KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
...zdravo svima mah mah :)) citala sam dosta komantara ovde ali bih zamolila sve raspolozene da mi pomognu.. dobrodosli :)))...imam prirodno smedju kosu iskreno vishe neka mis boja sa jako izrazenim crvenim pigmentom ..lm shatirala sam se 3 ipo godine i sad imam te blkajhane premenove na glavi i..odluchila sam se da odem u plavushe ali da dobijem boju kao sto je npr.keune 1000 nesto slicno tome znaci ona divna plava boja jako jako svetla bez zutih momenata na njoj..fuj! :)..prefarabala sam se sa 1517 i to dva puta i verovali ili ne zuta sam a nesto kao ridjkaste premanove koje sam imala jos od shatiranja IMAM IDALJE...plavi pramenovi mi posive ostatak kose je zut!!! i imam te ridjkaste premenove ...ja sam u shoku da mi cela kosa nije koliko toliko slichne zute boje jel.. a svi puna usta hvale sa tom 1517..e sad to nije sve :Ddrugarica mi je preporuchila da uzmem indoline farebe s tim sto ne znam nikog ko ima iskustva sa njima posebno ne sa izborom boje s'obzirom na "moju situaciju" i.. ako neko ima neki savet neka ga prosledi ali zaista zelim da licim vise na nesto muka mi je od ove boje!!!...ne zelim da budem izbeljena plava ali taman ona divna nijansa izmedju bele i najsvetlije "zute" da ne kazem bez boja kikiki....:) HVALA!!!! od srca vesela :)

a da probas sa blansem? ;)

@giovanna: garnijerom?!?! ali kakva ti je bila podloga mislim da i od toga zavisi :/ u svakom sluchaju hvala puno,videcu nesto da smislim..@milica: draga mislim da je poenta mog pocetka farbanja bila da se "skinem" s blansha :D a i da mi kosa bude uredna, svi znamo kako je ruzno kad satiranio izraste pa se ceka..ne bih blanshem ishla imam kose za 5 glava(barem sam je imala :)))) ali mi je prirodno kovrdzava samim tim i prirodno suva ne bih bas da prerano skoncha sa svojim zivotom :) ali hvala :)

Hocu da mi kosa brze poraste,cula sam da je ricinusovo ulje dobro za to...Znate li koliko je to tacno?I,kosa mi nije ni prava,ni kovrdzava,nekako je grozna,pa moram stalno da je feniram,postoji li nesto za ispravljanje kose sto manje steti kosi?Mislila sam da odem na trajno ispravljanje kose,jeste da mnogo steti,ali je isplatljivije na duze staze,jer ja svoju kosu moram da feniram svaki cetvrti dan....Koliko traje trajno ispravljanje,i da li biste mi ga preporucili?

Kupujte Alter Ego kozmetiku. Skupa u odnosu na ostale koje se mogu naci u radnjama, parfimerijama i apotekama, ali se isplati. Ima je u prodavnicama namenjenim frizerima. Bolja je od Bed Head, a jeftinija od toga.
I neprevazidjeno je Bilba Oil Non-Oil, ali mislim da se ne moze naci kod nas od kad su bajagi stali na put shvercu.

Hocu da mi kosa brze poraste,cula sam da je ricinusovo ulje dobro za to...Znate li koliko je to tacno?I,kosa mi nije ni prava,ni kovrdzava,nekako je grozna,pa moram stalno da je feniram,postoji li nesto za ispravljanje kose sto manje steti kosi?Mislila sam da odem na trajno ispravljanje kose,jeste da mnogo steti,ali je isplatljivije na duze staze,jer ja svoju kosu moram da feniram svaki cetvrti dan....Koliko traje trajno ispravljanje,i da li biste mi ga preporucili?

Ricinusovo ulje je super za kosu, ali nezgodno za nanosenje :confused:
I moja kosa je "svaka dlaka na svoju stranu", razdeljak mi lici na "partizanske sumske putice"...:zcepanje:
Jedino kad je isfeniram cetkom (onom veeeelikom okruglom) lici na skroz ravnu...
Tako da je nekad "izguzvam" malo nekom kremom za kosu i nosim talasastu, ili feniram, ili u rep...
Ne bih ti nikako preporucila trajno ispravljanje! Samo ces je "sprziti" kojekakvim hemikalijama...
Ja sam skoro otfikarila 15cm kose, morala, nije mi ispucala vec se totalno "ucebala" od farbanja (prinudjena sam posto pocela da sijedim od 12-e godine)... :besna:
Sad je pustam...kaniram, klonim se farbi...
A za ubrzavanje rasta koristim:
-Masku 1 do 2 sedmicno od zumanjka, 2 kasike ricinusovog ulja i kapi od koprive
-Pantenol rastvor (u apoteci se uzme, kosta 1 euro) i naprska se kosa (pretreses u neku bocicu sa rasprsivacem kao za miris) prije pranja, najbolje vece prije, ili bar 4h
-I onaj cuveni "medicinski sampon" ( Obicni sampon-kosili ili neki "socijalni" tipa EGO kamilica 1l, AD kapi, kapsule B vitamina-5-10 kom, pantenol rastvor, ricinusovo ulje 50ml, kapi koprive) od njega stvarno buja kosa, samo se zasiti, pa ga treba povremeno koristiti...
-Ispirati (kad god ti se da) cajem od koprive
-Ispirati je pivom, od njega bude stvarno preporodjena, znaci ispreres (posije samponiranja), sacekas 15 min ili duze, pa onda obicnom vodom i stavis regenerator, ili ako hoces da ti je valovita, isperes pivom i samo osusis (miris ispari) bude talasasta kosa, ali i efekat kao da si stavila lak za kosu (sto je super kad ti treba frizura tog tipa)
-I 1 mjesecno oprati kosu samponom u koji dodas kasiku sode bikarbone, to to dodje kao dubinsko pranje, ocisti se tjeme i kosa od masnoce, i ostataka gela, laka, pjene a kosu...

Uh, poduzi post, :rumenko: valjda ce ti nesto koristiti. ;)

Ricinusovo ulje je super za kosu, ali nezgodno za nanosenje :confused:
I moja kosa je "svaka dlaka na svoju stranu", razdeljak mi lici na "partizanske sumske putice"...:zcepanje:
Jedino kad je isfeniram cetkom (onom veeeelikom okruglom) lici na skroz ravnu...
Tako da je nekad "izguzvam" malo nekom kremom za kosu i nosim talasastu, ili feniram, ili u rep...
Ne bih ti nikako preporucila trajno ispravljanje! Samo ces je "sprziti" kojekakvim hemikalijama...
Ja sam skoro otfikarila 15cm kose, morala, nije mi ispucala vec se totalno "ucebala" od farbanja (prinudjena sam posto pocela da sijedim od 12-e godine)... :besna:
Sad je pustam...kaniram, klonim se farbi...
A za ubrzavanje rasta koristim:
-Masku 1 do 2 sedmicno od zumanjka, 2 kasike ricinusovog ulja i kapi od koprive
-Pantenol rastvor (u apoteci se uzme, kosta 1 euro) i naprska se kosa (pretreses u neku bocicu sa rasprsivacem kao za miris) prije pranja, najbolje vece prije, ili bar 4h
-I onaj cuveni "medicinski sampon" ( Obicni sampon-kosili ili neki "socijalni" tipa EGO kamilica 1l, AD kapi, kapsule B vitamina-5-10 kom, pantenol rastvor, ricinusovo ulje 50ml, kapi koprive) od njega stvarno buja kosa, samo se zasiti, pa ga treba povremeno koristiti...
-Ispirati (kad god ti se da) cajem od koprive
-Ispirati je pivom, od njega bude stvarno preporodjena, znaci ispreres (posije samponiranja), sacekas 15 min ili duze, pa onda obicnom vodom i stavis regenerator, ili ako hoces da ti je valovita, isperes pivom i samo osusis (miris ispari) bude talasasta kosa, ali i efekat kao da si stavila lak za kosu (sto je super kad ti treba frizura tog tipa)
-I 1 mjesecno oprati kosu samponom u koji dodas kasiku sode bikarbone, to to dodje kao dubinsko pranje, ocisti se tjeme i kosa od masnoce, i ostataka gela, laka, pjene a kosu...

Uh, poduzi post, :rumenko: valjda ce ti nesto koristiti. ;)
da,hvala....ma,ja stalno feniram kosu,pa me to strasno nervira :( ,i onda sam mislila da nesto mogu da promjenim na malo duze staze...:) ...

Mala vestice,dobro je ricinusovo ulje.Njega takodje mozes stavljati i na trepavice,ako zelis da budu duze.
za trepavice mi ne treba....ali hvala na odgovorima...:heart:

Ćao devojke! Ja sam ovde nova i vidim da ova tema ima baš baš dosta strana, tako da je moguće da se odgovor na moje pitanje već nalazi na nekoj od istih.
Naime, zanima me gde tj. kod koga mogu dobiti kvalitetan savet za odabir frizure i boje kose za moj oblik lica, ten, tip kose, karakter i sve što bi frizura trebala da istakne?
Već 8 godina se farbam u plavo i zaista imam potrebu za radikalnom promenom frizure i boje kose, tako da vas molim da mi pomognete - nemam nikog sa kim bih mogla da raspravljam o mogućnostima, jer nažalost moje drugarice ne prihvataju činjenucu da ja više ne želim da budem plava i odbijaju da pričaju o promeni. :(
Hvala vam unapred! :D

Ćao devojke! Ja sam ovde nova i vidim da ova tema ima baš baš dosta strana, tako da je moguće da se odgovor na moje pitanje već nalazi na nekoj od istih.
Naime, zanima me gde tj. kod koga mogu dobiti kvalitetan savet za odabir frizure i boje kose za moj oblik lica, ten, tip kose, karakter i sve što bi frizura trebala da istakne?
Već 8 godina se farbam u plavo i zaista imam potrebu za radikalnom promenom frizure i boje kose, tako da vas molim da mi pomognete - nemam nikog sa kim bih mogla da raspravljam o mogućnostima, jer nažalost moje drugarice ne prihvataju činjenucu da ja više ne želim da budem plava i odbijaju da pričaju o promeni. :(
Hvala vam unapred! :D

Uh, ima dosta nacina kako da se svrstas u "topli" ili "hladni" tip i prema tome i boju kose, boje koje ti najbolje stoje, ali...

Ovako ti je najbezbolnije i najbrze, upload-uj svoju sliku i isprobavaj ;)

http://www.instyle.com/instyle/makeover/

Uh, ima dosta nacina kako da se svrstas u "topli" ili "hladni" tip i prema tome i boju kose, boje koje ti najbolje stoje, ali...

Ovako ti je najbezbolnije i najbrze, upload-uj svoju sliku i isprobavaj ;)

http://www.instyle.com/instyle/makeover/

Hvala ti Egreta27, ovo sa ubacivanjem slike i isprobavanjem frizura sam već radila. Meni bi trebalo ime nekog stiliste-frizera kome mogu da verujem da mi neće uništiti kosu - neko proveren i pouzdan. I još da je u Novom Sadu ili u Beogradu. ;)

Moj problem je sledeci...imam jako masnu kosu koja inace divno izgleda nekoliko sati nakon pranja. Posle sampona i balzama uglavnom ne koristim fen nego je pustim da se osusi prirodno, a i kao takva izgleda isfenirana. Znam da se od fena brze masti...takodje, uvek pranje zavrsim ledenom vodom jer sam i taj savet negde pokupila...

Samponi su tek posebna prica...svaki, od najjeftinijeg do najskuoljeg ima isti efekat.
Vec duzi period sam na primorju, na cistom vazduhu, ali ni to ne pomaze...
Procitala sam u nekoj knjizi da treba unositi omega6 masne kiseline (kostunjavo voce). Volim i jedem bademe, pistace, indijski orah i lesnike, ali u ogranicenim kolicinama da ne bih napravila veci problem pa da budem masni bucko;) Razmisljam da potrazim u apoteci omega6, mada uglavnom imaju omega3.

Ima li neko jos neki predlog???

Hvala ti Egreta27, ovo sa ubacivanjem slike i isprobavanjem frizura sam već radila. Meni bi trebalo ime nekog stiliste-frizera kome mogu da verujem da mi neće uništiti kosu - neko proveren i pouzdan. I još da je u Novom Sadu ili u Beogradu. ;)

E, za ovo ti ne mogu pomoci, zivim u BL.
Ali, evo savjet...posto sam promijenila X frizera, a na prste jedne mogu nabrojati kad sam bila zadovoljna frizurom.

Kod koga god da odes, objasni sta hoces, i prati postupak dok te frizira, naglasavaj stalno. Do detalja sta hoces. Slika je pozeljna, da odneses npr. sta hoces, ali opet prati razvoj situacije na svojoj glavi :)
Npr. ja se jezim trimera, a bilo je momenta, u sekundi ostanem bez 15cm kose...:dash:
Imam gustu kosu, i frizeri obicno obozavaju da "strickaju", ono pojam mog 1cm i njihovog se drasticno razlikuje...:mrgreen:

Srecno.

Moj problem je sledeci...imam jako masnu kosu koja inace divno izgleda nekoliko sati nakon pranja. Posle sampona i balzama uglavnom ne koristim fen nego je pustim da se osusi prirodno, a i kao takva izgleda isfenirana. Znam da se od fena brze masti...takodje, uvek pranje zavrsim ledenom vodom jer sam i taj savet negde pokupila...

Samponi su tek posebna prica...svaki, od najjeftinijeg do najskuoljeg ima isti efekat.
Procitala sam u nekoj knjizi da treba unositi omega6 masne kiseline (kostunjavo voce). Volim i jedem bademe, pistace, indijski orah i lesnike, ali u ogranicenim kolicinama da ne bih napravila veci problem pa da budem masni bucko;) Razmisljam da potrazim u apoteci omega6, mada uglavnom imaju omega3.

Masna kosa je definitivno zdrava kosa.
A samu regulaciju mozes uspostaviti prevashodno blagim samponima, agresivni samo pogorsaju stanje.
Ako nije neki problem "iznutra", mozes probati sa dubinskim pranjem, jednom sedmicno-u obicni sampon dodas kasicicu sode bikarbone.
Ispiranje cajem od koprive, sto cesce...
Balzam samo na vrhove, i jako malo jer dodatno masti...
A odnedavno sam cula, ali jos ne probah, da koziji sapun cuda cini za kosu...(protiv mascenj ai peruti)
Pa eto... ;)

A samu regulaciju mozes uspostaviti prevashodno blagim samponima, agresivni samo pogorsaju stanje.
Ako nije neki problem "iznutra", mozes probati sa dubinskim pranjem, jednom sedmicno-u obicni sampon dodas kasicicu sode bikarbone.
A odnedavno sam cula, ali jos ne probah, da koziji sapun cuda cini za kosu...(protiv mascenj ai peruti)
Pa eto... ;)

O pa to je mnostvo saveta, a i sad sam ponosna na svoju masnu kosicu:D
Tnx

Ne peri kosu svaki dan,jer sto je vise peres vise se masti. Koristi sampon na bazi limuna,
izbjegavaj balzam ili ga stavljaj samo na vrhove . Koristi masku od jabukovog sirceta ili limuna za tjeme.:zper:

Pa eto... ;)

...gde ovo ima da se kupi..ja ne videh nigde ništa slično...:think:

...gde ovo ima da se kupi..ja ne videh nigde ništa slično...:think:

Evo. Ja "porucila" kod svojih iz BG da mi kupe pa cekam da se uvjerim... ;) Citala sam da je super za kosu, a ima i piling sapun za kozu...za odrzavanje funkcija zdrave, i za ne daj boze ko ima neke kozne bolesti, tipa psorijaza...(tetki mojoj pomoglo)

(Pitala sam na kontakt, u BiH ne uvoze, ali po drugim gradovima u Srbiji ima...)

http://www.biospajz.rs/index.php?mod=catalog&op=product&product_id=648

Evo. Ja "porucila" kod svojih iz BG da mi kupe pa cekam da se uvjerim... ;) Citala sam da je super za kosu, a ima i piling sapun za kozu...za odrzavanje funkcija zdrave, i za ne daj boze ko ima neke kozne bolesti, tipa psorijaza...(tetki mojoj pomoglo)

(Pitala sam na kontakt, u BiH ne uvoze, ali po drugim gradovima u Srbiji ima...)

http://www.biospajz.rs/index.php?mod=catalog&op=product&product_id=648

...aahaaa.....e hvala ti, ionako treba ovih dana da odem do Kalenića, potražiću,
vidim da tamo ima....

Perem je svaki 2. dan jer 3. vec izgleda nepristojno i pocinje da me svrbi. A pod tom maskom podrazumevas da stavim sirce odnosno limun bukvalno je l?

I ja tako, svaka 2, 3 dana...ovaj 3. nekad moram, pogotovo kad je zima, kamufliram bebi puderom...

Pisala sam vec, ali evo opet.
Za tjeme je dobro masirati kapima od koprive (nisu skupe, ima u apoteci),ili sam napraviti losion-rakija i kopriva da odstoji 40 dana. Ili ruzmarin i rakija, podstice cirkulaciju i regulaciju sebuma.
Takodje i galenikin pantenol rastvor u neku bocicu sa rasprsivacem, pa na kosu naspricati vece prije pranja. (sto duze stoji to bolje)
Ovo sa limunom, dobro je u zadnju vodu dodati limun ili sirce pa isprati kosu tim rasvorom. ( na 0,5l vode 1/ limuna ili 2, 3 kasike sirceta)
Ili masirati sircetom tjeme prije pranja, ali u tom slucaju neko domace.

Meni se najbolje pokazala soda bikarbona, 1 kasicica i malo sapona, obicni od koprive ili kamilice (npr. Ego) i jednom sedmicno tako perem kosu.

Back