tripkovic u produzetku...
Teodosic ovog puta dobar iako je imao par izletanja, bilo je to zanemarljivo u odnosu na ono sto je dao - 16p, 6s, 8as.
Bjelica bez poena, ali 8 skokova!

I da ne zaboravim - kao i uvek Sarenac je dao sve od sebe da unisti ovu utakmicu. I on i njegovo komandovanje i objasnjavanje :dash:

Ne znam da li se to zove mladost ili neiskustvo, ne bih rekao, ali onakve cigle bacene od Bjelice i pre svega od Markovica, odavno nisam video! Tepic nema srce da pogodi kao Djordjevic svojevremeno...

Bjelica = Debil. Sta ti danas rade pare moze basket da igra ko oce...
U Markovica sam se razocarao isto sam na poziciji. Ne kapiram kako onako tvrd sut ima lopta mu ide 300 na sat i ne kapiram zasto se daje njima da sutiraju pored Tripkovica koji zna da pogodi kad se lomi utakmica... Ma i ja pricam gluposti niko od njih ne zna da igra kad se lomi.
Glupo je porediti Tepica i Djordjevica. Sale je mozak+talenat+atleta. Toliko!

Bjelica = Debil. Sta ti danas rade pare moze basket da igra ko oce...
U Markovica sam se razocarao isto sam na poziciji. Ne kapiram kako onako tvrd sut ima lopta mu ide 300 na sat i ne kapiram zasto se daje njima da sutiraju pored Tripkovica koji zna da pogodi kad se lomi utakmica... Ma i ja pricam gluposti niko od njih ne zna da igra kad se lomi.
Glupo je porediti Tepica i Djordjevica. Sale je mozak+talenat+atleta. Toliko!

nemoj tako
koliko puta je Djordjevic promasio dok je poceo da pogadja
racunaj da nam je ekipa jako mlada, bice to OK za sledece prvenstvo
ako se kvalifikujemo na SP, a sanse su realne, bice to OK rezultat, a vremenom cemo igrati bolje

nemoj tako
koliko puta je Djordjevic promasio dok je poceo da pogadja
racunaj da nam je ekipa jako mlada, bice to OK za sledece prvenstvo
ako se kvalifikujemo na SP, a sanse su realne, bice to OK rezultat, a vremenom cemo igrati bolje

Koliko znam igraci se kale u klubovima a ne na turniru sa reprezentacijom.
Pogledaj strukturu igraca koji osvajaju prvenstva i sta su oni u svojim klubovima.
Ispod 5 mesta u evropskom takmicenju kakvo je sada je relano neuspeh u odnosu na postave reprezentacija koje sad igraju... Ne vidim neki uspeh da se pomiri neko sa porazom zato sto je mlad... Kad je mlad treba da ostavi srce na terenu, a ne u odlucujucim momentima pretrci svega po 2 metra i doda loptu i na kraju svaki od njih tako i istekne napad.

Djordjevic ???

Koji bre Djordjevic ljudi,gde vi ziveti.. ?? Kakav smo mi narod,stalno se vracamo u nazad,ajde prekinite vise jednom sa Djordjevicem i Divcem... Nekad smo bili dominantni ali to nemoze stalno da bude.

Sto se tice utakmice steta je jer smo mogli da pobedimo,kad je bilo vazno Markovic je decko sutirao i to nije bila njegova uloga ali sta je tu je... Nije tu falilo mnogo da se dobije utakmica,bili smo ravnopravni sa turcima,mozda je bolje gubiti koju utakmicu dok se igra po grupama nego u jednom 1/4 finalu,idemo dalje...

Teodosic je pokazao da je ogroman potencijal,bio je ubedljivo nas najbolji igrac na terenu,mozda je Ivkovic napravio gresku kad je zamenio za markovic pri kraju 4-te cetvrtine .. Ali u svakom slucaju decko je fenomenalan igrac,prodori asistencije,sut za 3 ... Pravi je kreator... Ostali su igrali manje vise na njihovom nivou.Nije nista strasno. Tripkovic i Perovic su definitivno igraci ispod reprezentativnog nivoa,prvi se usere svaki put kad je vazno,drugi,jednostavno nije kosarkas,ali kad niko nece da igra i kad nemamo bolje varijante moramo i sa njima.

Steta mislim,mogli smo da pobedimo turke,ipak mislim da je to bilo jako dobro iskustvo za te nase momke i da ipak moraju da prodju kroz takve utakmice...
Spanci su izgubili pri kraju tu i tamo,turci su opet protiv nas prosli kroz iglene usi ... Moglo je to mnogo bolje.

Preko sutra igramo protiv litvanaca tu utakmicu moramo da dobijemo ako zelimo da zavrsimo kao 3,mada pitanje je sta je bolje,igrati protiv grka ili francuza ... Videcemo,ostaje nam jos utakmica protiv Litvanije,bitno je da maksimalno ozbiljno odigraju od pocetka i ne verujem da bi trebalo da bude previse problema.

ja sam jos i pre prvenstva rekao, jedini igraci koji ovde nesto vrede i koji su dovoljno dobri za reprezrentativni nivo su Krstic (koji je vec proveren igrac) i Teodosic (koji po mom misljenju jedini bi u buducnosti mogao da napravi neku extra-zapazenu igracku karijeru od ove generacije ovih mladih igraca), a to cu isto reci cak i da postanemo prvaci Evrope.

Inace da nije bilo Teodosica Turci bi vec u prvoj cetvrtini otisli na jedno +15, inace sto se tice Perovica ono kad ga gledam ne znam dal mu smeta lopta il mu smetaju noge, a sto se tice Tripkovica ja u zivotu nisam video neki njegov dobar potez ili neki ulaz, on jedino sto ume to je da sutne za 3 (i to uglavnom ako ima vec izgradjenu poziciju za sut) pa ako ubode ubode , mislim ovi nasi jesu dobri igraci u principu, ali dobri za nasu ligu i po domacim standardima, po nekim evropskim standardima to su sasvim osrednji igraci.

Inace stos e tice Litvanaca, verujem da mozemo da ih pobedimo, ali opet ne treba zaboraviti cinjenicu da makar na papiru imaju jaci tim od nas iako su i oni dosta oslabljeni.

Poslednja izmena:
Djordjevic ???

Koji bre Djordjevic ljudi,gde vi ziveti.. ?? Kakav smo mi narod,stalno se vracamo u nazad,ajde prekinite vise jednom sa Djordjevicem i Divcem... Nekad smo bili dominantni ali to nemoze stalno da bude.

Sto se tice utakmice steta je jer smo mogli da pobedimo,kad je bilo vazno Markovic je decko sutirao i to nije bila njegova uloga ali sta je tu je... Nije tu falilo mnogo da se dobije utakmica,bili smo ravnopravni sa turcima,mozda je bolje gubiti koju utakmicu dok se igra po grupama nego u jednom 1/4 finalu,idemo dalje...

Teodosic je pokazao da je ogroman potencijal,bio je ubedljivo nas najbolji igrac na terenu,mozda je Ivkovic napravio gresku kad je zamenio za markovic pri kraju 4-te cetvrtine .. Ali u svakom slucaju decko je fenomenalan igrac,prodori asistencije,sut za 3 ... Pravi je kreator... Ostali su igrali manje vise na njihovom nivou.Nije nista strasno. Tripkovic i Perovic su definitivno igraci ispod reprezentativnog nivoa,prvi se usere svaki put kad je vazno,drugi,jednostavno nije kosarkas,ali kad niko nece da igra i kad nemamo bolje varijante moramo i sa njima.

Steta mislim,mogli smo da pobedimo turke,ipak mislim da je to bilo jako dobro iskustvo za te nase momke i da ipak moraju da prodju kroz takve utakmice...
Spanci su izgubili pri kraju tu i tamo,turci su opet protiv nas prosli kroz iglene usi ... Moglo je to mnogo bolje.

Preko sutra igramo protiv litvanaca tu utakmicu moramo da dobijemo ako zelimo da zavrsimo kao 3,mada pitanje je sta je bolje,igrati protiv grka ili francuza ... Videcemo,ostaje nam jos utakmica protiv Litvanije,bitno je da maksimalno ozbiljno odigraju od pocetka i ne verujem da bi trebalo da bude previse problema.

Evo, moje "pljuvanje" po Ivkovicu(namerno pod navodnicima jer je naravno samo sinonim za kritiku) je bar nesto dobro donelo, u smislu da se vise obraca paznja na poteze klupe nase reprezentacije......
Sad nesto o mecu........Naravno Ivkovica necu komentarisati, jer je postalo zalosno kako secka te momke na parketu, i kako prakticno sam gura ekipu u velike oscilacije na terenu.
O turcima, koje sam danas prvi put odgledao "u kompletu", ne mogu reci mnogo lepih stvari.Osnovna mana turske reprezentacije je sto jednostavno nemaju visokog igraca koji moze da da nesto drugo sem cistog zicera.
Da za nih igra onaj iz Jute(navrh mi jezika, ne mogu sad da trazim ime), ova ekipa bi bila najmanje DUPLO jaca.Ovako, u ovoj postavci repertoar Turkoglua je sveden na stajanje na vrhu reketa i eventualno neki pas centru, ili sut spolja, posto je pod kosem ogromna guzva za bilo kakav ulaz.Da nije one "zivotinje" od Iljasove, verovatno ne bi nikoga dobili ovde......Ovako, predvidjam lagan poraz od Slovenaca, te sretno cetvrtfinale sa Rusima(kazem sretno posto bi po mom misljenju eventualni duel sa Hrvatima u cetvrtfinalu doneo poraz, mada se i to moze desiti ako koji cudom dobiju Slovence, mada mislim da nece).
Sa te strane gledajuci, nas strucni stab(namerno necu reci Ivkovic) je odlicno postavio igru protiv turaka, sa dve petice, skupljenim reketom i agresivnom odbranom na prvo dodavanje sa vrha reketa.
Da bi tu agresivnost odrzao, Ivkovic je morao drzati Markovica dugo na parketu, sto je opet omogucilo Turcima da igraju sa cetiri visoka kosarkasa, prakticno pustajuci Markovica da sutira........Iz razloga postavke nase igre i karakteristika Turske ekipe, sledio je izuzetno los ucinak Tepica koji je takodje kao i Turkoglu bio primoran da se njegova igra zasniva na igri spolja bez mogucnosti bilo kakvih prodora pod kos.
Na nasu zalost, Ivkovic se mnogo kasno setio da na parketu drzi i Teodosica i Markovica, kada te petorka vise nije imala vremena da profuncionise kako treba.
Protiv Litvanaca?
Sigurno smo kvalitetniji, od njih i igracki i sigurno imamo mnogo vise motiva od njih.Medjutim, mec nikako nece biti lagan za igru, i ne bi bilo neko ogromno iznenadjenje i da izgubimo(ja se naravno iskreno nadam da cemo dobiti).
Sto se tice mojih ranijih ocena nasih igraca, jos uvek sve stoji kako je bilo.....Neke stvari su jos vise podvucene........
Pozitivno iz ovog poraza moze da bude jedino to sto cemo u zadnjem kolu moci da "biramo" s kim cemo igrati cetvrtfinale......

Odlicna partija nasih igraca. Pokazali su da su bolji tim od onih sa proslog prvenstva. I za razliku od pre uspeli smo da pobedimo nekog. Treba imati na umu da nam najstariji igrac ima 26 godina i da nije za ocekivati da ovaj tim ostvari neki uspeh na ovom prvenstvu. Oni su talentovani igraci koji su izgoreli u poslednjem trenutku. Turci su ih dobili na iskustvo i niko im ne moze zameriti na partijama koje pruzaju na ovom turniru.

Gledam neke moguce varijante u drugoj grupi.......
Ako sutra Makedonci dobiju Ruse sa 7 razlike Hrvati ce biti treci(ako dobiju Nemce, naravno), Makedonci cetvrti, a Rusi idu kuci.Ako ih dobiju sa 17 razlike, bice cak i treci(naravno to je u domenu fantastike).......
Takodje,ako Nemci dobiju Hrvate, SVAKA pobeda Makedonaca nad Rusima ih stavlja na TRECE mesto u grupi, Nemce na cetvrto.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back