Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
XXXII Летње олимпијске игре - Токио 2020. ће се одржати између 24. јула и 9. августа 2020. године у Токију.

Одлука да се олимпијске игре 2020. одрже у Токију донета је 7. септембра 2013. у Буенос Ајресу. Токио је победио кандидатуре Мадрида и Истанбула.

Ovaj rezultat nema nikakve veze sa strahom sto neki kazu vec sa tim da su se nasi zadovoljili srebrnom medaljom. Sa druge strane mislim da i oni koji tvrde da ova Americka reprezentacija nije nista posebno nisu realni. Ne postoji ta igra i ti igraci s kojima nasa reprezentacija moze dobiti ovaj americki tim. Ovaj tim, iako je tim B, bi sa dvadeset razlike dobio americki tim iz 92. Spanija je odigrala utakmicu svog zivota i nije dobila. Mirotic je uradio upravo onoliko koliko moze. Precenjen igrac. Spanija - SAD je bilo pravo finale; nama se posrecilo da uzmemo srebrnu medalju (ispred Spanije koja moze kad god pozeli da nas razvali sa 20+ razlike) i treba svi da su srecni. I za kraj, reprezentacija bi mnogo losije igrala sa Marjanovicem. Manite se te price.

Spanci jesu kvalitetniji od nas, ali njih mozemo da dobijemo.

Inace i u muskoj i u zenskoj kosarci iste ekipe na pobednickom postolju. :)

Ovaj rezultat nema nikakve veze sa strahom sto neki kazu vec sa tim da su se nasi zadovoljili srebrnom medaljom. Sa druge strane mislim da i oni koji tvrde da ova Americka reprezentacija nije nista posebno nisu realni. Ne postoji ta igra i ti igraci s kojima nasa reprezentacija moze dobiti ovaj americki tim. Ovaj tim, iako je tim B, bi sa dvadeset razlike dobio americki tim iz 92. Spanija je odigrala utakmicu svog zivota i nije dobila. Mirotic je uradio upravo onoliko koliko moze. Precenjen igrac. Spanija - SAD je bilo pravo finale; nama se posrecilo da uzmemo srebrnu medalju (ispred Spanije koja moze kad god pozeli da nas razvali sa 20+ razlike) i treba svi da su srecni. I za kraj, reprezentacija bi mnogo losije igrala sa Marjanovicem. Manite se te price.

Koju utakmicu zivota, realno Spanci su odigrali najgori mec na turniru bas protiv njih , realno nisu odigrali ni 30% kako su odigrali protiv njih u onom finalu u Londonu.

Ne Jugoslavija, čista Srbija, ostali su statirali. Ne treba odigrati ništa protiv njih, ovo je i te kako častan poraz jer je ostvaren protiv nekoga ko je dao skoro sve od sebe, a kada oni to rade, ispred svih ostalih su u realnosti sa pedeset. U krajnjoj liniji, jedini smo mi od svih bili blizu da ih pobedimo i na ovim OI. Da, to je uspeh samo takav, utoliko više što je ostvaren bez bitnog igrača Bjelice i možda još Zagorca ili Milosavljevića.
Uspjeh je u dobroj mjeri ostvaren sticajem okolnosti. Namjesten zrijeb za kvalifikacioni turnir u BG. Pa onda sreca sa ukrstanjima i izbjegavanje Spanije i SAD do finala.

Uspjeh je u dobroj mjeri ostvaren sticajem okolnosti. Namjesten zrijeb za kvalifikacioni turnir u BG. Pa onda sreca sa ukrstanjima i izbjegavanje Spanije i SAD do finala.

Sreli smo se sa tim Amerikancima i uradili protiv njih više nego iko. Ostale smo pobeđivali. Od nas dovoljno, drugi da bi došli do finala sa Amerikancima, treba prvo da prođu preko nas.

Ne Jugoslavija, čista Srbija, ostali su statirali. Ne treba odigrati ništa protiv njih, ovo je i te kako častan poraz jer je ostvaren protiv nekoga ko je dao skoro sve od sebe, a kada oni to rade, ispred svih ostalih su u realnosti sa pedeset. U krajnjoj liniji, jedini smo mi od svih bili blizu da ih pobedimo i na ovim OI. Da, to je uspeh samo takav, utoliko više što je ostvaren bez bitnog igrača Bjelice i možda još Zagorca ili Milosavljevića.

- - - - - - - - - -

Tu nedostaju pet ili šest igrača MVP kalibra za NBA ligu, a ne "neka četvorica", plus još bukvalno stotinak igrača koji bi našli mesta u svakoj reprezentaciji na svetu.

Ovi sto igraju, su najbolji igraci, lideri svojih ekipa a ne prosecni NBA igraci, doveli su skoro najbolje. Realno tu bi mogli jos Kari, Dzejms i Grifin eventualno Harden i Vestrbuk, Pol da se uklope i to je to, mada ne bi mogli svi igrati neko bi morao da otpadne jer ne trebaju ti 4 super star igraca na pleju.
Svi ostali bi bili visak, odnosno stvar bi bila trenera da li ce dati prednost npr Irvingu ili Polu, Vestbruku da bude rezerva Kariju.
Zato kazem ovoj ekipi da bi bila najbolja nedostaju najvise 3,4 igraca a ne 15.

Ista prica kao SP - finale,sve super,svi srecni i onda ipak malo ponizavajuce.I sto je gore,da su Ameri hteli,mogli su da nas u oba slucaja nakantaju +60.Kao sto rekoh,nije ni bilo realno ocekivati bilo sta drugo jer oni igraju jedan sasvim drugi sport od ovoga sto mi igramo u Evropi.Sve u svemu,jedna pismena utakmica u polufinalu protiv Australije,kakva takva ali ipak pobeda protiv velikog rivala Hrvata i to je to.Ostalo je za zaborav.Ali kada doneses srebrnu medalju sa olimpijskih igara onda mnoge kritike padaju u vodu.Svaka cast,ogroman uspeh.

Ovi sto igraju, su najbolji igraci, lideri svojih ekipa a ne prosecni NBA igraci, doveli su skoro najbolje. Realno tu bi mogli jos Kari, Dzejms i Grifin eventualno Harden i Vestrbuk, Pol da se uklope i to je to, mada ne bi mogli svi igrati neko bi morao da otpadne jer ne trebaju ti 4 super star igraca na pleju.
Svi ostali bi bili visak, odnosno stvar bi bila trenera da li ce dati prednost npr Irvingu ili Polu, Vestbruku da bude rezerva Kariju.

Tako je. Ljudi ili nisu svesni ili zaboravljaju koliko je ovo kvalitetan sastav. Nazvao sam ga tim B, iako bi tim A bio za najvise 5% bolji.

Ja ne pokušavam da kažem kako oni mogu da pošalju trideset igrača, nego da imaju takvu bazu igrača da, kada ozbiljno shvate takmičenje, ne postoji ni šansa da ih neko pobedi.

Ma jesu oni najbolji i to ne sporim, ali nisu nepobedivi. A bilo je tu i tamo kroz istoriju i nekih pobeda nad njima. Ko što rekoh, mi mlađi najviše pamtimo 2002, a bilo je i pre toga. A daće bog da ih bude još u budućnosti.

Još se sećam kad smo igrali s njima u Indijanopolisu. Ustajao sam za školu sledećeg jutra pa sam legao pre meča jer se igrao kasno po našem vremenu. Kad sam se ujutru probudio, vidim ćale sav nasmejan. Ja kao iz topa: "Pobedili smo Amere?" On samo klima glavom.

Što se mene tiče, ja sam se već opustio i uživam. Srebro je fantastičan uspeh. Nije zlato, ali bože moj. Da gubim živce zbog toga ne pada mi na pamet.

Srebro je i vise nego uspeh, jer mi smo kosarkaska velesila samo u ocima pomahnitalih ljudi.

Ovo vam je nesto kao labudova pesma.

Sledi potpuni raspad srpske kosarke gde cemo biti na nivou Bugara, sto je i dobro, jer mi to zasluzujemo.

U tome leže mir i lepota, osim kod fudbalera naravno.

Gazprom, Telekom, NIS, Telenor, FIAT, Mile Kostić,Todorićeve srpske firme, Železnice da voze besplatno članove srpske lige, svaki diler droge 10 % u basket , sa svakog stovarišta pvc stolariju za prostorije, naterati sve uvoznike komercijalnih vozila da daju pokoji kombi, kriminalcima spuštati po 10 godina kazne ako daju znatnu lovu za sport, dozvoliti reklamiranje Philip Morris-u, Japan American Tobacco-u, Jelen, Lav, Heineken Rubin onom Bajatoviću platu skrestati sa milion i po, na 150 hiljada, sve povući u basket. Talentovanim basketarima dati diplomu za 2 dana, ako može predsednik mogu i oni. Fudbal amaterski, kao u Irskoj. Možda će Duka Grtalica imati uspeha po boku. 12 ekipa i 4 godišnje kasnije finale eurolige.Fak ya bičzzzz.

Teror braćo, samo teror!

:rotf:

Najbolje bi bilo ubuduće da namerno ispadnemo u polufinalu i da se borimo za bronzu i naravno da je osvajamo. Osvojena bronza stvara bolji osećaj od srebra koje uvek predstavlja izgubljeni meč od Amera 30 razlike na Svetskom i Olimpijadi. Za finale i prvo mesto treba da se borimo samo na Evropskom prvenstvu jer to bi bilo realnije da osvojimo pošto smo u stanju da pobedimo Špance, Francuze i Litvance.

Ja ne pokušavam da kažem kako oni mogu da pošalju trideset igrača, nego da imaju takvu bazu igrača da, kada ozbiljno shvate takmičenje, ne postoji ni šansa da ih neko pobedi.

Naravno da ne postoji, mi smo ih u Indijanapolisu 2002 godine dobili i Argentina pre toga ali tada im je nedostajalo dosta igraca to je vise bio neki B ili C tim, mada je to bio snazan tim koji su predvodili Pol Pirs, Finli, Ben Valas, Redzi Miler, Beron Dejvis sastavljen od all star igraca ali na drugoj strani mi smo imali Stojakovica, Gurovica, Bodirogu, Divca, Rebracu , ekipu daleko jacu nego sada i tada su se kockice poklopile. Dok god salju ovakve timove sanse ne postoje, na drugoj strani i ostale selekcije vise nisu ni blizu jake kao nekada pa im nisu ni konkurentne.
Realno mi ni blizu nemamo tim kao pre 15-tak godina, Argentina je takodje zavrsila sa svojom uspesnom generacijom igraca a to se moze reci i za Spance pa sada i da posalju osetno losije sastave bice najbolji.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back